Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Medikament
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Medikament » 08 okt 2016, 14:41

Ali, da sam mogao birati jednu stvar da promijenim, promijenio bih ponašanje naših fudbalera na terenu. Borbenost, angažovanost, drskost, bezobrazluk... Očekivali smo da možemo izgubiti utakmicu, ali ne na ovakav način. To je ono što me boli"
Bravo Bazdarevicu. Kada igraci shvate da protiv bolje ekipe ne mozes nista bez maksimalne borbe od nas nema nista u ovakvim utakmicama. Pa kako je moguce da smo bolje prolazili protiv jakih ekipa kada smo bili mnogo slabiji nego sada? Zato sto nema borbe. Nema spremnosti da trcis dok ne dobijes grc, da blokiras udarac po cijenu povrede i da udjes u duel gdje znas da ce te zabolit. Kolasinac i Besic taj mentalitet imaju. Ostali ne.

Mnogo vrijedjani Ognjen Vranjes je isto jedan od najvecih boraca u ovoj ekipi. Patriotizam se dokazuje na terenu. Kakva nam korist od ljiljana na ruci Bicakcica kad lik ne smije da udje u duel kao musko vec se uvijek povlaci i gleda kako izbjec kontakt.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 okt 2016, 14:57

Baždarević je rekao "svih nas na terenu" a ne "naših fudbalera na terenu" kao što je prenio ovaj portal u naslovu, što se jasno vidi u ovom videu.

Iznad svega klikovi su bitni :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2016, 15:09

Mokes je napisao/la:Meni se svida sto je odstupio od svog sablona i probao nesto novo u utakmici gdje nismo imali sta izgubiti. Mi smo Belgijance mogli uzeti jedino nekom taktikom, nikako drugacije.
Ali mi se ne svida sto nije motivisao igrace i sto je kasnio s izmjenama. Ne mozes dopustiti da ti igraci u jednoj takvoj utakmici odigraju onakvo beskrvno. Najveci krivac za to je on.
Pa baš ovo novo i nije dobro. Ne treba izmišljati toplu vodu, imamo formaciju gdje možemo igrati i koja nam mora biti primarna. To sad da li će bti 4-2-3-1 ili 4-3-2-1 je nebitno jer u prvoj imamo desetku a drugoj ne. Protiv malih ekipa uvoditi novajlije pa dam se ne desi da protiv Belgije i sličnih ekipa oni debituju. I definitvno više nikad igrati 3-5-2.

I hajd da je i krenuo sa 3-5-2 ali već nakon 20 min je bilo vidjljivo pitanje je bilo samo vremena kad ćemo gol primiti, odmah mijanjaj ali on to nije cijeli meč promjenio.

Ali žalosno je da moraš motivisati Džeku, Pjanića, Teltovića, Juku, Vražalića, Toromanovića... ako oni sami to ne osjete. Šta traže u repki?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 08 okt 2016, 16:10

Selektiraj i pravi taktike Medmede boli te k.urac

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2016, 17:00

Nasim pic.kicima na terenu treba ocitati lekciju kao na video-klipu dok ne shvate za koga igraju...Nazalost Bazdarevic za to nema mu.da.

"My Favorite Ring is Always the Next One"

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 okt 2016, 17:03

Ništa Meša, samo ponavljaj ovo.
slika
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 08 okt 2016, 17:07

Dabogda ti se formacija sa dva napadaca zgadila.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 08 okt 2016, 17:09

Pristup igraca je najveci problem. Je li zaista potrebno da imamo nevidjenog motivatora tipa Cire da ovi igraci daju maksimum za svoju drzavu? Neka pogledaju Cile, Meksiko, Kolumbiju sa SP-a ili Island, Vels, Albaniju, Sjevernu Irsku sa EP-a pa neka vide sta znaci patriotizam. Manje praznih rijeci, vise znoja i krvi momci.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 17:10

Nerminovic je napisao/la:Dabogda ti se formacija sa dva napadaca zgadila.
Ta formacija je dobila Dansku i Japan. Razlika nije u formacije, razlika je u borbenost i htjenje i ove princeze nemaju nijedno od toga. Mesa je najmanji krivac za sinocnu katastrofu.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 okt 2016, 17:19

BSBosna je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Dabogda ti se formacija sa dva napadaca zgadila.
Ta formacija je dobila Dansku i Japan. Razlika nije u formacije, razlika je u borbenost i htjenje i ove princeze nemaju nijedno od toga. Mesa je najmanji krivac za sinocnu katastrofu.
Kakvu si ti utakmicu sinoc gledao, pa nasi odbrambeni/vezni igraci se sudarali sinoc , smetali jedan drugom.Koliko samo ja bilo pasova u nazad zbog loseg rasporeda igraca pa to je slijep covjek vidio ali ne i Mesha...Jedini krivac sinoc je taktika koja je bila totalni promasaj. A tvoje znanje o fudbalu je dovoljno receno u prvoj recenici ta taktika je dobila Dansku i Japan. Znaci nema dalje... :urnebes:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 08 okt 2016, 17:33

Koji li je ovo Indijanac :tokralju: :rol: sine, nije forum za tebe...molim moderatora da nogira ovo smece. :kafa:

Post je prijavljen. :kafa:
Zadnja izmjena: Nerminovic, dana/u 08 okt 2016, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 08 okt 2016, 17:35

Pogrijesio je i Mesa, najvise sto je stavio Medunjanina po meni. Ova formacija je po mnogim parametrima ok ako igraci rade sta trebaju. Ali ako ti nemas pravi pristup i borbu onda to sve pada u vodu. Ok je i izgledalo do prvog gola. Ali ako ti jedan gol znaci da sve propada i da te ceka totalni raspad sistema onda od toga nema nista.
sloboda72 je napisao/la:

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 17:39

Medikament je napisao/la:Pogrijesio je i Mesa, najvise sto je stavio Medunjanina po meni. Ova formacija je po mnogim parametrima ok ako igraju rade sta trebaju. Ali ako ti nemas pravi pristup i borbu onda to sve pada u vodu. Ok je i izgledalo do prvog gola. Ali ako ti jedan gol znaci da sve propada i da te ceka totalni raspad sistema onda od toga nema nista.
1) Previsoka odbranska linija bez ijednog brzog, konkretnog defanzivca protiv njihov napad
2) Losa struktura u vezni red, previse puta su Pjanic-Medo-Jajalo bili preblizu ili predaleko jedno od drugog
3) Nikakav pressing i igranje bez agresivnosti = ne postoji sansa za kompetitivnu tekmu

To nas je sve kostalo sinoc.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 okt 2016, 17:41

Znali smo napasti Sabica, kad je posle utakmice sa Estonijom upitao Bazdarevica nesto na foru, da li se misli sa ovakvom igrom suprostaviti Belgiji :lol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 okt 2016, 17:41

Vi koji serete nekim igracima od sinoc ocito nikad niste igrali fudbal osim na FIFA igrici.
Pa nije vam ovo ljudi moji igrica da postavis covjeka na pogresnu poziciju i da covjek odigra idealno jer ga ti vodis.
Zamjerit se moze dzeki recimo koji nije potrcao i koji u odredjenim trenucima cak nije htio ni skociti da osvoji duel kada je bio uvjeren da nece moci. Osim njega ne znam kome bi jos mogli bas zamjeriti? Mozda spahicu ali i on je igrao na neki nacin u drugacijoj formaciji nego sto je navikao. I taj jajalo je ipak novi, bio je cista qarina sinoc ali uzmite u obzir da je to sve glavna krivica selektora.
Sta mozes ocekivati od jajala koji prvi put igra i ne zna ni kako ko reaguje?
Sta mozes ocekivati od odbrane koja igra prvi put 3-5-2 u zivotu?
Sta mozes ocekivati od Lulica koji citav zivot igra lijevo i ti ga sada stavis desno?
Sta mozes ocekivati od Pjanica koji nema s kim igrati i u ekipi gdje ga zatvore po dvojica za razliku od juventusa gdje protivnici to sebi ne mogu priustiti jer tamo ne igra samo Pjanic nego jos 10 drugih velemajstora pa je i samom pjanicu odma lakse a ni oni ne mogu da se koncentrisu na jednog igraca.
Plus neko spomenu formaciju i pobjedu protiv japana a ne sjeca se ocito da je na Karino Kupu u Japanu igrao c sastav i da niko od ovih igraca i nije igrao tada osim medunjanina. Znaci bukvalno. Tako da ne znam zasto bi neko povlacio crtu uopce sa tim kupom.
Cinjenica jeste da se igraci nisu trudili koliko su mogli i morali ali je za sve glavni krivac selektor. Da je izveo 4-5-1 sa viscom i lulicem po krilima, sve bi bilo drugacije. Ibisevic je mogao uci ako bi gubili u drugom poluvremenu kao drugi napadac i to je to, tada bi se prebacili u 4-4-2 formaciju ali ovu ludost nikako nije trebao igrati. Da ne kazem onaj odlazak lulica na DMC a da pri tome imas i izmjenu slobodnu...meni je to toliko jadno i ocajno izgledalo da nemam ni komentara vise.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 08 okt 2016, 17:45

Da nas je Indir vodio sinoc,bolje bi prosli
Odakle Bicakcica,Medunjanina i Jajala u prvoj postavi?
Zasto formacija s 2 napadaca i propuh u sredini?
Da li je uopste pokusavao da uigra 3-5-2 prije utakmice?
Imas igrace u vrhunskoj formi,u dobrim klubovima i nista ne napravis.
Ne mozes se ama bas nikako vaditi na zalaganje,trebao si ih posamarati u svlacionici na poluvremenu i bar 2 izmjene izvrsiti nakon 45 min.
Ovo nek ti bude zadnja opomena,jos jednom i letis ko ovaj hairlija sa mog avatara.
lezVe do bagro

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 okt 2016, 17:45

Medikament je napisao/la:Pogrijesio je i Mesa, najvise sto je stavio Medunjanina po meni. Ova formacija je po mnogim parametrima ok ako igraci rade sta trebaju. Ali ako ti nemas pravi pristup i borbu onda to sve pada u vodu. Ok je i izgledalo do prvog gola. Ali ako ti jedan gol znaci da sve propada i da te ceka totalni raspad sistema onda od toga nema nista.
Ma druze ja sam u 5 minuti vidio nasu katastrofu a za to imam desetak svjedoka. Meni igra uopste nije bila dobra od samog starta zbog lose postavke. Nadam se da je ovo zadnji put ekpseriment Meshe jer i dalje mislim da moze dobroga donijeti ovoj selekciji. Mi smo ograniceni kao ekipa i nemamo mnogo opcija i trebamo igrati onako kako najbolje znamo a ne igrati taktiku nakon dva dana uigravanja mislim da je to presmijesno.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 17:46

DeeWa je napisao/la:Vi koji serete nekim igracima od sinoc ocito nikad niste igrali fudbal osim na FIFA igrici.
Pa nije vam ovo ljudi moji igrica da postavis covjeka na pogresnu poziciju i da covjek odigra idealno jer ga ti vodis.
Zamjerit se moze dzeki recimo koji nije potrcao i koji u odredjenim trenucima cak nije htio ni skociti da osvoji duel kada je bio uvjeren da nece moci. Osim njega ne znam kome bi jos mogli bas zamjeriti? Mozda spahicu ali i on je igrao na neki nacin u drugacijoj formaciji nego sto je navikao. I taj jajalo je ipak novi, bio je cista qarina sinoc ali uzmite u obzir da je to sve glavna krivica selektora.
Sta mozes ocekivati od Lulica koji citav zivot igra lijevo i ti ga sada stavis desno?
Sta mozes ocekivati od Pjanica koji nema s kim igrati i u ekipi gdje ga zatvore po dvojica za razliku od juventusa gdje protivnici to sebi ne mogu priustiti jer tamo ne igra samo Pjanic nego jos 10 drugih velemajstora pa je i samom pjanicu odma lakse a ni oni ne mogu da se koncentrisu na jednog igraca.
Plus neko spomenu formaciju i pobjedu protiv japana a ne sjeca se ocito da je na Karino Kupu u Japanu igrao c sastav i da niko od ovih igraca i nije igrao tada osim medunjanina. Znaci bukvalno. Tako da ne znam zasto bi neko povlacio crtu uopce sa tim kupom.
Cinjenica jeste da se igraci nisu trudili koliko su mogli i morali ali je za sve glavni krivac selektor. Da je izveo 4-5-1 sa viscom i lulicem po krilima, sve bi bilo drugacije. Ibisevic je mogao uci ako bi gubili u drugom poluvremenu kao drugi napadac i to je to, tada bi se prebacili u 4-4-2 formaciju ali ovu ludost nikako nije trebao igrati. Da ne kazem onaj odlazak lulica na DMC a da pri tome imas i izmjenu slobodnu...meni je to toliko jadno i ocajno izgledalo da nemam ni komentara vise.
Bicakcic, Spahic, i Zukanovic su redovno igrali u formaciju sa 3 defanzivca ranije u karijeru, to im je bio najmanji problem. Lulic je prije igrao i redovno na desnu stranu kad je igrao u Svicarsku, a i pruzio je dobru partije zadnji put kad je igrao na tu stranu za repku u Bjelorusiju u 2011. godine.

Spomenuo sam formaciju zato sto je onaj rekao da se nemoze igrat sa dva napadaca ali to smo uradili u Japanu i dobili smo dvije jake reprezentacije. Razlika nije u formaciju, razlika je u borbenosti i htjenje. Ako neke igrace nemogu da se bore na terenu kad dobiju sansu, zasto ne ih promjeniti?

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 okt 2016, 17:48

BSBosna je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:Vi koji serete nekim igracima od sinoc ocito nikad niste igrali fudbal osim na FIFA igrici.
Bicakcic, Spahic, i Zukanovic su redovno igrali u formaciju sa 3 defanzivca ranije u karijeru, to im je bio najmanji problem. Lulic je prije igrao i redovno na desnu stranu kad je igrao u Svicarsku, a i pruzio je dobru partije zadnji put kad je igrao na tu stranu za repku u Bjelorusiju u 2011. godine.

Spomenuo sam formaciju zato sto je onaj rekao da se nemoze igrat sa dva napadaca ali to smo uradili u Japanu i dobili smo dvije jake reprezentacije. Razlika nije u formaciju, razlika je u borbenosti i htjenje. Ako neke igrace nemogu da se bore na terenu kad dobiju sansu, zasto ne ih promjeniti?
Drug pretpostavio sam da ce neko pogresno protumaciti, osim za lulica za kojeg sam mislio da istovremeno nije igrao ni u klubu kao ni u repki nikada desno, za ove odbrambene sam mislio da nisu igrali zajedno u repki nikada, kao sto sam mislio da ni jajalo nije igrao u repki nikada zajedno sa ovim igracima a ne u zivotu da nije igrao lopte ili sta vec.
Velika je stvar snaci se sa saigracima u takvim formacijama ipak je to nesto novo, nije bez razloga potrebna hemija za svaku formaciju
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 okt 2016, 17:49

Al' se ovaj provaljuje :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], denza, Google [Bot] i 24 gosta.