Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 28 mar 2016, 14:13

Epidaurus je napisao/la:
lumani je napisao/la:
a zasto je se Sulejmanovic zajebao :?: Bolje je biti kod Obradovica 10 dana,nego u Zagrebu 3 godine :!:
Bolji mjesec dana u NBA nego godina kod bilo kojeg od ovih Euro "takticara" i sistema "12 jednakih igraca".

Dzanan ako razmislja otice u NBA cim stekne uslove da se prijavi, Europa je obicno gubljenje vremena.
NBA nisam spominja,jer mu je 16 god ;) nba je uvijek ispred ostalih,pa cak i da ode na college,ali tamo vise ne smije :!:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 mar 2016, 14:17

lumani je napisao/la:
NBA nisam spominja,jer mu je 16 god ;) nba je uvijek ispred ostalih,pa cak i da ode na college,ali tamo vise ne smije :!:
Pa mislim da i dalje smije ici u NBA jer ovaj ugovor sa Cedevitom nije profesionalni, mislim da je stipendijski. Ne bi mu UNC nudio da igra tamo ako je ve izgubio pravo da ide u Ameriku, a ako je to istina, onda bi trebao odmah prihvatiti ponudu i otici cim stekne uslov.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 mar 2016, 14:23

Epidaurus je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Pa mislim da i dalje smije ici u NBA jer ovaj ugovor sa Cedevitom nije profesionalni, mislim da je stipendijski. Ne bi mu UNC nudio da igra tamo ako je ve izgubio pravo da ide u Ameriku, a ako je to istina, onda bi trebao odmah prihvatiti ponudu i otici cim stekne uslov.

Nudili su bili i Mirzi nekada davno,kada je otisao preko bare,ispostavilo se da ne smije na college.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 28 mar 2016, 15:40

Ono sa Jordanom - treba se nadat da nije istinita prica jer Jordan je totalan idiot sto se tice razmatranja talenta. Uzeo je Kwame Brown sa prvim pick u NBA draft i ove godine je uzeo Franka Kaminskog sa 9. pickom koji izgleda kao levat, ali eto jos uvjek je rano sto se tice njega.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 mar 2016, 15:42

Lotus je napisao/la:
Prvo procitaj gore ovu naslovnicu iz avaza pa onda komentarisi.Tako bi znao na sta je Bambus mislio kad je pisao post.Lijepo gore pise prvo na koledz North Carolina za koji je igrao i Dzordan,a onda dalje u NBA.
on će igrati navjerovatnije eurocup sljedeće sezone, koje će sa smanjenjem EL biti respektabilno takmičenje i tu će sigurno imati finu minutažu
prema tome i dalje mislim da mu je cedevita bolje riješenje, kasnije neka i on sa 20-21 godinom ide u NBA nikakav fener
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 mar 2016, 15:45

Kajzer10 je napisao/la:Ako ode u Ameriku, mozda zaigra za njih? Mozda ga ucijene? :cry:
Ne mogu vjerovati da se uopste poteze pitanje 'da li ce Musa igrati za drugu reprezentaciju'. Momka znam licno i sanse nema da zaigra tamo za neku Tursku ili bilo koju drugu reprezentaciju.
ako bi otišao u fener, on tu nebi imao izbora jer da bi igrao njihova omladinska takmičenja moraš biti turčin, morao bi se odreći našeg državljanstva i sigurno nebi čekao kao emir 21 godinu jer bi to turci rješili
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 mar 2016, 15:52

Jordan lobira za UNC (Tar Heelse) jer je i on igrao za njih u NCAA, Williams koji se spominje je trener, evo sad su na F4, a rade vjerovatno na privlačenju nove generacije freshmena.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 mar 2016, 15:54

lumani je napisao/la:

momak je samo tako napredovao :!: Onaj momak iz Olimpije nije znao ni 40% od ovoga sto sada radi.Suljo napusta Barcu ,ako ne bude u prvom timu naredne sezone.P.S Nihad je istu stvar napravio,pa nije pogrijesio ;)
to je samo zato što je sam radio na sebi i plaćao sebi privatne treninge svako ljeto, da je ovisio o barci nebi ga bilo na mapi, najbolji primjer je nedim đedović

a nemoj porediti onu barcu u koju je otišao nihad jer tada su imali puno bolju struku u omladinskim sekcijama

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 mar 2016, 16:07

nerminh74 je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Ako ode u Ameriku, mozda zaigra za njih? Mozda ga ucijene? :cry:
Ne mogu vjerovati da se uopste poteze pitanje 'da li ce Musa igrati za drugu reprezentaciju'. Momka znam licno i sanse nema da zaigra tamo za neku Tursku ili bilo koju drugu reprezentaciju.
ako bi otišao u fener, on tu nebi imao izbora jer da bi igrao njihova omladinska takmičenja moraš biti turčin, morao bi se odreći našeg državljanstva i sigurno nebi čekao kao emir 21 godinu jer bi to turci rješili
Musa od iduce godine nema vise sta raditi u omladinskim takmicenjima.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 mar 2016, 16:37

Kajzer10 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Musa od iduce godine nema vise sta raditi u omladinskim takmicenjima.
što se tiče godina on sa krajem 2017 završava sa omladinskim takmićenjima, a da ode u fener sigurno bi ih igra jer teško bi bilo koga on mjenjao sa 17 godina
dok u cedeviti od sljedeće godine možemo očekivati da će on biti back up igrać sa sigurnih 15-tak minuta koje će ako on ovako nastavi rasti

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 28 mar 2016, 17:08

fino je ovo za procitati u vezi Jordana mada Avaz je standardno senzacionalan da bi prodao list...meni se ne svidja sva ta furtutma oko Muse, mogao bi dobro poletit, a i ovako ga neki zlonamjernici prozivaju da je malo u oblacima...ne znam kako mozes reci da ocekujes da imas vise prstenova od Jordana, Kobea... :crazy: daj malo skromnosti i respekta, pa taman i ne mislio tako

on po meni treba da osatne u Cedeviti i naredne tri godine, odakle ce sigurno biti draftovan oko 5-og mjesta, zavisno kakva je americka klasa (ova je npr. tanka) i kako ce ga sluziti zdravlje...samo da bude zdrav, napredak je neminovan

nakon svjetskog prvenstva, Musi bi prioritet trebao biti tretman kicme....sto se mene tice, ne bih ga opterecevao s U18 repkom (dati Sikirasu malo vece ovlasti uz Gegica i Camparu, da i on malo napuca statistiku i digne sampouzdanje)
a isto se odnosi i na seniore...ovo je godina promovisanja Atica , nemamo potrebe maltretirat Musu zbog 10 minuta po mecu(a dosao bi na okupljanje bar mjesec ranije)...treba gledat dugorocnu korist od njega a ne samo kratkorocno...Uz Nurkica i Mirzu, plasman svakako ne dolazi u pitanje

fino je ovo za NC, ipak ja bih im se zahvalio......iako bolje i to nego Fener...tu bi upao u zivo blato, i to nema nikakve veze s njegovim kvalitetom. ne treba se inatit i htjeti nekakav euro trofej prije odlaska u NBA...cesto istice da je navijac Fenera ali tu ideju treba hitno zaboravit...Misko ce ga sigurno navlacit da ode tamo jer bi uzeo bolju paru(a on proviziju) nego sto ce uzeti u sljedecim godinama od Cedevite....ali opet kazem, treba gledat dugorocno, a desetine miliona ga svakako cekaju, kad ode u u NBA....nadam se da Musa ima ljude(porodicu prije svega) koji ce ga drzat cvrsto na zemlji i zastitit od medija koji ga stalno vuku za rukav...treba mu mir

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 mar 2016, 18:47

Ako je ova ponuda UNCa istinita i ako mu se ne bi pravili problemi oko igranja NCAA (a misim da ne bi, on nema sigurno profesionalni ugovor, a i Domantas Sabonis je igrao u Unicaji pa je danas na Gonzagi jedan od glavnih igraca), Dzanan treba odmah ici tamo jer ce mu to biti bolje i za draft status (Ameri puno vise cijene igrace iz NCAA iako je po kvaliteti miljama iza Eurolige) i za razvoj zbog toga sto ce tamodobiti loptu u ruke da igra, a ne da coskari i igra neku ogranicenu rolu u Cedeviti. Ameri su svjetlosnim godinama ispred Europe u smislu razvoja igraca i godina-dvije u NCAA u bitnoj roli i sa bitnim minutama je po meni bolja od ovoga sto u Cedeviti moze dobit (a i to je dosta dobro). Samo da ni u kojem slucaju ne ide u neki veliki klub gdje ce ga ovi takticari drzati na klupi i izbacivati za svaku gresku ko svojevremeno Heza u Barci ili danas Sisija u Efesu.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 28 mar 2016, 19:14

nerminh74 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Prvo procitaj gore ovu naslovnicu iz avaza pa onda komentarisi.Tako bi znao na sta je Bambus mislio kad je pisao post.Lijepo gore pise prvo na koledz North Carolina za koji je igrao i Dzordan,a onda dalje u NBA.
on će igrati navjerovatnije eurocup sljedeće sezone, koje će sa smanjenjem EL biti respektabilno takmičenje i tu će sigurno imati finu minutažu
prema tome i dalje mislim da mu je cedevita bolje riješenje, kasnije neka i on sa 20-21 godinom ide u NBA nikakav fener
Ma njemu je samo bitno da sto vise igra,to je jedino bitno da li eurokup ili neko drugo takmicenje samo neka igra sto vise sa puno ovlasti i to je to.Ja sam pisao kad je presao u Cedevitu da on nije igrac koji ce uci pravit blokove ili dodavat lopte 5 minuta.Zato sam volio i sad to tvrdim da mu je bolje bilo igrat za Zabok ove godine 30 minuta i biti medju glavnim igracima nego svaku petu utakmicu za Cedevitu ulazit po nekoliko minuta.Musa moze igrat u svakom takmicenju,al ovo pisem zato sto je on igrac koji MORA imati loptu kod sebe sto bi imo sigurno u Zaboku,a ne biti igrac zadatka sto je vecinom u ovim minutama sto je dobijao radio u Cedeviti.Nista on ne bi stagnirao da je igrao za Zabok,al evo sad ce ova zavrsnica hrvatskog prvenstva pa ce sigurno imat dobru minutazu.Sve u svemu ja se za njega ne brinem.On je itekako svjestan svog talenta i drago mi je sto ima velike ciljeve,veliko samopouzdanje i karakter,a jos mi je draze kad cujem da puno trenira da bi bio sto bolji,takvi igracu NE MOGU propasti.Mi svi trebamo biti sretni sto imamo ovakvog igraca i samo Boze zdravlja bice on top igrac.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 29 mar 2016, 14:34

NCAA nije neka sreća za evropske košarkaše. Malo koji igrač sa ovih prostora je odlaskom u NCAA napravio zavidnu evropsku karijeru, a ne NBA karijeru. Problem američke univerzitetske košarke je masovnost i ubiti jednog talenta je čista statistika. S druge strane, nije mu neka sreća ni odlazak u Fenerbahce. Turci su nepredvidivi i uvijek su željni rezultata preko noći i u takvim okolnostima oni nemaju strpljenja i želje na uštrb rezultata da isprofiliraju i izgrade talenta u vrhunskog igrača. Po meni bi bilo najpametnije da ostane u Cedeviti sve dok ne dogura do prve petorke, pa tek onda da razmišlja o odlasku u veći klub, a garantujem da onu sezonu kad izbori prvu petorku, bi za narednu sezonu direktno vizirao kartu u NBA (kao Nurkić, Jokić i sl.).

Ostanak u Cedeviti:
2016/17 - 18god (izborio bi veću minutažu u Cedeviti)
2017/18 - 19god (izborio bi prvu petorku u Cedeviti)
2018/19 - 20god (draft i odlazak u NBA)

Odlazak u Fenerbahce:
2016/17 - 18god (priključen prvom timu i igranje u U18 timu)
2017/18 - 19god (dobijao bi minute kao u Cedeviti u sezoni 2015/16)
2018/19 - 20god (dobijao bi do 10min po utakmici)
2019/20 - 21god (mjenjao tim i stagnirao)

Odlazak u NCAA:
4 godine bi stagnirao na studiju i prolazio kojekakve tretmane od nabildavanja, preko pravljenja defendera od njega, uprosječili bi ga igrački i profilisali ga u američkog tipa igrača (koji bi bio amerikaniziran mentalno) i izgubio bi na onoj evropskoj inteligenciji, mekoći i poletnosti.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2016, 18:06

gazijabih je napisao/la:NCAA nije neka sreća za evropske košarkaše. Malo koji igrač sa ovih prostora je odlaskom u NCAA napravio zavidnu evropsku karijeru, a ne NBA karijeru. Problem američke univerzitetske košarke je masovnost i ubiti jednog talenta je čista statistika. S druge strane, nije mu neka sreća ni odlazak u Fenerbahce. Turci su nepredvidivi i uvijek su željni rezultata preko noći i u takvim okolnostima oni nemaju strpljenja i želje na uštrb rezultata da isprofiliraju i izgrade talenta u vrhunskog igrača. Po meni bi bilo najpametnije da ostane u Cedeviti sve dok ne dogura do prve petorke, pa tek onda da razmišlja o odlasku u veći klub, a garantujem da onu sezonu kad izbori prvu petorku, bi za narednu sezonu direktno vizirao kartu u NBA (kao Nurkić, Jokić i sl.).

Ostanak u Cedeviti:

Odlazak u Fenerbahce:

Odlazak u NCAA:
4 godine bi stagnirao na studiju i prolazio kojekakve tretmane od nabildavanja, preko pravljenja defendera od njega, uprosječili bi ga igrački i profilisali ga u američkog tipa igrača (koji bi bio amerikaniziran mentalno) i izgubio bi na onoj evropskoj inteligenciji, mekoći i poletnosti.

sve sto imaju ozbiljni nba igraci :!: NCAA ne znaci uvijek 4 godine ;) Nabildavanje :?: to je ono sto mu upravo treba.

p.s kada je jedan Arvidas Sabonis poslao sina na college a mogao je igrati za Unikaju sve ti je jasno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 mar 2016, 18:17

Na Draft se treba otici prije 20. godine isto tako, sa 18 ili 19 se ide na draft ako zelis da budes u prvih 10-15 pickova. Sa 20 godina vec padas 10ak mjesta i uzimaju se mladji igraci. U USA ima momaka sa 18 godina koji idu na draft sada..

Fener je svakako los potez, to smo se svi slozili. NCAA je kocka jer ako zelis da prodjes dobro na draftu moras imati jednu dobru sezonu i nakon nje ides. Ako ne odes nakon prve sezone padas na mockovima i birati ce te kasnije. Znaci imas u prvoj godini sansu da razvalis i to je to, siguran si pick u 10 ako razvalis.

Najbolja opcija po meni je da ostane u Cedeviti jos dvije godine i trecu ide u NBA. Isto kao sto je i Nurkic uradio i to je to. Treba samo sada dovoditi tijelo u red da ne ode premrsav tamo.
Isto tako sto mislim da je to najbolja opcija je ovo da ce imati prostora i da je najbitnije to da njegov agent dovodi skaute i da navede par ekipa da imaju pick na njega.

Npr Agent Giannisa Antetokoumnpa je dvije godine privlacio ove iz Milwaukeea na tog momka, a momak je igrao u drugoj rundi. Oni su ga izabrali kao svoj pick prve runde sredinom prve runde iako niko do tada nije cuo za njega u USA, a malo ljudi ga je znalo i u Evropi.
Neka se agent potrudi da privuce skaute, a ne da radi transfere! To je ocito na draftovima Francuskih igraca, na draftu Porzingisa i Nurkica, nekih Grka i td.

Znaci po meni je redosljed ovakav:
Najlosiji izbor: Velika ekipa iz Evrope
Ok izbor: NCAA , los pod uslovom da ne bude igra zasnivana na njemu jer ima sansu samo jednu sezonu i nema popravnog. Dobar izbor ako se bude igra ekipe podredila njemu i pruzila mu se glavna uloga jer ce se pokazati i biti dobro rankiran pred draft.
Ako u NCCA udjes u drugu ili trecu sezonu nema od tebe nista jer ce sve ekipe uzimati mladje momke.
Najbolji izbor: Ostati u Cedeviti i raditi na skautingu tj srediti sa par ekipa da sigurno imaju pick na tebe. Naravno uz sve to mora imati minutazu kakvu je imao Nurkic.

E sada ako mene pitate meni je Nurkic veci talenat. Jer nema puno visokih igraca koji se mogu razviti u nesto u sto on moze, od naredne sezone ima veliku sansu da postane star igrac u ekipi..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 29 mar 2016, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 mar 2016, 18:22

gazijabih je napisao/la:NCAA nije neka sreća za evropske košarkaše. Malo koji igrač sa ovih prostora je odlaskom u NCAA napravio zavidnu evropsku karijeru, a ne NBA karijeru. Problem američke univerzitetske košarke je masovnost i ubiti jednog talenta je čista statistika. S druge strane, nije mu neka sreća ni odlazak u Fenerbahce. Turci su nepredvidivi i uvijek su željni rezultata preko noći i u takvim okolnostima oni nemaju strpljenja i želje na uštrb rezultata da isprofiliraju i izgrade talenta u vrhunskog igrača. Po meni bi bilo najpametnije da ostane u Cedeviti sve dok ne dogura do prve petorke, pa tek onda da razmišlja o odlasku u veći klub, a garantujem da onu sezonu kad izbori prvu petorku, bi za narednu sezonu direktno vizirao kartu u NBA (kao Nurkić, Jokić i sl.).

Ostanak u Cedeviti:

Odlazak u Fenerbahce:

Odlazak u NCAA:
Po tebi ispade da treneri u NCAA veze sa životom nemaju a i da su ti američki tipovi igrača odron.
Nad tobom sunce najljepše sja

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 29 mar 2016, 18:46

pinoglavi je napisao/la: Po tebi ispade da treneri u NCAA veze sa životom nemaju a i da su ti američki tipovi igrača odron.
Navedi 5 balkanaca koji su otišli u NCAA i završili u NBA, pa eto - ne mora biti u NBA, neka bude u velikom evropskom klubu?
Neka on prekuca ABA ligu u naredne 2 sezone i njemu je NBA 100% zagarantovana!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 mar 2016, 18:51

gazijabih je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Po tebi ispade da treneri u NCAA veze sa životom nemaju a i da su ti američki tipovi igrača odron.
Navedi 5 balkanaca koji su otišli u NCAA i završili u NBA, pa eto - ne mora biti u NBA, neka bude u velikom evropskom klubu?
Pa slažem se to da će ići u NBA ako prekuca ABA ligu, u suštini može on svugdje ostvariti svoj potencijal a može i svugdje propasti, samo sam napisao da ti ne stoji to za NCAA i američke tipove košarkaša. Ne do Bog da postane američki tip poput LeBrona ili Hardena :( . Što se tiče balkanaca ja se ne sjećam nijednog izuzetnog talenta poput Muse da je išao u NCAA. Tamo rade odlični timovi stručnjaka i sigurno znaju šta i kako sa svakim igračem, a imao bi stvarno dosta vremena da samo radi na sebi bez pretjeranog pritiska od rezultata tima. Ne kažem da je to najbolja opcija, niti ulazim u to šta je najbolja opcija, ali odlazak u NCAA sigurno ne bi bio onakav kakav si ti predstavio.
Nad tobom sunce najljepše sja

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2016, 19:05

gazijabih je napisao/la:

Kasun,Vucevic,Kanter ovo iz glave ;) Bih repka Mujezinovic,Krupalija........mnogi nisu mogli zbog ugovora u Evropi,a jedan od tih je nas Mirza.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, JHam, relativizam, TripleThreat i 38 gostiju.