FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

amerosm
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2009, 11:34

Eh ovako sad cu ja da dodam svoje misljenje o trenutnoj situaciji u Bayernu. Moj zakljucak ove Bayernove sezone je da mogu otici u Madrid i uzeti Real 3-0, a nakon tri dana da izgube utakmicu protiv Union Berlina na Allianz Areni. Problem Bayerna u ovoj sezoni je sto ne igraju konstantno, i Klinsmannove odluke koje su donesene u vezi odbrane. Za Ottmarom Bayern je u 34 utakmice prosle sezone primio samo 21 gol (rekord Bundeslige), a ove sezone nakon 20 kola su primili 28 golove. Problem je u tome sto Bayern prima toliko golova je sto Klinsmann pusta Lucia da ide naprijed, kada se jos u napad ukljuci i Lahm onda bi tu odbranu i Zepce razbilo sa samo jednim kvalitetnim igracem u zadnjoj liniji (mislim na Demichelisa). Lell za mene nije igrac koji treba igrati u Bayernu, on je mozda dobra igrac za donji dio Bundeslige, a ne za Bayern. Sljedeci problem Bayerna je sto dovode igrace koji su "stari", skoro svi imaju 30 godina ili su preko 30. Sto znaci da ti igraci nemaju neku veliku brzinu, i mogu igrati na viskom nivou samo oko 70 minuta i onda se samo vuku po terenu.
Sad bi se osvrnuo na ove prijedloge za pojacanje koji je postavio jedan clan ovog foruma. Na golu bi volio vidjeti Adlera, slazem se sa tobom odlican golman mlad i buducnost je pred njim, jos prvi golman njemacke repke, ima sve sto treba da bude igrac Bayerna, ali je Leverkusen bio pametan potpisao sa njim ugovor do 2013 uz klauzulu da moze napustiti klub za 20 miliona eura, mislim da UH to nece platiti. Onaj igrac iz Rennesa sto se spominje kao pojacanje je odlican igrac, mlad talentovan igra za repku Kameruna i moze igrati desnog beka. Dalje si spominjoa Goucuffa, ali mozda nisi znao da je on posudjen samo Bordoauxu i da je igrac Milana, i mislim da bi ga Milan prodao kad bi ponudili 20 miliona eura, sto UH opet nece uraditi. Dalje si spominjao Diega i Van der Vaarta. Diego je odlican igrac ali Bremen ima tu vise prednosti nego Bayern, ugovor mu istice 2011, Werder nije u financijskoj krizi i njegove cijena se isto krece oko 20 miliona eura, i to UH nece platiti. Spaminjes Van der Vaarta koji je po meni u top 5 svijeta na toj poziciji, ali kod njega igraju drugi faktori. Kada je ovaj momak imao 21 godinu, Seren Lerby, bivsi igrac i trener Bayerna je njegov savjetnik i ponudio ga Bayernu, a UH je na to rekao da on ima boljih igraca i da nije igrac za Bayern. Svi znamo sta je poslije bilo, i da je rekao Van der Vaart rekao da nikad ne bih igrao za Bayern nakon one izjave koju mu je u lice rekao UH. Jos u prilog tome ide da je Van der Vaart prije nekoliko dana u interviju izjavio, koji klubovi dolaze u obzir u slucaju da odete iz Reala. Njegov odgovor na to je bio "only Ajax and HSV".

Sada cu se osvrnuti na moje prijedloge:

Bayern ja mislim treba jos jednu godinu dati sansu Resingu, ako i tada ne bude zadovoljio ukuse kluba, onda na ljeto 2010 trebamu traziti zamjenu i za mene je prvi pik tada Manuel Neuer. Schalke se nalazi u finacijskoj krizi, sljedece sezone kako stvari stoje nece igrati u europskim takmicenjima, i rusi ih nece finansirati itd. Mislim da Schalkeu sljede najteze godine od kako postoje. Mislim da bi 2010 trebali se rijesiti MvB i Ze-a i dovesti jednog mladog igraca koji ima talenta na tu poziciju, moj prijedlog je Ricardo Montolivo iz Fiorentine. Sto se tice tog igraca koji bi trebao olaksati Riberya, mislim da Bayern ima tog igraca u svojim redovima, a to je Toni Kroos koji ce biti posudjen do ljeta 2010 Leverkusenu, i koji ce se vratiti kao odlican igrac jer ce u Leverkusenu dobijati priliku za igru, i mislim da ce Bayern time napraviti odlican posao isto kao sto su uradili sa Lahmom. Tu jos ima Alexander Baumjohan koji je isto mlad i ako sazrije moze igrati tu poziciju, tj. da bude zamjena za Kroosa.
Ja mislim da ce ovako UH (ili vec ko bude manager), by the way kad smo kod Ulijevog nasljednika spominje se da dvojac Kahn i School vode skupa tu poziciju, a UH ce im pomagati oko financija. Izdvojit ce maksimalno 25 miliona eura, za Montoliva 15, a za Neuera 10.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 feb 2009, 12:32

bayern definitivno nce zadrzati donovana,LA Galaxy trazi 8mil eura :shock:
Toni upitan za keln,Poldi ponovo u 18 nominovanih za mec...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 17 feb 2009, 13:36

bistrikboy je napisao/la:bayern definitivno nce zadrzati donovana,LA Galaxy trazi 8mil eura :shock:
Toni upitan za keln,Poldi ponovo u 18 nominovanih za mec...
Daj sredite to da Van Buyten neigra za prvi tim nikako do 04.04. da bude sto manje u formi
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 17 feb 2009, 14:07

Veliki problem Bayerna je u tome da svi njihovi napadi idu preko lijeve strane Lahm-Ze-Ribery, i kad se ta lijeva strana dobro zatvori onda nastaje problem ,jer ocigledno po desnoj strani lell i svajni nista ne mogu da urade ,tada Lucio Demihelis idu previse prema naprijed ,i odma se otvara velika rupa pozadi ,zbog cega pa mogu sigurno reci skoro svaku utakmicu prime takav jedan gol preko brze kontre .Ni lell ni Oddo nisu igraci koji bi trebali igrati za Bayern i dok se oni ne promjene i dalje ce biti puno glupih primljenih golova.Mislim da Svajnija treba zadrzati jer je dobar igrac ali koji nema konstantu u svojoj igri ,zapravo ima jer nakon jedne dobre ,on odigra tri lose ,ali opet da se malo uozbilji mogao bi odlicno igrati .Po mom misljenje Rensing nikad nece biti golman za Bayerna i mislim da ga trebaju mjenjati nakon ove sezone.A sto se tice kupovine igraca svi znamo koji pratimo Bayern kakvi su oni sa parama i transferima ,tako da ja sam siguran ako oni osvoje prvo mjesto da ce nece puno mjenjati jer ce misliti da im je ovaj sastav dovoljan da i slijedece sezone osvoje bl.

@Amir

Najmanji ce problem 4.4 biti belgijska odbrana ,mislim da je mnogo veci problem nasa odbrana i treba se desiti pravo cudo da nam Belgija ne uvali 2-3 gola jer sam ih gledao protiv Spanije ,i ljudi igraju fenomenalno

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 feb 2009, 16:10

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 feb 2009, 21:02

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 feb 2009, 23:31

Papilon20 je napisao/la:Veliki problem Bayerna je u tome da svi njihovi napadi idu preko lijeve strane Lahm-Ze-Ribery, i kad se ta lijeva strana dobro zatvori onda nastaje problem ,jer ocigledno po desnoj strani lell i svajni nista ne mogu da urade ,tada Lucio Demihelis idu previse prema naprijed ,i odma se otvara velika rupa pozadi ,zbog cega pa mogu sigurno reci skoro svaku utakmicu prime takav jedan gol preko brze kontre .Ni lell ni Oddo nisu igraci koji bi trebali igrati za Bayern i dok se oni ne promjene i dalje ce biti puno glupih primljenih golova.Mislim da Svajnija treba zadrzati jer je dobar igrac ali koji nema konstantu u svojoj igri ,zapravo ima jer nakon jedne dobre ,on odigra tri lose ,ali opet da se malo uozbilji mogao bi odlicno igrati .Po mom misljenje Rensing nikad nece biti golman za Bayerna i mislim da ga trebaju mjenjati nakon ove sezone.A sto se tice kupovine igraca svi znamo koji pratimo Bayern kakvi su oni sa parama i transferima ,tako da ja sam siguran ako oni osvoje prvo mjesto da ce nece puno mjenjati jer ce misliti da im je ovaj sastav dovoljan da i slijedece sezone osvoje bl.
Sve si to dobro reko, to je jasno ko dan...ja mislim da su i ovi u Bayernu toga svjesni, gdje klimamo i kilavo!
Ako se tome jos doda da su oni (mislim na igrace) svjesni da su ubjedljivo najjaci tim, onda je tu prisutna dobra doza arogantnosti..ono u stilu, toliko smo dobri, doce pobjede same od sebe...ali malo morgen!
Plus nemaju vise iskusnog trenera koji je to znao briljantno sloziti i na vrijeme uociti gdje najveci problem..naime, osim po toj famoznoj desnoj strani, dosta je i u psihi igraca, gdje Klinsman realno gledajuci ima velike poteskoce! Svi govore kako Bayernu ne odgovara uloga lovca, da oni nekoga ganjaju na tabeli, pa je i sam Franc reko nakon zadnjeg poraza, da vise nisu apsolutni favoriti...drugim rijecima poceo je psiholoski rat, gdje celnici Bayerna pokusavaju na druge nacine da motivisu ekipu. nasto se Klinsi samo smjeska i prica kako je samo "odgodjen" datum njihovog prelaska na lidersku poziciju!
Stvarno ekipi treba jos neko, da rastereti Ribija, jer svi znaju gdje udarna snaga..i nek' ga malo bolje cuvaju odmah nastaju problemi. Jos ove sezone po pravilu primamo prvi gol i onda si prinudjen da jurisas na ionako defanzivno postavljene protivnike...i onda sjevne kontra gdje je "neustrasivi" Rensing vec savladan!
Ko sto rece "ribery" i ovi golmani protiv nas pruzaju partije zivota... :mrgreen:
Fakt je da nakon '92 Bayern nije losije stojao nakon 20 kola....a opet kad pogledas ne igraju lose, sta li je? Da nije liga malo ojacala :? :D

Ja mislio izdrzati heftu, ali ne uspjeh. ;) :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 18 feb 2009, 18:13

nije se taj rodio koji je riberya potpuno zaustavio to da vam je jasno :mrgreen:
al' ne bi bilo lose kada bi i malo desna strana malo pocela probijati te mrtvacke odbrane koje ginu za svaku loptu kada igraju protiv bayerna, ko da ce ih neko poubijati ako im ne otkinu bod ili ne uzmu im sva tri...to je ta motivacija svih bundesligaskih klubova kada igraju protiv Bayerna...daju 120 %...ZATO I JESMO NAJJACI KLUB :D :D :D :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 feb 2009, 01:21

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 19 feb 2009, 02:28

Ej jeste li vidjeli golčinu Timoščuka protiv Stuttgarta, onako nešta nisam vidio od Bommela u Bayernu... bit će on ekstra pojačanje!!! Nek samo još dovedu desnog beka, i možda jednog mladog četvrtog napadača i to je to, vidjeli ste i Olić zabija, bit će on dobar, mislim da bi trebao biti bolji od Podolskog, samo je stariji od Podolskog... bit će to ekstra ekipa sa Timoščukom, Olićem, i Baumjohanom plus ova dva pojačanja. Takva ekipa će da hara evropom, ako ostane netaknuta.. nadam se da će Ribery ostati.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 feb 2009, 03:11

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 19 feb 2009, 13:37

Ne vjerujem da će Bayern tražiti desno krilo... ima ih previše u vezi... desni bek i eventualno špic dovoljno, a desno krilo kad bi zbavili to bi bila premija! :D al svejedno, deremo mačku slijedeće sezone :-) a i ove ćemo nešta osvojiti, ha ja

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 19 feb 2009, 13:42

bayern ove godine mozda osvoji kup ako mu se posreci, hamburg je daleko kvalitetnija i kompaktnija ekipa za osvajanje titule prvaka

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 19 feb 2009, 13:45

uuuuu dobar Baumjohann dobar, u svakom slučaju bolji mi je od Kroosa :D a ima i ovaj protiv Hoffenheima prije 2 - 3 kola, GOLČINA :-)

http://www.mysoccerplace.net/video/baum ... hoffenheim

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 feb 2009, 17:39

bh hrvat je napisao/la:bayern ove godine mozda osvoji kup ako mu se posreci, hamburg je daleko kvalitetnija i kompaktnija ekipa za osvajanje titule prvaka
Kako si to samo "strucno" reko, daleeeeko kvalitetnija i kompaktnija...hmm sa 6 (cini mi se) novih igraca kupljenih u zimskom prelaznom roku. :D
Jesi li to mislio samo zbog hrvatskog tandema u spicu HSV? Znam da je ovo samo jedna upadica, koja je zasluzila ignoraciju, jer sa takvim stavom iskljucena je svaka moguca diskusija!

HSV je ozbiljan aspirant da zauzme mjesto koje naredne godine vodi u LP! :lol: ;)

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 19 feb 2009, 17:50

bh hrvat je napisao/la:bayern ove godine mozda osvoji kup ako mu se posreci, hamburg je daleko kvalitetnija i kompaktnija ekipa za osvajanje titule prvaka
Po cemu si to zakljucio?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 feb 2009, 19:27

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 feb 2009, 19:48

Eh ovako sada ja kao navijac HSV-a moram se ukljuciti u raspravu. I ja kao navijac HSV-a mislim da ne mogu do tiule, mogu jedino ako Bayern bude igrao toplo-hladno. U svakoj mojoj prognozi na kraju Bundeslige sam govorio da ce zavrsiti drugi na tabeli, i da ce sljedecih sezona biti najveci konkurent Bayern-u.
Trochowski da je propalica necu komentarisati. Covijek igra sve moguce pozicije u veznom redu, to u Bayernu moze samo veliki Ribery.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 19 feb 2009, 20:03

Ja nisam navijac ni Bayerna,HSV,ni nekog drugog njemackog kluba,tak da cu objektivno reci ko je favorit u Bundes ligi. Bayern je definitivno No1 u Njemackoj...historija kluba,trofeji,legende u upravi,igraci...to je sve ono sto ih cini glavnim favoritom. No medjutim,nije ovo onaj Bayern koji se prosle sezone "prosetao"kroz ligu da dodje do titule. Ove godine (za mene)su za nijansu slabiji nego predhodne,dok su ovi ostali konkurenti (HSV,Leverkusen,pa i Wolfsburg)dosta bolji nego prosle godine. Tu jos imamo i jednog Hoffenheima,koji je jos uvjek u samom vrhu,pa ga se nebi trebalo podcjenivati. Bayern jos ima i iskustvo. Toliko titula,utakmica u LP....sigurno su im jedan veliki+. Oni znaju odigrati utakmicu na rezultat. Zabiti ce gol u 5 minuti,i ostalih se 85 minuta mogu braniti,ali ce na kraju uzeti 3 boda. I njima i HSV cu biti dosta teze igrati u ligi jer imaju LP odnosne CUP UEFA,te jos i njemacki kup,dok ekipe poput Hoffenheima i Herte igraju samo u ligi. Svako posrtanje ovog dvojca,ovi ce drugi timovi iskoristiti. Odluka o sampionu ce pasti u zadnja dva kola. Evo prognoza Bayern sampion (51%),ostali timovi,Bayer, HSV,Herta te Hoffenheim (49%).

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 feb 2009, 21:17

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:15, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Ozren i 3 gosta.