FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 31 maj 2017, 20:10

leorey je napisao/la:MORA doci provjeren top veznjak, u suprotnom nista se bitno nece promijeniti u igri.
Osim sto nece. Prvi razlog, ujedno i dovoljni, je novac.
Seri bi mogao ici i do 40 miliona, a cini se da Bellerinov transfer koci novac koji trazi Arsenal.

Drugo. Jednostavno nije planiran dolazak dvojice igraca. Iniesta, Rakitic, Gomes, Roberto, Denis + pojacanje. Nema mjesta za jos jednog, a za sada ni 1% sanse da ce neko od nabrojanih otici.

Dakle, sanse su tanke, nikakve u ovom trenutku. Jedino nada je da se desi nesto bas neocekivano. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2017, 20:48

messilla je napisao/la:
leorey je napisao/la:MORA doci provjeren top veznjak, u suprotnom nista se bitno nece promijeniti u igri.
Osim sto nece. Prvi razlog, ujedno i dovoljni, je novac.
Seri bi mogao ici i do 40 miliona, a cini se da Bellerinov transfer koci novac koji trazi Arsenal.

Drugo. Jednostavno nije planiran dolazak dvojice igraca. Iniesta, Rakitic, Gomes, Roberto, Denis + pojacanje. Nema mjesta za jos jednog, a za sada ni 1% sanse da ce neko od nabrojanih otici.

Dakle, sanse su tanke, nikakve u ovom trenutku. Jedino nada je da se desi nesto bas neocekivano. :mrgreen:
Seri kosta 40 mil, ali ima klauzula u ugovoru cini mi se, ako ga htjedne Barcelona, onda je cijena 20 mil eura.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 31 maj 2017, 23:23

Ne treba uopste ici grlom u jagode.Igraci se ne mogu dovesti na silu.Bitan je kvalitet a ne kvanitet kojeg itekako ima.Ako ne mozes dovesti Marca i Kokea(definitivno NE) , onda ganjas igraca koji je za nijansu zeleniji i manje odusevljava.To je u ovom slucaju Seri i takav transfer je ok.Bolje je dovesti takvog igraca i iskoristiti ove momke koji su tu , igraci koji su mladi i fascinirani bili Barcom u svojoj prvoj sezoni.Nikako bacati novac na nesto sto nije primar.Uz to ,prilika se mora dati Gomesu,Denisu,Vidalu i Pacu.Za Dignea jednostavno smatram da nema kvalitet ma koliko god napredovao i opustio se.

Navodno se Semedo i agent nude Barci , ovo treba platiti jer je lik stroj i strasno podsjeca na Alvesa iz mladjih dana.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 maj 2017, 23:48

slika
Smijurija čista :crazy:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 maj 2017, 23:48

JoeBleck je napisao/la: Navodno se Semedo i agent nude Barci , ovo treba platiti jer je lik stroj i strasno podsjeca na Alvesa iz mladjih dana.
Nude se oni pola Evrope, dosad su ga 3 puta selili u United :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jun 2017, 00:04

leorey je napisao/la:
Amsterdam1312 je napisao/la:
Furymaker je napisao/la:Romario ne pretjeruj, Rakitic 95% vremena igra bez lopte i samo smeta na 16m kako Messiju tako Robertu, Iniesta jr dosta cesce s loptom al corav vidi da nam se svu sezonu stoperi brinu za izgradnju igre, Rakitic i Iniesta il uz aut liniju il uz rub 16erca.
Setkaju se, Neymar je svaku tu tekmu 300x probao nesto uraditi sa centra jer lopte primio nije u finoj poziciji, pa i Messi je imao slicnih situacija.
Naravno da bi svi volili da MSN sam svaku tekmu dobije, al jarane ne mogu uvijek, valjda taj vezni red i bokovi nesto trebaju uradit.
Ovo je bio problem Barce tokom cijele sezone i glavni razlog zašto ta ekipa nije bila na extra nivou jer ovo boldano nije postojalo u dosta utakmica, barem onih koje sam ja pogledao..
Pa normalno, mi ovdje to govorimo skoro 9 mjeseci. Samo sto neki to ne vide ili jednostavno ne zele vidjeti i nije mi jasno zasto.

Dovoljno da 5 igraca nije bilo na nivou tj 3 u vezi i 2 beka i pusiona ti je sezona, taman imao Messija, Maradonu i Pelea iz prajma u napadu.

Pa kad je zadnji put realno neki veznjak asiatirao za gol ? Bilo kad, kamoli u vaznoj tekmi.

Pa u Rejali zabija i jedan Carvajal, to ti sve govori.

Romario ili trola ili je fkt corav i nema pojma o nogometu.
Nista romario ne trola, i ja ne kazem da je nas vezni red bio na visini zadatka, krikujem ga i ja, samo sto za razliku od vas ne svaljujem krivicu samo na par igraca, nego na sve jer svi su osim umtitija i ter stegena mozda bili nekonstantni, nekad je steka vezni red, nekad napad, nekad odbrana ispadaka smjesna, dva dobra nismo mogli sastavi, recimo protiv juvea mesi je povukao par dobrih napada al stejaju suarez i neymar i ostatak ekipe, onda opet prvi klasiko odbrana i vezni red se lavovski bore a napad se zahebava,u nekim utakmicama nije se imao ko izdvojiti, u sustini, opet kazem krivi su svi, svako ba svoj nacin i ja tu nikoga ne bi dizao u nebo na osnovu ove sezone, pa ni mesija, jer mozemo gs mi voljeti i obozavati, al bitna je konstantnost, a jedini nas konstantan igrac bio je umtiti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 jun 2017, 00:09

Messi je bio klasa iznad svakog igrača Barcelone ove sezone. Iako su Umtiti i Ter Stegen bili jako dobri. Messi je jedinica za konstantnost. Romario je neznalica.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 jun 2017, 00:21

Pa upravo su se kritikovali svi igraci, ne samo trojica, ja ne znam sta si ti citao ovdje. Niko na nivou nije bio osim Ter Stegena, Umtitija i Messija. Da su bar jos trojica bili na 40 % njihovog nivoa, minimalno 2 titule bi uzeli.

Ne mozes ti uzeti titulu bez veznog reda i bez oba beka. Cak je i Pique bio ispod prosjeka. To je vec 6 igraca. DA ti gore u napadu igra dream team svih vremena, neces uzeti nista, jer je ovo kolektivni sport a ne individualni.

Po ko zna koji put ti govorim- utakmice rjesava vezni red. Diktira tempo, imas kontrolu nad utakmicom i stabilnost. Dokazano milion puta. Napad pokupi kremu i naslovnice, ali sredina je najvaznija u nogometu i ne trebas biti nikakav strucnjak i trener nit trebas nogomet pratiti dugo da to vidis i znas.

Spominjao je to Cryuff, Osim, Ivic i ostali mozgovi, ne trebam valjda ja. Kad sredina padne, sanse protivnika se redaju kao na traci i velika je mogucnost da ces izgubiti utakmicu. Prelomi to nekad Messi, Neymar kad se ovi izmase, ali VELIKE utakmice pusis SKORO UVIJEK.

Ne bih vise na ovu temu da se vracamo, ako ne shvatas to, onda nemamo o cemu pricati jer ti nemas pojma o osnovama nogometa.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jun 2017, 00:24

Malo sam se infirmisao o seriju, i sta reci, momak nihe da nema fine predispozicije, takav tip igraxa nam he potreban a la seri,koke ili verati, nema se tu sta reci lose za serija osim sto ima posrano prezime

Al nama treba provjerena klasa neka, verati ili koke dakle, no ako ih je nemoguce dovesti, a vjerovatno jeste, pitanje je dal treva dovoditi serija ili ne dovesti nikog, jer moze se ono seri pokazati sjajan kao i umtiti slicno ovako bili smo rezervisani kad smo culi da je opcija, ali opet pitanje je gdje ga utrpati, ako pretpostavimo da su iniesta i roberto sigurni da nikud ne idu, i ako imamo gomesa i raketu, i jos rafinju i denisa, to je vec sest igraca za dvije pozicije, dvojica ako odu opet bi sa serijem bilo petorica na dvije pozicije, a to je previse igraca, i pitanje je ima li smisla rijesiti se gomesa ili rakete, da bi se doveo seri, nesto mi tu ne ide to jer bi moglo to i biti s konja na magarca

Fin je kgrac seri i volio bi ja i da ga dovedu, al stvarno ne vidim gdje bi igrao jer ne djeluje sad toliko dobar da bi mogli reci da ce mu rakitic i gomes grijati klupu, ne znam stvarno, dobro igra frajer u nici, al biti veznjak u barci je ipak deset put zahthevnije nego u nici i veci talenti od serija su se gubili, meni je nekakko najizgkedniji lar u sredini iniesta-roberto, a za klupu raketa i gomes su dovoljni, a denisa treba po meni gurati na krio a ne u vezu gdje ocito tesko moze sta pokazati, a kao back up krilo mozda bi se bolje pokazao
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 jun 2017, 00:33

Pa Iniesta i Rakitic iz ove sezone bi hladno mogli grijati klubu i Anderu Herreri, tako da ne vidim tu problem. Druga stvar je , ako se vi nadate da ce Iniesta igrati kao dvadesetosmogodisnjak. Ja se realno ne nadam. Bljesnut ce on poneku utakmicu, ali to je to.

Sir Alex opet ponavlja, sport.es prenosi njegove izjave: "Guardiolina Barcelona je najbolja ekipa svih vremena. Niko nije cuvao loptu tako dobro kao oni. Ako ti imas loptu, logicno je da je protivnik nece imati, da ce stvoriti malo sansi. Kad sam bio u Aberdeenu, to je bila prva lekcija koju sam rekao svojim nogometasima."
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jun 2017, 01:01

leorey je napisao/la:Pa upravo su se kritikovali svi igraci, ne samo trojica, ja ne znam sta si ti citao ovdje. Niko na nivou nije bio osim Ter Stegena, Umtitija i Messija. Da su bar jos trojica bili na 40 % njihovog nivoa, minimalno 2 titule bi uzeli.

Ne mozes ti uzeti titulu bez veznog reda i bez oba beka. Cak je i Pique bio ispod prosjeka. To je vec 6 igraca. DA ti gore u napadu igra dream team svih vremena, neces uzeti nista, jer je ovo kolektivni sport a ne individualni.

Po ko zna koji put ti govorim- utakmice rjesava vezni red. Diktira tempo, imas kontrolu nad utakmicom i stabilnost. Dokazano milion puta. Napad pokupi kremu i naslovnice, ali sredina je najvaznija u nogometu i ne trebas biti nikakav strucnjak i trener nit trebas nogomet pratiti dugo da to vidis i znas.

Spominjao je to Cryuff, Osim, Ivic i ostali mozgovi, ne trebam valjda ja. Kad sredina padne, sanse protivnika se redaju kao na traci i velika je mogucnost da ces izgubiti utakmicu. Prelomi to nekad Messi, Neymar kad se ovi izmase, ali VELIKE utakmice pusis SKORO UVIJEK.

Ne bih vise na ovu temu da se vracamo, ako ne shvatas to, onda nemamo o cemu pricati jer ti nemas pojma o osnovama nogometa.
Haj dobro fala na lekciji, ja sam mislio da su za igru i rezultate zasluzni prvenstveno cijele ekipe i kompaktnost gdje svi ucestvuju na svoj nacin i u odbrani i u napadu i gdje se ne trebaju grubo izdvajati cjeline kao odbraba,vezni red i napad, nego je to kod uspjesnih ekipa sve kompaktno i cjeline ne postoje, a to je posebno izrazeno bas kod barce i njenom stilu igre, al ajd.

A ako cemo izdvajati koja je pozicija najbitnija, mislio sam da je to upravo ona koju mesi igra, to nesto kao poluspic ili ofanzivni vezni ili ofanzivno krilo ili desetka, kroz historiju fudbala ti igraci su smatrani najvaznijim i najboljim, a ne klasicni veznjaci i te pozicije sestice i osmice,iako su naravno i oni vazni, jer svaka je pozicija vazna.

To sto mesi igra sad u proslim uspjesima barce igrali su ronaldinjo,rivaldo,stoickov,krojf itd, i smatrani su najvaznijim i najboljim, tako i inace u historiji fudbala to su igrali pele,maradona,zidan,badjo,del piero,toti, u novije vrijeme ronaldo,ribery,roben, hazard... al ajd nema smisla raspravljat s nekim ko misli sa sve zna i da drugog ubjedjuje da nema pojma, a sam suplju udara, pocevsi od toga da je mesi u ovoj sezoni bio konstantno dobar pa na dalje, nigdje mesija ne bi bilo danas da mu je svaka sezona od pocetka karijere bila "konstantno dobra" ko ova, i ako je sredina prije svega najbitnija, pa tejk onda ovi naprijed sto kao sto kazes skidaju kajmak, zasto svi onda dizemo mesija , sto ne snatramo iniestu il xavija ili lukicu modrica najboljim u historiji, jer oni onda ispadaju najbitniji i najzasluzniji, al aj nema vise smisla raspravljati o ovim temama.

"Sir Alex opet ponavlja, sport.es prenosi njegove izjave: "Guardiolina Barcelona je najbolja ekipa svih vremena. Niko nije cuvao loptu tako dobro kao oni. Ako ti imas loptu, logicno je da je protivnik nece imati, da ce stvoriti malo sansi. Kad sam bio u Aberdeenu, to je bila prva lekcija koju sam rekao svojim nogometasima."
- jest, a sigurno smo tad bili bolji samo zato sto je sredina bila bolja, sigurno su samo xavi iniesta i buskec kao sredina tada cuvali loptu i dodavali se do besvijesti, a mesi je i tada hodao i gladio bradu a pedro i vilja kao i kompletna odbraba su to samo nijemo gkedali i nisu i oni ucestvovali u toj igri pasova i otkrivanja da se uvihek ima par opcija za siguran pas, sigurno je tako bilo
Zadnja izmjena: Romariooo, dana/u 01 jun 2017, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 jun 2017, 01:01

Potencijalno novo pojačanje Barcelone, Jean Micael Seri, priznao je u jednom intervjuu da je veliki obožavatelj Xavija, a ovo su neke od njegovih izjava:

"Često sam znao gledati Xavija kako igra i upravo je on igrač koji me najviše inspirira."

"Obožavao sam jednostavnost u njegovoj igri... Jednostavnost i efikasnost u jednom."
Ovaj momak se ofirno utrpava Barci. Navodno ima i neku posebnu klauzulu za Barcu :crazy: ako je ona aktivira cijena mu je upola manja. Cisto sumnjam da postoji tako nešto.

Ne znam šta reci za doticnog. Nisam pogledao niti jednu utakmicu Nice, nemam pojma ko je lik.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 jun 2017, 04:23

još uvijek se vjeruje u mit da su Busquets, Rakitic, Iniesta i Alba zaboravili igrati lopte i da mi zbog toga 'nismo imali vezni red i bekove'? Ma 100%, isto kao što je Alves bio šarlatan, gorov igrač i šta sve ne.
I koji su to top veznjaci, nepotrebni Coutinho, nedostupni Verratti i možda Eriksen kojeg možeš dobiti i zaboraviti sva ostala pojačanja? Seri bi bio dovoljan, jeste mačak u vreći al bolje i mačak od 40 miliona nego od 90. Mislim meni svejedno ne dajem ja pare, al zar nije bolje dovesti i stopera?

Najbitnije je u narednoj sezoni otjerati Messija što dalje od sredine terena i natjerati ga da se makar malo više kreće i objasniti Neymaru da igra sa 10 igrača a ne samo sa Suarezom i Messijem
Don't hate what you don't understand.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 jun 2017, 08:12

Ma momci svi su bitni, Seri ce hladno u prvih 11 ako bude blizu dobar kao u Nici. Sad hoce li ga uparit sa Robertom(moj izbor) ili Gomesom, Rakiticem, Denisom, manje bitno, bitno da se kontrola na sredini dobije i da imamo bocne korisne, stoper i desni bocni uz serija obavezno

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 jun 2017, 15:15

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 jun 2017, 15:26

slika

Izgleda da je od ove seozne pravilo da ovaka font moraju imat svi klubovi u Primeri. Nadam se, jer inače... :rol:

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 01 jun 2017, 15:32

Joj broja, kao spužva za pranje suđa. :cry:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 jun 2017, 16:14

let3 je napisao/la:
Potencijalno novo pojačanje Barcelone, Jean Micael Seri, priznao je u jednom intervjuu da je veliki obožavatelj Xavija, a ovo su neke od njegovih izjava:

"Često sam znao gledati Xavija kako igra i upravo je on igrač koji me najviše inspirira."

"Obožavao sam jednostavnost u njegovoj igri... Jednostavnost i efikasnost u jednom."
Ovaj momak se ofirno utrpava Barci. Navodno ima i neku posebnu klauzulu za Barcu :crazy: ako je ona aktivira cijena mu je upola manja. Cisto sumnjam da postoji tako nešto.

Ne znam šta reci za doticnog. Nisam pogledao niti jednu utakmicu Nice, nemam pojma ko je lik.
Ma nek on dodje, ali NE SMIJE se ostati samo na njemu u vezi kao svjezoj krvi. Pa mali je 91 godiste. To je vec 26 godina...gotov igrac, formiran. Nije to decko od 21 godine vise.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 jun 2017, 16:32

Ti navalio pa navalio. Neće bola' doći klasa, može samo neki polovnjak tipa Parejo, Benat ili tako to.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 jun 2017, 16:43

messilla je napisao/la:Ti navalio pa navalio. Neće bola' doći klasa, može samo neki polovnjak tipa Parejo, Benat ili tako to.
Znam ja da nece. Nije da nismo navikli s ovom upravom. Zbog toga ce Rejal igrati finale i sljedece godine a mi cemo zavrsiti takmicenje mozda i u 1/8 finala.

Jer upravi je i dalje Iniesta najdominantniji veznjak na svijetu, iako to nije vec 3 godine.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.