Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- GunnerEmir
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Vidim svi spominu Adamovića, meni nije jasno šta će nam on...čovjek je realno igrač koji nema kvalitet za reprezentaciju...ja bih ovako:
Wright, Gordić, Pašalić
Đedović, Šutalo
Mašić, Peršić
Teletović,Bavčić
Kikanović, Sinanović + jedan centar koji se najbolje pokaže ili Savović ako se odluči za nas
Wright, Gordić, Pašalić
Đedović, Šutalo
Mašić, Peršić
Teletović,Bavčić
Kikanović, Sinanović + jedan centar koji se najbolje pokaže ili Savović ako se odluči za nas
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.
GUNNER 4EVER
GUNNER 4EVER
Kad Kosta Jankov odluci da ce igrati, tad ce se i pojaviti na pripremama. Htio ga je prosle godine izgurati preko reprezentacije i da igra po 30 minuta, ali hvala Bogu nije mu dozvoljeno.nerminh74 je napisao/la:nije ni to problem ali neka bude sljedeceneno#4 je napisao/la:Nema nista od Kuzmica ovo ljeto.nerminh74 je napisao/la:obzirom da se pominjalo da ce ognjen kuzmic zaigrati za srbiju interesatno mi je da niko nije primjetio da i njega nema na spisku
sada mislim da bi barem harun trebao vidjeti sa njim i jankom da ognjen poslje ljetne lige dodze na pripreme
ipak on ima veliki potencijal da ga se tako olako odreknemo
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Savovic odlican , maximalno efikasne suteve uzimao (1/2 za tri je meni po cejfu al ajde)
bit ce da je bio pod gripom prvu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Vrijeme će pokazati koja će 12-torka otputovati za Sloveniju. Vidim da su mnogi zaboravili momka koji je slobodno mogu reći najzaslužniji što je juniorska reprezentacija izborila prvo mjesto i ušla u A diviziju. Momak je posljednjih mjeseci puno napredovao i slobodan sam kazati da je u ovom trenutku bolji od Sinanovića u svim elementima igre. Igra požrtvovano i državni dres mu je jako drag. Momak koji puno obećava i ima veliku potentnost. Još dok je bio u Cedeviti kada su igrali sa Solnokom pričalo se da su mu Francuzi nudili državljanstvo, to su izjavili i hrvatski komentatori koji vode sportski kanal. Šta će uraditi selektor ostaje da se vidi, ali po meni on je jedan od tih 12.
Pominjati ovdje ljude koji i ne žele da igraju za BiH kao potencijalne mi je nekako bez veze.
Pominjati ovdje ljude koji i ne žele da igraju za BiH kao potencijalne mi je nekako bez veze.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A kakva je tebi logika da jednog momka koji je iznio kvalifikacije ne povedes na EP?Ramirez5 je napisao/la:Vrijeme će pokazati koja će 12-torka otputovati za Sloveniju. Vidim da su mnogi zaboravili momka koji je slobodno mogu reći najzaslužniji što je juniorska reprezentacija izborila prvo mjesto i ušla u A diviziju. Momak je posljednjih mjeseci puno napredovao i slobodan sam kazati da je u ovom trenutku bolji od Sinanovića u svim elementima igre. Igra požrtvovano i državni dres mu je jako drag. Momak koji puno obećava i ima veliku potentnost. Još dok je bio u Cedeviti kada su igrali sa Solnokom pričalo se da su mu Francuzi nudili državljanstvo, to su izjavili i hrvatski komentatori koji vode sportski kanal. Šta će uraditi selektor ostaje da se vidi, ali po meni on je jedan od tih 12.
Šta mislite o tome da je Branko Cvetković 12. igrač? Ima dobru statistiku, od 20 utakmica u prvenstvu 16 puta bio dvocifren, 43% za 3 poena. Da li je bolji od Peršića, Mašića, Šutala?
Samo naprijed Saraj'vo!
ko je na njega zaboravio, od njega ocekujem da postane novi teletovic (mislim po kvaliteti ne po poziciji ili osobinama)Ramirez5 je napisao/la:Vrijeme će pokazati koja će 12-torka otputovati za Sloveniju. Vidim da su mnogi zaboravili momka koji je slobodno mogu reći najzaslužniji što je juniorska reprezentacija izborila prvo mjesto i ušla u A diviziju. Momak je posljednjih mjeseci puno napredovao i slobodan sam kazati da je u ovom trenutku bolji od Sinanovića u svim elementima igre. Igra požrtvovano i državni dres mu je jako drag. Momak koji puno obećava i ima veliku potentnost. Još dok je bio u Cedeviti kada su igrali sa Solnokom pričalo se da su mu Francuzi nudili državljanstvo, to su izjavili i hrvatski komentatori koji vode sportski kanal. Šta će uraditi selektor ostaje da se vidi, ali po meni on je jedan od tih 12.
ali sam takodjer misljenja da bi jusufu daleko bolje bilo ovo ljeto da radi sa nekim strucnim trenerima (kao sto je radio sa seleskovicem i omicem one kljucne sezone kada se izgradzivao) kako bi dodatno popravio svoju tehniku i da nastavi dobar rad koji je sada imao sa nazorom nego da ga aco uci kako sutat trojke ili da dobija po 4-5 minuta na utakmici ili da prodze kao saric kojega non stop guraju, a nikako da mu poprave neke segmetne igre kao sto su sut i igra pod kosem i zbog toga ako nastavi ovim tempom tesko da ce on biti vrhunska 4
i ako ovo ljeto uspije popraviti segmente koji su mu za sada slabi, npr. igru ledzima kosu, od njega ocekujem da vec sljedece godine bude standardan u rotaciji, a za 2-3 godine da bude primarni centar reprezentacije pa i kluba za koji bude igrao
e sada ostaje da vidimo sta ce se desiti ovo ljeto, a ja se najiskrenije i najdublje nadam da ce jusuf iskoristiti vecinu svog potencijala i da ce biti jedan od najboljih centara europe
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
branka sam ja pominjao kada ga niko nije pominjao, a sada neznam koliko je on bolji od masica jer ove cifre koje si naveo u kojo je ono ligi nabio, kazahstana?!Tele33 je napisao/la:Šta mislite o tome da je Branko Cvetković 12. igrač? Ima dobru statistiku, od 20 utakmica u prvenstvu 16 puta bio dvocifren, 43% za 3 poena. Da li je bolji od Peršića, Mašića, Šutala?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
VTB United League, protiv Khimkya, Lietuvos rytas, Azovmash, Riga, Spartak SP, Unics... http://basketball.asia-basket.com/playe ... tana/45011" onclick="window.open(this.href);return false;nerminh74 je napisao/la:branka sam ja pominjao kada ga niko nije pominjao, a sada neznam koliko je on bolji od masica jer ove cifre koje si naveo u kojo je ono ligi nabio, kazahstana?!Tele33 je napisao/la:Šta mislite o tome da je Branko Cvetković 12. igrač? Ima dobru statistiku, od 20 utakmica u prvenstvu 16 puta bio dvocifren, 43% za 3 poena. Da li je bolji od Peršića, Mašića, Šutala?
Samo naprijed Saraj'vo!
znaci igra za kahzanstansku ekipu i u istoj ligi je opacak imao 8 i 40% sut za, ali gubis poentu, ne kazem da je branko los igrac zato sam ga cesto pominjao za reprezentaciju, samo mislim da nije neki veliki upgrade naspram masicaTele33 je napisao/la:VTB United League, protiv Khimkya, Lietuvos rytas, Azovmash, Riga, Spartak SP, Unics... http://basketball.asia-basket.com/playe ... tana/45011" onclick="window.open(this.href);return false;nerminh74 je napisao/la:branka sam ja pominjao kada ga niko nije pominjao, a sada neznam koliko je on bolji od masica jer ove cifre koje si naveo u kojo je ono ligi nabio, kazahstana?!Tele33 je napisao/la:Šta mislite o tome da je Branko Cvetković 12. igrač? Ima dobru statistiku, od 20 utakmica u prvenstvu 16 puta bio dvocifren, 43% za 3 poena. Da li je bolji od Peršića, Mašića, Šutala?
Jedan od najboljih igrača na prvoj utakmici adidasovog kampa bio je Adin Vrabac!
Čestitke!
Fran Fraschilla @franfraschilla2h
@adidaseurocamp under way. Best player in first game was 6-8 Bosnian '94 SF Adin Vrabac. He's an athletic slasher with good feel.
Čestitke!
@adidaseurocamp under way. Best player in first game was 6-8 Bosnian '94 SF Adin Vrabac. He's an athletic slasher with good feel.
Od istog lika:nesto je napisao/la:Jedan od najboljih igrača na prvoj utakmici adidasovog kampa bio je Adin Vrabac!
Čestitke!
Two nice '94 big man prospects at Eurocamp: Real Madrid' s 6-10 'Guillermo Hernangomez, a Felipe Reyes clone & 7-0 Bosnian, Jusuf Nirkic.
Ne znam za Adina, ali Jusuf ima NBA potencijala u sebi.
Kako odjednom tako nagla promjena misljenja, ili sam jednostavno opet bio upravuRaul_64 je napisao/la:Savovic odlican , maximalno efikasne suteve uzimao (1/2 za tri je meni po cejfu al ajde)

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ego koji moze spojiti Evropu i Aziju
ma oK je
pretpostavljam da igra bolju odbranu ne bi ni igrao u Zvezdi svakako..
a za backupa moze proci
to sam govorio i ranije , samo mi smetao skoro podjednak broj dvica i trica u zadnje vrijeme , a skonta da ce se takav omjer vjerovatno traziti od njega u onih 15-20 minuta(il vise ovisno od situacije).

ma oK je
pretpostavljam da igra bolju odbranu ne bi ni igrao u Zvezdi svakako..
a za backupa moze proci
to sam govorio i ranije , samo mi smetao skoro podjednak broj dvica i trica u zadnje vrijeme , a skonta da ce se takav omjer vjerovatno traziti od njega u onih 15-20 minuta(il vise ovisno od situacije).
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Uredu je znam da jesam i da ne moras da se pravdas

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
1:20 Animal!
Sjajno kucanje naseg Jusufa. Inace, na videu Juka jedan od glavnih aktera, stvarno se vidi kako je postovan u Zadru, kako od saigraca, tako i od strane navijaca.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Izdržati, to je temelj vrline!
Jusuf 99% nece biti medju putnicima za Sloveniju.Ramirez5 je napisao/la:Vrijeme će pokazati koja će 12-torka otputovati za Sloveniju. Vidim da su mnogi zaboravili momka koji je slobodno mogu reći najzaslužniji što je juniorska reprezentacija izborila prvo mjesto i ušla u A diviziju. Momak je posljednjih mjeseci puno napredovao i slobodan sam kazati da je u ovom trenutku bolji od Sinanovića u svim elementima igre. Igra požrtvovano i državni dres mu je jako drag. Momak koji puno obećava i ima veliku potentnost. Još dok je bio u Cedeviti kada su igrali sa Solnokom pričalo se da su mu Francuzi nudili državljanstvo, to su izjavili i hrvatski komentatori koji vode sportski kanal. Šta će uraditi selektor ostaje da se vidi, ali po meni on je jedan od tih 12.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Možda vi Neno znate ono što možda ja ne znam pa ste sigurni u 99% da Jusuf neće putovati u Sloveniju a pripreme još nisu ni počele. Jedino možda ako je neko ko o tome odlučuje naglas rekao tu informaciju, tada bih je mogao prihvatiti kao takvu ali se sa istom ne bih pomirio. Od mladih generacija košarkaša mislim da samo Emir Sulejmanović podnosi veću žrtvu od Juke zbog toga sto se odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu, a ne za Finsku. Da se momak odlučio da igra za Finsku sigurno bi sada Finci bili u A diviziji. Momak se odlučio za zemlju porijekla i na tome mu svaka čast, ali je veliko pitanje kada će mu Finci dozvoliti da igra za BiH. Slična je situacija i sa Jusufom, momak koji je puno dao BiH, a da ista u njegov razvoj nije uložila niti 1 KM.
Momak je puno napredovao i cijenim da zavređuje kartu u Sloveniju, a ako ne dobije onda sigurno ima boljih od njega. Naravno o tome će nadam se odlučivati kompetentne osobe koje bi trebale biti i patriotski orjentsane.
Kada ovo govorim o tome uvijek mi je slika nekadašnjeg nogometnog reprezentativca BiH Hasana Salihamidžića i recimo sadašnjeg Vedada Ibiševića. Igre u klubovima kao laik u nogometu ocijenio bih u 5 deka, a kada je igra u dresu reprezentacije za prvog mogu reći da je žalosno što mu je data prilika da ga obuče jer ga nije opravdao i cijelo vrijeme se imao osjećaj da čovjek igra protiv svoje volje. Pape je hvala Bogu okupio sve istinske patriote i zbog toga je pozicija takva kakva jeste (ekipa nikad jača). Ako ljudi i selektor sebi dozvole da povedu ine Salihamidžiće u košarkaškom smislu pa neka to i urade.
Moje mišljenje i dalje ostaje da Jusuf zavređuje da bude među 12 putnika u Sloveniju, a evo još jedne potvrde: http://sportsport.ba/bh_kosarka/nurkic- ... jim/106751" onclick="window.open(this.href);return false;
Uostalom on se toliko dokazao da je već prilično zapažen i bez odlaska na SP. Ja ostajem pri svom stavu.
Vrijeme će pokazati ko je u pravu a ko ne. Lijep pozdrav tebi i svim forumašima. Ramirez5
Momak je puno napredovao i cijenim da zavređuje kartu u Sloveniju, a ako ne dobije onda sigurno ima boljih od njega. Naravno o tome će nadam se odlučivati kompetentne osobe koje bi trebale biti i patriotski orjentsane.
Kada ovo govorim o tome uvijek mi je slika nekadašnjeg nogometnog reprezentativca BiH Hasana Salihamidžića i recimo sadašnjeg Vedada Ibiševića. Igre u klubovima kao laik u nogometu ocijenio bih u 5 deka, a kada je igra u dresu reprezentacije za prvog mogu reći da je žalosno što mu je data prilika da ga obuče jer ga nije opravdao i cijelo vrijeme se imao osjećaj da čovjek igra protiv svoje volje. Pape je hvala Bogu okupio sve istinske patriote i zbog toga je pozicija takva kakva jeste (ekipa nikad jača). Ako ljudi i selektor sebi dozvole da povedu ine Salihamidžiće u košarkaškom smislu pa neka to i urade.
Moje mišljenje i dalje ostaje da Jusuf zavređuje da bude među 12 putnika u Sloveniju, a evo još jedne potvrde: http://sportsport.ba/bh_kosarka/nurkic- ... jim/106751" onclick="window.open(this.href);return false;
Uostalom on se toliko dokazao da je već prilično zapažen i bez odlaska na SP. Ja ostajem pri svom stavu.
Vrijeme će pokazati ko je u pravu a ko ne. Lijep pozdrav tebi i svim forumašima. Ramirez5
Chris Mathieu
Prije 17 h, Milwaukee, WI
Congratulations to Jusuf Nurkić who was a late addition to the Adidas Eurocamp 2013 and made a nice impression. Nurkic had 12 pts 5 rbs and 2 blocks in 24 minutes....
Evo i pogleda sprtskog novinara koji nije sa naših prostora.
Prije 17 h, Milwaukee, WI
Congratulations to Jusuf Nurkić who was a late addition to the Adidas Eurocamp 2013 and made a nice impression. Nurkic had 12 pts 5 rbs and 2 blocks in 24 minutes....
Evo i pogleda sprtskog novinara koji nije sa naših prostora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.