Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2013, 20:09

Otelo je napisao/la:A i jes vala napisem 3 i po stranice o Hamletu i to bilo oko 700 rijeci i onda kaze najbolji rad al 4. Niko nije dobio 5 :mrgreen:
E hoćeš da ti ja napišem rad pa da lijepo zakucaš 5..... Slobodna tema kad bude javi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 28 jan 2013, 20:09

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma danas im pocela skola, hvala Bogu, valjda se smanji malo spam na forumu, posebno na temi Ses & Ljubav.

A za pajdu koji pita za Koelja. Previse ti je mainstream to. Bolje ti je gledaj neki film, biografski i tako to, brze ti prodje citanje a i ne zaboli te glava. Ko jos danas cita pored onako dobrih filmova :P :lol:
Sve sto si rekao je istina :!: ;)

Joj popravio si se u zadnje vrijeme ,nesto se previse slazem s tvojim postovima : P :D :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jan 2013, 20:10

Nema kod nas slobodni temi.
Sve u fazoni knjiga,dobijes odlomak il djelo pa opleti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2013, 20:13

Otelo je napisao/la:Nema kod nas slobodni temi.
Odakle si ti? Pa znaš šta kad bude Ana Karenjina opiši je kao labilnu u histeričnu dro.lju i eto tebi 5....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2013, 20:18

tyler durden je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:ma danas im pocela skola, hvala Bogu, valjda se smanji malo spam na forumu, posebno na temi Ses & Ljubav.

A za pajdu koji pita za Koelja. Previse ti je mainstream to. Bolje ti je gledaj neki film, biografski i tako to, brze ti prodje citanje a i ne zaboli te glava. Ko jos danas cita pored onako dobrih filmova :P :lol:
Sve sto si rekao je istina :!: ;)

Joj popravio si se u zadnje vrijeme ,nesto se previse slazem s tvojim postovima : P :D :lol:
zatisje pred buru :P cuvaj se Danajaca i kad darove nose :P Ma dijelimo mi slicna misljenaj izgleda u svemu osim u onim gremlinima :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jan 2013, 20:21

DANTES je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Nema kod nas slobodni temi.
Odakle si ti? Pa znaš šta kad bude Ana Karenjina opiši je kao labilnu u histeričnu dro.lju i eto tebi 5....
Krajina,Cazin.

Mozda i hocu,cesto mi zna preletit a moglo bi i sutra.Nadam se 5 da cu dobit.Moram
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 jan 2013, 21:17

Pročitao sam ponešto od Koelja i nije me oduševio.

Drugi razred je užasan što se tiče lektira jedino mi se Hamlet dopao.Ni prvi nije nešto bolji,al u trećem bi trebale biti bolje knjige.

Inače sad trebam čitati Život je san s obzirom da vidim da je ovaj Barka Servantesov suvremenik i ne čita mi se previše :mrgreen:

Pismene danas svugdje tako nema nikakve slobode stvaralaštva :mrgreen: Btw u svakoj napišem nešto što je hrvatska ili srpska norma u pismenoj,a kako mi radimo po bosanskoj to je velika greška :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 jan 2013, 21:44

DANTES je napisao/la:
MElloo je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Nisam jos
eeh to i stepski vuk :lol: samo da mi je znat ko ih ubaci u lektiru :lol: a tu moze i 100 godina samoce :lol: :lol: :lol:
Stranac je fantastična knjiga.... A 100 godina samoće da ne govorim....
meni su to predosadne knjige bile, mogao sam zaspati uz njih za razliku od crveno i crno il' Ane Karenjine :)

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 28 jan 2013, 22:56

iako zvuči pomalo besmisleno, čitanje koelja zavisi od toga koliko imate godina. ja sam ga čitao tamo sa 18 (3-4 knjige, plus alhemičara dvaput) i tad mi je bio baš dobar. danas se nikako ne mogu natjerat da ga čitam, "zahir" mi stoji dvije godine i kupi prašinu.

ako se odlučite da ga čitate, počnite sa ovom knjigom, meni ubjedljivo najbolja:

slika

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 jan 2013, 22:59

PA taman ja i imam 18 :) ja imam kod kuce 11 minuta :) al probat cu prvo tu da nadjem :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jan 2013, 22:59

Veronika je odlučila krepati :mrgreen: meni lično jedna od njegovih najboljih ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 28 jan 2013, 23:05

MElloo je napisao/la:PA taman ja i imam 18 :) ja imam kod kuce 11 minuta :)
dobra je i ta. nisam je čitao, al drugarica mi je rekla kako ju je pročitala u jednom dahu. :)

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 29 jan 2013, 01:07

azTer je napisao/la:
MElloo je napisao/la:PA taman ja i imam 18 :) ja imam kod kuce 11 minuta :)
dobra je i ta. nisam je čitao, al drugarica mi je rekla kako ju je pročitala u jednom dahu. :)
pa procitala je u jednom dahu ,jer se pronasla u liku one drolje iz knjige :lol: :lol: :lol:

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 29 jan 2013, 01:15

:lol: :lol: :lol: dobar dobar Tyler :D

Volim ja Koelja, on je 'u jednom dahu' pisac :) al nekad mi treba i nesto tamnije, npr jedna od najdrazih knjiga mi je Jadi mladog Werthera .. A naredna koju cu citati je ova Pobjednik ostaje sam :)
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 jan 2013, 01:15

Jel neko citao Ranka Marinkovica?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jan 2013, 01:24

Jedna od retkih knjiga koju sam procitao u zadnje vreme a da nije sportske tematike bila je Frensis Fukujama-Kraj istorije,poslednji covek. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2013, 01:46

Devil je napisao/la:Jedna od retkih knjiga koju sam procitao u zadnje vreme a da nije sportske tematike bila je Frensis Fukujama-Kraj istorije,poslednji covek. ;)
Đubre jedno neoliberalisticko! Oprosti moj stav prema dotičnom... Ha kako mi se sve obolo o glavu to baljezganje o kraju istorije....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jan 2013, 12:56

DANTES je napisao/la:
Devil je napisao/la:Jedna od retkih knjiga koju sam procitao u zadnje vreme a da nije sportske tematike bila je Frensis Fukujama-Kraj istorije,poslednji covek. ;)
Đubre jedno neoliberalisticko! Oprosti moj stav prema dotičnom... Ha kako mi se sve obolo o glavu to baljezganje o kraju istorije....
Meni su i on i Huntington mnogo gotivni likovi. :lol: Svakakvih ideja je njima doslo u glavu.
Pa Rusi su na osnovu Huntingtonovog istrazivanja dosli do ideje o novoj podeli sveta koja je aktuelna ovih dana. :)
Ali zajebi ti sve,to je obavezna literatura na FPN-u na skoro svim univerzitetima. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 jan 2013, 13:10

Meni je Dan Brown znaci kraj, nema bolje. Da Vincijev kod procitao za jedan dan, anđele i demone za dva dana :D

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2013, 17:08

Devil je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Meni su i on i Huntington mnogo gotivni likovi. :lol: Svakakvih ideja je njima doslo u glavu.
Pa Rusi su na osnovu Huntingtonovog istrazivanja dosli do ideje o novoj podeli sveta koja je aktuelna ovih dana. :)
Ali zajebi ti sve,to je obavezna literatura na FPN-u na skoro svim univerzitetima. ;)
Meni kažeš... I na filozofskim je...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.