AFC Ajax
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: AFC Ajax
Prava šteta za Ajax što je Dinamo odigrao onako bijedno.Da nisam gledao tu utakmicu rekao bi Lyon bolji 5x još Dinamo imao crveni i regularna pobjeda.Ali ja sam kao i svi ostali uvidio kako je Dinamo odigrao 2 skroz različita poluvremena,a ne bi rekao slučajno?Još uz to koliko sam upratio komentare ovih malo "boljih" forumaša da su vam poništena 2 čista gola,pošto nisam gledao utakmicu Ajax-Real nisam kompetentan da dajem neki svoj sud,ali čim nađem vremena pogledat ću.
Prema svemu do sada prikazanom Ajax je zaslužio prolaz dalje,jer su više prikazali i od Dinama i Lyona.Možda je se i protiv Reala moglo više,no činjenica je da je Real i sa drugom ekipom strašan tim i to su i pokazali.Opet kažem velika šteta,al' nadam se da će se pokrenuti istraga koja će ići do kraja i razotkriti nam šta se to zapravo dogodilo na Maksimiru pa je Dinamo pretrpio toliku blamažu?
Prema svemu do sada prikazanom Ajax je zaslužio prolaz dalje,jer su više prikazali i od Dinama i Lyona.Možda je se i protiv Reala moglo više,no činjenica je da je Real i sa drugom ekipom strašan tim i to su i pokazali.Opet kažem velika šteta,al' nadam se da će se pokrenuti istraga koja će ići do kraja i razotkriti nam šta se to zapravo dogodilo na Maksimiru pa je Dinamo pretrpio toliku blamažu?
http://fkbuducnostbanovici.****/
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.
Zasluzlili jesu ali eto nije po zasluzi vec ima i drugih fora u kojima je ovaj put Lyon uspjeo.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Trenutna situacija sa povredama i izostancima postaje nesnosljiva.
Pomislio sam krajem 1 pol. da ce i Anita zbog povrede napustiti teren, sva sreca pa se vratio i odigrao do kraja
.
Tokom cijelog jesenjeg dijela prvenstva forma ekipe je promjenjiva i nestabilna.Uz trenutni zdravstveni bilans i izostanke jednostavno se nije mogla uhvatiti prava forma, jer uvijek neko nedostaje u timu, a njegovo mjesto popuni igrac koji nije u formi ili se vraca u formu.
Danas jedino vrijedno je osvajanje nova 3 boda.
Utakmica slaba, Ajax slab i neuvjerljiv posebno u prvih 20 minuta utakmice, sreca pa nije Castillion zabio odmah na pocetku ut. cini mi se 3 minut.
Vermeer ponovo po ko zna koji put pravi bespotrebne i smijesne ispade koji su mogli kostati Ajax.
Jednako tako Blind
u odbrani leta i prolijece u odbrani, dopusta da protivnicki fudbaler stvori sansu.
Vertonghen i Enoh su za pohvalu, u nekoliko ut. u nizu pruzaju odlicne partije, posebno Enoh koji igra u top formi
.
Jedva se ceka pauza i povratak kljucnih igraca, ali prvo valja pobijediti Den Haag kod kuce i izboriti prolaz u 1/4 finale kupa protiv AZ.
Pomislio sam krajem 1 pol. da ce i Anita zbog povrede napustiti teren, sva sreca pa se vratio i odigrao do kraja

Tokom cijelog jesenjeg dijela prvenstva forma ekipe je promjenjiva i nestabilna.Uz trenutni zdravstveni bilans i izostanke jednostavno se nije mogla uhvatiti prava forma, jer uvijek neko nedostaje u timu, a njegovo mjesto popuni igrac koji nije u formi ili se vraca u formu.
Danas jedino vrijedno je osvajanje nova 3 boda.
Utakmica slaba, Ajax slab i neuvjerljiv posebno u prvih 20 minuta utakmice, sreca pa nije Castillion zabio odmah na pocetku ut. cini mi se 3 minut.
Vermeer ponovo po ko zna koji put pravi bespotrebne i smijesne ispade koji su mogli kostati Ajax.
Jednako tako Blind

Vertonghen i Enoh su za pohvalu, u nekoliko ut. u nizu pruzaju odlicne partije, posebno Enoh koji igra u top formi

Jedva se ceka pauza i povratak kljucnih igraca, ali prvo valja pobijediti Den Haag kod kuce i izboriti prolaz u 1/4 finale kupa protiv AZ.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Lyon je navodno nekoliko dana prije utakmice kupio nekog igraca Dinama a u ugovoru ima nesto, u slucaju da Lyonu bude dobro islo, Dinamo dobiva mnogo vise para.
Eto, sad su se potrudili da Lyonu dobro ide i profitirat ce i jedni i drugi.
Ajax treba odustati od EL. Tek tada ce uzdrmati javnost, ovako ljude boli briga. Koga u ostatku Evrope boli briga sto je Ajax pokraden? Sve ce to proci kao da nista nije bilo.
Zato treba odustati od EL, jedino tako mogu skrenuti paznju na ovu otimacinu!
Ajax treba odustati od EL. Tek tada ce uzdrmati javnost, ovako ljude boli briga. Koga u ostatku Evrope boli briga sto je Ajax pokraden? Sve ce to proci kao da nista nije bilo.
- thenaturalone
- Kontakt:
Kaze Vaha "Zasto Ajax nije pobijedio B tim Reala"
Pa kako ce pobijediti kad im 2 cista gola ponistise.
Pa kako ce pobijediti kad im 2 cista gola ponistise.
Ja mislim da klub nesmije tek tako napustiti neko takmicenje Uaef-e ali to nebi napravili i zbog koristi prihoda od utakmica sponzora onda svaka pobjeda donosi love i svaki x itd.SamoZeljo je napisao/la:Lyon je navodno nekoliko dana prije utakmice kupio nekog igraca Dinama a u ugovoru ima nesto, u slucaju da Lyonu bude dobro islo, Dinamo dobiva mnogo vise para.
Znam i ja da se ne smije i da bi doslo do suspnezije ali treba rizikovati, svakako se puno ne gubi ne igranjem u EL.Polo je napisao/la:Ja mislim da klub nesmije tek tako napustiti neko takmicenje Uaef-e ali to nebi napravili i zbog koristi prihoda od utakmica sponzora onda svaka pobjeda donosi love i svaki x itd.SamoZeljo je napisao/la:Lyon je navodno nekoliko dana prije utakmice kupio nekog igraca Dinama a u ugovoru ima nesto, u slucaju da Lyonu bude dobro islo, Dinamo dobiva mnogo vise para.
Prihodi od EL nisu veliki, jedino da je osvojis, onda tek dobijes neke pare, inace je to sica.
Za Holandske klubove su velike pare, uz to dolaze kao sto sam reko sponzori utakmica razna medijska prava i slicno a pare su sigurno velike pogotovu za sadasnje stanje u Holandskom nogometu.SamoZeljo je napisao/la:Znam i ja da se ne smije i da bi doslo do suspnezije ali treba rizikovati, svakako se puno ne gubi ne igranjem u EL.Polo je napisao/la:Ja mislim da klub nesmije tek tako napustiti neko takmicenje Uaef-e ali to nebi napravili i zbog koristi prihoda od utakmica sponzora onda svaka pobjeda donosi love i svaki x itd.SamoZeljo je napisao/la:Lyon je navodno nekoliko dana prije utakmice kupio nekog igraca Dinama a u ugovoru ima nesto, u slucaju da Lyonu bude dobro islo, Dinamo dobiva mnogo vise para.
Prihodi od EL nisu veliki, jedino da je osvojis, onda tek dobijes neke pare, inace je to sica.
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Gosti iz Haaga su dobro poceli ut. krenuli su hrabro i otvoreno sa presingom kako bi neutralizirali igru Ajaxa.
Cinilo se da bi Ajax mogao imati poteskoca protiv takvog zilavog protivnika koj ije na samo startu pokazao ozbiljne ambicije i namjere da danas iznenadi favorizirani domci tim.
Ali vec u 10. miniti ut. Leeuwin pravi grub prekrsaj na Eriksenu uklizavsi sa dvije noge, sudija Blom nije oklijevao i odmah izvukao crveni karton, i gosti su na tome i stali
.Poslije se nisu nikako uspjeli vratiti na pravi kolosijek.
To je uveliko olaksalo posao Ajaxu da danas zabiljezi pobjedu.
Trebala je pobjeda biti jos uvjerljivija ali nespretnost, nonsalancija i pretjerano opustanje su uzrokovali slabu realizaciju Ajaxovih igraca.

Ostala je jos utakmica u KNVB protiv AZ u Amsterdamu u srijedu, pa slijedi pauza do 19.01. kada slijedi gostovanje u Rotterdamu.
Cinilo se da bi Ajax mogao imati poteskoca protiv takvog zilavog protivnika koj ije na samo startu pokazao ozbiljne ambicije i namjere da danas iznenadi favorizirani domci tim.
Ali vec u 10. miniti ut. Leeuwin pravi grub prekrsaj na Eriksenu uklizavsi sa dvije noge, sudija Blom nije oklijevao i odmah izvukao crveni karton, i gosti su na tome i stali

To je uveliko olaksalo posao Ajaxu da danas zabiljezi pobjedu.

Trebala je pobjeda biti jos uvjerljivija ali nespretnost, nonsalancija i pretjerano opustanje su uzrokovali slabu realizaciju Ajaxovih igraca.

Ostala je jos utakmica u KNVB protiv AZ u Amsterdamu u srijedu, pa slijedi pauza do 19.01. kada slijedi gostovanje u Rotterdamu.
silver & black
silver & black
Dođe konačno i zimska pauza..nadam se da ćemo se malo sabrat i srediti, te prvenstvo dočekati bez novih pehova..
A u proteklom periodu peh..do peha..
zadnji je bio ..izvlačenje parova za Europa ligu...odma na najbolje...zar je moguće da odmah izvučemo Mančester United.
Još kad vidim da je u Ligi prvaka, Lyon izvukao ,one momke sa Cipra(i dobio realne šanse za prolaz), dođe mi da puknem od muke.
Današnju utakmicu sam gledao na TV..
Moglo je i bolje svakako...
Mene brinu one prazne tribine, ono ponašanje Sulejmanija.., neznam(sigurno) o čemu se radi..ali ne izgleda dobro.
zato se pravo radujem ovoj pauzi.
A u proteklom periodu peh..do peha..
zadnji je bio ..izvlačenje parova za Europa ligu...odma na najbolje...zar je moguće da odmah izvučemo Mančester United.
Još kad vidim da je u Ligi prvaka, Lyon izvukao ,one momke sa Cipra(i dobio realne šanse za prolaz), dođe mi da puknem od muke.
Današnju utakmicu sam gledao na TV..
Moglo je i bolje svakako...
Mene brinu one prazne tribine, ono ponašanje Sulejmanija.., neznam(sigurno) o čemu se radi..ali ne izgleda dobro.
zato se pravo radujem ovoj pauzi.
Šuti..neprijatelj je gluh.
Sulejmaniju zvizdali ali na kraju pogodi i zacepi usta 

- dr.van nostrand
- Kontakt:
Od njega se mnogo ocekuje a u tom trenutku 3-4 lopte je izgubio.
Publika nezadovoljna s pravom, umjesto da natrpaju Haag
i povecaju gol razliku navalni igraci se ponasaju ko˙ na treningu.Neozbiljno, svaka bi publika reagovala onako kao jucer amsterdamska.Tako i treba, valja igrace nekada i "spustiti" na zemlju i vratiti ih u utakmicu.
Sulejmani ga poslije zabio
.
Publika nezadovoljna s pravom, umjesto da natrpaju Haag

Sulejmani ga poslije zabio

silver & black
silver & black
Pa jedno vriejme je samo trckarao i hodo i to je izazvalu reakciju publike ali eto opravdao je sa golom.dr.van nostrand je napisao/la:Od njega se mnogo ocekuje a u tom trenutku 3-4 lopte je izgubio.
Publika nezadovoljna s pravom, umjesto da natrpaju Haagi povecaju gol razliku navalni igraci se ponasaju ko˙ na treningu.Neozbiljno, svaka bi publika reagovala onako kao jucer amsterdamska.Tako i treba, valja igrace nekada i "spustiti" na zemlju i vratiti ih u utakmicu.
Sulejmani ga poslije zabio.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
(Van der Wiel persoonlijk akkoord met Valencia) !
Izgleda da V. der Wiel odlazi u Valenciu.
On kaze da prizeljkuje odlazak i da se nada ce se klubovi dogovoriti oko transfera.
Cijena je izmedju 7-10 miliona eura, a sam kaze da bi pristao potpisati na 5 godina.
On kaze da prizeljkuje odlazak i da se nada ce se klubovi dogovoriti oko transfera.
Cijena je izmedju 7-10 miliona eura, a sam kaze da bi pristao potpisati na 5 godina.
silver & black
silver & black
On je dogovorio sve uslove sa Valencijom,i ako klubovi se dogovore potpisati ce ugovor do 2017 godinedr.van nostrand je napisao/la:(Van der Wiel persoonlijk akkoord met Valencia) !

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Bolje da ga se ajax rjesi i proda jer je proslu sezonu odigrao poprilicno lose, a ni ova mu nije toliko bolja kakva razlika od one igre sa SP i prije 2 god.dr.van nostrand je napisao/la:(Van der Wiel persoonlijk akkoord met Valencia) !
- kumkalesic
- Kontakt:
Ma kakavo trpanje, najvažnije je da se pobijedilodr.van nostrand je napisao/la:Od njega se mnogo ocekuje a u tom trenutku 3-4 lopte je izgubio.
Publika nezadovoljna s pravom, umjesto da natrpaju Haagi povecaju gol razliku navalni igraci se ponasaju ko˙ na treningu.Neozbiljno, svaka bi publika reagovala onako kao jucer amsterdamska.Tako i treba, valja igrace nekada i "spustiti" na zemlju i vratiti ih u utakmicu.
Sulejmani ga poslije zabio.

Kad se sjetim prošle sezone i onog hladnog tuša na Areni protiv Den Haaga

Ipak ovo malo bolje izgleda, nego situacija prije, otprilike, mjesec dana, kada sam mislio da je prvenstvo već izgubljeno. Još ima nade u odbranu naslova, mada će biti teško, prije svega zbog nadolazećeg prelaznog roka, koji bi mogao dosta oslabiti ionako tanak sastav Ajaxa.
Joint_fc
Prvenstvo jos uvijek nije izgubljeno ali samo zato sto su konkurenti bili losi a ne zato sto je Ajax bio jak.
Realno, Ajax nije bio bas nesto jak. 4:0 jeste veik rezultat ali neka Bog zna kakva igra se nije pokazala. Ljudi su sa 10 igraca bili nemocni. Po pokazanom je PSV ispred, i to ne malo.
Sulejmani je jedan od najskupljih igraca Ajaxa, vjerovatno i najskuplji i zato se od njega ocekuje vise. Ja inace ne volim to zvizdanje ali shvatam ljude koji zvizde. Imati oko dva miliona platu je za Holandiju mnogo para, moras odskakati od ostalih jer je to mnogo vise nego plate koje imaju ostali u ligi pa i velika vecina u Ajaxu.
Ne mora biti kao Suarez koji je imao otprilike istu platu, ali mora biti bolji za pare koje dobiva.
Sulejmani je sigurno dobar igrac i sve je to OK ali dva miliona je dobra cifra.
Realno, Ajax nije bio bas nesto jak. 4:0 jeste veik rezultat ali neka Bog zna kakva igra se nije pokazala. Ljudi su sa 10 igraca bili nemocni. Po pokazanom je PSV ispred, i to ne malo.
Sulejmani je jedan od najskupljih igraca Ajaxa, vjerovatno i najskuplji i zato se od njega ocekuje vise. Ja inace ne volim to zvizdanje ali shvatam ljude koji zvizde. Imati oko dva miliona platu je za Holandiju mnogo para, moras odskakati od ostalih jer je to mnogo vise nego plate koje imaju ostali u ligi pa i velika vecina u Ajaxu.
Ne mora biti kao Suarez koji je imao otprilike istu platu, ali mora biti bolji za pare koje dobiva.

Prve 2 sezone i nije pokazao najbolje sad se popravio i mozda je jedan od glavnih igraca ali i mora sto kazes sa takvim primanjima el Hamdoui cini mi se prima jos vise a nema ga ni na mapi.SamoZeljo je napisao/la:Prvenstvo jos uvijek nije izgubljeno ali samo zato sto su konkurenti bili losi a ne zato sto je Ajax bio jak.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.