FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Rule_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rule_hz » 23 jun 2014, 15:51

JosipBukal je napisao/la:Samo se vi tješite ljudi vrijede financiski ko 1 i po puta vi a u zadnje vrijeme vi sve gledate financiski, šta je sad ?

pazi se ti balkanaca pog metalurg skoplja a za nas se ne brini mi nesto drugo pricamo a ne o vrijednosti ekipe sto nema nikakve veze sa sastavom i igrom...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 23 jun 2014, 15:52

Lagan prolaz aBd ja za te norvezane ni na kladionici nisam cuo :-D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 jun 2014, 15:52

Cartman je napisao/la:
pitic je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Za Norveske prilike su u svakom slucaju siromasan klub. Zato ne mogu zadrzat igrace. Soderlund im je najbolji igrac bio godinama, pa je otisao u Rosenborg da sjedi na klupi. I onaj Nikola Djurdjic je otisao u Njemacku.
Koliko im je buđet otprilke ako znaš :?: , a koliko Rosenborgu :?: pa da uporedimo.
Evo imas ovdje pregled za 2013. barem, nije se to puno promjenilo: http://www.tv2.no/a/4004104" onclick="window.open(this.href);return false;

Znaci Rosenborg 195 miliona kruna (oko 49 miliona KM), a Haugesund 57 (oko 14 miliona KM).
cega ba 49mil? pa to nema prosjecan premijerligaš engleski, a ne rosenborg :roll:
nema potpisa

fening
Kontakt:

Post Postao/la fening » 23 jun 2014, 15:52

JosipBukal je napisao/la:Samo se vi tješite ljudi vrijede financiski ko 1 i po puta vi a u zadnje vrijeme vi sve gledate financiski, šta je sad ?
idi skupljajte pare za prevoz do CG ostalo je malo do utakmice a nas popusti :wave:

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 23 jun 2014, 15:52

Jesmo li uopste mogli lakse dobiti, nema potrebe da na tu raspravu trosite vrijeme.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 jun 2014, 15:58

Admir_Sa je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
pitic je napisao/la:
Koliko im je buđet otprilke ako znaš :?: , a koliko Rosenborgu :?: pa da uporedimo.
Evo imas ovdje pregled za 2013. barem, nije se to puno promjenilo: http://www.tv2.no/a/4004104" onclick="window.open(this.href);return false;

Znaci Rosenborg 195 miliona kruna (oko 49 miliona KM), a Haugesund 57 (oko 14 miliona KM).
cega ba 49mil? pa to nema prosjecan premijerligaš engleski, a ne rosenborg :roll:
Engleski klub koji ispadne dobije samo od TV prava oko 50 miliona € (40 miliona funti sto je bio slucaj ove godine), da ne idem dalje (ulaznice, pratece usluge, rekviziti, dionice i sl.). Jeste li vi ljudi svjesni sta je jedna Norveska sto se tice ekonomske moci? Pa Švedska je milju iza njih. To sto oni imaju skoro 50 miliona KM budzet je kao kod nas budzet od nekih 6-8 miliona KM.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 23 jun 2014, 16:00, ukupno mijenjano 2 puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2014, 15:59

Admir_Sa je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
pitic je napisao/la:

U kojoj godini ti zivis momak? Jedan Wigan je zaradio 56 miliona funti pretprosle sezone (najmanje od svih). To je skoro 3 puta vise od Rosenborga: http://www.theguardian.com/news/datablo ... debt-wages" onclick="window.open(this.href);return false;

A sad jos Englezi imaju ogromne nove ugovore za TV prava. Premier League je Svijet za sebe.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 23 jun 2014, 16:01

Cartman je napisao/la:
pitic je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Za Norveske prilike su u svakom slucaju siromasan klub. Zato ne mogu zadrzat igrace. Soderlund im je najbolji igrac bio godinama, pa je otisao u Rosenborg da sjedi na klupi. I onaj Nikola Djurdjic je otisao u Njemacku.

Ovo je ogromna razlika između ova dva kluba ako je ovo tačno. Ok, oni imaju otprilike trenutno veći buđet od nas za 9 miliona km. Ipak ako imaju 14 miliona km buđet ne možemo reći da je za njih 380 000 eura smiješna cifra. Džaba im toliki buđet kada nemaju navijače kao FKS valja im se izboriti u paklu Koševa.
SRETAN BROJ - 1725

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 23 jun 2014, 16:05

Armala je napisao/la:Jesmo li uopste mogli lakse dobiti, nema potrebe da na tu raspravu trosite vrijeme.
Jesmo, mogli smo dobiti ppbjednika duela ovih iz Lih ili Gibraltara, ali šta se može.
Vjerujem i nadam se prolasku, ali sam siguran da neće biti lako. Imamo još nekih dvadesetak dana da se pripremimo. Mislim da je dobra stvar što se prva igra na Koševu jer ćemo biti spremni i koncentrisani, i trebamo učiniti sve da ovdje napravimo neki rezultat.
Ja se nadam da će klub poslati nekog na njihove duele da ih malo snimi da se ništa slučaju ne prepusti.
Samo ozbiljnim pristupom, bez euforije, se možemo nadati dobrom.
Volio bih kada bi prošli ovi Welšani da idemo kod amidže u goste. ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 jun 2014, 16:10

evo pogledo par sazetaka ove ekipe sto se igre tice ne znam sta bih rekao dopada mi se fin tren bez problema cemo moci igrati a sto se njih tice oni su ti nesto kao travnik u nasoj ligi po konstrukciji, nemaju nesto opasan tip igre pog ne za nasu odbranu i srednji vezni red ,nesto i nisu kad su navijci u pitanju sjebat ce se u zivot kad sa sjevera i istoka zagrmi, mnogo su losiji od helsinborga orebra a o levskom necu ni pricat... tako da uz ozbiljan pristip mozemo ove zavrsit u norveskoj uz 1 ili 2 pogotka.... nasih igraca cak me nebi iznenadilo da ih ovi amateri sa welsa izbace losi su stvarno... pa njihova 4ta liga po finansijama u norveskoj je ko nsa premijer liga tako da to ne igra ulogu...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 jun 2014, 16:11

pitic je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
pitic je napisao/la: Evo imas ovdje pregled za 2013. barem, nije se to puno promjenilo: http://www.tv2.no/a/4004104" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo je ogromna razlika između ova dva kluba ako je ovo tačno. Ok, oni imaju otprilike trenutno veći buđet od nas za 9 miliona km. Ipak ako imaju 14 miliona km buđet ne možemo reći da je za njih 380 000 eura smiješna cifra. Džaba im toliki buđet kada nemaju navijače kao FKS valja im se izboriti u paklu Koševa.
Pa nije smjesna, ali gledaj procente. Za Sarajevo (eto uzet cemo tvojih 5 miliona KM budzet iako vjeruj da je realizovani budzet Sarajeva manji, rekao bi 3,5 do 4 miliona KM) je tih 390.000 € preko 15% budzeta (po moj pretpostavci 19-22% budzeta), dok je za njih to svega 5,5% budzeta, znaci minimalno tri puta manje.

Za FK Sarajevo ce troskovi smjestaja i popratnih sadrzaja koje ce morati platiti u Norveskoj biti skupi, toga se bojim jer ce onih 130.000 € sto se dobija za drugo pretkolo onda imati mnogo manji znacaj jer ce veliki procenat otici na put, smjestaj i ostale sadrzaje.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 23 jun 2014, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 jun 2014, 16:14

Norveska je preskupa sto se smjestaja tice, al hajd dace Tan :)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 23 jun 2014, 16:18

Baja_Zvjerka je napisao/la:Norveska je preskupa sto se smjestaja tice, al hajd dace Tan :)
I dosad je davao...,

:crazy:
Sreca pa je Ojler mlad umro...

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 23 jun 2014, 16:23

@AnelZ

Ima logike u tvojoj priči, posebno u vezi troškova u Norveškoj. Tako da se slažem s tobom da će troškovi u Norveškoj biti veoma visoki s tim kada ubrojimo oko minimalno 25 osoba u našem timu, ako ne i više koji će ići gore. Ali vjerujem da će naša uprava naći neke smještaje s većim popustom za naš klub. Sve u svemu još avion i popratni detalji veoma malo ćemo zaraditi od 2 pretkola. A Norvežani koliko imaju repa (kada se uzme njihov standard) njima je put i život u Sarajevu džaba.
SRETAN BROJ - 1725

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 23 jun 2014, 16:37

Niti me puca crnjak niti sam euforican. Starci ,i zive u Norveskom gradu Jovik...i taj Hegesund je ekipa koja je blizu bankrota. Imaju dugove zestoke a to se rego ne prasta. Za ovu sezonu su sklepali neku ekipu (nidze veze) i ne nadaju se necemu u ovom takmicenju. Ovi iz Welsa ako prodju a moguce je i to...su poluamaterska ekipa i necu trositi rijeci o njima. Uglavnom vjerujem u nas i nasu ekipu...bolji smo 100% i ako daju srce na teren deremo i jedne i druge

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 23 jun 2014, 16:38

pričate o smještaju i plaćanju, znate li da se u evropskim utakmicama obično dogovori da oni plate u svojoj zemlji a mi u našoj
diskutujete nešto skroz nebitno
F.K. SARAJEVO

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 jun 2014, 16:43

senad82 je napisao/la:pričate o smještaju i plaćanju, znate li da se u evropskim utakmicama obično dogovori da oni plate u svojoj zemlji a mi u našoj
diskutujete nešto skroz nebitno
Uvijek se moze dogovoriti, ali najcesce samo protivnicka ekipa, tj. organizacioni tim za tu utakmicu, pomogne u pronalazenju adekvatnog smjestaja jer su bolje upuceni u situaciju u gradu/selu. Domaca ekipa jedino placa smjestaj za sudije sto naknadno UEFA refundira. I vjeruj da nije mala stvar smjestaj, ja u fudbalu vise uzivam u ovim "behind the door" stvarima, kao sto su regulacije, koeficijenti, pravila, organizacija i sl. pa cesto navodim taj segment fudbala o kojem mnogi u BiH ne razmisljaju, cak ni u klubovima. Ja sam siguran da ce smjestaj za Sarajevo doci oko 30000 € ili vise u Norveskoj (tri nocenja sam racunao), dok ce ove u BiH to doci oko 8-10 hiljada €.

union1966
Kontakt:

Post Postao/la union1966 » 23 jun 2014, 17:10

gio10 je napisao/la:11 miliona vrijedi ekipa Haugesunda ;)
http://www.transfermarkt.de/fk-haugesun ... erein/2761" onclick="window.open(this.href);return false;
Vrijedite i vi 5 mil pa ste smece. ;)

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 23 jun 2014, 17:17

http://sportsport.ba/ino_fudbal/jajalo- ... rac/134295" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jun 2014, 17:28

Ko je bubnuo da je budzet Sarajeva 5 mil km. Takvu informaciju vjerujem nemaju ni neki clanovi uprave, a ne pojedini forumaši. Nije ni roster tima zaokruzen, a o budzetu se priča. Haugesund dolazi iz puno jače lige, norveška liga je miljama ispred nas pa je dosta teško procjeniti kvalitet protivnika. Pored Rosenborga i drugi klubovi dobro igraju Evropu. Tromso je u sezoni 2012/2013 izbacio Olimpiju, Metalurg Donjecka, a od Partizana su ispali zbog golova u gostima.

Molde je također odlična ekipa, prosli su Sligo i Legiju Varsava i ispali od Rubina. Godinu ranije igrali su grupnu fazu i oba puta dobili Stuttgart. BEz obzira na pojačanja oni su po meni favoriti jer su već u trenaznom procesu, sto mi nismo i dolaze iz puno jače lige. Trebaće nam vremena da se uigramo sto će biti prednost Norvežana svakako.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, casual033 i 71 gost.