KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Denizmare

Re: KK Bosna

Post Postao/la Denizmare » 13 feb 2011, 18:52

Mislim da je ova utakmica pokazala Bosni put kojim treba ici.Ocekivao sam 20 razlike ali su me prijatno iznenadili. Treba mozda halaliti godinu,2,3 i osloniti se na vlastite snage u buducnosti sa naravno 2 ili 3 igraca sa strane.
Ako su mogli veceras ne namuciti Siroki nego uz malo srece i dobiti utakmicu onda se jasno vidi u kojem smijeru treba ulagati i novac i energiju. U doigravanju za prvaka moze biti svasta,iako plasman u NLB ligu ne mora biti prioritet,bolje je promovirati jos Demica,Mujica i ostale nego kupovati bezvezne igrace pa za 2 godine opet na pocetak.
U svakom slucaju cestitke Sirokom na pobjedi ,a nasim igracima na srcu i borbenosti...

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 13 feb 2011, 18:55

Nije se moglo i protiv sreće(ona kašikara štembergera) i sudija.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 13 feb 2011, 18:58

SUDIJE su bile OK !

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 13 feb 2011, 18:59

Realno ova Bosna sa sva pojacanja, ali kvalitetna moze uzeti mjesto u NLB ligi za sljedecu sezonu.
Mes Que Un Club

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 feb 2011, 19:02

dobra igra,svaka cast,zao mi je sto ne osvojise,bit ce bolje!
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 13 feb 2011, 19:04

Rahimić i Damjanović rak rane ove ekipe, Bože sačuvaj kakve smlate. :shock:
YNWA

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 feb 2011, 19:05

amertiger je napisao/la:Realno ova Bosna sa sva pojacanja, ali kvalitetna moze uzeti mjesto u NLB ligi za sljedecu sezonu.
moze ,a i mora nije zanimljivo prvenstvo bez Bosne!
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 13 feb 2011, 19:05

Paraglajder je napisao/la:Rahimić i Damjanović rak rane ove ekipe, Bože sačuvaj kakve smlate. :shock:
Potpis, samo takav.

Kad rece komentator, Rahimic majstor, ahahhaha..... Cestitke na borbi...
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 13 feb 2011, 19:06

Paraglajder je napisao/la:Rahimić i Damjanović rak rane ove ekipe, Bože sačuvaj kakve smlate. :shock:
Rahimic nije vise sto je nekad bio ,Damjanovic solidan u odbrani ,moze on jos , pogotovo kad ga pukne neki prenos ko maloprije kad je za 2 minute dao 8 poena...(2x 2+1 i zicer)

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 13 feb 2011, 20:18

Što je najvažnije ljudi su se borili,jbg Široki ima jaču klupu,ali i startnu petorku,medjutim uz kako već prethodnici rekoše uz odredjena pojačanja pogotovu na bekovskim pozicijama može se očekivati neizvjesna borba,u kojoj je po meni i dalje najozbiljniji favorit za naslov ekipa iz Aleksandrovca,jer je Chase najbolji košarkaš koji igra u našoj zemlji.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 feb 2011, 20:48

dragi boze koliko je ovo frustrirajuce, nema me 3 dana i nadjem napisenih stranica o ne/ugrozenosti hrvata na ovom topicu da si mogao sastaviti knjigu ravnu knjizi zlocin i kazna

prvo onome ko je zapoceo ovo je privatni sait (kao sto neko rece) i za taj privatni sait izvrsno su pokriveni i oni klubovi i onaj region koji veoma mizerno ucestvuje u finansiranju istog, sto vise daleko (cirka 50-1) vise su zastupljeni nego npr. neki drugi sa ovih prostora u regionu iz kojega dolaze zalbe

dok sto se tice ostali kada ce se ovdje pricati o naslovu topica, a ne na najmanju provokaciju zabrazditi negdje gdje nema nikakve veze sa naslovom topica i izgleda da je vrijeme da vas podsjetim

ovo je topic KK BOSNA
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 feb 2011, 21:31

e hajde da se sada osvrnem na kup

prvo sto moram reci

veliki naklon gospodine zurapovic

kada je bosna vodila, na tako perfidan nacin su kralj i onaj drugi sudija (naravno daleko vise kralj) svirali faulove igracima Bosne kada god je bilo sanse za produbljenje razlike, mislim da sam u ovih mojih 26-7 godina (tj. od kada sam imao dovoljno godina da shvatim neke stvari i od kada su me naucili kako se u stvari igra kosarka) vidio da je u jednoj utakmici dosudjeno 3 puta faul na sutu za 3 poena za jednu ekipu, da budem realan jedan je zaista postojao, drugi je bio tipa onoga koji se u 90% ne dosudjuje pogotovo kada sat zazuji za istek napada, a treci je postojao sam u snovima
onda sam poceo obracati paznju na izraze zurapovica pri kraju poluvremena u momentima kada su ponavljali te faulove i zakljucio sam da mu je prisjelo, kada je pocelo drugo poluvrijeme prepostavio sam da je pao dogovor medju sudijama da se posteno sudi jer sam onda kod prvog sumnjivog faula vidio zurapovicevu grimasu i onda je legenda poceo da udara mrtvu kontru igracima sirokog i svaki kontakt im je sudio faul onda sam vidio kraljevu facu kao da je pojeo **** i od tada je pocelo bas posteno sudjenje do kraja utakmice

drugo vidio sam jednu interesatnu stvar, poslje jednog niza godina (ako izuzmemo proslu sezonu) sada su siroki i igokea u ulozi favorita nad Bosnom i od njih se ocekuje da uvjek pobjedjuju i nestojim im bas najbolje jer im se desavaju iste stvari koje su desavali upravo Bosni, a to je da nisu ni blizu motivirani kao njihovi protivnici koji susret sa njima dozivljavaju kao vrhunac sezone dok su oni igrali sa daleko jacim timovima i pobjedjivali ih i da im mladi igraci poslje takvih utakmica podcjenjuju igrace iz domace lige

treca stvar, opet me je odusevila ova ekipa, njihova energija i borba do zadnje kapi znoja, a oni koji omalovazavaju rahimica i damjanovica ocigledno nisu pratili kada se rahimic nekoliko puta veoma solidno nosio sa grgatom u odbrani i kako je pokupio nekoliko otpadaka i na kraju izbacio istog van utakmice radi 5 licnih, a damjanovic je sa onih nekoliko vezanih koseva vratio Bosnu u igru i dao sansu da se uopste mozemo boriti za pobjedu, a smijem reci da siroki sa ovakvom igrom, naravno i ako Bosna ovako nastavi igrati i siroki se ne pojaca sa nekim extra igracem (u sta sumnjam), pada u skenderiji

i cetvrta stvar da je igokea igrala jos jednu egal utakmicu u sirokom i to bez dvojice prvih centara (pantica i harveya) i ako jos uzmem u obzir da njima novac nije problem pa da mogu dovesti jos jednog klasnog igraca definitivno su najveci favorit za prvaka BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 feb 2011, 21:37

Nermine samo jedna ispravka sudili su Zurapović (Tuzla) Jovanić (Banja Luka ) Obradović (Čapljina ). Kralja nije bilo ..... u finalu ....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 feb 2011, 21:43

TaRgEt_ je napisao/la:Nermine samo jedna ispravka sudili su Zurapović (Tuzla) Jovanić (Banja Luka ) Obradović (Čapljina ). Kralja nije bilo ..... u finalu ....
moja greska, naravno rjec je o obradovicu i samo me zanima jesi li ti vidio nesto slicno sto i ja ili sam previse subjektivan?

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 13 feb 2011, 21:47

melanholicar je napisao/la:Što je najvažnije ljudi su se borili,jbg Široki ima jaču klupu,ali i startnu petorku,medjutim uz kako već prethodnici rekoše uz odredjena pojačanja pogotovu na bekovskim pozicijama može se očekivati neizvjesna borba,u kojoj je po meni i dalje najozbiljniji favorit za naslov ekipa iz Aleksandrovca,jer je Chase najbolji košarkaš koji igra u našoj zemlji.
Kakvim bekovskim pozicijama ? :o :o Treba nam play koji ce da mjenja Muhu i kvalitetan centar , na bekovima smo jaci od Sirokog ...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 feb 2011, 21:49

nerminh74 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Nermine samo jedna ispravka sudili su Zurapović (Tuzla) Jovanić (Banja Luka ) Obradović (Čapljina ). Kralja nije bilo ..... u finalu ....
moja greska, naravno rjec je o obradovicu i samo me zanima jesi li ti vidio nesto slicno sto i ja ili sam previse subjektivan?

E ovako posto Zurapovica znam i privatno i sa njim sam dobar drug , vidio sam da mu je dopizdilo jer covjek ne voli nepravdu to znam 100 posto , pa covjek je u onoj cuvenoj utakmici u Mejdanu sa Bosnom kada je on sudio osudio za 10 gdje mu je i V.V cestitao na kraju , i svi nasi i zato ga ja licno gotivim kao osobu, (nemoj da se ljutis ali u Sarajevu u Skenderiji kada je 86:84 bilo sta mislis ko je sudio :) :) i zato i jeste najbolji sudac. Jovanic kao Fibin sudac sto je i Obradovic ispali su smjesni onaj faul Damjanovicu kada se lomi utakmica je smjesan bio jer Damjanovic je ga malte-ne okrznuo sto bi se reklo fudbalski i onoj situaciji to se ne sudi , dok sta ocekujes od Obradovica , zna se kako je sta je , ne zelim puno da komentarisem ali na kraju je ispalo dobro .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 13 feb 2011, 21:57

Ovako, Bosna ni na jendoj poziciji ni u snu nije bolja ni od Širokog ni od Igokee. Široki je sinoć do 11 navečer igrao produžetke protiv Igokee i uzevši u obzir i faktor potcjenjivanja koji je kod njih sigurno postojao, sticaj okolnosti je bio takav da je Bosna imala šansu da uzme kup. Svaka čast Bosni na odigranom, borili su se bukvalno do zadnjeg protiv mnogo kvalitetnije ekipe. Uz ovakav pristup i još dva pojačanja (po jedan centar i plejmejker) mogli bi se nadati da ćemo nekoga iznenaditi u play offu. Pojačanje bi bilo i zabraniti Đurasoviću da vodi loptu, već mu utuviti u glavu da je ograničen i da svoju igru mora graditi na fizikalijama koje doduše i ima, a ne na vođenju lopte, šutu i građenju pozicije za isti. Damjanović i Rahimić dali su onoliko koliko mogu protiv kvalitetnijeg centra (Grgat) i mogu biti od velike koristi još uvijek, ali kao rezervni centri. Ipak nam treba jedan nosilac igre na toj poziciji. Pašalić je mnogo napredovao. Nevjerovatno je popravio pregled igre. Morao bi još bolje sebi stvarati poziciju za šut, jer će mu ono preko ruke ulaziti jednom u pet utakmica...... Sve u svemu, zadovoljan sam, ali mora tu još puno da se radi...

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 13 feb 2011, 22:09

nerminh74 je napisao/la:
1.Široki je trenutno kvalitenija ekipa,ipak odigrao nešto ispod onoga što je pokazivao ove sezone
2.Sudije bile na strani Širokog prvo poluvrijeme i sa par gore problematičnih odluka vratile Široki,Zurap je .ubre samo takvo,"Klempo" standardno perfidan,drugo poluvrijeme suđenje korektno uz par grešaka,peti prekršaj Đurasovića koji se desio u napadu nije postojao kao ni prekršaj Grgata u napadu nad Rahimićem.
Dva dobra pojačanja,oporavljeni Zimić i mislim da možemo ozbiljnije parirati NLB ligašima.
Vratiće se Valter...ranije nego što je većina očekivala.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 13 feb 2011, 22:10

Nermine i ja sam to primjetio u vezi sudija. Zurapovic pokazao jos jednom da je najbolji sudija u ligi. Ova druga dva sudca imala su nekoliko gresaka na stetu Bosne kao sto su oni prekrsaji na sutu za 3 poena, jedna situacija gdje se jasno vidi da igrac Sirokog izbacuje loptu van terena a sudija svira kontra i to je se sve desilo u par minuta, kasnije se sudjenje popravilo.
Ipak ne treba sudije krviiti za poraz jer Siroki je mnogo mnogo iskusnija, a i kvalitetnija ekipa od Bosne uz to treba dodati da su igrali na domacem parketu i cestitati im na pobjedi.
Vjerujem da vecina navijaca Bosne nije ocekivala da ce se Bosna pokazati ovako dobro i steta je sto nisu imali malo vise srece i sto je Pasalic rano usao u probleme sa licnim jer mogli su napraviti senzaciju i pobijediti.

Na kraju sto vrijedi istaci to je da se rad sa domacim igracima isplati jer ova je utakmica to pokazala i za nekoliko godina kada ovi momci sazriju i isplivaju novi talenti uz 2-3 iskusnija igraca sa strane Bosna bi se trebala ustabiliti i biti redovan ucesnik NLB lige i glavni favorit za osvajanje prvenstva i kupa BiH.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 feb 2011, 22:28

TaRgEt_ je napisao/la:
E ovako posto Zurapovica znam i privatno i sa njim sam dobar drug , vidio sam da mu je dopizdilo jer covjek ne voli nepravdu to znam 100 posto , pa covjek je u onoj cuvenoj utakmici u Mejdanu sa Bosnom kada je on sudio osudio za 10 gdje mu je i V.V cestitao na kraju , i svi nasi i zato ga ja licno gotivim kao osobu, (nemoj da se ljutis ali u Sarajevu u Skenderiji kada je 86:84 bilo sta mislis ko je sudio :) :) i zato i jeste najbolji sudac. Jovanic kao Fibin sudac sto je i Obradovic ispali su smjesni onaj faul Damjanovicu kada se lomi utakmica je smjesan bio jer Damjanovic je ga malte-ne okrznuo sto bi se reklo fudbalski i onoj situaciji to se ne sudi , dok sta ocekujes od Obradovica , zna se kako je sta je , ne zelim puno da komentarisem ali na kraju je ispalo dobro .
znam za ovo i zato ga cjenim
a vidim da si se samnom inderektno slozio ;)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.