Pustite se te priče o posjeti. Jednom sam napisao - na utakmice dolazi ko je naučio, a ne onaj ko ima. Slično kao i, ne pravi pitu ko ima nego ko je naučio.
Ovdje sam zbog jedne druge stvari. Jučer ili prije par dana sam postavio neke statističke podatke, koji nam govore da smo trenutno nedodirljivi po svim fudbalskim parametrima, koji se pikaju. Znaš ono, nizovi nepobjedivost, gol razlika, asistencije, strijelci, goldžije i sl. stvarčice.
Malo prije opet pogledah taj svoj post i vidjeh da sam zaboravio napisati i da smo najefikasnija ekipa u gostima i tu uvidjeh jednu "nelogičnost". Mi smo jedina ekipa koja je dala više golova na strani, nego kod kuće. Statistički 20 golova na strani i 19 kući. Pa rekoh, da bi taj segment trebali popraviti, bez obzira što imamo jednu tekmu manje kući.
Pogledao sam i statistiku ostalih klubova i njihovu realizaciju u gostima. Sve sami jad i čemer. U istom postu sam napisao da bih bio zadovaljan i minimalnom pobjedom protiv Travnika, ali da budem iskren ja se nadam kanonadi na Grbavici i još jedno opetovanje Gershvina i najpoznatije mu simfonije.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".