Ma ne vjerujem da ce Boljevic na 9. Nekako mi djeluje previse PES potez, odjednom to. Onako realno mirise na x, kako to Peljto zna zavrsit ali sam ubijedjen da ih mozemo dobit, samo da izadjemo sa mud.ima SAMO.1921boy je napisao/la: ↑06 dec 2025, 22:20Ako im treba motivacija nakon svega sto se desavalo nek se ubiju svi kolektivno.Ja ipak vjerujem u pobjedu.Zna Adzem dobit ove utakmice.Samo da nenapravi neku glupost sa sastavom.4231 sa Vinijem i Cvetom po krilima,u spici Bolja i dobijamo sigurno.Neko ce nekom zakucat ekser i dodatno sjebat polu sezonu.godrina je napisao/la: ↑06 dec 2025, 22:16Bas steta sto nece bit nasih na tribinama ni u lozi (ne racunam ilegalne).
Ubijedjen sam u pobjedu. Pitari su losi kao i mi ali nas ce obradovat Cveta i Vini. Mogao bi i Boljevic bit onaj dobri Boljevic. Samo da ne bude 442 i da Peljto ne ubije utakmicu.
Oni kreteni ce bit nervozni, primaju puno golova, navijaci ih gadjaju grudvama , nemaju haman ni plata. Samo ih Adzemova tvrdoglavost i bezobrazluk Peljte moze navest na dobar rezultat.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Kakav Sukilovic nakon onog okretanja u Banjaluci,Osmanovic je puno bolja opcija.
Brko iz druge galaksije!
Oni nece da igraju sto nemaju plata a mi neigramo sto neznamo.Neznam dal je bila gora uvertira forma jedni i drugi pred derbi.Ja vjerujem da mozemo al X se cini najrealniji.Nek nas iznenade.Vjerujem da mozemo dobit samo ako Adzem nebude eksperimentiso i furo nesto sto ni mi sa foruma nebi uradili.
Brko iz druge galaksije!
Sve to stoji što si napisao i hvala ti na trudu. Samo kažem da on opet za ono što je napravio nije bio loš, uveo nas u Europu i skoro smo dočekali 3. pretkolo. Fino je startao i onu sezonu, pa se poslije pogubio pogotovo zavaljen da igra sa Drljom i slično. A kako nam opada kvaliteta kluba normalno da će i trenerska kvaliteta opadati. S druge strane, koliko god ga ne volili, i meni prvom nije drag zbog svoje demagogije, Ćorić je uradio sasvim korektan posao u prvoj sezoni.Pact1921 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 22:10Basic inace ima u 20 utakmica 1.45 bodova po utakmici i to kad je odradio ljetni prelazni rok u drugoj sezoni je imao u 12 utakmica 15 bodova ili 1.25 bodova po utakmici bez pobjede u gostima . Ispao u kupu od 2 ligasa u sesnestini finala kupa. Za primjer adzem trenutno nakon 16 utakmica ima 1.44 boda po utakmici . A tomislav Ivkovic je imao u svojih 19 utakmica 1.37 bodova po utakmici . Edis mulalic u sezoni kad je naslijedio ivkovica je imao 3 pobjede 7 remija i 3 poraza ili jednostavno 1.23 boda po utakmici . Ali u sledecoj sezoni kad je odradio prelazni rok dosao je do polufinala kupa i u ligi je bio osvajao 1.625 bodova to jest kad se sve sabere imao je 1.49 bodova po utakmici u 37 utakmica. Denis coric je imao ovu proslu sezonu polufinale kupa i nakon 31 kola imao 59 bodova ili 1.9 bodova po utakmici. Po ovom basic je bio gori od Corica i mulalica , bara bara sa Adzemom i bolji od ivkovica. Uzet cemo u komparaciju 2017/18 kad smo osvojili kup i bili drugi to jest adzemova prva sezona tad smo imali u 32 utakmice 63 boda ili 1.97 bodova po utakmici . Cak Osimova sezona 2019/2020 skupio je u 42 boda u 22 utakmice ili 1.91 bodova po utakmici . Mulaliceva prva sezona i nju da napisem on je u 20 utakmica jer je preuzeo ekipu u 11 kolu imao 41 bod osvojen ili 2.05 bodova po utakmici naravno u toj sezoni je imao 7 pobjeda zaredom . Ovo sam ja sve napisao samo da pokazem kako smo mi pali kao klub da se zadovoljavamo malim stvarima i da od nekih trenera dizemo nesto a zapravo nisu kao basic je bio za standarde 2017 i 2018 uzasan trener , ali ga ljudi kuju u zvijezde.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Meni je žao što Almir Memić nije dobio pravu šansu.
- BiHSportman
- Kontakt:
1921!
Fazon G.T incijale jedino koga ja znam da ima te incijale je Goran Tomic iz hrvatske .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Neka nama dođe investitor, lako ćemo za trenera
Da malo skrenemo s poganih tema i protabirimo o današnjoj utakmici...
Očekujem sastav s jednim špicem i jakim/motoričnim veznim redom, vjerovatno ćemo im prepustit loptu i našu šansu tražit preko krila, Cvitanović (naš nesuđeni trener) insistira na defanzivnoj čvrstini i sumnjam da bi se naigrali lopte kad bi tražili incijativu, svakako smo loši na postavljenu odbranu.
Ono što je pod "must" jest da ih prebijemo na sredini terena, intenzitet bez lopte tu mora bit na ozbiljnom nivou, nešto slično što smo uradili u prvom derbiju.
Sarajevo na postavljenu odbranu uglavnom šanse stvara kroz centaršut sa strane, ono što njihovi bočni igrači vole jest dijagonalu u noge i štimanje na otvorenu nogu. Te pasove najčešće dobijaju od Ljajića...
Najveća prednost Sarajeva u samoj igri je tranzicija po osvojenoj lopti, nivo protoka lopte im je na vrhunskom nivou, jedini razlog zašto to ne naplate jest sebičnost napadača.
Njihova najveća mana jesu prekidi, to je naša šansa, protiv Rudara su primili go nakon prebačene lopte s prve stative. Na sličan način je Sedorf pokupio loptu na prvu i dao go Rudaru u 3. kolu i imo je takav šut glavom protiv ŠB. Generalno kao nizak štoper voli ta utrčavanja na prvu stativu, vjerovatno je i Adžem to zapazio kao našu šansu.
S obzirom na brzinu protoka lopte i kvalitet njihove veze sutra bi počeo ovako:
Muftić
Trupe Sedorf Karamarko Alić
Vini Erik Deni Ismail Pejić
Jaganjac
Cveti odgovara širina Koševa, mislim da bi on najkorisniji bio na umornu odbranu, Vini i Pejić su defanzivno dosta odgovorniji, što će nam trebat u prvom poluvremenu.
Trka, volja i htijenje će presudit, jedne će derbi ukanalit, druge moralno motivisat da završe polusezonu kako treba.
Očekujem sastav s jednim špicem i jakim/motoričnim veznim redom, vjerovatno ćemo im prepustit loptu i našu šansu tražit preko krila, Cvitanović (naš nesuđeni trener) insistira na defanzivnoj čvrstini i sumnjam da bi se naigrali lopte kad bi tražili incijativu, svakako smo loši na postavljenu odbranu.
Ono što je pod "must" jest da ih prebijemo na sredini terena, intenzitet bez lopte tu mora bit na ozbiljnom nivou, nešto slično što smo uradili u prvom derbiju.
Sarajevo na postavljenu odbranu uglavnom šanse stvara kroz centaršut sa strane, ono što njihovi bočni igrači vole jest dijagonalu u noge i štimanje na otvorenu nogu. Te pasove najčešće dobijaju od Ljajića...
Najveća prednost Sarajeva u samoj igri je tranzicija po osvojenoj lopti, nivo protoka lopte im je na vrhunskom nivou, jedini razlog zašto to ne naplate jest sebičnost napadača.
Njihova najveća mana jesu prekidi, to je naša šansa, protiv Rudara su primili go nakon prebačene lopte s prve stative. Na sličan način je Sedorf pokupio loptu na prvu i dao go Rudaru u 3. kolu i imo je takav šut glavom protiv ŠB. Generalno kao nizak štoper voli ta utrčavanja na prvu stativu, vjerovatno je i Adžem to zapazio kao našu šansu.
Muftić
Vini Erik Deni Ismail Pejić
Jaganjac
Cveti odgovara širina Koševa, mislim da bi on najkorisniji bio na umornu odbranu, Vini i Pejić su defanzivno dosta odgovorniji, što će nam trebat u prvom poluvremenu.
Trka, volja i htijenje će presudit, jedne će derbi ukanalit, druge moralno motivisat da završe polusezonu kako treba.
Zadnja izmjena: Bonton, dana/u 07 dec 2025, 09:10, ukupno mijenjano 3 puta.
Ma to su cinjenice da smo igrali dobar fudbal sa Coricem, sad u neke druge stvari u koje nisam upucen necu da ulazim. Ne zelim pokazivati prstom, ali samo nekog sa potencijalom, po mogucnosti mladog trenera.Lynx je napisao/la: ↑06 dec 2025, 23:06Sve to stoji što si napisao i hvala ti na trudu. Samo kažem da on opet za ono što je napravio nije bio loš, uveo nas u Europu i skoro smo dočekali 3. pretkolo. Fino je startao i onu sezonu, pa se poslije pogubio pogotovo zavaljen da igra sa Drljom i slično. A kako nam opada kvaliteta kluba normalno da će i trenerska kvaliteta opadati. S druge strane, koliko god ga ne volili, i meni prvom nije drag zbog svoje demagogije, Ćorić je uradio sasvim korektan posao u prvoj sezoni.Pact1921 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 22:10Basic inace ima u 20 utakmica 1.45 bodova po utakmici i to kad je odradio ljetni prelazni rok u drugoj sezoni je imao u 12 utakmica 15 bodova ili 1.25 bodova po utakmici bez pobjede u gostima . Ispao u kupu od 2 ligasa u sesnestini finala kupa. Za primjer adzem trenutno nakon 16 utakmica ima 1.44 boda po utakmici . A tomislav Ivkovic je imao u svojih 19 utakmica 1.37 bodova po utakmici . Edis mulalic u sezoni kad je naslijedio ivkovica je imao 3 pobjede 7 remija i 3 poraza ili jednostavno 1.23 boda po utakmici . Ali u sledecoj sezoni kad je odradio prelazni rok dosao je do polufinala kupa i u ligi je bio osvajao 1.625 bodova to jest kad se sve sabere imao je 1.49 bodova po utakmici u 37 utakmica. Denis coric je imao ovu proslu sezonu polufinale kupa i nakon 31 kola imao 59 bodova ili 1.9 bodova po utakmici. Po ovom basic je bio gori od Corica i mulalica , bara bara sa Adzemom i bolji od ivkovica. Uzet cemo u komparaciju 2017/18 kad smo osvojili kup i bili drugi to jest adzemova prva sezona tad smo imali u 32 utakmice 63 boda ili 1.97 bodova po utakmici . Cak Osimova sezona 2019/2020 skupio je u 42 boda u 22 utakmice ili 1.91 bodova po utakmici . Mulaliceva prva sezona i nju da napisem on je u 20 utakmica jer je preuzeo ekipu u 11 kolu imao 41 bod osvojen ili 2.05 bodova po utakmici naravno u toj sezoni je imao 7 pobjeda zaredom . Ovo sam ja sve napisao samo da pokazem kako smo mi pali kao klub da se zadovoljavamo malim stvarima i da od nekih trenera dizemo nesto a zapravo nisu kao basic je bio za standarde 2017 i 2018 uzasan trener , ali ga ljudi kuju u zvijezde.
Fk Željezničar.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
MA HAJTE MOLIM VAS
Zar nas nije odveo u Evropu nakon sezone gdje smo se borili za opstanak, gdje je pobjegao ekipama sredine i donjeg dijela tabele (sada se mucimo s njima i egal smo), gdje je vratio Jabera da igra i prodali ga rekordno?!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- jointunija
- Kontakt:
Prvo,taj Maroodza ne igra zbog kartona,drugo,Ibraheem je četvrti stranac,to si sve trebao prije nego li si ovoliko gluposti napisao.Bonton je napisao/la: ↑07 dec 2025, 02:51Da malo skrenemo s poganih tema i protabirimo o današnjoj utakmici...
Muftić
Vini Erik Deni Ibrahim Pejić
Jaganjac
Cveti odgovara širina Koševa, mislim da bi on najkorisniji bio na umornog Maroodzu, Vini i Pejić su defanzivno dosta odgovorniji, što će nam trebat u prvom poluvremenu.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Mislim na Ismaila, veznjaka, moja greška. Piso sam ovo u 3 ujutru.jointunija je napisao/la: ↑07 dec 2025, 08:53Prvo,taj Maroodza ne igra zbog kartona,drugo,Ibraheem je četvrti stranac,to si sve trebao prije nego li si ovoliko gluposti napisao.Bonton je napisao/la: ↑07 dec 2025, 02:51Da malo skrenemo s poganih tema i protabirimo o današnjoj utakmici...
Muftić
Jaganjac
Cveti odgovara širina Koševa, mislim da bi on najkorisniji bio na umornog Maroodzu, Vini i Pejić su defanzivno dosta odgovorniji, što će nam trebat u prvom poluvremenu.
A tebi ako su draže teme Mulalić, Ivković, Čorić i Bašić drži se toga.
Ne lupajte po temi bezveze insajderi
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Srce na teren. Gazi gazi gazi pitare! 

- jointunija
- Kontakt:
Baš je problem taj intezitet veznog reda što marokanac ne može kondiciono preko 60.minuta,a i potrošili smo se u četvrtak ganjajući rezultatBonton je napisao/la: ↑07 dec 2025, 09:05Mislim na Ismaila, veznjaka, moja greška. Piso sam ovo u 3 ujutru.jointunija je napisao/la: ↑07 dec 2025, 08:53Prvo,taj Maroodza ne igra zbog kartona,drugo,Ibraheem je četvrti stranac,to si sve trebao prije nego li si ovoliko gluposti napisao.Bonton je napisao/la: ↑07 dec 2025, 02:51Da malo skrenemo s poganih tema i protabirimo o današnjoj utakmici...
Muftić
Jaganjac
A tebi ako su draže teme Mulalić, Ivković, Čorić i Bašić drži se toga.
I sve to na stranu,ako individualno budemo griješili kao zadnjih 5 tekmi.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
- Hrammm1921
- Kontakt:
Al kolko je vazna utakmica danas , auuuu .. golemo
Nadam se da cemo ponoviti drugo pol protiv listice, njima je odbrana isto katastrofalna, moramo iskoristiti nesto
Cveta - Bolja odradite svoje !
Nadam se da cemo ponoviti drugo pol protiv listice, njima je odbrana isto katastrofalna, moramo iskoristiti nesto
Cveta - Bolja odradite svoje !

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)

[/url]