Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Septerra
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Septerra » 19 dec 2016, 14:01

Od svega što Mourinho radi i što jako cijenim - najzanimljivije mi je njegov man-managment.

Mikija je čuvao dok se ovaj nije zategao kao puška. Kapitenu je pomogao da se vrati u život klupiranjem. Jones je konstantan a Rojo nije nikad igrao bolji fudbal u karijeri. Young, Lingard i Fosu-Mensah su adekvatni igrači za širinu koji su komotni s tom ulogom. Herreri je dao ulogu koja ovom najbolje odgovara.

Ima tu i "lošeg" managmenta: neigranje Carricka, tretman Shawa, Rasha i Martiala te ono s Bastianom. Možda Jose ne zna dobro raditi s mlađim igračima a možda se njegov pristup urodi plodom kao što je uradio za, npr. Mikija.

U tom kontekstu razmišljam o Blindu. Meni on nije igrač za otpis. Čak šta više, mislim da nije ni Joseu. Igrao je dosta dobro CB-a prošlu sezonu a i na otvaranju ove nije bio loš. Onda su na površinu isplivali njegovi nedostaci kao CB-a pa ga je Mourinho koristio na LB. Ipak, čim prednost ima Darmian, vidimo da Blindova budućnost nije na toj poziciji.

Vraćam se sad na našu staru priču da bi momka trebalo opet probati kao holding veznjaka. Pitanje je da li ga tu Mourinho trenira i da li u njemu vidi nekog potencijalnog Carrickovog nasljednika? Znam i ja da je Blind daleko od toga ali ako ostane u klubu u situaciji da se Shaw vrati u konkurenciju za prvih 11 a i Borthwick-Jackson se vrati s posudbe - nema njemu hajra na LB. U kombinacijama za CB je već ispao tako da je jedino gdje bi mogao igrati zapravo u veznom redu.

Sve da se Bastian ne proda sad u januaru a da odlazak Morgana i Depaya ne bude nadoknađen novim imenom u vezi, mislim da u tu kombinaciju upada i Blind ali i Fosu-Mensah. Blind kao holding CM a Fosu kao btb kao što je pokazao u onih 15 min protiv Fenera u gostima. Blind ima inteligenciju a Fosu agilnost. Eventualnim dolaskom Lindelofa ne vidim da će se Fosu naigrati na RB jer ću tu prije Bailly igrati nego on.

al...
Kontakt:

Re: RE: Re: Manchester United FC

Post Postao/la al... » 20 dec 2016, 00:12

delinjo je napisao/la:drugovi moji da ne pomislite da sam nekoga od vas napao ili pravio se pametniji ne daj Boze diskutujemo,interesantan mi je vas nacin gledanja na fudbal,mislim na @unitedWA i @al......ne gledamo fudbal istim ocima ali vas razumijem i pokusavam shvatiti,ali ja nekako fudbal posmatram drugacije ...united slazem se sa tobom oko njegovog trcanja i eto oko presjecenih napada i to se slazem ali rekao sam ja to gledam ovako,united je medju 5 najvecih klubova na svijetu, i nema potrebe da ima igraca koji se boji povuci loptu uraditi nesto konkretno iako to nije kao njegov zadatak,uzimam samo za primjer igrace iz najvecih klubova ,kao sto su Buskets koji je isto igrac zadatka zaduzen za trku prvom do sebe,ali taj covjek napravi cesto cisak,ubaci se iz drugog plana ,rastereti neke saigrace i ne svodi mu se sve samo na odigravanje prvom do sebe udaranje i presjecene napade,Kross takodjer ....poredim igrace iz Reala i Barse jer Uniter je iza njih mozda i najveci klub ....to mene frustrira napisao si vec da se gubi kad treba nesto prema napriejd odigrati ....

@al druze razumijem i on moze i samo biti igrac rotacije i nista vise ,ali samo hocu da ti napisem da kad odigra 10 losih tekmi pa jednu dobro ,ja ne mogu reci e dobar je on ....nije **** ga ....da odigra vecinu tekmi na nivou koji je veceras ,iako i veceras nije nista posebno al eto asistencija ,pa bi covjek rekao ali ovako ...ne znam eto to je moje misljenje...mozda malo drugacije gledamo na fudbal jbg
Delinjo, druže, sve je ok, ne napadamo se, nego diskutujemo o omiljenom klubu, sve je normala. Ovaj PDF je jedan od normalnijih na ovom forumu i meni je lično milina sa ljudima ovdje diskutovati, čak i kada nije ista "talasna dužina" . Ne daj bože da nam je PDF ko, recimo, željin koji redovno pratim i da moram na jedan dobar post prethodno proći bar 10 znate već kakvih. Nego da je nama nastaviti ovu seriju... Idu nešto lakše utakmice, ali EPL je to, ne postoje unaprijed upisane pobjede. Nadam se da će to Mou zadržati adekvatno fokusiran tim i uz par očekivanih kikseva protivnika, mogla bi se iza Nove godine pričati potpuno drugačija priča o Utd-u

Sent from my IT-PLAYTAB-V3 using Tapatalk

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 20 dec 2016, 00:15

LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 dec 2016, 16:14

Septerra je napisao/la:Od svega što Mourinho radi i što jako cijenim - najzanimljivije mi je njegov man-managment.

Mikija je čuvao dok se ovaj nije zategao kao puška. Kapitenu je pomogao da se vrati u život klupiranjem. Jones je konstantan a Rojo nije nikad igrao bolji fudbal u karijeri. Young, Lingard i Fosu-Mensah su adekvatni igrači za širinu koji su komotni s tom ulogom. Herreri je dao ulogu koja ovom najbolje odgovara.

Ima tu i "lošeg" managmenta: neigranje Carricka, tretman Shawa, Rasha i Martiala te ono s Bastianom. Možda Jose ne zna dobro raditi s mlađim igračima a možda se njegov pristup urodi plodom kao što je uradio za, npr. Mikija.

U tom kontekstu razmišljam o Blindu. Meni on nije igrač za otpis. Čak šta više, mislim da nije ni Joseu. Igrao je dosta dobro CB-a prošlu sezonu a i na otvaranju ove nije bio loš. Onda su na površinu isplivali njegovi nedostaci kao CB-a pa ga je Mourinho koristio na LB. Ipak, čim prednost ima Darmian, vidimo da Blindova budućnost nije na toj poziciji.

Vraćam se sad na našu staru priču da bi momka trebalo opet probati kao holding veznjaka. Pitanje je da li ga tu Mourinho trenira i da li u njemu vidi nekog potencijalnog Carrickovog nasljednika? Znam i ja da je Blind daleko od toga ali ako ostane u klubu u situaciji da se Shaw vrati u konkurenciju za prvih 11 a i Borthwick-Jackson se vrati s posudbe - nema njemu hajra na LB. U kombinacijama za CB je već ispao tako da je jedino gdje bi mogao igrati zapravo u veznom redu.

Sve da se Bastian ne proda sad u januaru a da odlazak Morgana i Depaya ne bude nadoknađen novim imenom u vezi, mislim da u tu kombinaciju upada i Blind ali i Fosu-Mensah. Blind kao holding CM a Fosu kao btb kao što je pokazao u onih 15 min protiv Fenera u gostima. Blind ima inteligenciju a Fosu agilnost. Eventualnim dolaskom Lindelofa ne vidim da će se Fosu naigrati na RB jer ću tu prije Bailly igrati nego on.
samo babuku pustiti da radi vjeruj i Mancesteru se pisu dobre stvari....**** ga ima tu i losih stvari ali moramo biti realni da je Manco igracki limitiran na mnogim pozicijama...i ovo do sad sto Murinjo radi je san snova...pa jebote Manco je svakog protivnika osim Celzija ubio nogama igrom,da je realizacija bila na nivou bili bi drugi ili prvi...ove sto si nabrojao su mi nekako samo za rotacije kad neko ima kartone i to je sve...naravno ne mozes na svakoj poziciji nakrcati WC igraca...ali zamisli da imas krila eto npr kao Mertens koji nisu WC igraci bas ali su odlicni ...treba napomenuti da Manco igra bez krila ....igra bez lijevog beka ...Darmian nije kalibar za nesto ali budimo reali i Blind i Shaw su samo prsojecni igraci i nista vise od toga ....nadam se da ce Joze sad u januaru naci neko rjesenje na toj poziciji i polako svaki prelazni rok krpiti po malo ekipu gdje steka da bi za par godina Manco opet bio medju glavnim klubovima u evropi ..pa onda uzmes stopere gdje ni jedan nema neku konstantu ,mijenjaju partnere formu,evo sad Rojo odusevljava ali vidjet cemo do kada moze zadrzati ovu formu,previse ima igraca koji osciliraju ,zna to i Jose...takodjer osvrnuo bi se i na De geu ....ne znam ali ja bi volio da se covjek proda...mozda sam jedini covjek koji nije zadovoljan sa njim ali nekako na liniji je sve super ali za Englesku je nekako vise golman koji zna istrcati ,pratiti igru ...a i nekako kod njega se primjeti zasicenje ...ovo ce izaci na dobro bas samo treba Murinja pustiti da radi i pravi ekipu po svom ukusu...napredak se vidi iz tekme u tekmu samo eto da dodje i ta realizacija da nagradi kvalitetnu igru ....
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2016, 16:18

takodjer osvrnuo bi se i na De geu ....ne znam ali ja bi volio da se covjek proda...mozda sam jedini covjek koji nije zadovoljan sa njim ali nekako na liniji je sve super ali za Englesku je nekako vise golman koji zna istrcati ,pratiti igru ...a i nekako kod njega se primjeti zasicenje .
Znaci ne mozes, ama bas ne mozes sec biti ozbiljan a ovo izjaviti. :tokralju: :rol:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

delinjo
Kontakt:

Re: RE: Re: Manchester United FC

Post Postao/la delinjo » 20 dec 2016, 16:20

al... je napisao/la:
delinjo je napisao/la:drugovi moji da ne pomislite da sam nekoga od vas napao ili pravio se pametniji ne daj Boze diskutujemo,interesantan mi je vas nacin gledanja na fudbal,mislim na @unitedWA i @al......ne gledamo fudbal istim ocima ali vas razumijem i pokusavam shvatiti,ali ja nekako fudbal posmatram drugacije ...united slazem se sa tobom oko njegovog trcanja i eto oko presjecenih napada i to se slazem ali rekao sam ja to gledam ovako,united je medju 5 najvecih klubova na svijetu, i nema potrebe da ima igraca koji se boji povuci loptu uraditi nesto konkretno iako to nije kao njegov zadatak,uzimam samo za primjer igrace iz najvecih klubova ,kao sto su Buskets koji je isto igrac zadatka zaduzen za trku prvom do sebe,ali taj covjek napravi cesto cisak,ubaci se iz drugog plana ,rastereti neke saigrace i ne svodi mu se sve samo na odigravanje prvom do sebe udaranje i presjecene napade,Kross takodjer ....poredim igrace iz Reala i Barse jer Uniter je iza njih mozda i najveci klub ....to mene frustrira napisao si vec da se gubi kad treba nesto prema napriejd odigrati ....

@al druze razumijem i on moze i samo biti igrac rotacije i nista vise ,ali samo hocu da ti napisem da kad odigra 10 losih tekmi pa jednu dobro ,ja ne mogu reci e dobar je on ....nije **** ga ....da odigra vecinu tekmi na nivou koji je veceras ,iako i veceras nije nista posebno al eto asistencija ,pa bi covjek rekao ali ovako ...ne znam eto to je moje misljenje...mozda malo drugacije gledamo na fudbal jbg
Delinjo, druže, sve je ok, ne napadamo se, nego diskutujemo o omiljenom klubu, sve je normala. Ovaj PDF je jedan od normalnijih na ovom forumu i meni je lično milina sa ljudima ovdje diskutovati, čak i kada nije ista "talasna dužina" . Ne daj bože da nam je PDF ko, recimo, željin koji redovno pratim i da moram na jedan dobar post prethodno proći bar 10 znate već kakvih. Nego da je nama nastaviti ovu seriju... Idu nešto lakše utakmice, ali EPL je to, ne postoje unaprijed upisane pobjede. Nadam se da će to Mou zadržati adekvatno fokusiran tim i uz par očekivanih kikseva protivnika, mogla bi se iza Nove godine pričati potpuno drugačija priča o Utd-u

Sent from my IT-PLAYTAB-V3 using Tapatalk

Naravno brate moj ja uvijek napominjem da samo treba pustiti Josea da radi i da je on najvece pojacanje Junajteda jos od kada je Ferguson otisao...mozda sam i dosadio sa tom pricom ali to je stvarno tako...i posebno mi je nejasno da neki ovdje prizeljkivali Guardiolu,Simeonea i nazivali ih boljim trenerom od Murinja ....Murinjo je najbolji trener na svijetu bez konkurencije ni blizu...postao je najbolji od kada je Ferguson otisao u penziju....sve je fino Pep ima rezultate iza sebe vodeci najbolje ekipe na dunjaluku,Simeonea postujem i napravio je velike stvari ali opet kad mjeris u trofejima ne mozes izvuci kvalitetnu brojku,dodje do vode ali valja se i napiti...e sad Jose....titule u Spaniji,Engleskoj,Italiji , Portugalu ...prvak evrope sa klubovima koji su evropska sredina a ne krema ...i onda dodje neko i kaze bolji Pep....smijesno ali eto...naravno da ima mana da ih nema jos bi bio u Realu i ne bi pisali o njemu ali ako postoji covjek koji Mancester moze vratiti na kurc koji je nametnuo Ferguson to je on ....a neki poslije svakog poraza ili kiksa pocnu srati po njemu
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 dec 2016, 16:22

Prodati De Geu? Ko je to napisao da ne citam bezze. Onako na prvu me umalo srce ne udari. Prodati jednog od 2 najbolja golmana na svijetu....
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 dec 2016, 16:24

momci niste me shvatili,on je jedan od najboljih golmana na svijetu,nisam rekao da pojma nema sta vam jeeee....nego primjetim kod covjeka zasicenje nakon sto mu je propao transfer u Real...o tome pisem i onda zbog tog zasicenja je i bilo bar kikseva ove sezone samo gdje je smiejsno reagovao,i onda razmisljam samo po logici da ne treba imati nezadovoljnog igraca u ekipi to je sve....sta vam je :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2016, 16:27

Najbolje bi bilo dovesti Brava, on jos nije zasicen, strasno prati igru i iskace poput jarca.

Dat cemo im zasicenog Davida i jos par milki.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 dec 2016, 16:28

Ja ne znam šta si ti gledao, al ni Kross, ni Busquets nisu igrači koji obavljaju trkačku ulogu, u svom timu, ono što Herrera kod nas igra, je ono što igra Rakitić u Barceloni, te Casemiro u Realu
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 dec 2016, 16:28

E jbg kralju, skoro svi igrači se mogu kritikovati u Utdu, većina se još nije pronašla, al' brate Davidu se možemo samo izvinuti što je bio tu posljednje 3 godine i možda jedan spomenik mu 'izlit' što nas nije napustio. Od Fergusona možda i jedina klasa koja je bila u klubu sve do sada, sigurno jedina svijetla tačka kluba do ove sezone.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 dec 2016, 16:28

Asteriks je napisao/la:Najbolje bi bilo dovesti Brava, on jos nije zasicen, strasno prati igru i iskace poput jarca.

Dat cemo im zasicenog Davida i jos par milki.
dobro ajd
VOLIM ZELJEZNICAR!!

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 20 dec 2016, 17:06

Baš je zasićen taj DDG!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 dec 2016, 17:31

Oprosti ali si vjerovatno jedini s utiskom kako je DDG zasicen.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

reddevil96
Kontakt:

Manchester United FC

Post Postao/la reddevil96 » 20 dec 2016, 17:56

Bas cesto gledam de geine reakcije tokom utakmice na naše golove i zabijene i primljene i na pobjede jer me bas zanimalo oce li pokazivati isti žar braneći za nas
Svaku našu pobjedu i gol proslavi burno kao sto je @united wa poslao njegovu reakciju
Vidi se na de gei koliko mu znaci manchester united i da je svim srcem vezan :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: reddevil96, dana/u 20 dec 2016, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 20 dec 2016, 18:03

Kao navijač Uniteda trebao bi znati da je ''manu'' uvreda za klub i njegove navijače. Pogrdan naziv koji koriste navijači rivala da bi vrijeđali i ismijavali Busbyjev tim i minhensku tragediju.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 dec 2016, 18:11

Aha ispričavam se nisam čuo za to

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 dec 2016, 18:18

Raduje se i Rooney golovima i pobjedama pa mu neki jos zamjeraju za ono od prije 6 godina. S druge strane De Gea je htio napustiti United prije samo godinu dana pa evo ispade da je srcem vezan za isti :rol:
100% sportski i krajnje opušten potpis

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 dec 2016, 18:20

Uvijek su Rooneya navijači previše potcjenjivali omalovažili i tražili dlaku u jajetu iako je Rooney jedan od najboljih unitedovaca u povijesti i uskoro nadam se najbolji strijelac kluba u povijesti

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 dec 2016, 18:28

RiNo je napisao/la:Raduje se i Rooney golovima i pobjedama pa mu neki jos zamjeraju za ono od prije 6 godina. S druge strane De Gea je htio napustiti United prije samo godinu dana pa evo ispade da je srcem vezan za isti :rol:
Napuštali su United P.Neville, Beckham, O'shea etc pa ne znači da nisu srcem vezani za United :kafa:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.