BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 09 dec 2012, 19:44

De ljudi sta vam , ne citatajte glupave osvrte jednog Jajarca!!!

MI SMO ZA DVIJE KLASE JACA EKIPA OD OSTALIH U BUNDESLIGI A OD JAJARA SMO JACI ZA KLASU, SVE OVO STO SE DESAVA JE SAMO STVAR VELIKE NESRECE,(hannover(2),frankfurt(2),wolfsburg(3),HSV(3),stuttgart(2) sa tih 12 mi bi bili u borbi za titulu, NEMA SANSE DA OVO POTRAJE MORAT CE SE OVO SVE NAPLATIT !!!
ZATO ZUTI GLAVU GORE VRATIT CE SE SRECA U LP IDEMO DO FINALA :!: :!: :!: :!:

EDIT : U ovo SVE DODAJEM I HARETA , dok je na izdrzavanju !
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 09 dec 2012, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 dec 2012, 20:06

anton 1983 je napisao/la:Nisam ove razloge uopće htio rangirati po važnosti, već sam ih stavljao kad su mi pali na pamet. No meni osobno najvažniji je sljedeći razlog - SREĆA ili kako ja to popularno volim reći GHNOOOOOJ!!!!
Apsolutno se slazem kolega. :!: Jer kako inace objasniti tako dominantno uzete dvije uzastopne titule + kup, kad je ocigledno da mali klub iz Dortmunda jednostavno nije imao kvalitet za pomenute uspjehe. SRECA i iskljucivo SRECA. :!: Kloppov BvB je najsretniji klub svih vremena. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 dec 2012, 20:18

Citajuci pojedine komentare na ovoj temi neki navijaci Dortmunda stvarno misle da su izmisli fudbal prije dvije godine. Tacno bi zbog takvih volio da dozive pad, ali mi je sa druge strane zao zbog formuasa kao sto su @adnan, hare, semir, damir...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 20:23

Hare_BvB je napisao/la:
Apsolutno se slazem kolega. :!: Jer kako inace objasniti tako dominantno uzete dvije uzastopne titule + kup, kad je ocigledno da mali klub iz Dortmunda jednostavno nije imao kvalitet za pomenute uspjehe. SRECA i iskljucivo SRECA. :!: Kloppov BvB je najsretniji klub svih vremena. :lol:
Mislim da stvarno nemoraš posjedovati neku preveliku inteligenciju, d abi shvatio, da je to samo jedan od 5 razloga, koje sam fino naveo! :lol: A to što ja smatram da je taj najbitniji U ONOME što sam napisao, to je druga stvar...

Ti si meni sad neš stavljo riječi u usta, i izokrenuo ono kaj sam napisao. Šteta...

@amersome nemoj samo tako bacati lovorike, jer čak neki i od onih koje si naveo su žešči PIIIIIP. ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 dec 2012, 20:34

anton 1983 je napisao/la: A to što ja smatram da je taj najbitniji U ONOME što sam napisao, to je druga stvar.
Dakle, SRECA je najbitnija. Slazem se. :mrgreen:

PS: Joj kad vas i SAPonje stuku. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 20:40

Hare_BvB je napisao/la: Dakle, SRECA je najbitnija. Slazem se. :mrgreen:

PS: Joj kad vas i SAPonje stuku. :lol:
Kao što rekoh, ti si to izokrenuo ;)

Pričamo o vašem lošem stanju, a ne o onom kada ste bili dobri. Ako nisi shvatio ono je post u kojem ja izražavam svoje mišljenje, o tome zašto je BvB u BUNDESLIGI ove godine tako loš. Da idem pisati o tome zašto je bio pretekle sezone tako dobar, onda bi napisoa totalno drugačiji pos.

Me razumiješ? Se slažeš? Si zabiješ smajlić u pakšu? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 21:18

Sto i ti pretjera moj Antone...pa BvB je ove polusezone imali vise peha nego sve ekipe zajedno u mecevima protiv Dortmunda i to ukljucujuci ovu i prethodne 2 sezone.

Hsv,Frankfurt,Fortuna,Wolfsburg(onako na prvu :D )...ne zna se ko je sretnije uzimao bodove...a hajde ti meni nabroj 3 utakmice iz prosle sezone u kojima je borusija bila nadigrana a na kraju pobjedila pa mozda te i shvatim ozbiljno.

Inace...onaj debil K.Aloffs izjavio kako im penal nije poklonjen vec su oni svojom hrabrom igrom zasluzili takvu situaciju :lol: :lol:

P.S.@amerosm nemoj da se nerviras...cuvaj nerve za one hadalje veceras sto igraju sa Jazz-om :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 21:46

Moram priznati da nerazumijem kako ste uspjeli u tome da me nerazumijete.

Naime ja sam išao objašnjavati zašto je Bvb ove sezone loš i naveo sam 5 razloga koje sam odvojio tako jer mi je bilo lakše pisati, Mogao sam sve staviti skupa, pa se onda ne bi tako pujali. Kao što rekoh nisam ih rangirao nego sam ih spucao po onom redu kako su mi padali napamet i pritom sam rekao:
anton 1983 je napisao/la: No meni osobno najvažniji je sljedeći razlog - SREĆA ili kako ja to popularno volim reći GHNOOOOOJ!!!!.................

................Ove godine sve ide protiv njih po tom pitanju. Meni osobno najbolji argumenat za to je tekma protiv Eintrachta, koju je Bvb po svim nogometnim pravilima trebao dobiti...
E sad ako vi niste shvatili da sam ja napisao da BVB NEMA SREĆE, ne znam što da vam kažem. Jednostavno se predajem :(

Eto adnan je nabrojao neke tekme i ja ga podržavam kad kaže da BvB u tim utakmicama nijeimao sreće. Samo ću još dodati da u tome i leži ta razlika, jer te ili takve utakmice u prošloj sezoni ste dobivali. Ne znam što je tu tako nejasTno.

I da siguran sam da nigdje nisam napisao da je bvb nadigran...

Žao mi je što vi svaki post o BvB-u, ako dođe od strane bavarca smatrate da je to neki napad ili ismijavanje. To mi je onako dječje, debilno i totalno bez veze. Pa nisam vas niti prco, nego napisao totalno objektivan post o tome što ja mislim....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 22:12

anton 1983 je napisao/la:Ove godine Bvb-u sve ide malo realnije i za razliku od protekle dvije godine, kada je protivnik imao šansu da neš napravi, BvB "od nigdje" zabije gol. Znači uvijek je ta sreća bila na BvB-ovoj strani (ama baš uvijek). Ove godine sve ide protiv njih po tom pitanju. Meni osobno najbolji argumenat za to je tekma protiv Eintrachta, koju je Bvb po svim nogometnim pravilima trebao dobiti...

Pa po ovome ispada da je sreca bila veliki faktor(u nasu korist) prosle sezone a sad je sve realnije pa u takvim okolnostima BvB ne moze drzati tempo.Ja ne kontam gdje si ti vidio srecu prosle sezone...99% bodova koje smo osvojili su zasluzeni.

A druga je stvar sto ti mislis da je nasa sreca sto nismo prosle sezone imali utakmice tipa ove sa Wolfsburgom...sustina je ta da ovosezonski pehovi nisu ni blizu tih nekih sitnica koje su se Bvb-u poklopile prosle sezone.

Nemoj misliti da citav tekst ne valja...samo dijelovi :mrgreen: :mrgreen: Posebno podrzavam onaj dio o trecoj uzastopnoj tituli.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 22:27

adnan24 je napisao/la: Pa po ovome ispada da je sreca bila veliki faktor(u nasu korist) prosle sezone a sad je sve realnije pa u takvim okolnostima BvB ne moze drzati tempo.Ja ne kontam gdje si ti vidio srecu prosle sezone...99% bodova koje smo osvojili su zasluzeni.
**** te prošla sezona, da te **** ;) Niko jake klubove nenadrigava. Što te sad zaboli ta prošla sezona?

Da sreća je bila veliki faktor, ali nije jedini. Kako sam uspiješ sve svesti na samo jednu stvar :( Ćemu brate, pa daj malo mučni sa glavom, nisi valjda glup toliko?

Zaš bi ja bio toliko mutaF da poserem svoj post, na način da uđem u raspravu o prošloj sezoni i napravim budalu od sebe zbog toga što raspravljam sa onima koji nisu istomišljenici? Na ovakvim forumima glupo je išta dokazivati jer na kraju u pravu će biti onaj koji ima više ljudi na tvojoj strani. Ja sad da kažem da je BvB slabiji klub od Bayerna, vas 10 će doči i reči d anije tako, davat će argumente itd. I na kraju će ispati da BvB nije slabiji. A zašto , zato što ste u pravu? Ne, nego zato kaj vas je više...To ti je forum, ako još nisi shvatio...

Eto, da se nasladiš. Igramo protiv vas na Signal Iduni, robben fula penal i priliku koja se neda promašiti i sad ćeš ti meni reči da tu BvB nije imao sreće? dabome imao je...

Poanta je da će BvB tak i onak u svakoj utakmici BL svog protivnika nadigrati (izuzev Bayerna i ove sezone Schalkea), a može se dogoditi, da BvB pukne 10 puta u gol, a protivnik jenput i da BvB izgubi 0:1 - eto to je ta sreća il nesreća...Inače teško d ati to na pismeno po pitanju "sreće" prošle sezone mogu objasniti. to bi ti morao uživo. No nesumnjam da bi se složio samnom jer si iz suprotnog tabora... :D
adnan24 je napisao/la:A druga je stvar sto ti mislis da je nasa sreca sto nismo prosle sezone imali utakmice tipa ove sa Wolfsburgom...sustina je ta da ovosezonski pehovi nisu ni blizu tih nekih sitnica koje su se Bvb-u poklopile prosle sezone.
ovo je nešto s čim se mogu složiti.

Ali ću ti opet reči. uopće ove sezone nije bitno što ste vi gdje prokockali, jer moraš priznati da je fer ako te negdje posere, da ti se negdje oduzme, a ne da samo dobivaš, nego je problem što Bayern igra izvanrednu sezonu - to je naš problem bio prošle sezone samo su uloge zamjenjene...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 dec 2012, 22:44

amerosm je napisao/la:Citajuci pojedine komentare na ovoj temi neki navijaci Dortmunda stvarno misle da su izmisli fudbal prije dvije godine. Tacno bi zbog takvih volio da dozive pad, ali mi je sa druge strane zao zbog formuasa kao sto su @adnan, hare, semir, damir...
BvB je izmislila fudbal za sve ekipe osim Jajern-a a i od njih su bolji ako me razumes !! ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 22:48

Imam osječaj da je ovaj HDZbFbovac jedno iskompleksirano djete. Naravno kad je u pitanju nogomet i kilaža! :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 22:49

Sto dramis toliko...nisi ni ti toliko naivan kako se predstavljas :lol:
anton 1983 je napisao/la: Ali ću ti opet reči. uopće ove sezone nije bitno što ste vi gdje prokockali, jer moraš priznati da je fer ako te negdje posere, da ti se negdje oduzme, a ne da samo dobivaš, nego je problem što Bayern igra izvanrednu sezonu - to je naš problem bio prošle sezone samo su uloge zamjenjene...
Pa slazem se da je fer ali fazon je sto se nama nista ne vraca ove sezone...ili ti mislis da nam se vraca za nesto iz prethodne :roll:

Bayern igra izvanrednu sezonu i to je cinjenica ali opet s druge strane bvb ovim tempom na kraju ide na 60 poena-to je jednostavno premalo.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 22:54

adnan24 je napisao/la: Pa slazem se da je fer ali fazon je sto se nama nista ne vraca ove sezone...ili ti mislis da nam se vraca za nesto iz prethodne :roll:
Mislim možda da vam se nevraća ;) Ajde vratilo vam se protiv Bayerna i to je to...A ovo da vam se vrača iz prošle sezone, moguće je, no tu bi ti bilo pametnije da pročitaš još ona 4 razloga koja sveukupno imaju više utjecaja na ovakvu situaciju, nego samo ovaj jedan ;)
adnan24 je napisao/la:Bayern igra izvanrednu sezonu i to je cinjenica ali opet s druge strane bvb ovim tempom na kraju ide na 60 poena-to je jednostavno premalo.
Nije premalo ako niste prvaci. Premalo će biti samo ako neuđete direkt u LP. Isto tako pitanje je kako će LP u drugom djelu sezone imati utejcaja na BVB. Poanta je da se u takvoj situaciji BvB nijenašo valjda 10 godina...

Odi pogledaj koliko su 2001 osvojili bodova Schalke ili tek onaj treći, s tim da imaj na umu da uopće niste u borbi za naslov.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 23:14

anton 1983 je napisao/la: Nije premalo ako niste prvaci. Premalo će biti samo ako neuđete direkt u LP. Isto tako pitanje je kako će LP u drugom djelu sezone imati utejcaja na BVB. Poanta je da se u takvoj situaciji BvB nijenašo valjda 10 godina...

Odi pogledaj koliko su 2001 osvojili bodova Schalke ili tek onaj treći, s tim da imaj na umu da uopće niste u borbi za naslov.
60 uglavnom nije dovoljno ni za drugu poziciju...uglavnom trece ili cetvrto iako mozda ove godine i bude dovoljno s obzirom da osim bayerna niko nije ni blizu konstantan.Ali na stranu sve te statistike...moralo se skupiti vise bodova,posebno zbog razloga koji si i ti naveo.

Bice tesko ganjati vazne bodove u bundesligi ako u isto vrijeme imas dvomec sa Arsenalom,Barcelonom ili Juventusom...posebno sto ce igraci biti sve umorniji kako sezona odmice.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 10 dec 2012, 13:06

Ja ne znam sta sam lose napisao pa da se vi svi tako lozite....
Za mene je BvB bolja za dvije klase od ostalih ekipa u Bundesligi citaj NE ZAJ.EBAJEM SE !!!
Jos bi htio da dodam da po meni ove godine BvB igra dosta zrelije nego prosle, imaju onaj jeb.eno pobjednicki stav !
Protiv Wolfsburga su izasli na teren, tako samouvjereno da su ih ganjali i pritiskali do Benalja....to sto se ostalo desilo je splet okolnosti da nije Stark poguro bilo bi 3 ili 4 -0 prije 3 nula jer takva smo ekipa postali da nakon 2:0 sto povedemo ne napadamo vise....RUTINSKI IGRAMO !!! napisao sam gore da sa onih 12 bodova bi bili u utrci za titulu ali nema veze, daj fortune u LP :D

Jos jedna stvar molio bi Amera i Antona da mi objasne KAKO BVB NECE DO LP ?
Okliznuli smo se gdje god smo mogli i ko cuo i ko ne cuo za nas , uzeo nam je bod citaj SRETNO !!!
Pa jel vi stvarno mislite da ovakvoj Borussiji moze bodove konstantno uzimat Fortuna,Stuttgart,HSV,Wolfsburg,Frankfurt ?
Jel vi vidite da su ti timovi losiji drama od BvB-a pa drugovi nije svake sedmice rodjendan i nafakali dan...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 dec 2012, 16:00

@HzBvB nije baš da smo sve utakmice ispušili zbog nesreće. Bilo je i loših nastupa, kao npr. protiv Stuttgarta, Nurnberga, Fortune ili Schalkea. Protiv HSV-a smo odigrali očajno prvo poluvrijeme, protiv Eintrachta loše drugo. Nećemo se sad za svaki izgubljeni bod vaditi na neke lijeve stvari. Nismo Dinamo hebemu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 dec 2012, 16:16

HzBvB je napisao/la:Jos jedna stvar molio bi Amera i Antona da mi objasne KAKO BVB NECE DO LP ?
Pa ko je reko da neće? Poanta je da samo treba biti oprezan po tom pitanju! ;)
KSIVLE je napisao/la:@HzBvB nije baš da smo sve utakmice ispušili zbog nesreće. Bilo je i loših nastupa, kao npr. protiv Stuttgarta, Nurnberga, Fortune ili Schalkea. Protiv HSV-a smo odigrali očajno prvo poluvrijeme, protiv Eintrachta loše drugo. Nećemo se sad za svaki izgubljeni bod vaditi na neke lijeve stvari. Nismo Dinamo hebemu.
Tako je, zato sam ja i napisao SVE ONE RAZLOGE, a ne samo jedan 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2012, 16:19

@ HzBvB

ja nisam nikad rekao da BVB nece izboriti LP - cak sta vise svim srcem navijam da i naredne godine igraju LP, jer su naucili iy vlastitih gresaka - ali me nerviraju komentari tipa da je BVB dvije klase iynad ostalih timova u Bundesligi i sto se kroy neke postove stece dojam da su Klopp i igraci prije dvije godine izmislili fudbal.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 dec 2012, 16:22

Ne znam ko se jos tjesi onim da BVB zrtvuje Bundesligu zbog Lige Prvaka...
Mislim da niciji plan nije bio da se nakon 16 kola za nama zaostaje 14 bodova.

I sto svi pricaju o nekoj sreci?
Sami govorite da imate puno prilika na utakmicama i da ih ne koristite.Mozda nije do srece,mozda imate usr'anu realizaciju? :o
Procitao sam da je neko od vas napisao da ste protiv HSVa mozda imali i najvise prilika,ali da ste opet izgubili utakmicu rezultatom 3:2,a HSV je imao samo 3 suta na gol.
Nema tu neke filozofije,ljudi su vas jednostavno kaznili za vase neiskoristene prilike.

Mozete se vadit' na srecu i kukat' do sutra,ali je stvar u tome sto vas boli,jer vam i nizerazredni klubovi uzimaju bodove ;)

I na kraju,mi vas uopste ne vrijedjamo koliko to vi naglasavate,ako napravimo realni osvrt na utakmicu,a vama se ne svidja sto niste pobijedili,jesmo mi tu krivi?
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.