NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Bandit88
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Bandit88 » 20 feb 2023, 15:25

Dosta pozitivnih stvari iz utakmice se može izvući. Raja, i pored ispadanja nije nezadovoljna. Nadam se da će prva domaća utakmica biti barem 1000 ljudi.

Poraz u jednu ruku možemo pripisati i Duvnjaku. Staviti momka, koji je tek došao u klub da šuta 5., odlučujući penal nije baš pametno. Šijerkić me pozitivno iznenadio svojom trkom i borbenošću. Vidi se da je dobio na samopouzdanju, kako je presadio kosu :D

Nadam se da će novi igrači opravdati ulogu pojačanja i donijeti oeređenu kvalitetu. Iskreno, od Arežine ne očekujem nista više nego od Karića i Salčinovića

denisov

Post Postao/la denisov » 20 feb 2023, 15:28

Bandit88 je napisao/la:
20 feb 2023, 15:25
Dosta pozitivnih stvari iz utakmice se može izvući. Raja, i pored ispadanja nije nezadovoljna. Nadam se da će prva domaća utakmica biti barem 1000 ljudi.

Poraz u jednu ruku možemo pripisati i Duvnjaku. Staviti momka, koji je tek došao u klub da šuta 5., odlučujući penal nije baš pametno. Šijerkić me pozitivno iznenadio svojom trkom i borbenošću. Vidi se da je dobio na samopouzdanju, kako je presadio kosu :D

Nadam se da će novi igrači opravdati ulogu pojačanja i donijeti oeređenu kvalitetu. Iskreno, od Arežine ne očekujem nista više nego od Karića i Salčinovića
Kakve fajde ima ako je dosao tek ako je momak sutao penale u Rudaru i Bosni sto ne bi i ovdje.
A penal svako profula pa i Zukic

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 20 feb 2023, 15:34

Zicere su imali i Sijerkic u prvom poluvremenu i Karic u drugom, jer kad si sam na sedam metara od gola, nigdje protivnickog igraca oko tebe na dva metra i imas sut, kud ces veci zicer od tog. S tim da je Karic dobro sutao, ali isprijecila se stativa. Mirsin sut glavom ne bih komentarisao.
Licno, najbolju priliku je imao Mirso nakon prodora Sivca i laznjaka. Nema igraca koji ne bi ono sutao, a pogotovo napadac. Samo steta je sto je onako osutao.

Ali sve u svemu, iz Kupa smo ove sezone izvukli maksimum. Prvo sto smo poceli igrati Kup, dok klubovi iz visih rangova nisu ni proslosezonski bili zavrsili. Imali smo dvije utakmice iz kojih smo izvukli finansijsku dobit, dvije utakmice u kojoj su igraci stekli iskustvo, kao i to da se Celikova pozitivna prica jos vise procuje i sazna za nju.
I sto je najbitnije ni u jednoj utakmici nismo nadigrani i stp rekose, niko nam nije "ogadio fudbal", sto itekako znaci za samopouzdanje igracima, ali i publici, jer jos uvijek publika koja dolazi na Celikove utakmice je promjenjiva varijabla i vrlo lako moze otici u pogresnom smjeru.
Tako da, mislim da je ovo vise nego zadovoljavajuci rezultat Celika u Kupu ove sezone. Sad se okrenuti prvenstvu. Nadam se da ce Arezina za ovih 15 dana dostici nivo koji mu garantuje dominaciju sredinom terena u ovom rangu takmicenja. :D

Naprijed Če!

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 20 feb 2023, 15:39

denisov je napisao/la:
20 feb 2023, 15:28
Bandit88 je napisao/la:
20 feb 2023, 15:25

Kakve fajde ima ako je dosao tek ako je momak sutao penale u Rudaru i Bosni sto ne bi i ovdje.
A penal svako profula pa i Zukic
Ima iz razloga sto šuta peti penal, odlučujući, pred 8+ hiljada ljudi. A dosad igrao maksimalno pred 2-3 000. Jedno je šutat penal, uz duzno poštovanje, za navedene klubove, a jedno za Čelik.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 20 feb 2023, 15:40

I u Bosni je znao ako i profula, bice jos koji :D :D :D

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 20 feb 2023, 16:07

Nije samo Zukic promašio penal nego i Žuna! Žuna je prije Zukiča usro prolaz! Šta ti ima neko ogaditi fudbal ako te pobjedi 5-0 il 7-1,nije ti ogadio fudbal več si onda totalno loš! Što mi ne prodjosmo sinoč i prvu tekmu kuči da smo igrali u nastavku kupa bilo bi hladno 10000 minimum gledalaca ko god protivnik bio! Izgubiš ispadneš al klepiš 50 milja i libo te taki! Rekao sam i ponovit ču da ovi igrači mogu izboriti Federalku,al mnogi ne mogu igrati u Federalnoj ligi!
::::SAMO ČELIK::::

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 20 feb 2023, 16:21

Ovi igraci mogu igrat u Federalnoj, ali.u istoj biti medju 5-6 ekipa
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 20 feb 2023, 16:47

zamorano je napisao/la:
20 feb 2023, 16:07
Nije samo Zukic promašio penal nego i Žuna! Žuna je prije Zukiča usro prolaz! Šta ti ima neko ogaditi fudbal ako te pobjedi 5-0 il 7-1,nije ti ogadio fudbal več si onda totalno loš! Što mi ne prodjosmo sinoč i prvu tekmu kuči da smo igrali u nastavku kupa bilo bi hladno 10000 minimum gledalaca ko god protivnik bio! Izgubiš ispadneš al klepiš 50 milja i libo te taki! Rekao sam i ponovit ču da ovi igrači mogu izboriti Federalku,al mnogi ne mogu igrati u Federalnoj ligi!
Zuna je dobro osutao, samo je golman imao odbranu zivota!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 20 feb 2023, 17:57

Zaboravljate da je Durmis profulao loptu u prvom pol par metara od gola, Sijerkic glavom sam, Karic stativa, Ali zicer na 5 m, Sijerkic blokiran sut dobar potez a moglo se dodati za cist gol, penal koji je bio nije sviran i jos par puta lopta nije padala na nasu stranu. Stvorili smo i previse prilika protiv ekipe jedan rang iznad. 2 mrtve prilike Radnika su bile nase greske. Svaka cast Durmi na skidanju 2 zicera a na penalima je i mene malo iznervirao ali vjerujte mi da bi ispali svakako jer se osjetila neka nervoza u izvodjenju. Ispali smo nesretno ali uopste nije velika zal osim 20-30 milja NETO zarade od sljedeceg kruga. Dobra smo ekipa kojoj fali jos 4-5 dobri igraca za Federacije mozda neki iskusni Zenicana koji ce igrati srcem da se udje u PLBiH. Bitno je da se vec predobro nosimo sa ekipama iz drugog ranga i sa jos nekoliko jaki pojacanja mi smo ko med.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 feb 2023, 18:10

Pisao sam vec i ranije, po meni je najveci problem sto nasa krila imaju malo utjecaja na igru.

Durmis na jednoj strani i Karalic na drugoj. Durmis ako ne daje golove, ne postoji u igri, dok opet Karalic ima malo vise utjecaja u igri, ali nema golova. Mozda grijesim, ali koliko sam mogao vidjeti njih dvojica se ni jednom nisu rijesili svog cuvara, a za krilo je to ipak osnovni zadatak. Nije pomoglo ni sto je Davud imao losu noc u ofanzivi. Jednostavno moraju poceti driblati, ne moze bas svaka biti izigrana akcija, a opet ovi igraci imaju najvise prostora za takvo nesto.

Ekipa moze trpiti jedno krilo koje slabije ucestvuje u igri i nema igru 1v1, ali dva su ipak previse. Koje je rjesenje? Ali i Sivac. Volio bih vidjeti:

-----Šijerkić------
Ali-Arežina-Sivac
---Žuna-Mehić---
Celik!3,2,2.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 20 feb 2023, 18:46

AllGunsBlazing je napisao/la:
20 feb 2023, 14:39
BatistutA19 je napisao/la:
20 feb 2023, 14:34
Sto se tice tekme stvarali smo vise nekih akcija ali oni su imali dva mrtva zicera dok mi nismo ,
Ne bih se slozio. Poluvolej Alija sa 11 metara je zicer i u najmanju ruku ono od Sijerkica je zicer. Imali smo dvije situacije iz kornera gdje su nam igraci ostajali sami na sutu, jednom stativa, jednom preko gola. I onaj Alijev volej nakon "suta" Durmisa je dobra prilika.
Truhlo je napisao/la:
20 feb 2023, 14:12
Jucer smo startali sa 5 mladih igraca i to moramo istrpiti do kraja. Vecina ovih mladi igraca igra svoju prvu seniorsku godinu i realno ako pogledamo, rezultati su fenomenalni sa ovako mladom ekipom. Ali i Durmis 19, Durmo, Arnautovic i Karalic 20 :tokralju: Uz njih nije jos ni zanemariti Zunu 22 i Smajic koji je zamjenio Vardu 21 godina.

S obzirom da su nam pola prve postave mladi igraci i kakve rezultate pruzaju u zadnju godinu dana, preseravanje je uopste pricati o oscilacijama.
Posebno treba napomenuti da su nam najbolji strijelci igraci od 19 godina. Usudio bih se reci i da nam je najkonkretniji igrac Ali. Momak svaku utakmicu ima najvise loptu u nogama, ne sakriva se, ne bjezi od odgovornosti koliko god da ga nekad ne ide.
Imali smo i mi tih situacija i sansi ne kazam ali onakvu ko oni na jugu 1 na 1 sa Durmom nismo imali,sve u svemu realno je nerijeseno i ja sam prezadovoljan borbom ipak smo mi 3 liga penali ko penali culali su najbolji igraci na svijetu ali onaj zadnji sto je puco ne smije onako a i Durmo sve u jednu stranu se baca ali ovi ne promijenise stranu..
Kup je odradjen vise od ocekivanog jos FL,NOVAC I DEBLOKADA .Ostalo je sve predobro.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 20 feb 2023, 21:23

Da li Čelik moze u ovaj rang takmičenja dovesti nekog igrača npr iz Premijer Lige na posudbu eto npr nekog stopera,krilo iz npr Sloge Doboj koji kod njih nije u konkurenciji. Ili te posudbe idu samo do federalne lige.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

denisov

Post Postao/la denisov » 20 feb 2023, 22:36

avenija je napisao/la:
20 feb 2023, 21:23
Da li Čelik moze u ovaj rang takmičenja dovesti nekog igrača npr iz Premijer Lige na posudbu eto npr nekog stopera,krilo iz npr Sloge Doboj koji kod njih nije u konkurenciji. Ili te posudbe idu samo do federalne lige.
Krilo nam ne treba. Stoper bi nam dobro doso

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 20 feb 2023, 23:26

avenija je napisao/la:
Mislim da ne mogu, jer ima profi ugovor sa ekipom, i oni ga ne mogu slati u amaterski nivo takmicenja.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 21 feb 2023, 07:47

denisov je napisao/la:
20 feb 2023, 22:36
avenija je napisao/la:
Krilo nam ne treba. Stoper bi nam dobro doso
Imamo stopere Isakovic,Vardo,Smajic,Muslic sasvim dovokjno za ovaj rang
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 21 feb 2023, 09:14

Arezina ako bude na nivou ekipa je spremna i imamo oruzje da udjemo u visi rang !!!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 21 feb 2023, 15:14

💪💪
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 21 feb 2023, 15:24

Prije godinu i po:

Na fb 17.500 pratioca
Inst: 8000
Yt: 1920

Trenutno
Fb: 21.660
Inst: 10.700
Yt: 3730

I na tiktoku smo pomalo aktivni, gdje brojimo 9751 pratioca i gdje su nam klipovi pogledani 153.600 hiljada

I na tom polju klub uporedo raste, gdje se moraju pohvaliti. Konacno da smo i to docekali, da se drustevene mreze vode kako treba, definitivno stavka koja se ne smije zanemariti!
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 21 feb 2023, 16:33

redbull93 je napisao/la:
21 feb 2023, 15:24
Prije godinu i po:

Na fb 17.500 pratioca
Inst: 8000
Yt: 1920

Trenutno
Fb: 21.660
Inst: 10.700
Yt: 3730

I na tiktoku smo pomalo aktivni, gdje brojimo 9751 pratioca i gdje su nam klipovi pogledani 153.600 hiljada

I na tom polju klub uporedo raste, gdje se moraju pohvaliti. Konacno da smo i to docekali, da se drustevene mreze vode kako treba, definitivno stavka koja se ne smije zanemariti!
Nisu to pregledi vec lajkovi, samo jedan nas video ima ured 600.000 pregleda.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 21 feb 2023, 16:41

Malo o tekmi sa zakasnjenjem. Radnik je cvrsca i sigurnija ekipa od nase. To se vidjelo iz aviona. Mozemo to mozda da prisijemo nasoj mladosti, njihovom iskustvu i cinjenici da igraju u visem rangu takmicenja, ali su izgledali stabilnije od nas u svakom slucaju.

Malo me je iznenadilo sto smo fizicki izgledali nepripremljeno. Jesmo trcali puno, dok su oni nesto pametnije igrali od nas i prisiljavali nas na trku ali se nadam da se i fizicka forma moze dici na veci nivo do pocetka sezone.

Fulali smo i mi i oni ciste zicere. Fudbal je to i dio je igre da se fula. Generalno treba nam 10 sansi da damo jedan gol. Moramo poraditi na efikasnosti.

Od igraca, Isakovic je standardno odlican. Bilo ga je po citavom terenu i muski je igrao. Sivac odlican, Sijerkic mora bolje. Vec je dovoljno dugo u timu da sada mora da istinski poceti da pravi razliku na terenu.

U sustini navijacki volio sam da smo prosli i zaradili jos koju kintu u cetvrt finalu, ali mi je u jednu ruku i drago sto nismo kako bi se mogli koncentrisati na ligu, ako je vec cilj da idemo u visi rang.

Posjeta, odlicna! Nadam se da ce rezultirati i vecim prihodima. Ideja za zajednicko pjevanje je odlicna i do ukoliko se nastavi ovako na svakoj utakmici u prvom kolu PL ce pred punim stadionom da to izgleda kao BOMBA!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.