pile87 je napisao/la:boccaccio je napisao/la:Moram se na trenutak vratiti na utakmicu protiv Borca...Ja prosto ne mogu da vjerujem kada citam da se nasi gosti zale na sudjenje u utakmici od prije dva dana.Pa to je van svake pameti,totalno provocira moju inteligenciju.
A mediji su cudo! Jer prema onim tamo medijima,jos ispade da su bili ofanzivno orijentisani,nego nije im valjao teren,pa nisu mogli da odigraju kako su zeljeli.Inace,ispade,da nije bilo sudije i onakvog terena,oni bi ofanzivnom formacijom i taktikom sa kojom su igrali,dobili nekoliko razlike.Da zivim tamo i da nisam gledao utakmicu,pomislio bih prvo da sam pokraden,drugo da su ovi iz Sarajeva namjerno napravili onakav teren koji bi moju ekipu izbacio iz ofanzivne varijante i onesposobio za pobjedu koja bi realno dosla u moj grad.Nevjerovatno !
Ja sramotniju defanzivu dugo nisam vidio na nasem stadionu.Niko se onako nije branio.A stvarno realno pisem,Sirokog sam pohvalio na pristupu,bar su htjeli da se nadigravaju.Da li je moguce da Siroki Brijeg kao mala i puno manja sredina od Banjaluke,ima toliko vecu sposobnost za neke realne stvari.
Teren je odvratan,ali nije bio samo gostima odvratan,pa nasi treninga nisu odradili na onom terenu,bili smo u istoj situaciji kao i ove dvije ekipe.Nikome nije valjao teren !
Idemo u Prijedor,bice tesko gostovanje,ali jesmo bolji kao ekipa.Brine me jedino stoperski par,za koji ne sumnjam da je kvalitetan,ali je upitno koliko su kao par uigrana ta dva igraca i u odnosu na sebe i u odnosu na ekipu.To ce biti osjetljivi i vrlo interesantni momenti.Ekipa je umorna,dali su mnogo energije u ove dvije utakmice.Nadam se da ce imati isti tempo i da cemo naci put prema golu bar za jedan put vise od nasih protivnika.
Velika, ali bas velika razlika je u ljudima koji su u sirokom i borcu, ovi prvi su dosli igrati, izgubili, pruzili sportski ruku i otisli kuci i budi siguran kada budemo igrali u sirokom imacemo posteno sudjenje i sve uslove za igru, zato i jeste siroki gdje jeste a borac pokusava nesto kao i prosle godine celik.Uz duzno postovanje prema ekipi borca oni i uz pomoc sudija nemaju sanse, ne vjerujem da ce onako igrati kuci probace se otvoriti a tu je i nasa sansa, usotalom i navijaci borca, oni koji su posmatrali utakmicu misle da je sudjenje fer i korektno.Njihove tvrdnje su u najmanju ruku smijesne jer se ne temelje na cinjenicama cak sam procitao izjavu da Bogi ne bi dobio crveni da nije bilo na TV, pa dobio ga je i to je cinjenica, mene iskreno podsjecaju na vrtic sa takvim izjavama.A o njihovoj igri dovoljno govori cinjenica da su igrali sa poduplanim bekovima pa mi nije jasno kako to moze biti iole ofanzivno a pri tom uputili jedan sut na gol.Na njivom mjestu bi se dobro usutio jer ovakve stvari opet podgrijavaju atmosferu i apsolutno me ne bi zacudio neki novi izlet navijaca borca, nakon sto dobiju po guzovima u BL.
Svugdje ima budala na tribinama, pa smo prošle i ove sezone baš imali prekide i u Širokom i u BL. Gdje se vidi velika razlike? Velika razlika se vidi u tome da niko u BL nije intervenisao niti je pokušao išta da uradi. Čak su se njihovi funkcioniri čudili što nećemo da igramo i pravili pritisak na službena lica. Međutim, u Širokom, baš u polufinalu kupa prošle godine (1:1 Zeba iz penala), direktor Širokog je uletio na tribinu (kad je vidio da je zakazala intervencija) i rastjerao huligančiće koji su gađali pomoćnog sudiju.
Respect za taj potez. Jest da to nije posao direktora kluba, ali je ipak sebe izložio opasnosti kako bi omogućio da se izvede jedanesterac za gostujuću ekipu koji ih je mogao koštati evrope.
Što Pile reče, ljudi izgubili, sportski pružili ruku i idu tražiti šansu za izlazak u evropu i borbu za titulu dalje.
Borac je sasvim druga priča i tu funkcioneri se ponašaju kao huligani i podižu tenzije. Drago mi je da je i sudijska organizacija jasno stavila doznanja o čemu se ovdje radi. Svaka čast za reakciju i saopštenje da ovim Borac vrši pritisak na sudije pred revanš. Dosta više mahalskog ponašanja.
Sjećam se primjera iz Engleske, gdje je radi žalbe Ria Ferdinanda na kaznu, istom bila produžena, jer se neopravdano žalio. Jasno da smo daleko od toga, ali mi se čini da je ova reakcija sudijske komisije mali korak naprijed.
Mislim da smo jači od Borca i da ćemo (nadam se) prolazom u finale Borcu staviti doznanja da tenzije više ne piju vode (kao što smo prošle godine isto dokazali Čeliku).