Djeluje da ce biti dobro ljeto za Barcu, nadati se da ce se pametno trositi jer kako stvari stoje, treba se iskesirati dobra svota novca da se fino pojaca ekipa.
Sad ako je istina sto kazu da planiraju dovesti Verrattija, Coutinha, Bellerina, Deulofeua i Davinsona Sancheza, to je na papiru i vise nego odlicno odradjen transfer rok, dovodis 3 WC igraca za pozicije koje skripe, istina ima boljih opcija i umjesto Coutinha i Bellerina, ali ja se ne bi bunio da se dovedu, Bellerin mozda nije tehnicki super potkovan igrac i vjerovatno je overhypean zbog brzine, al je zasigurno ogromno pojacanje ako se dovede.
Alternativna opcija Semedo, po meni djeluje individualno kao bolji igrac, kompletniji, ali sta je tu je.
O Verrattiju se ne trebaju trositi rijeci, ove sezone nije bio tako konstantan kao prethodnih, al je i dalje top 5 veznjak svijeta bez dileme, vjerovatno najbolja opcija za Barcu.
Cou je vanserijski igrac, rekao bi da ima talenat da bude top 5 igrac svijeta samo da odradi konstantno sezonu i to i u ligi prvaka pokaze isto kao u PL.
Istina je da bi u Barci vjerovatno igrao van svoje prirodne pozicije, da bi 1 lopta bila premalo za Neymara, Messija i Coutinha, ali ne treba zaboraviti da je sezona itekako duga, da je ova sezona bila sezona u kojoj se igralo i drugih formacija a ne samo 4-3-3 pa bi to cak i moglo znaciti da bi se mogla pronaci idealna pozicija za Coutinha.
Naravno previse ofanzivno je sve to i za moj ukus, mnogi prizivaju Radju, ja prizivam Saula, al nazalost ni jedan ni drugi nece doci.
Jedva cekam prve vijesti sto se tice trenera i njegovih planova, jer je ocito da se cistka treba napraviti.
OUT: Verma, Mathieu, Digne?, Arda, Masche?, Rafinha?, Munir?, Samper?
IN: Marlon (promoviran), Verratti, Bellerin, Deulofeu, Davinson Sanchez, Cou? , VALVERDE
Lijepo je sanjati