FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 03 jun 2017, 14:03

enobarca je napisao/la:Ali treba znati i jedno, nije samo do uprave, pita se nesto i druga strana, u ovom slucaju PSG i Veratti jer njega najvise prizeljkujemo.Ako on ne zeli napustiti PSG nema te uprave koja ce ga dovesti
Kako nije do uprave? Kad ne umeju pregovarati neka idu na pecanje......glede boldovanog nemoj da se za Veratija (iako mu treba ko lanjski sneg) zainteresuje jedini istinski Don u Primeri....Don Florentino, da vidiš kako itekako IMA načina da se dovede :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 jun 2017, 14:18

parangal je napisao/la:Don Andres, Don Buskets, Don Alba, Don Digne, Don Gomes, sad se vidim pominje i neki trećerazredni Don SerO :roll: ,.....sve Don do "Dona" a bez trona ostade sezona, ajd što ova nego i sezona nova :lol:

Koja će bre budala da plati odrtavelog Inijestu u 34-oj godini koji nije odigrao više od pola utakmica u sezoni 80 miliona? Manite se detinjarija i maštarija :roll: .....On jeste Barsina legenda ali realnost je realnost....

Svi bi nešto menjali a u stvari ništa ne bi menjali, pa ne ide to tako..... u stvari ide, ide to tako već par godina u Barsi pa evo vidimo gde su dogurali :rol:

Nego kako stvari sa glupavom upravom stoje nema tu ništa od kvalitetnih pojačanja....sve neki SerO do seronje se pominje :mrgreen: ....ispadanje u grupnoj fazi LP i grčevita borba za prva 4 u Primeri u najavi :lolno:
tako je, sve don do dona, dominacija, nabolji svih vremena, vako nako...

a frankovci veceras vrlo vjerovatno 3. liga prvaka u 4 godine

a nasem najvecem svih vremena, nasem brutalnom triu u napadu i donovima treba jos 2-3 svjetska klasna igraca ne bil kako deportiva,malagu i alavesa nategli

sve ih nabijem
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 03 jun 2017, 14:27

Ovo je bas otislo predaleko...
Planetarrno i po defaultu najboljeg veznog igraca decenije kritikovati nakon solidne sezone moze samo neznalica.Andresu jeste 34 kuke ali je i dalje otac i doktor sve i jednom veznjaku na galaksiji.
Al cuj Ozil hahahah.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 03 jun 2017, 14:33

Pa ako igrac nema zelju da predje u odredjeni klub sta uprava moze tu uciniti, realno nista.Toliko puta se ovdje napala uprava jer nije dovela nekog igraca, sta ako taj igrac nije imao zelju preci tu, ako je prije Barcelone izabrao neki drugi klub, kao da svi igraci samo cekaju poziv Barcelone i to je to, ne ide to tako jednostavno.Govorim sad opcenito, ne za Verattija konkretno.Ima igraca kojima plata ne igra najvecu ulogu u izboru kluba, rijetki su ali ih ima i tad nije samo do uprave sigurno.
Sto se tice Verattija ne vjerujem da ga za PSG veze ista posebno osim dobre plate, nije taj dzaba produzio ugovor nekoliko puta vec, naravno svaki put plata ide gore sigurno, taj ne igra iz ljubavi :mrgreen:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 03 jun 2017, 14:46

JoeBleck je napisao/la:Ovo je bas otislo predaleko...
Planetarrno i po defaultu najboljeg veznog igraca decenije kritikovati nakon solidne sezone moze samo neznalica.Andresu jeste 34 kuke ali je i dalje otac i doktor sve i jednom veznjaku na galaksiji.
Al cuj Ozil hahahah.
Kao prvo Inijesta je BIO (više nije) jedan od najboljih (uz Xavija) veznjaka protekle decenije.....sada je, baš kako si i napisao jedna 34-godišnja legenda koja je na samom kraju svoje blistave karijere i to je to.....nije ni prvi a vala ni poslednji, sve ostalo su sentimenti i budalaštine o njegovoj "reinkarnaciji" iduće sezone :roll:

Kao drugo, da je kojim slučajem Mesi odigrao svega polovinu utakmica u sezoni i odigrao je kako je generalno (osim u par utakmica) odigrao Andres ja bi ga sada zajedno sa mojim drugom @Romariom usranom motkom terao iz kluba na forumu :lol:

I kao treće, ništa nije večito i niko nije prevario godine......raspravljanje na tu temu je budalaština ;)

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 jun 2017, 15:07

Prodati ojebinu, nema ništa od njega :!:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2017, 15:10

Iniesta je taman za ono koliko je igrao ove sezone, ali kad ne igra da tu bude Verratti, a ne Gomes :mrgreen:

Arda + Rafinha + pare za Verrattija, pa ne vidim ko ne bi pristao na to :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 jun 2017, 15:30

Iniesta je oslabio, ali nije potpuno izlapio, mogao bi on jos stosta pokazati ali samo ako valverde mu uspije naci poziciju pravu, u enrikeovom sistemu iniesta je morao biti prije svega trkac pa tek onda umjetnik, zato je izmedju ostalog malo pokazao u protekloj sezoni,ali pitanje je kako bi to valverde mogao uklopiti, jer valja mu uklapati dosta toga, valja izbalansirati sve, sa triom msn malo je mjesta uza njih za umjetnike, prije svega mora neko trcati za njih i zaganjivati protivnika, bice bas belaj jer kako stvari stoje sa triom msn, i buskecom koji nije neki trkac, iniesti ili onom ko bude igrao umjesto njega prije svega valja se koncetrisati na hamalske poslove, il da se nada kako ce mesi neymar i suarez puno vise pomagati u defanzivi, semedo i verati bi sigurno poboljsali situaciju, al pitanje je dal bi i to bilo dovoljno

sa triom msn naprijed nekako bi nam sad najvise godila formacija neka i igra morinjovaca, sa dva jaka defanzivna vezna, iniestom kao ofanzivnim veznim i triom msn naprijed, 4-2-1-2-1, nesto tako
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2017, 15:35

Spominje se danas i ova momčina
slika

19 godina, Španjolac, kupio ga Juve, al yebat ih, sad imaju Alvesa :mrgreen:

Semedo, Azpi, Bellerin su još opcije, znači neko od njih će sigurno doć'. Sad, plaćat 50 milijuna beka ili dovest ovakvog potencijala za puno manje, je interesantna odluka :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 jun 2017, 15:41

Lillard je napisao/la:Sad, plaćat 50 milijuna beka ili dovest ovakvog potencijala za puno manje, je interesantna odluka :kafa:
Vratit se nekoliko godina u prošlost, i uzeti takvog potencijala za puno manje dok imaš startnog desnog beka. Umjesto trošiti vrijeme i bacati pare na Douglase ovog svijeta.

U ovakvoj situaciji, platiti 50 miliona za provjerenog beka, definitivno.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2017, 15:43

Donnie Darko je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Sad, plaćat 50 milijuna beka ili dovest ovakvog potencijala za puno manje, je interesantna odluka :kafa:
Vratit se nekoliko godina u prošlost, i uzeti takvog potencijala za puno manje dok imaš startnog desnog beka. Umjesto trošiti vrijeme i bacati pare na Douglase ovog svijeta.

U ovakvoj situaciji, platiti 50 miliona za provjerenog beka, definitivno.
Pa jedino je Azpi siguran.

Semedo nije provjeren bek, može bit novi Danilo i onda si yebo ježa. Bellerin ima potencijal, ali opet, velike su to pare, 50 milijuna bi dao samo za Azpija.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 jun 2017, 15:48

Lillard je napisao/la: Pa jedino je Azpi siguran.

Semedo nije provjeren bek, može bit novi Danilo i onda si yebo ježa. Bellerin ima potencijal, ali opet, velike su to pare, 50 milijuna bi dao samo za Azpija.
Nisam mislio da je provjeren u smislu da je svjetska klasa već nekoliko godina u kontinuitetu, mislim jednostavno da je koliko toliko pokazao da može igrati na vrhunskom nivou. Semeda ne znam tako da ne mogu ništa govoriti, Bellerin je dobar već sad ali definitivno ne vrijedi 50 miliona ovih, mada mi je svejedno koliko će ga platiti, ali ako ga je moguće uopšte dovesti, definitivno je Azpilicueta najbolji.

Barcelona nije u situaciji da eksperimentiše sa mladim bekovima trenutno. Sami su se doveli u takvu situaciju jbg. Umtiti je jedno, ali barem su imali dva dobra igrača na njegovoj poziciji, nemaju ni jednog pravog desnog beka da je vrijedan prvih 11.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 jun 2017, 15:54

Verratti + Lirola > Seri + Semedo > Seri + Lirola

I ne mislim nužno da dođu Seri i Lirola, nego i bilo koji igrači sličnog kalibra.

Problem je konkretno ako ispušiš za Verrattija, što je trenutno dosta realno. Radije bih onda keširao i 50 miliona za Bellerina/Semeda.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 jun 2017, 16:04

Lupate neka imena i cifre, neka ocekivanja , a ne vidite pravi problem.
Barcina uprava vec duže vrijeme nemaju pojma sa transferima, to su teške neznalice.
Mrtva kesa Digne sa placa 15 miliona, bacaju se pare na Turana i Gomesa (covjek proglašen flopinom citave lige, a neki i dalje prizivaju njegov ostanak :facepalm: )... znaci nije do para, Barca ima pare, ali ne znaju šta da rade se tim parama - ne znaju kupiti. Neznalice i diletanti vode Barcu.

Dok god su oni debili Robert i Braida u Barci, transfer politika ce biti komedija.

Barca poklanja Grimalda u Benficu za 1 miliona, a Benfica njima prodaje Sameda za 50 :rol: :rol: idioti nesposobni. Doduše, i treba takve klepati po ušima.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 03 jun 2017, 16:07, ukupno mijenjano 2 puta.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 03 jun 2017, 16:06

Donnie Darko je napisao/la:Barcelona nije u situaciji da eksperimentiše sa mladim bekovima trenutno. Sami su se doveli u takvu situaciju jbg. Umtiti je jedno, ali barem su imali dva dobra igrača na njegovoj poziciji, nemaju ni jednog pravog desnog beka da je vrijedan prvih 11.
:thumbup:

Upravo tako.....mada nažalost nije u situaciji da experimentiše ni na drugim klimavim pozicijama u ekipi a to je pre svega sredina. Hebiga za sve su krive uprave.....da se ne lažemo to je krenulo (delimično) još od Laporte preko Rosella pa do Bartomeua, jednostavno umesto da rade ono što im je posao i oni su kao i mi uživali u majstorijama te dominantne generacije i zapostavili su da im nadju još odavno adekvatne zamene. Upravo zbog toga se Barsi i dešava ovo što se dešava....ali meni se sve čini da su simpatizeri daleko svesniji od kluba situacije u kojoj se nalazi (i tek će se nalaziti za 2-3 godine) ekipa, ja i dalje smatram da oni misle da je dovoljno imati MSN, dati im para koliko njihove mame i tate traže i da će sve to doći na svoje ma koja druga osmorica "statirala" u svemu tome......neće i ako ne budu delovali momentalno biće još većih problema ubedjen sam u to.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 jun 2017, 16:27

losi transferi su sigurno jedan od razloga sto se nije dovoljno iskoristila ona sjajna kicma ekipe jos od kako je pep preuzeo ekipu, bilo je raznoraznih smijurija od pojacanja, nije da nije bilo para, ja bih izdvojio sam par kolosalnih i strateskih promasaja

dovodjenje ibre
prodaja yaye (jest da je buskec stasavao, ali bilo je mjesta za yayu sigurno)
dovodjenje fabregasa
nedovodjenje stopera silve dok je bio u strasnoj formi kad je puyol bio na izmaku, silva je bio dostupan za 40 miliona
kasnjenje sa dovodjenjem napadaca kad je vilja slomio nogu
nedovodjenje pravog desnog bek kad je alves otisao
promasaj sa gomezom, korozijom

to su strateski promasaji, ostalo ajd moze se provuci, nije toliko bitno, tipa cirginski,digne i sl
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 jun 2017, 16:35

Al ja ne mogu da shvatim kako tim poput Barcelone sebi može dozvoliti da u situaciji kada imaju ovakvog Messija, i pored njega još dva od najboljih napadača na svijetu, da im je Alba najbolji bek u ekipi, i to najbolji od 3 beka ukupno. Alba, Vidal i Digne su bekovi ekipe koja treba da osvaja ligu i cilja da osvoji cl.

Pored toga, na zadnjem veznom nemaju nikakvu alternativu, na centralnom veznom alternativa Gomes i Rafinha, i to mijenjaju čovjeka koji je nekad u toku prošle sezone prestao biti kalibar za prvih 11 Barcelone. Nevjerovatna stvar, a sve ovo su ključne pozicije.

Imali su savršenu bazu poslije prve Enriqueove sezone, naravno da je bilo nemoguće nastaviti u tom ritmu i osvojiti ponovo sve trofeje, ali i pored toga su uradili sve u njihovoj moći da baš to bude slučaj.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 jun 2017, 19:56

Donnie Darko je napisao/la:Al ja ne mogu da shvatim kako tim poput Barcelone sebi može dozvoliti da u situaciji kada imaju ovakvog Messija, i pored njega još dva od najboljih napadača na svijetu, da im je Alba najbolji bek u ekipi, i to najbolji od 3 beka ukupno. Alba, Vidal i Digne su bekovi ekipe koja treba da osvaja ligu i cilja da osvoji cl.

Pored toga, na zadnjem veznom nemaju nikakvu alternativu, na centralnom veznom alternativa Gomes i Rafinha, i to mijenjaju čovjeka koji je nekad u toku prošle sezone prestao biti kalibar za prvih 11 Barcelone. Nevjerovatna stvar, a sve ovo su ključne pozicije.

Imali su savršenu bazu poslije prve Enriqueove sezone, naravno da je bilo nemoguće nastaviti u tom ritmu i osvojiti ponovo sve trofeje, ali i pored toga su uradili sve u njihovoj moći da baš to bude slučaj.
Pa to je to. Nemas zamjene za Busquetsa, a necemo je dovesti ni ovo ljeto. I onda lik se povrijedi i ispadnes iz LP. Juve to fino iskoristio.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 jun 2017, 20:04

MrHc je napisao/la:Prvo Leorey ne mogu da VJERUJEM da nisi skontao moj SARKAZAM U ONOM POSTU da zadrze ove invalide sto se vracaju sa posudbi ? Da ce Tello biti konkurencija Neymaru a Deulofeu Messiju a promocija Gumbaua da ne dovode konkurenciju Busquetsu .... znaci prvo ne vjerujem.

Drugo sram i stid da vas je ovdje sve a pogotovo Leoreya sa izjavom da je OZIL bolji od Inieste ...... Mrtvi je.beni Ozil kojem u raspalom Arsenalu jedva cekaju da vide LEDJA. Igrac koji manje pretrci od Messija po utakmici pardon vise prohoda ..... Mrsko mi se vracati u dane kada ste Xavija PLJUVALI kompletno a danas kukate i trazite mu zamjenu .....

1000001 % sam siguran stavi Veratija uz Busquetsa i ispred Iniestu, otjeraj Messija na krilo i pukni 4 samara Neymaru da ces dobiti WC INIESTU KRALJA I UMJETNIKA NA TERENU !!!

A u ovoj prosloj sezoni covjek se pod Enriqueom pogubio jos mu dodje i Messi u sredinu i jos nema nikakve koristi od Neymara na krilu sta je mogao ? Sutati sa 50 metara ? I plus sto je morao covjek sam pokrivati drugu liniju iza one trojice naprijed.

JOS JEDNOM PONAVLJAM SRAM I STID VAS STO PLJUJETE INIESTU !!!

GRANDE INIESTA
Ista stvar ko sto ti pljujes Messija, vec 2 godine na ovom forumu.

Daleko od toga da imam nesto protiv Inieste, hvala mu za sve ali ljudi ovdje zive u zabludi a ja bi rekao i nasa uprava, da je on i dalje najbolji veznjak na svijetu. NIJE I NIJE. Niti ce ikada vise biti.

On je nasa legenda koja treba zavrsiti karijeru kod nas i nigdje drugo, ali klub kao sto je Barcelona ne moze cekati na njegove bljeskove, covjek je odigrao mozda 7-8 tekmi na nivou ove sezone. To je za Barcelonu nedopustivo. I naravno da ne krivim Iniestu za to, pa covjek ima skoro 34 godine.

I ko je rekao da je Ozil opcenito bolji od njega ? Govorim da je covjek bolje odigrao sezonu, sto je i razumljivo zbog godina. Jer pokazao jeste vise ove godine, kako god taj Arsenal igrao, gledao sam utakmice. Valjda se od Inieste ocekuje i da podvali koju loptu kao prije, ne svaku utakmicu bar svaku desetu. On to ne radi, realno.

I nemoj mi sad pricat nije mogao ovo, nije ono. Znamo mi sta se ocekuje od Inieste AKO JE PRVOTIMAC. Ocekuje se nivo kakav je imao na Bernabeu, tamo do 70e minute. Onda je i tu grohnuo.

On je ove sezone bio potpuno fizicki inferioran svakom veznjaku, nije igrao dugo zbog povrede i ispao je iz forme. Bude li tako i sljedece sezone, klupa kod Valverdea mu ne gine. I zasto da ne, moramo biti realni kad je mogao Xavi ulaziti u 60oj minuti, moze i on.

Iniesta je legenda, ali mi NE SMIJEMO uci samo sa njim u sezonu jer ekipa koja zavisi od jednog tridesetcetverogodisnjaka je sve samo ne ozbiljna.
27.10.2020

LEO10
Kontakt:

Post Postao/la LEO10 » 03 jun 2017, 20:13

Rukometasi isti kao i nogometasi, nikakve igre totalno ne gledljivo. Propast za sve selekcije ove godine
☆Leo Messi☆
☆Roger Federer☆

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.