Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 05 apr 2015, 13:36

shzna je napisao/la:Imam problem sa tabletom, upali se i onda samo izbacuje da su sve aplikacije stale sa svojim radom. Primjera radi: Google je prestao sa radom - pa onda idem U redu pa onda dolaze neke druge aplikacije i sve tako u krug. Zna li neko u čemu je problem?
Isti slučaj s mobitelom, kvar na ploči (mobitel huawei).
- Ed Woodward for Prime Minister !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 05 apr 2015, 13:37

Da ga odnesem u BHTelecom?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 05 apr 2015, 13:39

Ak' imas garanciju, nosi. Znaci nakon restarta moba, pise normal profil aktiviran, wifi ukljucen i onda milion procesa. Nekako ga uspio rebot, al' nije bilo lijeka.
- Ed Woodward for Prime Minister !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 05 apr 2015, 13:42

Ok, hvala. Mislio sam i ja da probam sa hard resetom, ali kada bih krenuo to da uradim ono bi mi izbacilo testiranje kamere, zvuka, vibracije i tako dalje. Znači ništa od tog. Mogu ga normalno upaliti ali na početku mi piše dal da pokrenem nešto sa Android pokretačem ili nekim X-om, i šta god da izaberem poslije stabiliziranja izbacuje ove procese. Yebeš mu mater, odnijeću ga u BHT pa neka ga prave..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 apr 2015, 13:51

Kod xp-a, kad prikljucim tv putem vga kabla ne mogu nikako duplicirati displej ili postaviti tv samo kao primarni, u pitanju je laptop. Ovako je moguce samo kao extended pa moram povuci nesto na tv. Jel ima kakav nacin da se duplicira ekran ili da postoji opcija kao na sedmici, ili cak neki program. ?
Mia San Mia

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 05 apr 2015, 14:23

Posto taj komp uzimam nesto gledam ove grafe
PowerColor R9 270x PCS+ 2GB DDR5 265bit DX11 (ova mi je nekako pick)
Gigabyte Radeon GTX660 2GB DDR5 DX11
Koja je bolja od ovih iskljucivo igrice ofc ?
:hmmmmm:
Arsenal All The Way !

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 apr 2015, 14:41

r9 270x je bolja.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2015, 14:47

Ove dvije su ti maltene iste po ovim osnovnim podacima, a kako rade tehnicki, cip, memo cipovi ...itd. to ti je malo teze objasnit. Razlicit proizvođac Gigabyte i PowerColor ... ne znam bas razliku između njih, ali ovaj Gigabyte se stalno spominje kod gamera, ali obje su jake kartice.

Koju si maticnu plocu mislio uzeti i procesor, RAM ?

Planiraj hlađenje, minimalno 3-4 ventilatora (za svjez zrak, i izbacivanje toplog) zavsino kakvo ti je kuciste, jer ove graficke kartice rade na opasno velikim temperaturama kad miruju, a pogotovo kad se igras. A naravno CPU također ludo radi.

I naravno moj savjet ti je napajanje minimalno 600, i obavezno obrati paznju na hlađenje cjelog kucista.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 05 apr 2015, 14:55

Elegant je napisao/la:Ove dvije su ti maltene iste po ovim osnovnim podacima, a kako rade tehnicki, cip, memo cipovi ...itd. to ti je malo teze objasnit. Razlicit proizvođac Gigabyte i PowerColor ... ne znam bas razliku između njih, ali ovaj Gigabyte se stalno spominje kod gamera, ali obje su jake kartice.

Koju si maticnu plocu mislio uzeti i procesor, RAM ?

Planiraj hlađenje, minimalno 3-4 ventilatora (za svjez zrak, i izbacivanje toplog) zavsino kakvo ti je kuciste, jer ove graficke kartice rade na opasno velikim temperaturama kad miruju, a pogotovo kad se igras. A naravno CPU također ludo radi.

I naravno moj savjet ti je napajanje minimalno 600, i obavezno obrati paznju na hlađenje cjelog kucista.
AMD FX-6300
8 gb ram
napajanje cu definitivno uzeti kvalitetnije to je jedan od prioriteta
plocu jos gledam
hd mi 500 giga dovoljan
jbg kad je covjek limitiran sa kešom a oce da uzme sve top (Hvala Mikiju ranije na prijedlozima)
:wave:
Arsenal All The Way !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2015, 15:02

Sve je skupo to stoji ...

Zato dobro provjeri sve da ti je kompaktibilno ploca + procesor, i ostali djelovi da nemas kasnije problema.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 05 apr 2015, 15:14

Elegant je napisao/la:Sve je skupo to stoji ...

Zato dobro provjeri sve da ti je kompaktibilno ploca + procesor, i ostali djelovi da nemas kasnije problema.
Ma kupit cu vec gotov destop racunar sastavljen samo sad vagam finansije ,i ono sto meni treba (Uloženo-Dobiveno) uglavnom za Igre sastavljam tj kupujem komp
Pozz
Arsenal All The Way !

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 05 apr 2015, 15:24

Tablet mi je nenormalno usporio. Skinuo clean master al i ne pomaže nešto. Ima li načina kako da ubrzam ?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2015, 15:31

Vjerovatno ti je memorija preopterecena ili ostecena, da pokusas resetovanje na tvornicke postavke ?

Ako imas instaliran Avast obrisi ga ili neki antivirus, Clean Master i Bateri Doctor su OK to ne smeta.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 apr 2015, 16:36

Barcod je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sve je skupo to stoji ...

Ma kupit cu vec gotov destop racunar sastavljen samo sad vagam finansije ,i ono sto meni treba (Uloženo-Dobiveno) uglavnom za Igre sastavljam tj kupujem komp
Pozz
ja imam fx-6300 i prije par sedmica sam uzeo sebi PRAVI cooler.. (cooler master hyper T4).. ono AMD-ovo sranje od kulera će početi da ti pravi probleme već nakon mjesec dana korištenja..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2015, 17:09

viKK je napisao/la:ja imam fx-6300 i prije par sedmica sam uzeo sebi PRAVI cooler.. (cooler master hyper T4).. ono AMD-ovo sranje od kulera će početi da ti pravi probleme već nakon mjesec dana korištenja..
Koje su ti temperature CPU sa tim coolerom ? Kada miruje i kada se igras ili kad je pod opterecenjem ?

Mjeris li ih uopste ?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 apr 2015, 17:32

Elegant je napisao/la:
viKK je napisao/la:ja imam fx-6300 i prije par sedmica sam uzeo sebi PRAVI cooler.. (cooler master hyper T4).. ono AMD-ovo sranje od kulera će početi da ti pravi probleme već nakon mjesec dana korištenja..
Koje su ti temperature CPU sa tim coolerom ? Kada miruje i kada se igras ili kad je pod opterecenjem ?

Mjeris li ih uopste ?
mjerio sam ih i prije i poslije..
znači, na stock cooleru su temperature poslije par mjeseci drastično porasle, znači tokom običnog browsanja po internetu, gledanja videa, temperatura je bila oko 40 celzija.. kada bih bilo kakvu igru upalio, skočila bi preko 50-60 stepeni, i onda su bili vrlo primijetni porasti i padovi temperature.. ono, procesor se zagrije na kritičnu temperaturu, FPS drastično padne jer se rad procesora uspori, onda se ohladi i FPS poraste.. jako nervira..

sada su temperature super, nekih 16-25 stepeni kada sam ovako na internetu i kada miruje, a kada radi neke zahtjevnije stvari vrti se na 30-45 stepeni, nekad preleti preko 50..

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 05 apr 2015, 17:34

Kako da otvorim .dwg i .klv fajlove?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2015, 18:07

viKK je napisao/la:]mjerio sam ih i prije i poslije..
znači, na stock cooleru su temperature poslije par mjeseci drastično porasle, znači tokom običnog browsanja po internetu, gledanja videa, temperatura je bila oko 40 celzija.. kada bih bilo kakvu igru upalio, skočila bi preko 50-60 stepeni, i onda su bili vrlo primijetni porasti i padovi temperature.. ono, procesor se zagrije na kritičnu temperaturu, FPS drastično padne jer se rad procesora uspori, onda se ohladi i FPS poraste.. jako nervira..

sada su temperature super, nekih 16-25 stepeni kada sam ovako na internetu i kada miruje, a kada radi neke zahtjevnije stvari vrti se na 30-45 stepeni, nekad preleti preko 50..
Super, ja sam bas gledao ovaj Evo 212 od CM-a da uzmem kad novi procesor kupim.

Inace kako ostalo hlađenje, koje kuciste imas, kako graficku hladis ? Ventilatori ili voda ?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 apr 2015, 18:31

Elegant je napisao/la:
viKK je napisao/la:]mjerio sam ih i prije i poslije..

Super, ja sam bas gledao ovaj Evo 212 od CM-a da uzmem kad novi procesor kupim.

Inace kako ostalo hlađenje, koje kuciste imas, kako graficku hladis ? Ventilatori ili voda ?
kućište nije neko naročito gamersko sa puno ventilatora, jer mi i nije potrebno.. igram samo par igri, ali danas su sve igre zahtjevne pa i PC mora biti u skladu.. ovo je grafička: http://www.techpowerup.com/gpudb/images/b522.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; i kao što vidiš, ovaj ogromni ventilator je dovoljno dobar da je hladi bez problema..

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 apr 2015, 23:55

Narucio sam gt740 nvidia grafu. Ima li ju ko? Kakva je?
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], rio_Ferdy88 i 19 gostiju.