Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emir79 » 09 okt 2016, 18:46

pinoglavi je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Protiv Belgije nazad staviti 3 troma i spora defanzivca (Bicakcic, Spahic, Zukanovic) protiv brzih Belgijanaca,
A prosli put stavio Vranjesa i **** mu se mater amaterska jer je stavio brzog stopera protiv ogromnih belgijanaca. Jel vama jasno da su ljudi bolji koga god stavimo, stavi nizeg i brzeg stopera i gubit ce vazdusne duele i tako ce oni imati prendnost, stavi viseg i sporijeg i pretcati ce ga a u oba slucaja ce se naci grupa specijalaca sto ce **** mater selektoru misleci da su pokupili svu pamet svijeta.
Tvoj post sam samo ta primjer uzeo, ovo gore pisem jos od utakmice s njima u proslim kvalifikacijama gdje su se neki uhvatili da je bila greska staviti Vranjesa kao stopera ne kontajuci da bi mi svejedno 3 gola primili ko god stoper bio
Nije problem je li brz ili visok, je li Vranjes ili Sunjic. Mi sa Anelom Hadzicem na stoperu nismo davali ovoj istoj Belgiji pardona, sta vise i jace Belgije za De Bruynea. Problem je sto se Mesa sav izgubi protiv Belgije da nam igraci ne znaju ni sta igraju. Tako je bilo i u prosloj u Belgiji, tako je bilo i 2x protiv Irske sa 5 stopera, jednim krilom, jednim veznim.

4-0 nema opravdanje. Mi ni od boljih nismo toliko gubili.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 09 okt 2016, 19:02

pinoglavi je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Protiv Belgije nazad staviti 3 troma i spora defanzivca (Bicakcic, Spahic, Zukanovic) protiv brzih Belgijanaca,
A prosli put stavio Vranjesa i **** mu se mater amaterska jer je stavio brzog stopera protiv ogromnih belgijanaca. Jel vama jasno da su ljudi bolji koga god stavimo, stavi nizeg i brzeg stopera i gubit ce vazdusne duele i tako ce oni imati prendnost, stavi viseg i sporijeg i pretcati ce ga a u oba slucaja ce se naci grupa specijalaca sto ce **** mater selektoru misleci da su pokupili svu pamet svijeta.
Tvoj post sam samo ta primjer uzeo, ovo gore pisem jos od utakmice s njima u proslim kvalifikacijama gdje su se neki uhvatili da je bila greska staviti Vranjesa kao stopera ne kontajuci da bi mi svejedno 3 gola primili ko god stoper bio
Pa zato sluze pripreme, vidis potencijalni sastav i zakljucis ko ce igrat ? Mesa imam osjecaj da se sav pogubi za bitne utakmice. Iskreno ni on ni Safet mi od prvog dana kad su dosli ne leze, nit ce ikad lezati. Boze moj, svi imamo svoje misljenje, ali cinjenica je da je on selektor i moramo se pomiriti s tim. Spahic-u se zahvaliti, Dzeko spustit na zemlju i svi sretni. Kako ga Spaletti ostavi na klupi kad jednu utakmicu prohoda, tako i Mesa mora ''muda'' imati. Al hajde, sutra cemo dobit Kipra i opet cemo slusat kako smo najjaci i najbolji na svijetu...
1946~

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 09 okt 2016, 19:05

emir79 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Nije problem je li brz ili visok, je li Vranjes ili Sunjic. Mi sa Anelom Hadzicem na stoperu nismo davali ovoj istoj Belgiji pardona, sta vise i jace Belgije za De Bruynea. Problem je sto se Mesa sav izgubi protiv Belgije da nam igraci ne znaju ni sta igraju. Tako je bilo i u prosloj u Belgiji, tako je bilo i 2x protiv Irske sa 5 stopera, jednim krilom, jednim veznim.

4-0 nema opravdanje. Mi ni od boljih nismo toliko gubili.
Slazem se s tobom. Ciro je znao nabrijat igrace i nije ga nikog strah bilo, ovi nakon njeg su obicne pi*ke od trenera...
1946~

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 19:24

Emire tu utakmicu smo igrali na Bilinom sto je ogromna prednost a Belgiju je vodio onaj bilmez sto je takodjer ozbiljna prednost. To sto su oni bili jaci za KDB nista ne znaci, mi bi bili ravnopravniji sada da je nama igrao Besic a njima svi zdravi.

Formacija i izbor igraca su katastrofalni da se razumijemo i uopste ne sporim. Prije sam apsolutno vjerovao Mesi, sad mi pocinje liciti na nekog ludjaka, ali ovdje pisem o nekim drugim stvarima.

@Thrillerhz pa dijelom se i slazem s tobom, uhvatio sam se samo da ne stoji dio kako je amaterski izvesti trome stopere protiv Belgije kad bi belgijanci u sustini svakog stopera pravili smijesnim. Nekog ce praviti smijesnim preko brzine, nekog preko vazduznih duela, ali kad podvuces crtu mi smo najebali ko god igrao odbranu.
I ja sam za da se Spahicu zahvalimo, najvise zbog njegove bahatosti ali i zbog toga da je ogroman kikser u velikim utakmicama tako da je bolje kaliti nekog mladjeg stopera nego gurati Spahica kad ce svejedno zajebat svaku bitnu utakmicu. Anicic, Memisevic, Sunjic i ostali da ih ne nabrajam sve sigurno da bi tesko losije od Spahica odigrali ove bitne utakmice. Ali nazalost treba biti svjestan da je on nas najbolji stoper koliko god to tesko bilo priznati.

Sto se motivacije tice tu trebamo upirati prstom u selektora kada igramo prijateljske i utakmice protiv slabijih reprezentacija. Jel im stvarno treba motivacija da se trude protiv Belgije? Poslije utakmice na SP sa Argentinom niko nije rekao svaka cast Susicu sto ih je motivisao da se bore, nego nam je bilo i logicno da ce trcati kao da im je zadnja utakmica u karijeri, a tako je trebalo biti i u petak.
Nad tobom sunce najljepše sja

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 09 okt 2016, 20:20

kad se igra formacija sa 2 spice,treba vodit racuna o njihovim karakteristikama u smislu da se medjusobno nadopunjuju.dzeko i vedo,obadvoje klasicni sidrasi target mani,nikako nebi smjeli igrat zajedno.pored sidrasa-dzeke treba igrat jedna lutajuca spica,igrac koji zna kreirat sanse,otvarat prostor,driblat,.,u juventusu je to dybala,u atletico madridu griezman,.,..mi takvog igraca trenutno nemamo zato nema smisla da igramo sa 2 spice.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 09 okt 2016, 21:26

@pinoglavi
To je to, bolje malog Memisevica gurat, on makar ima potencijal da uci iz gresaka i da postane bolji, dok Spaha nije ucio ni mladji kad je bio, hvala njemu na svemu, al bgm vrijeme mu je vec odavno da ide.
@tarabuka
Ma vedo je klasicni spic, ne zna on valjat loptu nit asistirat, njemu je dodaj i spusti oko kaznenog i vedo ce zabit 100%, zato je po meni napad Djuric-Vedo ili samo Vedo puno bolji od Dzeko-Vedo, jer njih dva nikad nisu mogla zajedno igrat...
1946~

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 21:37

Tandem Edin-Vedo je fantastican protiv slabijih ekipa, kao i Medunjanin u vezi samo je nazalost to prevarilo naseg strucnjaka na klupi pa isto postavio ekipu i protiv Belgije. Nije problem igrati sa 2 napadaca protiv jacih samo nemamo mi taj drugi profil igraca koji bi bio tu uz Dzeku, Hodzic je licio na taj profil igraca, nadam se da ce mu karijera ponovo krenuti uzlaznom putanjom.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 okt 2016, 21:53

Da se Bog sa nebesa spusti ne moze motivirati Medunjanina da trci, niti Veda da nauci podvaliti loptu.
Najgore od svega je sto je neko prije primjetio a sto se po ko zna koji put ponavlja da Bazdarevic strasno lose vodi utakmicu. Ako ne ide ulazi Djuric. Nije mi jasno da covjek ne pojaca sredinu kad je vidio sta se dogadja u prvom poluvremenu. Po meni je trebao igrati klasicnu 4-5-1.
Povrijedio se Milicevic pa je Susic trebao krenuti umjesto Vedada. U sredini jos Cimirot(Jajalo)-Pjanic. Ostalo nista nije trebao dirati od stalne postave.Stvarno ga je tesko gledati dok se igra rusi a on priprema Djurica da udje.
Na zalost uzasna utakmica nase selekcije uz kljucni pecat
Mr. Bazdarevica.
Valjda ce sutra biti bolje.
Da li neko zna hoce li biti karata u Zenici ispred stadiona?
Kod tapkarosa.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 09 okt 2016, 22:41

E moj Mesa.
🔵⚪

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2016, 22:47

E jbg i Srbija počela igrati. :mrgreen:

Tačno kad vidim ove ostale repke, svi trče, bore se, ginu, samo mi izgledamo kao skupina amatera. Ona igra protiv Švicarske bi donjela bolji rezultat protiv Belgije, možda ne pozitivan ali bolji definitvno bi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 09 okt 2016, 22:51

Ovaj mi je ogadio reprezentaciju samo ovom jednom utakmicom vise nego Susic za citav mandat.. nema sanse da se ja nerviram vise, sta i kad odemo na svjetsko kad ja nisam siguran da ova budala nece napraviti nesto kao i Susic protiv Nigerije, yebo te led koji moras biti debil da izvedes onu postavu u petak u pic ku materinu :damn: :damn:
This time next year we'll be millionaires.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 okt 2016, 22:51

pinoglavi je napisao/la:
Zato se protivnik prostudira na vrijeme i uvidi da furaju brza krila i promjenu kretanja sa loptom pa stavis Kolasinca sa Spahom i Zukom/Bicakcicem, nebitno (mada je mozda bolje sa Bicakcicem jer bi igrao desno, Spaha u sredini i Kolasinac lijevo), Lulica lijevo i Viscu desno kao ofanzivne bekove/krila.
Takodjer, Medunjanin je prespor i trebao je Mesa nauciti iz prethodnih utakmica da on ne moze igrati protiv jacih reprezentacija koje preferiraju trcanje, pogotovo kad si saznao da Hazard igra laznu devetku, ustvari covjek je brijao po cijeloj sredini i krilima, kakvi flasteri na njemu i kakvi bakraci.

Mesa ukenjao utakmicu kao pravi amater. Ustvari, skoro pa i jeste.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 09 okt 2016, 23:03

Beduin je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Zato se protivnik prostudira na vrijeme i uvidi da furaju brza krila i promjenu kretanja sa loptom pa stavis Kolasinca sa Spahom i Zukom/Bicakcicem, nebitno (mada je mozda bolje sa Bicakcicem jer bi igrao desno, Spaha u sredini i Kolasinac lijevo), Lulica lijevo i Viscu desno kao ofanzivne bekove/krila.
Takodjer, Medunjanin je prespor i trebao je Mesa nauciti iz prethodnih utakmica da on ne moze igrati protiv jacih reprezentacija koje preferiraju trcanje, pogotovo kad si saznao da Hazard igra laznu devetku, ustvari covjek je brijao po cijeloj sredini i krilima, kakvi flasteri na njemu i kakvi bakraci.

slika
@Beduin mislis na nesto ovako :kafa:
Ustvari ovo bi bilo jedino smisleno kada je vec htio ovakav sistem protiv Belgije, uz doradu pojedinih pozicija, recimo Spahic/ za nekog drugog....
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 okt 2016, 23:11

JohnCleese je napisao/la:
Beduin je napisao/la: Zato se protivnik prostudira na vrijeme i uvidi da furaju brza krila i promjenu kretanja sa loptom pa stavis Kolasinca sa Spahom i Zukom/Bicakcicem, nebitno (mada je mozda bolje sa Bicakcicem jer bi igrao desno, Spaha u sredini i Kolasinac lijevo), Lulica lijevo i Viscu desno kao ofanzivne bekove/krila.

slika
Ustvari ovo bi bilo jedino smisleno kada je vec htio ovakav sistem protiv Belgije, uz doradu pojedinih pozicija, recimo Spahic/ za nekog drugog....
Da, da, to je to. Vranjesa sam i zaboravio, on je dobro rjesenje. Mozes ti tu sad miksat, Cocalica umjesto Spahe jer je malo brzi, Sunjic takodjer radi skok igre, a imas sa strana brze CB da pomazu Sunjicu/Cocalicu.
Ovako kako je on uradio imas sporu odbranu, desnog beka kojem to i ne lezi, a Medunjanin je prespor i cak uz Jajala i Pjanica da je igrao Cimirot bilo bi bolje rjesenje. Pjanic je mogao igrati ofanzivnije, a iza njega Jajalo i Cimi. Jeb3mu majku, ne moras biti ni toliki strucnjak, ako pratis fudbal dovoljno dugo i imas nekog smisla za ovu igru, onda mozes uviditi neke stvari. Ne kazem da je lahko biti selektor, ali neke stvari su preocite brate.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 okt 2016, 23:34

Sve je to okej ali visca nije igrao jer mi nismo igrali sa RM nego RWB ustvari. Nasa formacija je bila otprilike ovo:

slika

S tim da je medunjanin mozda bio i nize dole, nije ni vazno jer su ionako bili pogubljeni.
Sustina je da su belgijanci bili previse ofanzivni i napadali a mi se previse povukli i branili i onda ovaj kolasinac i lulic i nisu mogli da predju pola terena kako treba, a samim time nisu onda imali kome ni dodati jer mi i nismo imali nikakvog ofanzivnijeg igraca u sredini jer jajalo i medunjanin su vise defanzivni nego ofanzivni a ni pjanic nije bas uvijek ofanzivan totalno mada on moze sve igrati ali ne moze sam, mora imati barem jos nekog tu saigraca ofanzivnijeg koji bi mogao nesto da ucini (pri tome ne mislim nuzno da mora biti svjetska klasa nego uopce kakav god ali ofanzivno orijentisan).
Da je mjesto vede bio neki ofanzivni vezni kakav god, po sredini, po strani, gdje bilo mozda bi se moglo nesto jos i vise napraviti pa da na kraju dodje i do dzeke lopta ovako nigdje sredine narocito na njihovoj polovici.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 09 okt 2016, 23:47

Beduin je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
Beduin je napisao/la: Zato se protivnik prostudira na vrijeme i uvidi da furaju brza krila i promjenu kretanja sa loptom pa stavis Kolasinca sa Spahom i Zukom/Bicakcicem, nebitno (mada je mozda bolje sa Bicakcicem jer bi igrao desno, Spaha u sredini i Kolasinac lijevo), Lulica lijevo i Viscu desno kao ofanzivne bekove/krila.

slika
Da, da, to je to. Vranjesa sam i zaboravio, on je dobro rjesenje. Mozes ti tu sad miksat, Cocalica umjesto Spahe jer je malo brzi, Sunjic takodjer radi skok igre, a imas sa strana brze CB da pomazu Sunjicu/Cocalicu.
Ovako kako je on uradio imas sporu odbranu, desnog beka kojem to i ne lezi, a Medunjanin je prespor i cak uz Jajala i Pjanica da je igrao Cimirot bilo bi bolje rjesenje. Pjanic je mogao igrati ofanzivnije, a iza njega Jajalo i Cimi. Jeb3mu majku, ne moras biti ni toliki strucnjak, ako pratis fudbal dovoljno dugo i imas nekog smisla za ovu igru, onda mozes uviditi neke stvari. Ne kazem da je lahko biti selektor, ali neke stvari su preocite brate.
Slazemo se.
Sad kada je imao odlicnu priliku za takvu jednu formaciju on je potpuno pogrijesio pozicije fudbalera, prvo Lulica stavljajuci ga desno , postavljajuci 3 prespora stopera, postavljajuci samo Jajala koji je tu od juce na onako odgovorno mjesto....
Najverovatnije za Mesinog selektorskog vremena vise nikad necemo vidjeti postavku za 3 pozadi, jer nece imati hrabrosti.
Steta zbog toga, jer kad je imao priliku nije postavio prave igrace na pravo mjesto.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2016, 00:07

O utakmici ste manje više sve napisali, loše, očajno, gubili smo i prije ali ne pamtim da smo bili ovako nemoćni, poniženi, razbijeni, možda nekad davno protiv Argentine. Nekad smo bili loši pa smo se mogli vaditi na sudije (Rumunija, Grčka), ali ne pamtim da smo nekada odigrali ovako lošu utakmicu, a da dan kasnije ne postoji niti jedno jedino opravdanje. Naš selektor je uradio sve pogrešno što je mogao uraditi i ponudio nas na tacni belgijancima koji su uzeli sve ponuđeno. Nekako mi djeluje da su sve greške Safeta Sušića sjedinjene u Briselu, Pape je to znao pravilno rasporediti, ali Meša je sve te greške uradio odjednom. Formacija i raspored igrača na neprirodne pozicije su doprinijeli tome da je izgledalo kao da igračima fali želje i htijenja, a sigurno nije bilo tako, samo su zbog totalnog formacijskog fijaska djelovali katastrofalno.

Ne znam zašto smo uvijek sami sebi najveći neprijatelji, ako smo toliko velikih utakmica odigrali odlično u 4-5-1 sistemu, zbog čega ljudi izmišljaju toplu vodu i žele se proslaviti nekim glupostima kao Meša u petak!? Evo dva dana pokušavam shvatiti šta je čovjek pokušao i ne ide mi. Ne mogu prozivati igrače pojedinačno (pa ni Spahića) jer kako ćeš ih prozvati kad su bili ostavljeni na vjetrometini, daleko od belgijanaca, od igrača koji vole prazan prostor, a mi smo im ga dali i previše.

Ponovo smo nasjeli na priče o povredama, oslabljenom protivniku, kao protiv Irske, pa smo dobili po nosu. Zašto nas zanimaju njihove povrede i izostanci, mi imamo provjerenu formulu koja je mnogo puta dala rezultat i ne trebamo odstupati od nje ni pod koju cijenu.

Kipar se mora dobiti, morao bi i da je bilo drugačije u Briselu, a onda za mjesec dana imamo prvu meč loptu i utakmicu koja će odrediti naš put u ovoj grupi. Selektor se mora osvijestiti i to pod hitno, jer ruku na srce jedino dobro što je uradio u svom mandatu je Milan Đurić, ostalo je li-la, na jednu dobru stvar ide jedna loša stvar tako da to i nije baš za prolaznu ocjenu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 10 okt 2016, 00:14

Uradio je on moj qrac dobro, da je ne znam sta uradio on je malouman kad izvede onu postavu u petak.. ajde sto nije smio dva napadaca ivzesti, sto nije smio Medunjanina staviti da igra.. ali igrati sa debitantom(da je to neki vanserijski kvalitet pa hajde nego lik je prosle godine u raspalom sarajevu igro) u ovakvoj utakmici i probavati prvi put formaciju koju je vjerovatno najteze uigrati moze samo retardiran covjek.. yebo majku ne gleda mi se sutra utakmica sto mi je najvise krivo.
This time next year we'll be millionaires.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 okt 2016, 00:15

Brate nemoj me pogresno shvatiti, ako cemo pisati sta nije valjalo u onoj postavci i formaciji protiv Belgije onda mozemo do sutra. Iskreno mene vise brine sto izgleda imamo novog Susica na klupi nego sto nas je Belgija rastavila na proste faktore.
I ja se slazem da smo trebali poceti u 451 formaciji sa Jajalom, Cimirotom i Pjanicem u sredini i Vranjesom i Viscom po desnoj strani, ali ja pisem o tome da bi oni nas svejedno rastavili ko god da je igrao. Ni Ronaldo u napadu nam ne bi pomogao pri onom Spahicevom autogolu.
Npr ova formacija koju je @john postavio bi bila gotovo jednako katastrofalna kao i ona od petka.

Nekako sam stekao utisak da su mnogi misljenja da bi se mi nesto nadigravali s Belgijom u formaciji koju sam gore napisao. Igrali bi dosta bolje, ali je sigurno da bi izgubili u hendikepu.
Nama se kao neki spasioci navode igraci koji su u pet deka sa onim koje bi kao tjerali iz prve postave, mada naravno da bi neki od njih bili bolja opcija od pojedinaca u prvom sastavu od petka.

Umjesto Medunjanina, ko? Prcic ili Susic, oni su imali svoj show protiv Kipra u Zenici i znamo sta se desilo. Ili mozda Vrancic koji meni uopste ne ulijeva neko povjerenje. Cimirot se predstavlja kao 10x bolji igrac od Jajala koji ima veliko iskustvo u ligama petice i koji je naucio Cimirota da igra fudbal prije par sezona. Opet da ponovim bilo ko od navedenih je dosta bolja opcija od Medunjanina zbog njegovih karakteristika ali to jos uvijek nisu igraci s kojima mi mozemo parirati onakvoj Belgiji u gostima.

Mesi naravno ogroman minus, tesko ce ovu egzibiciju oprati sa sebe. Zalosna je cinjenica da imamo drugog selektora zaredom na klupi koji ne vidi neke stvari koje bi i prosjecan poznavalac fudbala uvidio dosad.

Jos nesto, zasto se vazda spominje 451 kao formacija u kojoj fantasticno igramo velike utakmice? Zar nismo 451 igrali i u proslim kvalifikacijama protiv Belgije gdje nismo centra presli i u Dublinu protiv Irske?

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 10 okt 2016, 00:39

Pravit ce se Susic od blata ako ovaj ubrzo ne dobije otkaz.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], greenwood, lol89, soko i 32 gosta.