Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC
Ja se iskreno nadam da će i naša uprava zajedno sa Mourinhom pogledati Weigla, ovaj momak je najbliža verzija našem Carricku a pošto je dosta mlad postoji i velika mogućnost da dostigne sličan level.
Njegovo pokrivanje terena, čitanje protivnika, odličan pas - su perfektni. Kad su mogli davati za Depaya i slične igrače 35+ mil za ovog momka vrijedi dati i 50-60 mil. Kako igra do sad - sumnjam da bi bio promašena investicija.
Njegovo pokrivanje terena, čitanje protivnika, odličan pas - su perfektni. Kad su mogli davati za Depaya i slične igrače 35+ mil za ovog momka vrijedi dati i 50-60 mil. Kako igra do sad - sumnjam da bi bio promašena investicija.
Joj covjece pricate o keriku kao igracu koji je na nivou zidanea, xavia, inieste, pirla, skolsa ili neke te klase. Pa kerik je jedan dobar i zahvalan vezni igrac kakvih je bilo koliko god hoces, ali je daleko je od posebne vrste i plemenitosti kako ga vi ovdje predstavljateAsteriks je napisao/la:Naravno da izumiru, pa na prste jedne ruke mozes nabrojati kompletne veznjake pa cak i top potencijale slicnog profila.
Nama je posebna vrsta.Fdbal90 je napisao/la:Joj covjece pricate o keriku kao igracu koji je na nivou zidanea, xavia, inieste, pirla, skolsa ili neke te klase. Pa kerik je jedan dobar i zahvalan vezni igrac kakvih je bilo koliko god hoces, ali je daleko je od posebne vrste i plemenitosti kako ga vi ovdje predstavljateAsteriks je napisao/la:Naravno da izumiru, pa na prste jedne ruke mozes nabrojati kompletne veznjake pa cak i top potencijale slicnog profila.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
Nisi ni svjestan koliko grijesis.Fdbal90 je napisao/la:Joj covjece pricate o keriku kao igracu koji je na nivou zidanea, xavia, inieste, pirla, skolsa ili neke te klase. Pa kerik je jedan dobar i zahvalan vezni igrac kakvih je bilo koliko god hoces, ali je daleko je od posebne vrste i plemenitosti kako ga vi ovdje predstavljateAsteriks je napisao/la:Naravno da izumiru, pa na prste jedne ruke mozes nabrojati kompletne veznjake pa cak i top potencijale slicnog profila.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Povrsno posmatras stvari.Fdbal90 je napisao/la:Joj covjece pricate o keriku kao igracu koji je na nivou zidanea, xavia, inieste, pirla, skolsa ili neke te klase. Pa kerik je jedan dobar i zahvalan vezni igrac kakvih je bilo koliko god hoces, ali je daleko je od posebne vrste i plemenitosti kako ga vi ovdje predstavljateAsteriks je napisao/la:Naravno da izumiru, pa na prste jedne ruke mozes nabrojati kompletne veznjake pa cak i top potencijale slicnog profila.
Pregledaj nekih stotinjak tekmi iz razlicitih perioda pa onda dodji da diskutujes.
Isto da upadnem u salu gdje se nalaze Michio Kaku i Hawking i podjem im trubiti o teoriji struna.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mogao bi, niko te ne bi imao pravo kritikovatiAsteriks je napisao/la:Isto da upadnem u salu gdje se nalaze Michio Kaku i Hawking i podjem im trubiti o teoriji struna.

Poenta je jasna, bez ikakve pripreme nemam sanse protiv tako strasne ekipe, koja sigurno tolika odlikovanja nije brala po livadi.
Ma jasno je, opet bez obzira koliko se pripremali nismo svi istog kapaciteta, a to bi u ovim forumskim diskusijama (sportskim pogotovo) trebalo uzeti u obzir.Asteriks je napisao/la:Poenta je jasna, bez ikakve pripreme nemam sanse protiv tako strasne ekipe, koja sigurno tolika odlikovanja nije brala po livadi.
Drugim rijecima da mu progledamo kroz prste nakon ovakve provale

Pa kerik je jedan dobar i zahvalan vezni igrac kakvih je bilo koliko god hoces

- theboss_RD07
- Kontakt:
Upravu je @Asteriks. Povrsno gledano, Carrick je prosjecan igrac. Ali kad bi pogledao bar pola utakmica, u zadnjih par sezone, gdje je Carrick igrao, vidio bi kakav je to igrac i koliko znaci ekipi poput Manchester Uniteda. Nece mozda zabit gol sa 35m pod devedesetku, nit izbacit 3 igraca biciklom, ali njegov znacaj je tek prepoznatljiv kad pogledas i kako treba izanaliziras par utakmica... Ili imati neki grubi uvid kad bar bacis oko na neku statistiku..sljivo je napisao/la:Ma jasno je, opet bez obzira koliko se pripremali nismo svi istog kapaciteta, a to bi u ovim forumskim diskusijama (sportskim pogotovo) trebalo uzeti u obzir.Asteriks je napisao/la:Poenta je jasna, bez ikakve pripreme nemam sanse protiv tako strasne ekipe, koja sigurno tolika odlikovanja nije brala po livadi.
⭐
Pa iduce godine kad united dovede zamjenju za njeg necete ga se ni sjecati ili vec u januaru. Vama je sad poseban jer umjesto njeg igra felaini pa kerik izgleda ko xavi i pirlo u jednom pored cupavca. Kad bude se pravile najbolje ekipe uniteda ikad nece nikad biti ni u uzim planovima. Kada za 2 godina budete pitali bilo kojeg covjeka na planeti da nabroj20 veznih igraca u poslijednjih 20 godina niko se njeg nece ni sjetiti. Ja zaista ne vidim tu neku posebnost. Ne kazem da je on los igrac vec kazem da nije posebna vrsta igraca i da je neki igrac koji je se ne moze zamijeniti.Rooney88 je napisao/la:Nisi ni svjestan koliko grijesis.Fdbal90 je napisao/la:Joj covjece pricate o keriku kao igracu koji je na nivou zidanea, xavia, inieste, pirla, skolsa ili neke te klase. Pa kerik je jedan dobar i zahvalan vezni igrac kakvih je bilo koliko god hoces, ali je daleko je od posebne vrste i plemenitosti kako ga vi ovdje predstavljateAsteriks je napisao/la:Naravno da izumiru, pa na prste jedne ruke mozes nabrojati kompletne veznjake pa cak i top potencijale slicnog profila.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Da si u situaciji da dostaviš listić s pojačanjima koja bi trebala zamijeniti Carricka, kojih pet imena bi stavio na njega? Podrazumijeva se da su dostupna, jer iako je Busquets levatina, oni levati iz uprave Barce nikako da ga proglase viškom.
ma nema tu statistika veze nije napadac (kao da inijesta ima neku statistiku). Ne kazem da je los, da je nebitan za igru uniteda. Itekako je bitan, ali kazem da nije posebna vrsta igraca koja se pamti, koja lafo nesto izumire. On je jako bitan kotac uniteda ali nadoknadiv kotac - tipa gilberto silva iz nepobjedivih arsenal bitan igrac ali ne posebna vrsta tipa viere koja se pamti vec igrac zadatka.theboss_RD07 je napisao/la:Upravu je @Asteriks. Povrsno gledano, Carrick je prosjecan igrac. Ali kad bi pogledao bar pola utakmica, u zadnjih par sezone, gdje je Carrick igrao, vidio bi kakav je to igrac i koliko znaci ekipi poput Manchester Uniteda. Nece mozda zabit gol sa 35m pod devedesetku, nit izbacit 3 igraca biciklom, ali njegov znacaj je tek prepoznatljiv kad pogledas i kako treba izanaliziras par utakmica... Ili imati neki grubi uvid kad bar bacis oko na neku statistiku..sljivo je napisao/la:Ma jasno je, opet bez obzira koliko se pripremali nismo svi istog kapaciteta, a to bi u ovim forumskim diskusijama (sportskim pogotovo) trebalo uzeti u obzir.Asteriks je napisao/la:Poenta je jasna, bez ikakve pripreme nemam sanse protiv tako strasne ekipe, koja sigurno tolika odlikovanja nije brala po livadi.
Vidal, najgolan, verati, rakitic, wiegl, hamsik, kazemiro - bilo ko od ovih igraca bi pokrili keeikovu ulogu bez problema a pricalo se u skorije vrijeme da bi mogli promjeniti sredinu.Feldmarschall je napisao/la:Da si u situaciji da dostaviš listić s pojačanjima koja bi trebala zamijeniti Carricka, kojih pet imena bi stavio na njega? Podrazumijeva se da su dostupna, jer iako je Busquets levatina, oni levati iz uprave Barce nikako da ga proglase viškom.
-
- Kontakt:
Rakitić i hamsik nisu ni približno slični igraci kao Carrick
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Feldmarschall
- Kontakt:
Nijedan od njih nije dostupan, četvorica nisu traženi profil, jedan ne može biti solo pivot i jedan ne može pogoditi pas duži od 15 metara. Morat ćeš se više potruditi kako bi nam pokazao da je Carrick ništavan igrač koji neće ući u klupske stranice povijesti i kojeg United već sutra može zamijeniti da želi.
Da Mourinho nije svojevremeno napravio mit o Makeleleu po dolasku u Englesku nikad mu se ne bi priznala njegova zasluga u Galacticosima, postao bi prašnjavi komadić historije. To nikako ne znači da Makelele nije bio vrhunski igrač, nego da je dobio posao daleko od svjetala pozornice, nevidljiv, poput domaćice kojoj ostaviš kuću u neredu, sljedeći put kad uđeš u nju sve je pod konac. I tako iz dana u dan, navikneš se, misliš da to tako ide samo od sebe, a onda ona uzme predah, ode deset dana iz kuće i ti vidiš koliko je yebeno teško držati stvari pod kontrolom. Eto to su svi Kerici ovog svijeta i to je njihovo breme. Slažem se da neće ući u najbolji tim Uniteda zadnjih dvadeset godina, ali kad nakon dvadeset godina po završetku njegove karijere nađeš istinskog navijača Uniteda i ljubitelja fudbala koji cijeni gospodu u kopačkama vidjet ćeš kako mu zasijaju oči na pomen Michaela. Baš kao što kad pričaš sa fanom Reala vidiš osmijeh u uglu usana kad im spomeneš jednog Redonda primjera radi.
Da Mourinho nije svojevremeno napravio mit o Makeleleu po dolasku u Englesku nikad mu se ne bi priznala njegova zasluga u Galacticosima, postao bi prašnjavi komadić historije. To nikako ne znači da Makelele nije bio vrhunski igrač, nego da je dobio posao daleko od svjetala pozornice, nevidljiv, poput domaćice kojoj ostaviš kuću u neredu, sljedeći put kad uđeš u nju sve je pod konac. I tako iz dana u dan, navikneš se, misliš da to tako ide samo od sebe, a onda ona uzme predah, ode deset dana iz kuće i ti vidiš koliko je yebeno teško držati stvari pod kontrolom. Eto to su svi Kerici ovog svijeta i to je njihovo breme. Slažem se da neće ući u najbolji tim Uniteda zadnjih dvadeset godina, ali kad nakon dvadeset godina po završetku njegove karijere nađeš istinskog navijača Uniteda i ljubitelja fudbala koji cijeni gospodu u kopačkama vidjet ćeš kako mu zasijaju oči na pomen Michaela. Baš kao što kad pričaš sa fanom Reala vidiš osmijeh u uglu usana kad im spomeneš jednog Redonda primjera radi.
Gledaj ski skokove, tamo barem na brzinu mozes skopcati neke stvari.Pa iduce godine kad united dovede zamjenju za njeg necete ga se ni sjecati ili vec u januaru. Vama je sad poseban jer umjesto njeg igra felaini pa kerik izgleda ko xavi i pirlo u jednom pored cupavca. Kad bude se pravile najbolje ekipe uniteda ikad nece nikad biti ni u uzim planovima. Kada za 2 godina budete pitali bilo kojeg covjeka na planeti da nabroj20 veznih igraca u poslijednjih 20 godina niko se njeg nece ni sjetiti. Ja zaista ne vidim tu neku posebnost. Ne kazem da je on los igrac vec kazem da nije posebna vrsta igraca i da je neki igrac koji je se ne moze zamijeniti.
Dos'o ovdje simpatizerima Uniteda trubit o jednom genijalcu.

- red devil88
- Kontakt:
Ne vjerujem kakvu hrpu gluposti covjek napisa o Michaelu
Kakav smo mi samo peh tamam zaredamo sa dobrim rezultatima a konkurencija ne kiksa pa ne vjerujem. Sl. 2 tekme treba rutinski dobit i nadati se kiksu Arsenala i Tottenhama . Mislim da je vrijeme da se Carricka odmori ipak je covjek u godinama i ne smijemo rizikovati povredu.Ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da se covjek povrijedi.

Kakav smo mi samo peh tamam zaredamo sa dobrim rezultatima a konkurencija ne kiksa pa ne vjerujem. Sl. 2 tekme treba rutinski dobit i nadati se kiksu Arsenala i Tottenhama . Mislim da je vrijeme da se Carricka odmori ipak je covjek u godinama i ne smijemo rizikovati povredu.Ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da se covjek povrijedi.
Glory Glory Man United !!! 

2008. titula lp, covjek glavni kotac.
Sam Fergi je 2012. rekao, citiram:
Sam Fergi je 2012. rekao, citiram:
Usput, pomenutu 2012/13. prekucao. Strucnjaci pa i laici kontaju, ok vec tada 32 god. to bi otp bilo to. Ulozile se astronomske cifre, doveli razliciti profili veznjaka ali i dan danas cijela filozofija visi na kopackama ovog doktora.In the modern day game, you don't need tacklers the same way you used to,” Ferguson said. “There's no call for it. It's about anticipation and reading the game.
I think Carrick is the key to it. He did really well in second half of last season and I think he's going to be the key man.

Pa sta ces pricat,godinama je i Scholes bio podcjenjen van Engleske,cak i u Engleskoj od nekih,tako i sa Carrickom pa kos i gore,kad ti selektori stave Barrya da igra mjesto Carricka sve ti je jasno.
Sta mene briga sta ko prica kad ja znam sta je Carrick,kad ga gledam od prvog dana u klubu i dodje lik sto ga je gledao 10 puta i prica sa nama,ja licno ne idem ni na ciju temu da pametujem,imam svoje i bavim se tim,a daleko od toga da ne pratim vecinu liga.
Sta mene briga sta ko prica kad ja znam sta je Carrick,kad ga gledam od prvog dana u klubu i dodje lik sto ga je gledao 10 puta i prica sa nama,ja licno ne idem ni na ciju temu da pametujem,imam svoje i bavim se tim,a daleko od toga da ne pratim vecinu liga.
Zeljeznicar! 1921 !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.