BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Očekujem

Anketa je završila: 11 okt 2020, 15:18.

Obje pobjede
11
10%
Pobjedu protiv Holandije, remi s Poljskom
0
Nema glasova.
Pobjedu protiv Holandije, poraz od Poljske
0
Nema glasova.
Remi s Holandijom, pobjedu protiv Poljske
6
5%
Obje remi
2
2%
Remi s Holandijom, poraz od Poljske
5
4%
Poraz od Holandije, pobjedu protiv Poljske
3
3%
Poraz od Holandije, remi s Poljskom
13
11%
Oba poraza
74
65%

Ukupno glasova: 114

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 okt 2020, 18:52

pa brate sta si ti tu novo sad rekao, shvatam to, nego pitanje je sto nisu popunili prvo s nekim iz B lupam ekipom koja je prva zavrsila u svojoj grupi a imala najmanje bodova od te 4 ekipe, pa onda da nekog iz B divizije zapadne da igra protiv nekog iz C divizije :mrgreen: to je nasa sansa bila hahahaha

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 okt 2020, 19:36

Mi smo Poljacima rival za 3. mjesto i ostanak u A ligi. Biće teška tekma, takmičarska.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 12 okt 2020, 19:40

bod protiv italije i holandije je ko 4 pobjede protiv luxemburga i Azerbejdžana na ljestvici, ili ?

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 okt 2020, 20:35

QUARTERBACK je napisao/la:
12 okt 2020, 18:52
pa brate sta si ti tu novo sad rekao, shvatam to, nego pitanje je sto nisu popunili prvo s nekim iz B lupam ekipom koja je prva zavrsila u svojoj grupi a imala najmanje bodova od te 4 ekipe, pa onda da nekog iz B divizije zapadne da igra protiv nekog iz C divizije :mrgreen: to je nasa sansa bila hahahaha
Pobjednike grupa ne mozes "kaznjavati" tako sto ces ih prebaciti u baraz lige iznad. Oni ostaju tu gdje su i bili.

Svaka Liga ima svoj ukupni poredak.
Prva 4 mjesta zauzimaju pobjednici grupa, a dalje se redaju ostali timovi iz svih grupa po bodovima.

Evo kako je to izgledalo za ovo sada.

slika

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 12 okt 2020, 21:38

Može neko malo objasniti sve u vezi ovih šešira? Ima li šanse da budemo makar u 3. šeširu ako ostanemo u A ligi ili ispadanjem u B ligu (L. Nacija) idemo u 4. šešir?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 12 okt 2020, 21:49

TheChief je napisao/la:
12 okt 2020, 20:35
Pobjednike grupa ne mozes "kaznjavati" tako sto ces ih prebaciti u baraz lige iznad. Oni ostaju tu gdje su i bili.

Prva 4 mjesta zauzimaju pobjednici grupa, a dalje se redaju ostali timovi iz svih grupa po bodovima.

slika
I dalje su retardirana pravila.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 okt 2020, 22:04

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
12 okt 2020, 21:38
Može neko malo objasniti sve u vezi ovih šešira? Ima li šanse da budemo makar u 3. šeširu ako ostanemo u A ligi ili ispadanjem u B ligu (L. Nacija) idemo u 4. šešir?
Ukupno 55 timova:
Prvih 5 po 10, zadnji 5 timova.

Sesiri se formiraju po FIFA rang listi nakon zavrsetka Lige Nacija. Plasman u Ligi Nacija nema direktno veze sa sesirom, ali utakmice koje se igraju u njoj se boduju za FIFA rang listu.

Tako da ne smijemo pasti na rang listi ispod 30. mjesta (sto se tice Europskih reprezentacija) ukoliko zelimo biti u 3. sesiru.

Neki dan je izasla lista i bili smo tacno na 30. mjestu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 okt 2020, 22:24

Imperativ je pobijediti Poljake, valjalo bi da ostanemo u elitnom rangu.

Ne znam za vas, ali za mene je ovo bio fin reprezentativni praznik, uprkos porazu od Irske, duboko sam vjerovao da bez obzira na prolaz ne bi pobijedili u finalu. Sutra igra u21, ljepota, :zviz:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 12 okt 2020, 22:39

Da li se bodovi iz utakmica protiv top reprezentacija kao što su ove protiv kojih
igramo u A diviziji boduju sa većim koeficijentom nego što su bodovi koje ostvari npr. Makedonija igrajući sa rivalima iz divizije C

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 12 okt 2020, 22:40

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
12 okt 2020, 22:24

Ne znam za vas, ali za mene je ovo bio fin reprezentativni praznik, uprkos porazu od Irske, duboko sam vjerovao da bez obzira na prolaz ne bi pobijedili u finalu. Sutra igra u21, ljepota, :zviz:
Halo, bolje bi bilo da samo prošli Irce i da nas natrpaju i Holandezi i Poljaci, halo mi smo ispali od Sjeverne Irske, ljudi igrali bez bekova mi im jednom probili

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 12 okt 2020, 22:40

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
12 okt 2020, 22:24

Ma brate bio sam se iznervirao, krivo mi bilo, sramota i tako to...ali pozelio sam bio bas ovakvih utakmica.
Recimo osjecaj je duplo bolji nego ono sa Armenijom i Grckom, ono je potop bio.

Kad pratis 25 god. reprezentaciju, malo se to slegne u tebi, imas nalete ljutnje te, i tuge, ali jbg onda se prisaberes i skontas da to nije klub, a mi nismo sila...

Sutra mladi, pa onda odraditi Poljsku kako god, pozitivno je sto smo u ova dva mjeseca dali sanse igracima koji to nikada nisu dobijali i to protiv kakvih reprezentacija, nauciti iz toga pa dalje.

Samo bi volio da prespavam ovaj sad ciganluk oko izbora selektora, pa to je smor pravi.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 okt 2020, 23:12

ovisnik je napisao/la:
12 okt 2020, 22:39
Da li se bodovi iz utakmica protiv top reprezentacija kao što su ove protiv kojih
igramo u A diviziji boduju sa većim koeficijentom nego što su bodovi koje ostvari npr. Makedonija igrajući sa rivalima iz divizije C
Evo nacin na koji se racuna:
slika

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 13 okt 2020, 00:25

Nije mi jasno na osnovu cega su pojedinci optimisti pred sutrasnju utakmicu? Mozda cemo pruzit otpor prvih 30 min. a sve poslije toga ce biti tuga,jad i cemer...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 okt 2020, 00:26

TheChief je napisao/la:
12 okt 2020, 20:35

slika
a nije mi jasno sto onda iceland nije igrao sa evo slovackom sjevernom irskom ili republikom irskom ni oni nisu bili pobjednici grupa u B diviziji, to mi je logicnije nego da ovi iz A divizije igraju s nekim iz C divizije

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 13 okt 2020, 00:30

Tako je... mnogo je nelogičnosti u ovoj Ligi nacija, pa i ovo naše, pobijediš dva puta Sjevernu Irsku i tako izboriš baraž u kojem te izbaci Sjeverna Irska...
BHF

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 okt 2020, 00:38

bas ljudi imali 0 bodova i opet igrali baraz :mrgreen:
evo gledam kako su glupo napravili ovo, npr i norveska i srbija bili pobjednici svoje grupe a igrali medjusobno, to treba ubuduce da bude 4 pobjednika nosioci u barazu i ne mogu se susresti a dobijaju samo ove ispod sebe valjda se zbog tog i igra da se vidi ko je jaci ko je slabiji, u principu kad si u A i B diviziji skoro 99% ces igrati baraz svakako jer ce se ovi ostali plasirati direktno kroz kvale, to je za EURO, a za svjetsko tj. ova liga nacija sto se sad igea ce sigurno biti tezi baraz jer je manje mjesta za evropljane, koliko uopste ide evropskih zemalja direktno a koliko kroz baraz?

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 13 okt 2020, 00:56

13 okt 2020, 00:26
a nije mi jasno sto onda iceland nije igrao sa evo slovackom sjevernom irskom ili republikom irskom ni oni nisu bili pobjednici grupa u B diviziji, to mi je logicnije nego da ovi iz A divizije igraju s nekim iz C divizije
Based on the 16 teams that advanced to the play-offs, the four play-off paths were formed following the path formation rules, starting with League D and working up to League A:

As there were four teams from League D (all group winners), they were all placed in Path D.
As there were seven teams from League C (three group winners and four non-group winners), the three group winners were placed in Path C, while a draw decided which of the four non-group winners was also placed in Path C.
As there were four teams from League B (one group winner and three non-group winners), they were all placed in Path B.
As there was one team from League A (non-group winner), it was placed in Path A. The three non-group winners from League C not drawn to Path C were then placed in Path A.

The following four non-group winners from League C (ordered by Nations League ranking) took part in the draw, with one being drawn into Path C, while the remaining three were allocated to Path A:

Bulgaria
Israel
Hungary
Romania

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 13 okt 2020, 01:00

13 okt 2020, 00:38
za svjetsko tj. ova liga nacija sto se sad igea ce sigurno biti tezi baraz jer je manje mjesta za evropljane, koliko uopste ide evropskih zemalja direktno a koliko kroz baraz?
10 pobjednika grupa ide direktno + 3 mjesta kroz baraz
Play-off stage: The 10 group runners-up would be joined by the best 2 Nations League group winners, based on the Nations League overall ranking, that finished outside the top two of their qualifying group. These 12 teams will be drawn into three play-off paths, playing two rounds of single-match play-offs (semi-finals and finals, with the home teams to be drawn), with the 3 path winners qualifying for the World Cup.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 13 okt 2020, 02:55

Kojih 11 očekujete da će izaći na teren u prvom poluvremenu?

Moje mišljenje:
-------------------------------------Šehić--------------------------------------
Todorović----------Hadžikadunić-----------Ahmedhodžić---------Nastić
------------------Hadžiahmetović-----------Lončar-------------------------
------------------------------------Gojak---------------------------------------
Višća----------------------------------------------------------------------Tatar
-----------------------------------Prevljak---------------------------------------

Saničanin 210 minuta u 3 dana, Ahmedhodžić odmorio čitavu prošlu, mislim da ćemo sutra prvi put vidjeti Šveđane zajedno na stoperskim pozicijama. Nastić i Prevljak su mislim jedini koji nisu dobili šansu u prošle dvije utakmice, umorne Kolašinca i Džeku čuvati za drugo poluvrijeme.

Krunić, Cimirot, Pjanić, svi igrali obje zadnje utakmice, ne očekujem ni jednog da počne, očekujem Krunića i Pjanića u drugom poluvremenu. Višća će mislim dobiti šansu od prve minute, odmorio je čitavu prošlu tekmu i valjda se psihički sabrao dosad.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 13 okt 2020, 07:17

Ovo je za mene barem najbolji, najlogicniji sastav, Dedic i Kolasinac Kao wing backs jer mi trenutno imamo sranje od krila.

Kadusic niti Cipetic nisu bolji igraci od Dedica, eto smjene generacije.

Kad moze Pandev jos uvjek igrati za Makedoniju moze i Dzeko, barem ocekujem jos jedan ciklus ili dva maksimalno od njega.

Mi moramo prilogoditi sastav s kojim igracima imamo, nemoze uvjek 4-2-3-1 ili 4-4-2.

Eto od 2008 do 2014 imali smo beton od napada, sada sa ovom novom generacijom imacemo beton od odbrane.

Za mene Sanicanin mi se jako dopao kao igrac, nece on jos dugo ostati u Vojvodini a evo i Danilovic presao u Portugal.

5-3-2 za sad 👍
--------------------------------Sehic----------------------------------
------Hadzikadunic--Ahmedhodzic--Sanincanin--
Dedic---------------------------------------------------Kolasinac
--------------------------------Pjanic-------------------------------
----------------------Krunic-----------Gojak---------------------
----------------Demirovic----------------Dzeko----------------

Sehic 32
Dedic 18
Hadzikadunic 22
Ahmedhodzic 21
Kolasinac 27
Pjanic 30
Krunic 27
Gojak 23
Demirovic 22
Dzeko 34

Znaci samo 5 igraca preko 25 godina, pa pogledaj prosjek druge Reprezentacije eto popit island ili sjeverna irska
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 13 okt 2020, 07:28, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Kaunas, Normus90 i 36 gostiju.