RŠD Velež Mostar

User14
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la User14 » 14 maj 2023, 14:47

emil02in je napisao/la:
14 maj 2023, 14:43
Espiritosanto je napisao/la:
14 maj 2023, 14:16
https://****/sedmogodisnji-haris-mesic-vatreni-je-navijac-veleza-zelio-bih-opet-gledati-finale-ali/
:tokralju:
Čovjek im obezbedio i karte i prevoz,svaka mu čast!
:salut:

I lani smo dedi iz Zenice sve sredili, MUSVDG !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 14 maj 2023, 14:50

OnlyLeft22 je napisao/la:
14 maj 2023, 14:26
https://****/sedmogodisnji-haris-mesic-vatreni-je-navijac-veleza-zelio-bih-opet-gledati-finale-ali/

Ovako su i djeca sirom BiH pa cak i Jugoslavije poceli navijati za Velez 70tih i 80tih

70tih zbog BMV-a, 1/4 kupa UEFA, 2 mjesto dva puta, Vaha, Mara, Kulje, Dusko, Corba...
80tih zbog kupa, Dortmund, Tuce, Kajtaz, Kodro

Grande Velez :ljepota:
Nadam se da će ovo doći do nekoga iz kluba i da će momku i ocu mu pokloniti 2 karte.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 14 maj 2023, 14:52

emil02in je napisao/la:
Svako mu dobro u životu bilo.
To je ljubav, koja god' si liga gdje god' ti da igraš
Zadnja izmjena: Espiritosanto, dana/u 14 maj 2023, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 14 maj 2023, 14:54

ra1981 je napisao/la:
14 maj 2023, 14:50
OnlyLeft22 je napisao/la:
14 maj 2023, 14:26

Ovako su i djeca sirom BiH pa cak i Jugoslavije poceli navijati za Velez 70tih i 80tih

70tih zbog BMV-a, 1/4 kupa UEFA, 2 mjesto dva puta, Vaha, Mara, Kulje, Dusko, Corba...
80tih zbog kupa, Dortmund, Tuce, Kajtaz, Kodro

Grande Velez :ljepota:
Nadam se da će ovo doći do nekoga iz kluba i da će momku i ocu mu pokloniti 2 karte.
emil02in je napisao/la:
:bih:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 14 maj 2023, 16:19

Ko je i je li sredio karte malcu i starom mu?

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 maj 2023, 17:18

Gr0hot je napisao/la:
14 maj 2023, 16:19
https://****/ekspresna-reakcija- ... -kupa-bih/
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 14 maj 2023, 19:27

Ja mislim da ne treba veća motivacija igRAčima, od činjenice da ih (nas) svi otpisuju unaprijed i da se stvaRAju računice da prve četiri ekipe idu dalje.. idemo Rođeni, srce na teren i ugasite im ambicije i planove

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 14 maj 2023, 19:45

Ovo smeće Dudic bas pred finale počeo sratì

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 maj 2023, 19:51

THOMASSHELBY je napisao/la:
14 maj 2023, 19:45
Ovo smeće Dudic bas pred finale počeo sratì
Papak obični,jadan pokušaj da sebi rejting diže.Da je znao kao gospodin otići mogao je biti legenda,ovako je samo papak koji je poletio za parama pa mu se obilo o glavu!
Laž ne može prekriti istinu,istina ispliva kad tad.Ali ko ga j..e idemo uzet kup a on nek laje kao ker!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Samo1981
Kontakt:

Post Postao/la Samo1981 » 15 maj 2023, 00:42

Gr0hot je napisao/la:
14 maj 2023, 16:19
RA je sredio ulaznice, besplatne za njih dvoje.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 maj 2023, 04:35

mma_hz je napisao/la:
14 maj 2023, 11:33
1922VFC1981 je napisao/la:
14 maj 2023, 11:31
mma_hz je napisao/la:
14 maj 2023, 11:13
Ruku na srce klub kao Velez ne treba sebi dopustati ovako niske stvari...Fedju su realno trebali pozvati.
Ne znas mnogo nekih stvari, dudic je rasturio u jednom trenutku UO gdje je trenutni predsjednik otisao iz Veleza zbog lazi u koje je ubjedio ostale clanove UO.
Trebao je hiljadarku na sunce i izvoli sjedi :thumbup:
Ma ne znam ja bas gotivim Velez i to je za mene onako gospodski klub koji dosta oprasta greske i za svakoga ima mjesta.Al sto ti kazes milja i bujrum.
da bolje shvatis situaciju ,eto da Sarajevo sada ima neku donatorsku vecer bili Sarajevo zvalo Husrefa da donese milju i da prisustvuje donatorskoj veceri :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 15 maj 2023, 09:38

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a1219917/ ... evelj.html

Kevelj o Dudiću

"Stvarno nismo pozvali nijednog trenera...Nekako smo se fokusirali na posljednjih šest mjeseci otkako sam na čelu uprave i onda smo imali Amara Osima, imali smo Feđu... To bi otišlo previše u širinu. Rekli smo 'ajde da ova 'Crvena noć' donatorska bude i tu je bio fokus, a sigurno ćemo u narednom periodu napraviti slično veče na koje ćemo pozvati sve trenere Veleža, proslavljene fudbalere...Jednostavno, bio je kratak rok za puno toga. Tako da nije bila nikakva namjera, ali ispostavilo se da se Dudić našao uvrijeđen. Namjera nam nije bila da bilo koga..."

"Apsolutno. Ja poštujem Dudića i sve što je uradio za klub, to će ostati zapisano. Bio je na čelu kluba koji je poslije 33 godine zaigrao u Evropi i to je neupitno, oko toga ne možemo raspravljati", dodao je Kevelj.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 15 maj 2023, 10:04

Iako u je u ovom trenutku totalno nebitno, iznijeti ću svoje mišljenje o Feđinom podcastu koji sam upravo poslušao...

Prije svega, hvala mu za sve, napravio je velike stvari sa klubom. Važno je napomenuti da nije napravio sam, možemo reći da ga je klub formirao kao trenera i mnogo mu dao, tako da na tome treba biti zahvalan. Malo je previše patetike u svemu ovome, pogotovo kada znamo u kakvoj situaciji je ostavio klub. Da je odmah nakon kraja sezone rekao da ide, mogao je ostati mnogo više poštovan i cijenjen.

Što se tiče Crvene noći, format događaja je bio jasno definisan, tako da ne treba plakati što ga nije niko pozvao. Milja i sam sebe pozoveš, ako ti je stalo do kluba. Mnogi će reći da je bilo ljudi koji nisu platili ulaznicu, ali je svaka ulaznica plaćena i to je najbitnije.

Ostatak je nevažno komentarisati, pogotovo vezano za druge klubove. Očigledno mu niko ne valja. Mislim da je zbog toga sada na nivou da trenira Travnik, pošto je Gošk novi premijerligaš.

Čovjek je za nas prošlost i neka tu i ostane. Mislim da je Feja dovoljno taktički vaspitan, da napravi velike stvari sa našim klubom. Sretno mu u srijedu i neka nam donese novi Kup! U sljedeću sezonu krenuti maksimalno ozbiljno, u skladu sa ambicijama kluba. Mislim da najveću pažnju treba posvetiti fizičkoj pripremi i oporavku nakon treninga. Nenormalno je da imamo ovoliki broj užasno teških povreda. Nema prelaznog roka koji to može nadoknaditi...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 15 maj 2023, 11:05

aimar21 je napisao/la:
15 maj 2023, 10:04
Iako u je u ovom trenutku totalno nebitno, iznijeti ću svoje mišljenje o Feđinom podcastu koji sam upravo poslušao...

Prije svega, hvala mu za sve, napravio je velike stvari sa klubom. Važno je napomenuti da nije napravio sam, možemo reći da ga je klub formirao kao trenera i mnogo mu dao, tako da na tome treba biti zahvalan. Malo je previše patetike u svemu ovome, pogotovo kada znamo u kakvoj situaciji je ostavio klub. Da je odmah nakon kraja sezone rekao da ide, mogao je ostati mnogo više poštovan i cijenjen.

Što se tiče Crvene noći, format događaja je bio jasno definisan, tako da ne treba plakati što ga nije niko pozvao. Milja i sam sebe pozoveš, ako ti je stalo do kluba. Mnogi će reći da je bilo ljudi koji nisu platili ulaznicu, ali je svaka ulaznica plaćena i to je najbitnije.

Ostatak je nevažno komentarisati, pogotovo vezano za druge klubove. Očigledno mu niko ne valja. Mislim da je zbog toga sada na nivou da trenira Travnik, pošto je Gošk novi premijerligaš.

Čovjek je za nas prošlost i neka tu i ostane. Mislim da je Feja dovoljno taktički vaspitan, da napravi velike stvari sa našim klubom. Sretno mu u srijedu i neka nam donese novi Kup! U sljedeću sezonu krenuti maksimalno ozbiljno, u skladu sa ambicijama kluba. Mislim da najveću pažnju treba posvetiti fizičkoj pripremi i oporavku nakon treninga. Nenormalno je da imamo ovoliki broj užasno teških povreda. Nema prelaznog roka koji to može nadoknaditi...
Da je takav stručnjak kakvim se predstavlja neko bi ga angažovao. Ali zato **** kakvo jest, par dana prije finala unosi nemir i medju raju i pretpostavljam medju igrače. Imam osjećaj da bi volio da izgubimo da bi se on mogao hvaliti kako je donio jedini trofej. A najjača je ona ,, u kakvom sam stanju zatekao klub a u kakvom sam ga stanju ostavio" . Čovjek hladno sebi pripisa sve zasluge, ništa uprava, ništa igrači, samo on

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 15 maj 2023, 11:19

THOMASSHELBY je napisao/la:
15 maj 2023, 11:05
aimar21 je napisao/la:
15 maj 2023, 10:04

Da je takav stručnjak kakvim se predstavlja neko bi ga angažovao. Ali zato **** kakvo jest, par dana prije finala unosi nemir i medju raju i pretpostavljam medju igrače. Imam osjećaj da bi volio da izgubimo da bi se on mogao hvaliti kako je donio jedini trofej. A najjača je ona ,, u kakvom sam stanju zatekao klub a u kakvom sam ga stanju ostavio" . Čovjek hladno sebi pripisa sve zasluge, ništa uprava, ništa igrači, samo on
Bilo je tu malo više promašaja što se tiče izjava, ali vjeruj mi da je sve to nebitno. Igrače potpuno treba izolovati od svega ovih par dana, da je fokus samo na srijedi. Kup je naš!!
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 15 maj 2023, 19:02

Pošto je onaj bulic jedan od rijetkih koji javno(na te obracamo paznju najvise), bitno je reci odakle dolazi taj izvor informacija. Ja vidim da se zanemaruje kad bilo ko, ne imenujuci njega, prica o platama u klubu.istina je da Ovcina ima koliko je on pisao,istina je isto tako da njegov menadzer uzima dobru pinku od toga,to on ne bi znao da jedan clan upravnog odbora (koji je trebao biti zamjenjen nakon imenovanja) nije njegov dobar prijatelj.Dok prica o plati Ovcine kao pogresnom potezu,znaci da taj nema samo lose misljenje o Kevelju nego i o prosloj upravi. Uostalom znaci da jedan sa spiska clanova upravnog odbora ne cini dobrobit za klub. Dobsr momak, uspjesan, odgojen, ali ocito i da prica okolo o losim stvarima u klubu te tako podstice stefana i slicne njemu da laju okolo i daje im odredjeni povod.kako ce ovaj pede.r.cic znati dan prije ili na jutro crvene noci da nije pozvan Fedja. Evo cak i da je licno pitao Fedju,znaci da se trazilo da se izlaje po klubu jer je jedina poznanica bila "ko plati, moze prisustvovat". Obojica (zajedno uvijek) su vrlo cesti posjetitelji objekata sponzora nasih protivnika u srijedu i veliki prijatelji (VIP gosti). Igrac kojeg je mostarski raiola doveo,njega je i odveo, nisam siguran ali migu pretpostaviti ko je.

Da se islo po pozivima i da su se urucivali pozivi, ne bi se neki sigurno pozvali, umalo da ugase klub odredjene zvanice, tako da sam ubjedjen da je 80% ljudi dalo lovu. Eto nek su 20% ljudi koji zasluzuju tu biti, a nisu imali love. Ovo je sto se tice Fedje, sta mu znaci poziv, isao je na plavu noc Goska iz Gabele,platio je neku lovu sigurno,nek je upola,platio je. Para ima,cim moze priustiti 7 mjeseci da nista ne radi,a putuje po bh stadionima i gleda uzivo utakmice,sto je sam izjavio.Tako da je sigurno pozadina njegovog nebivanja na CN nesto drugo,a ne ova njegova prica.nego de malo fedja i ukakio hoce li imat s kim sjest za sto i da li je uopste tu pozeljan pa je odlucio hiljadarku u dzep staviti. Evo da je platio, dosao a da ga nisu spomenuli,nagradili aplauzom ili nekom nagradom,to bi zamjerio upravi i organizatorima.Ovako je samo do njega.

Minimalno pola novca s crvene noci uputiti na igracki kadar,jer Boga pitaj i ovi sto su povrijedjeni kakvi ce biti kad se vrate, a i nisu neke impozantne kvalitete da bi se nade u njih polagale. Bez obzira na ishod do kraja sezone. Jos jedna Tribina i infrastruktura su velike potrebe svakog kluba,ali bojim se ako budemo imali lose rezultate da ta tribina ce biti prazna,odnosno da taj ulozen novac nece imst funkciju ukoliko nas Velez ne bude imao dobre rezultate i igre na terenu.Pricamo o OMP (objektivna mostarska publika).Naravno mislim na reciprocno trosenju novca na pojacanja a ne sve skrsit u 2 ili 3 igraca.

Na kraju, Fedjin podcast je jedno veliko fuj gdje je uspio oblatiti Muju Kodru koji nije zaposlen 7 mjeseci vec a dolazi u godine kad bi trebao da naplati svoje neko znanje i edukaciju.kakvu takvu.valjda je ocekivao fedja da ce cekati njegove izljeve bijesa,zahtjeve prema klubovima,dok mora da obezbijedi kakvu takvu lovu za zivot i porodicu.Da se razumijemo,Kodru ne mogu smislit iz vise razloga,nije mi rodbina i prijatelj,ali moramo gledat realno neke stvari.

Nisam ubaceni element,nisam grobar kluba,nisam dio prosle uprave, nemam namjeru unositi nemir,samo vidim da se povrsno procitaju neke stvari,opsuje se koji put majka i stane se na tome.dugo citam forum kao gost, imam clansku,regularno sam kupio ksrtu i idem na finale. Ne bi nikad nista ni pisao na ovu temu,nemir su pikrenuli fedja i samoprozvani menadzer,tako da ne ocekujem neka citiranja u negativnom kontekstu prema ovom komentaru.

Nadam se pobjedi i veselju grada i drzave,zasluzujemo mi to, momci ce suzbiti redove i dati sve od sebe,siguran sam u to. :bih:

Forza Velez !

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 15 maj 2023, 19:14

Kvalitetan post :thumbup:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 15 maj 2023, 19:23

Direktorcic je napisao/la:
15 maj 2023, 19:02
Pošto je onaj bulic jedan od rijetkih koji javno(na te obracamo paznju najvise), bitno je reci odakle dolazi taj izvor informacija. Ja vidim da se zanemaruje kad bilo ko, ne imenujuci njega, prica o platama u klubu.istina je da Ovcina ima koliko je on pisao,istina je isto tako da njegov menadzer uzima dobru pinku od toga,to on ne bi znao da jedan clan upravnog odbora (koji je trebao biti zamjenjen nakon imenovanja) nije njegov dobar prijatelj.Dok prica o plati Ovcine kao pogresnom potezu,znaci da taj nema samo lose misljenje o Kevelju nego i o prosloj upravi. Uostalom znaci da jedan sa spiska clanova upravnog odbora ne cini dobrobit za klub. Dobsr momak, uspjesan, odgojen, ali ocito i da prica okolo o losim stvarima u klubu te tako podstice stefana i slicne njemu da laju okolo i daje im odredjeni povod.kako ce ovaj pede.r.cic znati dan prije ili na jutro crvene noci da nije pozvan Fedja. Evo cak i da je licno pitao Fedju,znaci da se trazilo da se izlaje po klubu jer je jedina poznanica bila "ko plati, moze prisustvovat". Obojica (zajedno uvijek) su vrlo cesti posjetitelji objekata sponzora nasih protivnika u srijedu i veliki prijatelji (VIP gosti). Igrac kojeg je mostarski raiola doveo,njega je i odveo, nisam siguran ali migu pretpostaviti ko je.

Da se islo po pozivima i da su se urucivali pozivi, ne bi se neki sigurno pozvali, umalo da ugase klub odredjene zvanice, tako da sam ubjedjen da je 80% ljudi dalo lovu. Eto nek su 20% ljudi koji zasluzuju tu biti, a nisu imali love. Ovo je sto se tice Fedje, sta mu znaci poziv, isao je na plavu noc Goska iz Gabele,platio je neku lovu sigurno,nek je upola,platio je. Para ima,cim moze priustiti 7 mjeseci da nista ne radi,a putuje po bh stadionima i gleda uzivo utakmice,sto je sam izjavio.Tako da je sigurno pozadina njegovog nebivanja na CN nesto drugo,a ne ova njegova prica.nego de malo fedja i ukakio hoce li imat s kim sjest za sto i da li je uopste tu pozeljan pa je odlucio hiljadarku u dzep staviti. Evo da je platio, dosao a da ga nisu spomenuli,nagradili aplauzom ili nekom nagradom,to bi zamjerio upravi i organizatorima.Ovako je samo do njega.

Minimalno pola novca s crvene noci uputiti na igracki kadar,jer Boga pitaj i ovi sto su povrijedjeni kakvi ce biti kad se vrate, a i nisu neke impozantne kvalitete da bi se nade u njih polagale. Bez obzira na ishod do kraja sezone. Jos jedna Tribina i infrastruktura su velike potrebe svakog kluba,ali bojim se ako budemo imali lose rezultate da ta tribina ce biti prazna,odnosno da taj ulozen novac nece imst funkciju ukoliko nas Velez ne bude imao dobre rezultate i igre na terenu.Pricamo o OMP (objektivna mostarska publika).Naravno mislim na reciprocno trosenju novca na pojacanja a ne sve skrsit u 2 ili 3 igraca.

Na kraju, Fedjin podcast je jedno veliko fuj gdje je uspio oblatiti Muju Kodru koji nije zaposlen 7 mjeseci vec a dolazi u godine kad bi trebao da naplati svoje neko znanje i edukaciju.kakvu takvu.valjda je ocekivao fedja da ce cekati njegove izljeve bijesa,zahtjeve prema klubovima,dok mora da obezbijedi kakvu takvu lovu za zivot i porodicu.Da se razumijemo,Kodru ne mogu smislit iz vise razloga,nije mi rodbina i prijatelj,ali moramo gledat realno neke stvari.

Nisam ubaceni element,nisam grobar kluba,nisam dio prosle uprave, nemam namjeru unositi nemir,samo vidim da se povrsno procitaju neke stvari,opsuje se koji put majka i stane se na tome.dugo citam forum kao gost, imam clansku,regularno sam kupio ksrtu i idem na finale. Ne bi nikad nista ni pisao na ovu temu,nemir su pikrenuli fedja i samoprozvani menadzer,tako da ne ocekujem neka citiranja u negativnom kontekstu prema ovom komentaru.

Nadam se pobjedi i veselju grada i drzave,zasluzujemo mi to, momci ce suzbiti redove i dati sve od sebe,siguran sam u to. :bih:

Forza Velez !
Bravo kralju, sve potpisujem :clap:

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 15 maj 2023, 19:27

Direktorcic je napisao/la:
15 maj 2023, 19:02

Forza Velez !
Bravo 🫡

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.