Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

edinjo-vg
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la edinjo-vg » 20 avg 2010, 21:00

pa naravno da nemamo dobrih igraca, kad ih 80% igra za druge repke. mi napr. od 2000-2005 nismo imali nijedne mlade repke!!!! sad u zadnje 2 god umjesto da imamo u17, u19 i u21 mi imamo samo u19 repku.
umjesto da sam na sirem spisku imamo:
1984. godiste: rizvic, misanovic, ilic, ...
1985.g.: begic, omerhodzic, trepalovac, ...
1986.g.: barac, ...
1987.g.: preldzic, ...
1988.g.: vranjes, alispahic, ...
1989.g.: bogdanovic, mahalbasic, ...
1990.g.: muric, ...
1991.g: sarajlija, muric mladji, hadzic, ...

ovo nisu svi iz tih godista, e sad dodajte njima baraca mladjeg, ramljaka, omica, micica, ... koji svi igraju za tidje mlade repke... .

da je savez normalno radio u zadnjih 10 godina, mi bi uz ove nase sto znaju igrati (teletovic, kikanovic, djedovic i gordic)i mlade (dinu hodzica i halilovica) imali sa onim gore navedenim jak siri spisak od kojih bi uvijek 12 najjaci izabirali.

po meni sledece kvalifikacije moramo zrtvovati i drasticno pomladiti repku:

moj licni spisak:

teletovic ('85.)
kikanovic ('88.)
djedovic ('90.)
gordic ('88.)
d.hodzic ('90.)
halilovic ('91.)

i 6 najboljih juniora:

vrabac ('94.)
glogovac ('94.)
bulic ('92.)
petrovic ('92.)
residovic ('94.)
mujic ('92.)

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 20 avg 2010, 21:02

E moj Teletovicu, foliraj za povredu, picko jedna, folira da se odmori za prvenstvo, fuj !
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 20 avg 2010, 21:13

laki je napisao/la:samo me interesuje do kad i koliko jos kvalifikacionih ciklusa ce **** DZEDOVIC SAZRIJEVATI...pa ja kako sam cuo za djedovica on sazrijeva, a igra po citavu utakmic...pu j**** ti ovu repku...

sramota je malo...!
King Kenny je napisao/la:kad gledam djedovica kako igra imam osjecaj da iza sebe ima 15 g NBA karijere,bezbroj utakmica za repku....pa kako sebi onako dopusta,ono nije igra za BiH ono je i dalje njegovo dokazivanje...pa dokad :evil:
Drago mi je sto nisam jedini kome "najveci poslijeratni talenat BiH kosarke" ide na zivce sa svojom igrom :x
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Linus Torvalds

Post Postao/la Linus Torvalds » 20 avg 2010, 21:16

KB-TM87 je napisao/la:E moj Teletovicu, foliraj za povredu, picko jedna, folira da se odmori za prvenstvo, fuj !
I ja bi folirao kad vidim skim igram i za koga igram. Ovaj kosarkaski savez je gori od fudbalskog samo se neobraca paznja toliko. Zbog njih nam je najmanje 30 igraca propalo i neigra za nas nego za druge zemlje po evropi.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 20 avg 2010, 21:30

Ma daj on nije tu i ne treba se vadit na njeg ova ekipa je bolja i mora bit bolja ok Ukrajine i Madarske kako nije do Sabita kod njeg je prva opcija trica samo sutaju trice ko budale.Pass igra nikakva svi samo stoje u napadu niko ne trci iz aviona se vidi da nisu uigrani.Sve sto ubace u kos je nasilu nema tu nikakve igre slabo se krecu a o odbrani necu ni da pricam. Kod nas je uvijek neko drugi kriv da je bio tu i Mirza izgubili bi cast njima sto igraju ali ovo je sramota pa nijednu kontru ne istrce kako treba ma nista trener uopste ne drzi konce u svojim rukama.Rotira stalno kad nekog igraca i krene on ga vrati na klupu.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 20 avg 2010, 21:53

bravo linus, ja odavnoooo zelim to da kazem, da je KSBiH jos gori od NFSBiH-a a svi znamo kakav nam je NFSBiH...TUGAA!!

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 20 avg 2010, 23:35

aleksandar_veliki je napisao/la:
Linus Torvalds je napisao/la:Nista Sabit nije kriv. Jednostavno nemamo igraca dobrih! Jadno i tuzna ali tako nam je! Radujem me sto ima evo malaca kao velikih nada pa mozda bude bolje u buducnosti, i nadam se da ce valjda i mladi hrvati i srbi iz BiH poceti da igraju za nas!
Kriv je sabit pa je dozvolio da mu direktor repke bude Dino Konakovic ili u narodu poznati "imam kljuc". Zamisli reprezentaciju u kojoj je direktor covjek koji fakultet zavrsi za mjesec dana. Mislim, jadno i bijedno. Konacno se treba obracunati sa likovima poput Imamovica, Konakovica i slicnih koji su unistili i KK Bosnu i reprezentaciju.
Potpis!
Zola in, Zola passes, Zola scores !

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 20 avg 2010, 23:41

edinjo-vg je napisao/la: po meni sledece kvalifikacije moramo zrtvovati i drasticno pomladiti repku:

moj licni spisak:

teletovic ('85.)
kikanovic ('88.)
djedovic ('90.)
gordic ('88.)
d.hodzic ('90.)
halilovic ('91.)

i 6 najboljih juniora:

vrabac ('94.)
glogovac ('94.)
bulic ('92.)
petrovic ('92.)
residovic ('94.)
mujic ('92.)
Ja se ne slazem s tobom oko imena. Podmladiti treba ali ne po svaku cijenu. Hodzic i Halilovic nemaju kvalitet za Reprezentaciju i cvrsto vjerujem da ga nece ni imati. Daj Boze da se varam. A sa ovog donjeg spiska ove iz Bosne brisi jer nece dobiti sansu da igraju, pa ne znam koliko da su talentovani, ne mogu do Reprezantacije. Od ovih ostalih 3 ili 4, bar 2 nece nikad uspjeti u Seniorskoj kosarci, pa tako tvoj spisak spade a 6 imena.
FKS❤️1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 avg 2010, 23:54

Pa mi cemo fakat zavrsit zadnji u grupi. Hocemo li onda ic u baraz??? Jadno na sta smo spali. Zao mi Sabita sto se bezveze nervira sa ovim klocevima.

Edit: Po ovome izgleda da svi idu u baraz: http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _7524.html
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 20 avg 2010, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 20 avg 2010, 23:55

Pomalo sam veceras gledao, imao sam obaveza oko iftara :D :D
Uglavnom, losi na strani kao i kad nas je kloc Menso vodio, ali veceras vjerovatno i umor, pa i nedostatak motiva na pocetku tekme su doveli do onoga sto se desilo.
Sanse su izgubljene, iduce ljeto odmaramo, i nadam se da se nasi nece truditi previse protiv Makedonaca, jer bi mi puno draze bilo da oni prodju kao najbolji drugi nego oni iz grupe C, a pogotovo ne **** iz gr. A

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 avg 2010, 23:56

Gore u Ukrajini cemo svakako da izgubimo
Napisano 2. augusta...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 21 avg 2010, 00:19

...taman se ponadaš "eh eto dna", kada ono može još. Ova jadna, nemotivirana skupina momaka, koji su bar imali toliko poštenja da dođu i igraju za jednu od najneorganizovanijih i najlošije vođenih reprezentacija na svijetu, sa najlošijim scoutingom, tretmanom igrača, uslovima za pripreme, očajnom igračkom bazom, itd.... se, nažalost, raspala protiv jedne od najlošijih reprezentacija Evrope. Za moj pojam, nimalo neočekivano.
Kada se malo bolje razmisli, Bosna i Hercegovina nikada nije ni imala košarkašku reprezentaciju. Ono što je ova država imala jeste skupina sjajnih entuzijasta i patriota koji su prije rata uglavnom izašli iz (tada) sjajnih pogona KK Bosna (Avdija, Neno, S. Bukva, Dževad, Abe, Mario, rahmetli Dino), uz par dodataka poput Korlatovića i Seleskovića, koje je vodio rahmetli Kinđe i koji su, uprkos činjenici da niko nije stajao iza njih, bez ikakve infrastrukture i pomoći napravili najveće uspjehe bh. košarke. Samo zahvaljujući svojoj kvaliteti i činjenici da su iskovani u školi košarke koja je prije rata bila jedna od najjačih u Evropi, bez osnovnih uslova za trening ( a u nekim slučajevima i bez rezervne opreme koju niko nije imao da im kupi ), ovi momci su nizali uspjeh za uspjehom i činili da se osjećamo sretnim i ponosnim.
Ja sam, vjerovatno i većina, razmišljao u smislu "eh još kada prođe ovo sr... od rata, pa kada se steknu neki normalni uslovi, gdje će nam biti kraj" i nadao se još boljim rezultatima. Ma kako sam samo bio mlad i naivan. Ono na što sam bio zaboravio jeste to da će ovaj rat na površinu i u prve safove u svim sporama društva, pa i u sportu ( isto kao kada olujno nevrijeme izburka rijeku i na površinu izbaci mulj ) izbaciti najgore ljudsko smeće u prvi plan i poremetiti sve vrijednosti. Tako smo dobili da je već deceniju najbitniji čovjek bh. košarke, čovjek kome je prije rata krajnji domet bio rad na obezbjeđenju bajramskog turnira u malom nogometu, da će "najuspješniji menadžer" u tom sportu je stranački omladinac koji nikada nije pošteno opalio na koš ( domet rumunska liga ) a čije je sticanje "struke" tema šprdancije po gradu, a što opet ne smeta "najtiražnijem" da ga proglasi igračkom legendom... Ako to nije dovoljan nivo blasfemije, šta onda reći na činjenicu da od beogradskog varalice Miškovića našem savezu i igračima ne mogu ni prići ljudi poput Mire Poljo, koji istinski vole ovu zemlju i koji su zbrinuli stotine naših sportista kada je počeo rat, ali ne, gdje će oni prići, od njih nema tala, nema kešovine za ove naše "stručnjake".
Vratimo se na entuzijaste s početka teksta. Njihove sjajne igre godinama su sakrivale sve nedostatke ikakve stručnosti i plana ovih seoskih varalica, koji vole da se kite fancy nazivima tipa "sportski radnik", a u suštini krajnji im je domet šabanjenje igračima na centru nakon pobjede, ne bi li se i njihovi guzovi uslikali na zajedničkoj fotci. Nažalost njihovu, dođe svemu kraj, pa i toj sjajnoj generaciji. I šta nam se desi? Padne zavjesa, a iza nje - nema infrastrukture, nema plana rada, nikakva stručnost. Košarkaške škole bez polaznika i scoutinga; klubovi, koji bi trebali služiti kao mjesta razvoja mladih igrača pretvoreni u staračke domove za islužene srbijanske konjine odabranog nam menadžera; briga za mlade na tako dobrom nivou da već godinama nijedna mlađa selekcija nije išla nigdje jer nema ni interesa ni para... Nema šta, odličan način da se napravi talent pool.
Prema tome šta smo drugo mogli očekivati? Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo poći stazom propasti koju je već po istom receptu prošla ženska košarkaška repezentacija nakon što su sa scene nestale Raza, Vesna, Silva... Imali su dovoljno upozorenja šta nam se sprema, ali ko će se sada s poslom baviti...
Elem, to nam je to - Belgije, Mađarske, Ukrajine, a pogotovo Makedonije, Bugarske i ine reprezentacije za nas su supersile i trebamo se navići na tu činjenicu, jer tako će da nam bude podugo. Imali smo i vremena i mogućnosti da predvidimo ovo i nešto uradimo, ali smo odabrali da tako ne bude. Prema tome, kako kaže Đole B. "taman kako smo zaslužili..."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 avg 2010, 00:29

Pa svaka utakmica ista priča protivnik nam nabije razliku u prvoj četvrtini i mi do kraja stižemo rezultat.
A kad ćemo pobijediti u gostima proće još dugo vremena ,mislim da od naše košarke nema više ništa .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 avg 2010, 00:55

al... je napisao/la:...taman se ponadaš "eh eto dna", kada ono može još. Ova jadna, nemotivirana skupina momaka, koji su bar imali toliko poštenja da dođu i igraju za jednu od najneorganizovanijih i najlošije vođenih reprezentacija na svijetu, sa najlošijim scoutingom, tretmanom igrača, uslovima za pripreme, očajnom igračkom bazom, itd.... se, nažalost, raspala protiv jedne od najlošijih reprezentacija Evrope. Za moj pojam, nimalo neočekivano.
Kada se malo bolje razmisli, Bosna i Hercegovina nikada nije ni imala košarkašku reprezentaciju. Ono što je ova država imala jeste skupina sjajnih entuzijasta i patriota koji su prije rata uglavnom izašli iz (tada) sjajnih pogona KK Bosna (Avdija, Neno, S. Bukva, Dževad, Abe, Mario, rahmetli Dino), uz par dodataka poput Korlatovića i Seleskovića, koje je vodio rahmetli Kinđe i koji su, uprkos činjenici da niko nije stajao iza njih, bez ikakve infrastrukture i pomoći napravili najveće uspjehe bh. košarke. Samo zahvaljujući svojoj kvaliteti i činjenici da su iskovani u školi košarke koja je prije rata bila jedna od najjačih u Evropi, bez osnovnih uslova za trening ( a u nekim slučajevima i bez rezervne opreme koju niko nije imao da im kupi ), ovi momci su nizali uspjeh za uspjehom i činili da se osjećamo sretnim i ponosnim.
Ja sam, vjerovatno i većina, razmišljao u smislu "eh još kada prođe ovo sr... od rata, pa kada se steknu neki normalni uslovi, gdje će nam biti kraj" i nadao se još boljim rezultatima. Ma kako sam samo bio mlad i naivan. Ono na što sam bio zaboravio jeste to da će ovaj rat na površinu i u prve safove u svim sporama društva, pa i u sportu ( isto kao kada olujno nevrijeme izburka rijeku i na površinu izbaci mulj ) izbaciti najgore ljudsko smeće u prvi plan i poremetiti sve vrijednosti. Tako smo dobili da je već deceniju najbitniji čovjek bh. košarke, čovjek kome je prije rata krajnji domet bio rad na obezbjeđenju bajramskog turnira u malom nogometu, da će "najuspješniji menadžer" u tom sportu je stranački omladinac koji nikada nije pošteno opalio na koš ( domet rumunska liga ) a čije je sticanje "struke" tema šprdancije po gradu, a što opet ne smeta "najtiražnijem" da ga proglasi igračkom legendom... Ako to nije dovoljan nivo blasfemije, šta onda reći na činjenicu da od beogradskog varalice Miškovića našem savezu i igračima ne mogu ni prići ljudi poput Mire Poljo, koji istinski vole ovu zemlju i koji su zbrinuli stotine naših sportista kada je počeo rat, ali ne, gdje će oni prići, od njih nema tala, nema kešovine za ove naše "stručnjake".
Vratimo se na entuzijaste s početka teksta. Njihove sjajne igre godinama su sakrivale sve nedostatke ikakve stručnosti i plana ovih seoskih varalica, koji vole da se kite fancy nazivima tipa "sportski radnik", a u suštini krajnji im je domet šabanjenje igračima na centru nakon pobjede, ne bi li se i njihovi guzovi uslikali na zajedničkoj fotci. Nažalost njihovu, dođe svemu kraj, pa i toj sjajnoj generaciji. I šta nam se desi? Padne zavjesa, a iza nje - nema infrastrukture, nema plana rada, nikakva stručnost. Košarkaške škole bez polaznika i scoutinga; klubovi, koji bi trebali služiti kao mjesta razvoja mladih igrača pretvoreni u staračke domove za islužene srbijanske konjine odabranog nam menadžera; briga za mlade na tako dobrom nivou da već godinama nijedna mlađa selekcija nije išla nigdje jer nema ni interesa ni para... Nema šta, odličan način da se napravi talent pool.
Prema tome šta smo drugo mogli očekivati? Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo poći stazom propasti koju je već po istom receptu prošla ženska košarkaška repezentacija nakon što su sa scene nestale Raza, Vesna, Silva... Imali su dovoljno upozorenja šta nam se sprema, ali ko će se sada s poslom baviti...
Elem, to nam je to - Belgije, Mađarske, Ukrajine, a pogotovo Makedonije, Bugarske i ine reprezentacije za nas su supersile i trebamo se navići na tu činjenicu, jer tako će da nam bude podugo. Imali smo i vremena i mogućnosti da predvidimo ovo i nešto uradimo, ali smo odabrali da tako ne bude. Prema tome, kako kaže Đole B. "taman kako smo zaslužili..."

Bravo majstore, svaka ti je odlicna...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 21 avg 2010, 01:48

Igrao sam u kladionici na Ukrajinu, srećom. Dotakli smo dno, ali i zaslužili smo. Ovo je najgora reprezentacija koju smo imali, a posebno ljudi koji je vode.

Sve je otišlo u Honduras...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 21 avg 2010, 02:09

neko_iz_mase je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:Ne prosipaj se ti ,pa nebi kod Sabita sjedio na klupi,to je bio kod Bajramovica ,dok je bio selektor,da prodala ga repka,jer je kao mlad igrac mogao da se tako proda,a ne preko nasih klubova kojih nigdje u Evropi nema,gdje bi ga neko mogo i zapaziti,nadji mi argument da nije tako,a ne tipa ne prosipaj se...
Zanimljivo razmišljanje :)
Samo isto tako,jako zanimljvo je što se ovi ostali što stalno igraju ne prodaju u tako dobar klub. Možeš li mi dati nekakvo logičko objašnjenje.
Djedovic Barselona ;)
Da Teletovic nije dobio sansu da zaigra u BH selekciji,vidio on Spanije nebi,nasi klubovi su nepoznanica u Evropi izuzev KK Bosne,koja je stagnirala zahvaljujuci Konakovicu i njegovom pajdasu iz BG. Stim sto je Teletovic imo srece da zaigra u ekipi koja se plasirala na EP i da bude u timu sa Markovicem,Mrsicem,Hukicem ;),trebal jos sta?
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 21 avg 2010, 03:28

al... je napisao/la: Prema tome, kako kaže Đole B. "taman kako smo zaslužili..."
Zasluzili smo mi i gore kad samo sutimo i trpimo .... trpimo i sutimo ... a vec 15 godina od rata ... :roll:

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 21 avg 2010, 08:20

Johnyx95 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
Linus Torvalds je napisao/la:Nista Sabit nije kriv. Jednostavno nemamo igraca dobrih! Jadno i tuzna ali tako nam je! Radujem me sto ima evo malaca kao velikih nada pa mozda bude bolje u buducnosti, i nadam se da ce valjda i mladi hrvati i srbi iz BiH poceti da igraju za nas!
Kriv je sabit pa je dozvolio da mu direktor repke bude Dino Konakovic ili u narodu poznati "imam kljuc". Zamisli reprezentaciju u kojoj je direktor covjek koji fakultet zavrsi za mjesec dana. Mislim, jadno i bijedno. Konacno se treba obracunati sa likovima poput Imamovica, Konakovica i slicnih koji su unistili i KK Bosnu i reprezentaciju.
Potpis!

Ovako momci dosta mi je da se svaki put vadimo nevalja nam direktor, nevalja savez a nikada nije do igrača. Činjenica je da nemamo kvalitetnu reprezentaciju i stalno su nam isti ljudi u njoj. A što se priča o tim "mladim talentima " nevidim nigdje da su nam te selekcije došle do zapaženog rezultata na prvenstvima kao što je slučaj sa susjednim zemljama. Jednostavno više nismo košarkaška zemlja, toliko od mene.
Please

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 21 avg 2010, 09:44

nismo vise toliko kosarkaska zemlja, ali da igramo sa nasim igracima bili bi dosta jaci:

zamislite A-repku: teletovic, kikanovic, djedovic, gordic, h.rizvic, bogdanovic, begic, preldzic, s.barac, ..

ili juniorsku repku: bulic, petrovic, ramljak, micic, b.barac, omic, glogovac, vrabac, residovic, mujic, ...

znam da nebi bili prvaci evrope sa ovim igracima, ali bi bili dosta jaci nego sto jesmo.

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 21 avg 2010, 11:28

Pasodzigera je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:Ne prosipaj se ti ,pa nebi kod Sabita sjedio na klupi,to je bio kod Bajramovica ,dok je bio selektor,da prodala ga repka,jer je kao mlad igrac mogao da se tako proda,a ne preko nasih klubova kojih nigdje u Evropi nema,gdje bi ga neko mogo i zapaziti,nadji mi argument da nije tako,a ne tipa ne prosipaj se...
Zanimljivo razmišljanje :)
Samo isto tako,jako zanimljvo je što se ovi ostali što stalno igraju ne prodaju u tako dobar klub. Možeš li mi dati nekakvo logičko objašnjenje.
Djedovic Barselona ;)
Da Teletovic nije dobio sansu da zaigra u BH selekciji,vidio on Spanije nebi,nasi klubovi su nepoznanica u Evropi izuzev KK Bosne,koja je stagnirala zahvaljujuci Konakovicu i njegovom pajdasu iz BG. Stim sto je Teletovic imo srece da zaigra u ekipi koja se plasirala na EP i da bude u timu sa Markovicem,Mrsicem,Hukicem ;),trebal jos sta?
Ti stvarno nikako da shvatis il si toliko glup pa ne mozes da shvatis da ti ovdje pobijas pricom sam sebe....nikakav argument nemas!!!!pa u toj tvojoj tzv.ekipi s eura bio je i KENO Bajramovic pa sto i igrao je vise od Mirze pa prema tebi on bi trebao da igra u NBA-a ligi....medjutim ne igra!!!!!znaci jedino je kvalitet Mirzu odveo tamo gdje je on sad!!!i drug nemoj vise da pokusavas da komentarises jer se samo sipas beze :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.