Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Batko
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Batko » 13 maj 2013, 14:45

dinoze je napisao/la:
Batko je napisao/la:Da bi igrao za HR, Hrgoti mora barem jedna baba ili djed da su rodjen i u Hrvatskoj? Da li je to slucaj, sumnjam?
Pogresno si informiran, on kao Hrvat iz BiH moze igrati za Hr kada hoce, jer dobija Hr pasos automatski. Jedino mu FIFa treba dati promjenu sportskog drzavljanstva zbog Sveda.
Da, ako nije igrao za drugu repku onda je to moguce?

ALI on je vec igrao za Svedsku i mora promjeniti sportsko drzavljanstvo, a za to mora da igra u Hrvatskoj 5 godina ili da mu je djed ili baka rodjeni u Hravtskoj.

Cvitanich je dobio odbijenicu iako je imao hr putovnicu, njemu je pradjed rodjen u HR.

Mislim da ti nisi informisan. :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 maj 2013, 14:56

Grijesis opet, on nema sluzbeni nastup za A reprezentaciju Svedske, a kao Hrvat (znaci samim time i drzavljanin HR) iz BiH ima apsolutno ista prava kao bilo koji Hrvat u svijetu, pa tako i onaj unutar granica RH.
Covjek nema nikakvih prepreka da igra za hrvatsku reprezentaciju, ali isto tako ne bi imao prepreka igrati ni za BH reprezentaciju ukoliko zeli.
...Život za Široki...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 13 maj 2013, 15:00

Od srca mu zelim da zaigra za Hrvate

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 maj 2013, 15:19

Danas Said slavi 25 rodjendan,nadam se da cemo ga gledati uskoro u reprezentaciji.
Legendo puno srece i golova ti zelim.
1946

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2013, 15:25

25 godina a mogao je do sada imati 5x bolju karijeru da je uvijek mislima bio vezan za fudbal.

No i sada nije kasno ali mora smršati minimalno još 5kg. Said je naš Shaqiri :mrgreen:

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 13 maj 2013, 16:03

Svaka cast ovom Hrgoti na hetriku al tehnicki mi ne djeluje kao neki ekstra igrac..
20 godina ima , ne moze se vise smatrati ni mladim toliko al dobro , dosta igraca sazriju tek u 24-5 pa i kasnije...
Mozda kad bi presao u cvajtu i redovno igrao mozda bi nesto i bilo al ovako gledano ja sumnjam da ce on biti materijal za Hrvatske repke a bgm i za nas..
Al nek mu je sa srecom

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 maj 2013, 16:42

ŠB_Fidelis je napisao/la:Grijesis opet, on nema sluzbeni nastup za A reprezentaciju Svedske, a kao Hrvat (znaci samim time i drzavljanin HR) iz BiH ima apsolutno ista prava kao bilo koji Hrvat u svijetu, pa tako i onaj unutar granica RH.
Covjek nema nikakvih prepreka da igra za hrvatsku reprezentaciju, ali isto tako ne bi imao prepreka igrati ni za BH reprezentaciju ukoliko zeli.
Kao prvo nacionalnost i sportsko drzavljanstvo nisu isto, ta prava koja ti pominjes ima Hrvat koji nije ni za koga igrao.... on je igrao za Svedsku, i da bi promjenio sportsko drzavljsnstvo mora ispunjavati jedan od slihedecih uslova, a ti mi reci koji on to ispunjava:

A Player who, under the terms of art. 15, is eligible to represent more than one Association on account of his nationality, may play in an international match for one of these Associations only if, in addition to having the relevant nationality, he fulfills at least one of the following conditions:

(a) He was born on the territory of the relevant Association;

(b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant Association;

(c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant Association;

(d) He has lived continuously on the territory of the relevant Association for at least two years.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 maj 2013, 16:46

naslov i tekst nidje veze. Nigdje frajer nije rekao da želi igrati za Hrvatsku ili ja nisam dobro vidio.

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 13 maj 2013, 16:47

Znaci u slucaju Hrgote, znamo da ne uspenjeva kriterije (a) i (d) a za (b) i (c) ne znamo
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 maj 2013, 16:53

:lol: :lol: :lol: :lol: koji naslov u Jutarnjem, igram samo za Hrvatsku, jedva čekam poziv i onda pročitaš tekst i vidiš da momku Hrvatska trenutno nije ni na pameti :roll: :roll:
Onda ne smije nam se ponoviti Ibrahimović, eto kao da su ga nekad mogli imati i sl :lol: :lol:

A ovaj mali je rođen u BIH za vrijeme rata, stari mu bio ovdje u ratu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 maj 2013, 16:58

Batko je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Grijesis opet, on nema sluzbeni nastup za A reprezentaciju Svedske, a kao Hrvat (znaci samim time i drzavljanin HR) iz BiH ima apsolutno ista prava kao bilo koji Hrvat u svijetu, pa tako i onaj unutar granica RH.
Kao prvo nacionalnost i sportsko drzavljanstvo nisu isto, ta prava koja ti pominjes ima Hrvat koji nije ni za koga igrao.... on je igrao za Svedsku, i da bi promjenio sportsko drzavljsnstvo mora ispunjavati jedan od slihedecih uslova, a ti mi reci koji on to ispunjava:

A Player who, under the terms of art. 15, is eligible to represent more than one Association on account of his nationality, may play in an international match for one of these Associations only if, in addition to having the relevant nationality, he fulfills at least one of the following conditions:

(b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant Association;

(c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant Association;

(d) He has lived continuously on the territory of the relevant Association for at least two years.
Ovo se ne odnosi na bivsu Yugu,tj za igrace koji dolaze sa prostora bivse Yuge,FIFA na to gleda kao do 1991/2 godine je to bila 1 drzava.Pa igraci mogu birati za koju reprezentaciju zele igrati.Zbog toga je Subotic,Kuzmanovic,Milosevic....mogli igrati za Srbiju,Stanic,Jelavic...za Hrvatsku.Al eto za nekih 100 godina oni koji su rodjeni u BiH i vuku porijeklo iz BiH moci ce igrati samo za BiH ili za zemlju gdje su aktivno boravili 5 godina
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 13 maj 2013, 16:59

legenda reala je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: koji naslov u Jutarnjem, igram samo za Hrvatsku, jedva čekam poziv i onda pročitaš tekst i vidiš da momku Hrvatska trenutno nije ni na pameti :roll: :roll:
Onda ne smije nam se ponoviti Ibrahimović, eto kao da su ga nekad mogli imati i sl :lol: :lol:

A ovaj mali je rođen u BIH za vrijeme rata, stari mu bio ovdje u ratu
cini se da i zapadne komsije pate od isti kompleksa ko' i istocne komsije, sve je njihovo Bogom dato.. :roll:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 maj 2013, 17:07

TMovac je napisao/la:
Batko je napisao/la:

Ovo se ne odnosi na bivsu Yugu,tj za igrace koji dolaze sa prostora bivse Yuge,FIFA na to gleda kao do 1991/2 godine je to bila 1 drzava.Pa igraci mogu birati za koju reprezentaciju zele igrati.Zbog toga je Subotic,Kuzmanovic,Milosevic....mogli igrati za Srbiju,Stanic,Jelavic...za Hrvatsku.Al eto za nekih 100 godina oni koji su rodjeni u BiH i vuku porijeklo iz BiH moci ce igrati samo za BiH ili za zemlju gdje su aktivno boravili 5 godina
Milosevic Stanic i Jelavic nisu mjenjali soortsko drzavljanstvo, to je druga stvar. Inace Hrgota je rodjen poslije sto je Hr oostala nezavisna drzava, btw nigdje ne pise da se pravila ne primjenjuju na exyu. Poznato mi je da je Subotic dobio prvo idbijenicu ali su mu u drugom mahu dopustili na foru da je roden u Jugoslaviji a ne BiH.....

Inace htio sam samo replicirati ovom u Sirokom da nema svaki Hrvat ista prava.....

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 maj 2013, 17:25

Batko je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Batko je napisao/la:Grijesis opet, on nema sluzbeni nastup za A reprezentaciju Svedske, a kao Hrvat (znaci samim time i drzavljanin HR) iz BiH ima apsolutno ista prava kao bilo koji Hrvat u svijetu, pa tako i onaj unutar granica RH.

Milosevic Stanic i Jelavic nisu mjenjali soortsko drzavljanstvo, to je druga stvar. Inace Hrgota je rodjen poslije sto je Hr oostala nezavisna drzava, btw nigdje ne pise da se pravila ne primjenjuju na exyu. Poznato mi je da je Subotic dobio prvo idbijenicu ali su mu u drugom mahu dopustili na foru da je roden u Jugoslaviji a ne BiH.....

Inace htio sam samo replicirati ovom u Sirokom da nema svaki Hrvat ista prava.....[/quote]

Ali su mu roditelji i djedovi i nane rodjeni na teritoriju Yugoslavije.Sto znaci da ispunjava i B i C.Sto se tice sportskog drzavljanstva ono se moze samo 1 promjeniti.A da bi ga mogao uopste promjeniti moras imati ovo civilno drzave za koju zelis igrati.Dakle momak moze igrati za Svedsku,BiH,Hrvatsku i eventualno Njemacku ukoliko ostane dovoljno dugo u Njemackoj.Ovo naravno hipoteticki govoreci.Da se ja pitam odmah bi se zaputio u Njemacku i razgovarao sa momkom.Rekao bi mu da ce sigurno biti na spisku za Brazil i to je t0.Pa ako nas odbije barem znamo da smo pokusali.Treci napadac nam je svakako potreban,a ne vidim niti jednog igraca koji bi makar i priblizno mogao dostojno zamjeniti Dzeku i Ibisevica.Muslimovica ne racunam,jer je vec na zalasku karijere.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2013, 20:37

Mahmutović zabio za Teplice u izuzetno važnoj utakmici za opstanak. Trenutno vode 3:2

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 13 maj 2013, 20:52

Sapunaru28 je napisao/la:Potencijalan:

slika
Potencijalno da mi njegova slika stoji na zidu WC-a dok obavljam veliku nuzdu, jer imam problema sa zatvorom

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 13 maj 2013, 21:39

Vrijeme je da Husejinovic i Mahmutovic dobiju pozive !!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 maj 2013, 22:03

Gdje nam je ovo Kolasinac.Il' je u Banovicima il' mu je sudzuka prisjela. :mrgreen:
1946

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 maj 2013, 22:07

Eldin Hadzic (21) drugu utakmicu za redom pogadja mrezu. Posto je jedan od bitnijih igraca Herculesa zadnji mjesec-dva.

Samo tako nastavi Eldine!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum i 21 gost.