FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 09 dec 2025, 09:09

Samo cekam hulahopkice i njima slican sad nemir da unesu.....
strpite se bit ce sve okeee
nek crknu dusmani, najjaci smo

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 09 dec 2025, 09:33

Kajkutenjoyer je napisao/la:
09 dec 2025, 09:09
Ne znam odakle više to uvjerenje da će „biti oke“. Kod nas se godinama ponavlja isti obrazac: kratkotrajno stišavanje krize, parcijalna rješenja, kozmetičke promjene i jeftina psihologija koja treba da zamijeni ono što klub zapravo nema, sistem i kapital. Takav pristup može donijeti mir na mjesec-dva, ali nikada nije donio dugoročnu stabilnost, niti će.

Istina je jednostavna, koliko god nekima bila neugodna:
Željezničar neće stati na zdrave noge bez ozbiljne, dubinske i strukturne promjene upravljanja i ulaska kapitalno jakog investitora. A ovo sve trenunto izgleda poluamaterski.

Godinama se vrtimo u istom krugu, improvizacija, dugovi, nerealan optimizam, kratki pozitivni šokovi, pa onda ponovo duži pad. To nije razvoj. To je ciklus preživljavanja. Klub koji živi od danas do sutra ne može praviti rezultate, niti može biti konkurentan na duge staze.

Ne možeš graditi budućnost na entuzijazmu, a zanemariti poslovni model. Ne možeš očekivati profesionalne rezultate, a imati amatersku strukturu. I ne možeš se nadati stabilnosti dok god se svaka „kriza“ gasi ad-hoc rješenjima koja služe samo da kuća na trenutak izgleda čvršće nego što jeste.

Ovo nije pitanje optimizma nego realnosti:
bez kapitala, bez modernog modela upravljanja, bez jasne strategije i bez ljudi koji znaju voditi klub u 2025/26. godini
neće biti nikakvog dugoročnog „okej“.

Zato je vrijeme da prestanemo romantizirati trenutne sitne pomake i počnemo govoriti o fundamentalnim promjenama.
Ako se ne promijeni način na koji klub funkcioniše, promijenit će se jedino trener, igrači i tabela. A to gledamo već deset godina i uglavnom ide na lošije. :bih:

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 09 dec 2025, 09:37

Mene nikakve hulahopke ne zanimaju, pišem čisto iz navijačke perspektive, plaćam dvije godišnje članarine, dvije godišnje sezonske ulaznice, kupujem u fan shopu i imam pravo kao navijač pitati kako je moguće da su svi mediji prenijeli vijest da je Adžem podnio ostavku i da je ostavka prihvaćena. A na službenoj web stranici FK Željezničara, na službenim FB i Instagram profilima nema nikakve vijesti o tome. Totalna šutnja, a evo danas je već utorak (derbi bio u nedjelju u 13:00).

Sad se postavlja pitanje kome vjerovati? Formalno posmatrano Adžem je još uvijek trener, jer nemamo nikakvu službenu informaciju o tome. Ovdje se radi o (ne)transparentnosti, što za klub sa ovakvom navijačkom bazom je u najmanju ruku nedopustivo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 09 dec 2025, 09:37

tiagofaria25 je napisao/la:
09 dec 2025, 09:33
Kajkutenjoyer je napisao/la:
09 dec 2025, 09:09
Ne znam odakle više to uvjerenje da će „biti oke“. Kod nas se godinama ponavlja isti obrazac: kratkotrajno stišavanje krize, parcijalna rješenja, kozmetičke promjene i jeftina psihologija koja treba da zamijeni ono što klub zapravo nema, sistem i kapital. Takav pristup može donijeti mir na mjesec-dva, ali nikada nije donio dugoročnu stabilnost, niti će.

Istina je jednostavna, koliko god nekima bila neugodna:
Željezničar neće stati na zdrave noge bez ozbiljne, dubinske i strukturne promjene upravljanja i ulaska kapitalno jakog investitora. A ovo sve trenunto izgleda poluamaterski.

Godinama se vrtimo u istom krugu, improvizacija, dugovi, nerealan optimizam, kratki pozitivni šokovi, pa onda ponovo duži pad. To nije razvoj. To je ciklus preživljavanja. Klub koji živi od danas do sutra ne može praviti rezultate, niti može biti konkurentan na duge staze.

Ne možeš graditi budućnost na entuzijazmu, a zanemariti poslovni model. Ne možeš očekivati profesionalne rezultate, a imati amatersku strukturu. I ne možeš se nadati stabilnosti dok god se svaka „kriza“ gasi ad-hoc rješenjima koja služe samo da kuća na trenutak izgleda čvršće nego što jeste.

Ovo nije pitanje optimizma nego realnosti:
bez kapitala, bez modernog modela upravljanja, bez jasne strategije i bez ljudi koji znaju voditi klub u 2025/26. godini
neće biti nikakvog dugoročnog „okej“.

Zato je vrijeme da prestanemo romantizirati trenutne sitne pomake i počnemo govoriti o fundamentalnim promjenama.
Ako se ne promijeni način na koji klub funkcioniše, promijenit će se jedino trener, igrači i tabela. A to gledamo već deset godina i uglavnom ide na lošije. :bih:
ti to sve rece sve sefe, a meni u oke spada sve to sto si rekao, samo malo strpljenja

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 09 dec 2025, 09:38

Lokomotifa je napisao/la:
09 dec 2025, 08:09
Kako je žalosno otvoriti sajt FK Željezničar i odmah u vrhu gore vidiš broj članova 11976. Skoro 12 hiljada bolesnika za ovim klubom po kojima se uprava kluba pisha, jer po zvaničnim informacijama Adžem je još uvijek trener kluba i sve je u najboljem redu.

Mislim da ovo nismo zaslužili, a oni nek rade kako hoće, samo je pitanje do kad...
A ispod toga piše da igramo sa Radnikom 06.12. :roll:
Nevjerovatno je kakvo je bolikurcstvo u klubu i totlalni raspad sistema, ali to prepisujem tome da investitor fakat ulazi uskro i da su mnogi svjesni da ide totalna metla i čistka pa su poravnili i niko ništa ne radi. Tipična situacija za naše prostore kada slijedi neka velika promjena.
Hajde pregurat ćemo još ovih koliko treba 5,10,15 ili koliko dana već. Evo lični primjer:
Prvi dan kad su puštene u prodaju desetogodišnje ulaznice kupio sam jednu. Čak sam razmišljao da uzmem još jednu, za još jednog člana domaćinstva.
Nisam mogao od obaveza da odem radnim danom da potpišem ugovor, ali jedan petak ugrabim sat vremena trknem dole i potpišem isti. Prošlo je od tada više od mjesec dana, nikakve povratne info, nikakav mail, viber poruka, SMS, baš ništa, jbt, ko da sam majicu od 30 KM naručio.
Tačno mi dođe da raskinem ugovor i kažem im eto vam pare, ne vraćajte mi ih, ne treba mi ni ta karta, uzimat ću pojedinačne kad se napravi tribina il evenutalno godišnju ulaznicu i vozdra.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 09 dec 2025, 09:45

E šta se sve mora poklopiti i desiti da bi došao investitor, ja ne mogu da verujem da je to tek tako da ljudi misle evo sad ću doći investitor, jeste li vi svjesni koliko ljudi koji su bitni koji odlučuju i koji su godinama na teretu ovoga kluba će ostati bez svih mogućih privilegija?!

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 09 dec 2025, 09:46

Politika kluba je gasi pozar privremeno da se bagra smiri i sve tako u krug. Zalosno

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 09 dec 2025, 09:59

Dobro jutro moji Željovci. Nego možemo li šta ponovom pitanju Učinit ?

slika

Ja vjerujem da sad inat mora proradit, nekad je dobro da dobiješ par samara

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 09 dec 2025, 10:06

Neozbiljno, ali nece jos dugo tako, polako ljudi

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 09 dec 2025, 10:11

1921zeljeznicar1921 je napisao/la:
08 dec 2025, 23:56
Bojudaosinebu je napisao/la:
08 dec 2025, 23:05
Opet gledam snimak i ne vjerujem. Jel moguce kakvi glupani zive od fudbala nerralno. Bukvalno al bukvalno 4 gola u derbiju smo dali sami sebi bez ikakve sanse icega. Prvi go glupan glupi, turistički vodic s madagaskara daje korner ko zna koji ove sezone bez ikakvog razloga apsolutno i primas go. Drugi go bez ikakve sanse dva glupana grade jedan drugog i mrtvi lik pritrci i da go na prazan go. Treci go glupan bez lopte udara lika laktom i pravi faul na 16 metara. I cetvrti go vrhunac, dva glupana ne mogu da dodaju jedan drugom na 3 metra razdaljine i priđas go. Covjece u derbiju primas takva 4 gola da li je to igdje ikad zabiljezeno u fudbalu. Pa ove snimke reakcija treba pustati svaki dan da gledaju kako su glupi
Jedino pravo zapažanje. Sarajevo ništa specijalno uradilo nije, mi smo sami sebe pobijedili. Ovakve greške ni pioniri ne prave. Nerealna slika totalno ali hajde ko nam je kriv, bice bolje aBd.

Ja rekoh prije derbija ko bude manje gresaka pravio katastrofalnih taj ce pobjediti, Sarajevo 2 velike greske imao, mi jedno 15 ..

Al tek taj 3gol , cistu loptu ima, blizi je lopti, udara ga laktom hahahaha , 3:0 i gotovo

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 09 dec 2025, 10:18

perodeformero je napisao/la:
09 dec 2025, 09:45
E šta se sve mora poklopiti i desiti da bi došao investitor, ja ne mogu da verujem da je to tek tako da ljudi misle evo sad ću doći investitor, jeste li vi svjesni koliko ljudi koji su bitni koji odlučuju i koji su godinama na teretu ovoga kluba će ostati bez svih mogućih privilegija?!
Pisem to danima. Licni interesi ljudi u klubu koji uopce nikad nisu trebali biti tu. Ljudi mozda ne znaju, nama ljude u klub dovodi politika al svi sute o tome. Od Dzermina Pasica, Ustamujica, pa do Tanovica i Tunovica.

Pa koja bi budala bila dalje u klubu da kako nam kazu volontiraju a nista nisu uradili za klub tolike godine. Svake godine ista suplja prica, gdje su pare od Jabera? Sta su uradili u omladinskim selekcijama? Sta je s terenom koji niko ne odrazava? Sta je s tribinama koje su smetljiste godinama? Sta je s jugom, nece biti gotov ovim tempom za godinu dana? Sta je s prvim timom I toliki trenerima? Sta radi konkretno uprava I skusptina kakav su doprinus donijeli u klub? Ko odgovara za ovako katastrofalno stanje u klubu? Pitanja na koja niko ne trazi odgovor, ali se zato redovno pljuju treneri I igraci koje isti ti ljudi aminuju!!

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 09 dec 2025, 10:30

Rivaldinho je napisao/la:
09 dec 2025, 09:59
Dobro jutro moji Željovci. Nego možemo li šta ponovom pitanju Učinit ?

slika

Ja vjerujem da sad inat mora proradit, nekad je dobro da dobiješ par samara
Nema se šta u omladinskom pogonu učiniti preko noci niti može bilo kakav inat proraditi kada su tu stvarno svjetlosnu godinu ispred nas, od kampa terena,uslova za talentovanu djecu preko B ekipe i mnogo drugih stvari. Već duži niz godina smo nažalost mušterija u omladinskim selekcija zna svako ko prati. Zato se svi nadamo ulasku ljudi u Klub koji mogu uvesti reda.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 09 dec 2025, 10:34

Opet gledam snimak i ne vjerujem. Jel moguce kakvi glupani zive od fudbala nerralno. Bukvalno al bukvalno 4 gola u derbiju smo dali sami sebi bez ikakve sanse icega. Prvi go glupan glupi, turistički vodic s madagaskara daje korner ko zna koji ove sezone bez ikakvog razloga apsolutno i primas go. Drugi go bez ikakve sanse dva glupana grade jedan drugog i mrtvi lik pritrci i da go na prazan go. Treci go glupan bez lopte udara lika laktom i pravi faul na 16 metara. I cetvrti go vrhunac, dva glupana ne mogu da dodaju jedan drugom na 3 metra razdaljine i priđas go. Covjece u derbiju primas takva 4 gola da li je to igdje ikad zabiljezeno u fudbalu. Pa ove snimke reakcija treba pustati svaki dan da gledaju kako su glupi

Pa što ga ne zabi Jaganjac kad mu je Mujkić dodao na vrh 16m kad je sve tako jednostavno i dovoljno da neko pogriješi.
Što Bolja opuca direkt u golmana s penala a nigdje nikog oko njega.
Pusti šuplju, moglo je biti i 9, al mi preko 2 nismo mogli dati.
Znači rasuli nas ljudi životom i tjt.

Zadnja utakmica koju smo odigrali momački je bila protiv Borca 3:2, a i to jer su oni bili glupi pa nisu stali na loptu.
Husrefa ne računam, on je poseban komad budale.
Sve ostalo patnja i za oči i rezultatski.
Pošteno, pa kako bude.

Allosio
Kontakt:

Post Postao/la Allosio » 09 dec 2025, 10:47

zastitaIdentiteta je napisao/la:
09 dec 2025, 10:34

Pa što ga ne zabi Jaganjac kad mu je Mujkić dodao na vrh 16m kad je sve tako jednostavno i dovoljno da neko pogriješi.
Što Bolja opuca direkt u golmana s penala a nigdje nikog oko njega.
Pusti šuplju, moglo je biti i 9, al mi preko 2 nismo mogli dati.
Znači rasuli nas ljudi životom i tjt.

Zadnja utakmica koju smo odigrali momački je bila protiv Borca 3:2, a i to jer su oni bili glupi pa nisu stali na loptu.
Husrefa ne računam, on je poseban komad budale.
Sve ostalo patnja i za oči i rezultatski.
Ja sam u prethodnim postovima pisao upravo o tome i nasim katastrofalnim greskama koje su kumovale porazu. Sarajevo nas uopste nije nadigralo, niti je ista izigralo, neku akciju napravili da daju gol. Ljudi jednostavno zatvorili nase najbrze i najkreativnije igrace te cekali nase greske. U prethodnim derbijima kada smo gubili na Kosevu ljudi su nas igracki razbijali i Mufta nas spasavao katastrofe. Ovaj derbi su dobili zahvaljujuci nasim ocajnickim greskama. Sa druge strane, odbrana Sarajeva je bila toliko nepovezana gdje nam 2x poklanjaju loptu da idemo u zavrsnicu, prvi put Hamza fula, drugi put mi uopste nemamo tranziciju. U onoj prvoj situaciji kada je Hamza isao 1 na 1, jednostavno morao je neko da se stvori na drugoj stativi ili povratnoj lopti, ali to je bilo toliko letargicno.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 09 dec 2025, 11:03

Evo i zvanično je. Sretno Adžeme.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 09 dec 2025, 11:09

Adzeme podržavao sam te, nema veze pogubio si se

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 09 dec 2025, 11:10

Da nije bilo pritiska navijača isti ni ne bi dao ostavku, vidjelo se i na pressu razmišljanje ublehe i tok tokera. Valja se oporaviti i izvući iz kanala u koji nas je uveo. Ne zaslužuje ni sretno da mu se kaže, taldzija.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 dec 2025, 11:14

Hvala upravi sto je adzem podnio ostavku i na kraju dobio sporazumni raskid. Kada neko ponudi ostavku, onda ide na njegovu stetu, jer je on podnio a nije trazio sporazumni raskid.... Bravo, bilmezi - tunovicu, cubela, salcine i ostali... Bravo....
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 09 dec 2025, 11:16

mamonelafo je napisao/la:
09 dec 2025, 11:14
Hvala upravi sto je adzem podnio ostavku i na kraju dobio sporazumni raskid. Kada neko ponudi ostavku, onda ide na njegovu stetu, jer je on podnio.... Bravo, bilmezi tunovicu, cubela, salcine i ostali... Bravo....
Mozda je sporazumni da mu i ne platis ugovor do kraja :mrgreen: al hajd reci ce on kod Lane koliko je oprostio i sta mu je bio problem u ovom mandatu, kako je sam govorio ovo mu je bio mandat kakav je uvijek htio sad cemo cut sta nije valjalo
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 dec 2025, 11:18

dubioza144 je napisao/la:
09 dec 2025, 11:16
mamonelafo je napisao/la:
09 dec 2025, 11:14
Hvala upravi sto je adzem podnio ostavku i na kraju dobio sporazumni raskid. Kada neko ponudi ostavku, onda ide na njegovu stetu, jer je on podnio.... Bravo, bilmezi tunovicu, cubela, salcine i ostali... Bravo....
Mozda je sporazumni da mu i ne platis ugovor do kraja :mrgreen: al hajd reci ce on kod Lane koliko je oprostio i sta mu je bio problem u ovom mandatu, kako je sam govorio ovo mu je bio mandat kakav je uvijek htio sad cemo cut sta nije valjalo
Ti stvarno mislis da su ovi bilmezi sposobni nesto dobro uraditi.... Jes', rece sad nametali su mi igrace, krpic me sj3bao i slicno...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Lokomotifa, NeSamSafetee i 53 gosta.