Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Alen Omic sam za sebe odlucio, ili je puska bila na glavi.
..Spominje se Sikiras ok ajmo malo o Gordicu,Krasicu...
..Spominje se Sikiras ok ajmo malo o Gordicu,Krasicu...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mozda je trebao da prebaci Savovica, Salica i Baju na Islam ili da ih udari cekicem u glavu pa kada se probude kaze im da su Bosanci?lumani je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la:Bajina porodica ne smatra BiH kao za svoju domovinu. Jel treba dalje?
Ovdje je prica o momcima cije porodice vole BiH ali igraju za Sloveniju danas npr. O onima koji su stvarno izgubljeni, a ne o onima koji nikad nisu bili nasi.
Odgovor: Nurkic ne igra niti za BiH
Ponavljam 6,7 igraca je pobijeglo ..preldzic pobjegao a sada i Nurkic zeli.Nihad mijenja pasos...Cekaj zar je moguce pa mi imamo Haruna.
Djedovicu klub dao uslov ako hoce da ostane da mora promijeniti drz. Znaci Harun je kriv sto je Djedovic los patriota?
@Olympique I sad je Harun kriv sto Djedovic mijenja pasos da bi bio stranac manje u ekipi, sto je Turska platila ispisnicu za Preldzica?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Pa zar se isto ne desava,kao sto se desavalo i prije,sta je Harun promijenio?Ethel je napisao/la:@Olympique I sad je Harun kriv sto Djedovic mijenja pasos da bi bio stranac manje u ekipi, sto je Turska platila ispisnicu za Preldzica?
Nije Harun kriv a nisu ni oni prije njega svako sebi bira sudbinu...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne desava se, Harun je regrutovao u mlade reprezentacije.
Igrac u godinama Preldzica je vec bio ukraden davnih dana kada je imao manje godina.. Da je Harun bio prije taj Preldzic bi igrao sa 15-16 za BiH i to je to
Igrac u godinama Preldzica je vec bio ukraden davnih dana kada je imao manje godina.. Da je Harun bio prije taj Preldzic bi igrao sa 15-16 za BiH i to je to
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 29 nov 2015, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo,Olympique je napisao/la:Pa zar se isto ne desava,kao sto se desavalo i prije,sta je Harun promijenio?Ethel je napisao/la:@Olympique I sad je Harun kriv sto Djedovic mijenja pasos da bi bio stranac manje u ekipi, sto je Turska platila ispisnicu za Preldzica?

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Harun nije nista napravio Sparsi su projekat koji prije nije postojao a Harun nije u dobrim odnosima sa Sparsima...Najveci grobar bih kosarke se zove Kifla dozvolio je Misku da razjebe bih kosarku i mnogo talenata.
Olympique je napisao/la:Pa zar se isto ne desava,kao sto se desavalo i prije,sta je Harun promijenio?Ethel je napisao/la:@Olympique I sad je Harun kriv sto Djedovic mijenja pasos da bi bio stranac manje u ekipi, sto je Turska platila ispisnicu za Preldzica?
Nista nije promjenio, sada ce Spasojevic i Covickovic da procvjetaju BiH kosarku, a Buducnost Bijeljina ti je jedan od kljucnih klubova u njegovim redovima imas najmanje 4 potencijalna reprezentativca koji ce biti ko Njegos i Borisa talenta.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Svako bira sebi.Kuzimca su nagovarali sada pjeva drugu himnu..Za ovu drzavu ce igrati oni koji vole bih nije bitna vjera.
-
- Kontakt:
vidjeces za 3-4 godine kako ce izgledati nase omladinske selekcije ,sad imamo sve u A diviziji kadeti prvaci evrope ,ima li su sve uslove za rad pripreme ,turniri ,prijateljske utakmice .kao sto reko vidjeces kako ce to izgledati za par godina .lumani je napisao/la:Svako bira sebi.Kuzimca su nagovarali sada pjeva drugu himnu..Za ovu drzavu ce igrati oni koji vole bih nije bitna vjera.
bravoOlympique je napisao/la: Bravo,u mandatu Haruna on pocinje da igra za Sloveniju.
U mandatu Haruna,Djedovic mijenja pasos,stani zar to isto nije ucinio Preldzic?

dakle, Harun je natjerao Omića da zaigra za Sloveniju, a Đedovića da mijenja pasoš
ovo je vrhunac haiku poezije

-
- Kontakt:
Nurkić u 2 dana napiše dva memoarska pisma, sa kojima može ravnopravno kandidirati za kakvu knjževnu nagradu, a onda u "ekskluzivnom razgovoru" za svoj protal sportsport.ba ne progovori riječi.. Hajmo čistom logikom..kada te nešto toliko muči da potrošiš pola dana na pisanje memoara progovorit ćeš na "guzicu" i kada te niko ništa ne pita..Ili "kakvog li iznenađenja" ono je ipak pisao čuveni menadžer Nurkića !!!!!
Uglavnom, ako neko čita ovo od ovih novinarčića sportsport.ba može li napraviti intervju sa Nurkićem i postavit mu pitanje ko će biti novi selektor, zatim sa kojim kadrovima smo u mlađim selekcijama, te naravno kakav nam je plan priprema...Vole ljudi sve da se pitaju, pa čisto da provjerimo i to...
Eto da napomenem i fizioterapeut reprezentacije BiH je imao svoje obraćanje na facebooku, kao i Džanan Musa, te bi bilo lijepo da je i to prenešeno.... Kažu sloboda medija i demokratija da se sve strane čuju..
Uglavnom, ako neko čita ovo od ovih novinarčića sportsport.ba može li napraviti intervju sa Nurkićem i postavit mu pitanje ko će biti novi selektor, zatim sa kojim kadrovima smo u mlađim selekcijama, te naravno kakav nam je plan priprema...Vole ljudi sve da se pitaju, pa čisto da provjerimo i to...
Eto da napomenem i fizioterapeut reprezentacije BiH je imao svoje obraćanje na facebooku, kao i Džanan Musa, te bi bilo lijepo da je i to prenešeno.... Kažu sloboda medija i demokratija da se sve strane čuju..
bordobijeli je napisao/la:vidjeces za 3-4 godine kako ce izgledati nase omladinske selekcije ,sad imamo sve u A diviziji kadeti prvaci evrope ,ima li su sve uslove za rad pripreme ,turniri ,prijateljske utakmice .kao sto reko vidjeces kako ce to izgledati za par godina .lumani je napisao/la:Svako bira sebi.Kuzimca su nagovarali sada pjeva drugu himnu..Za ovu drzavu ce igrati oni koji vole bih nije bitna vjera.
Talenti dolaze i odlaze a dok su Sparsi tu nema brige.Ima li uslove a i pomoc iz Viteza.
Eto Harun je napustio funkciju koju je ovaj mazlum zahtijevao da napusti i šta bi, hoćel se vratiti u reprezentaciju, jarane ko da je Nowitzki uzeo postavljat uslova
Steta sto se nisu nekako dogovorili i pomirili za godinu dana. Kao sto napisa Musa. Potrebni su i Juka ali i sportski radnici koji daju sve od sebe za ovu selekciju i njene buduce mlade igrace. Nemogu da vjerujem jos uvijek da se nisu uspjeli nikako dogovoriti. Velika steta. Bez jakog saveza ( ljudi koji ce se boriti za svakog potencijalnog igraca ) gubimo svi na duze staze. Odnosno odlazimo u prosjek iz kojega se izvlacimo svih ovih godina. Gdje bi se slavili nastup na EP i glatko ispadanje poslje prve faze kao medalje. A to onda nije to. **** to sve onda. Juka vjerovatno nije razmisljao na taj nacin kao npr. Musa sto je.
Izvinjavam se gdje je otišao Harun?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Musa objasnio rumenom , sad jarane Juka jesi nam potreban , ali mojne tisra preko bare , dodji u repku ili igraj ili ne igraj a mojne pisama , odradi nesta za repku pa onda imas pravo da pricas , do tada .... Musa , Sikras , Campara , Atic,...., da Musa nesta prica protiv Mahmutovica ja bih rekao , nego ga uzeo braniti , a ti Juka jesi potreban ali bez ovakvih pisama.....
''Prijatelji dragi, za one koji me ne znaju, moje ime je Elvir Bijedic i fizioterapeut sam košarkaske reprezentacije BiH od 1995, ratne godine, a i sudionik posljednjeg EP gdje je nasa reprezntacija nastupala u francuskom Montpellieru. Da, prilično dug period, od naseg Kindzeta, koji je tada bio selektor, pa do posljednjeg Duska Ivanovica. Puno, jako, puno, igraca se promijenilo, situacija, okolnosti, predsjednistava pa i generalnih sekretara.
Nije mi namjera, bilo koga glorificirati, braniti od bilo cega, ili bilo cijih napada, nego zelim da dam svoj doprinos novonastaloj situaciji u KSBiH. Mislim da sam potpuno relevantan da o tome govorim, jer sa reprezentacijom sam prosao jako puno i jako puno joj dugujem. Dakle, zelim da kazem istinu.
Zelim da kazem da smo jako tesko funkcionisali u ratu i postratnom periodu, utakmice kao domacini smo igrali u Berlinu, bez ikakve logistike, novca...,da igracke velicine nikada nisu bile upitne u nastupu za reprezentaciju.
Istina je da od 2005. pa do 2011. nismo bili na EP i istina je da je to tezak period za KSBiH i reprezentaciju. Radi prijatelja i javnosti zelim da kazem da je reprezentacija u tom periodu funkcionisala jako tesko, u tolikoj mjeri da je bilo upitno otici na prijateljsku utakmicu jer novaca za autobus nije bilo.
Uzgred to su uglavnom bile jako lose pripremne utakmice ( univerzitetska selekcija Turske) !!!!
Istina je da je grad domacin, par godina za redom bio sjajni Cazin, sa sjajnim ljudima i publikom. Toliko dobrim ljudima da su nas u hotelu i po restoranima hranili na svoj racun. Ali u Cazinu,uslovi za rad i zivot reprezentacije su bili jako, jako losi.
O uslovima za rad medicinske sluzbe i o dodacima prehrani, opremi i sl.ne bih govorio. Premalo je prostora da sve pobrojim. Reci cu samo - niceg nije bilo!!!!! Istina je da je postojala A muska selekcija, a da su ostale bile na ivici okupljanja, ili nisu postojale, dugovanja Saveza vec se mjere milionima. Istina je da smo u tom periodu izgubili na desetine mladih igraca koji su otisli da igraju za drzave koje svoje mlade reprezentativce okupljaju.
Sve u svemu dosli smo pred ambis. A onda potpuni preokret. Na celo Saveza dolaz, Harun Mahmutovic i u iznimno kratkom periodu stvari se slazu. Odlazimo na EP, konsoliduje se finansijska situacija, 2012 Aco je selektor, okupljaju se djeca svih uzrasta, ozivjela je zenska kosarka, 3 pobjede, sjajan nastup u Sloveniji, Djeca iz svih krajeva BiH igraju za svoju drzavu. Igraju i ne idu pod zastavu drugih, Uslovi za rad u svim reprezentacijima potpuno isti. Oprema, smjestaj, ishrana,putovanja, dodaci prehrani, medicinska zastita, vrhunske pripremne utakmice sa vrhunskim selektorima najviseg renomea. Slag na kraju i to je novija istorija,valjda je toliko ovaj narod kratke pameti zapamtio KADETSKI SMO PRVACI EVROPE, polufinalisti EP do 18, U pogonu je ove godine 7 (sedam) reprezentacija Istina je!!!
Kad smo kod istine imam obavezu da kazem da je Jusuf Nurkic samovoljno napustio kamp reprezentacije i nikom se nije javljao na pozive. Kaze da je imao bolove u koljenu. Istina je i to da kosarka boli i da je jako puno igraca koje boli i tetiva i loza i zglob i to im ne predstavlja prepreku za nastup. Boljelo ga je i pregledan je i konstatovano da nema prepreka za trening i nastupe u drzavnom dresu. U prilog tome ide i cinjenica da je cijelu sezonu odigrao za Denver, oko 80 utakmica. Za Denver moze, ali za BiH ne moze. I neka je, neka igra, ali neka pusti cestite ljude da ovdje posteno grade nesto sto vec mnogi unaprijed osudjuju na propast.
Harune Mahmutovicu, ima jos ljudi koji znaju cijeniti ono sto radis i u citavoj ovoj prici nisi sam.
Hvala za sve sto cinis za BH kosarku!!!!'', navodi se u pismu fizioterapeuta naše reprezentacije.
Podsjećamo, da su i prilikom prvog sukoba sa Jusufom Nurkićem, svi reprezentativci potpisali pismo u kojem se navodi da su stali na stranu generalnog sekretara Haruna Mahmutovića i košarkaškog Saveza BiH.
Nije mi namjera, bilo koga glorificirati, braniti od bilo cega, ili bilo cijih napada, nego zelim da dam svoj doprinos novonastaloj situaciji u KSBiH. Mislim da sam potpuno relevantan da o tome govorim, jer sa reprezentacijom sam prosao jako puno i jako puno joj dugujem. Dakle, zelim da kazem istinu.
Zelim da kazem da smo jako tesko funkcionisali u ratu i postratnom periodu, utakmice kao domacini smo igrali u Berlinu, bez ikakve logistike, novca...,da igracke velicine nikada nisu bile upitne u nastupu za reprezentaciju.
Istina je da od 2005. pa do 2011. nismo bili na EP i istina je da je to tezak period za KSBiH i reprezentaciju. Radi prijatelja i javnosti zelim da kazem da je reprezentacija u tom periodu funkcionisala jako tesko, u tolikoj mjeri da je bilo upitno otici na prijateljsku utakmicu jer novaca za autobus nije bilo.
Uzgred to su uglavnom bile jako lose pripremne utakmice ( univerzitetska selekcija Turske) !!!!
Istina je da je grad domacin, par godina za redom bio sjajni Cazin, sa sjajnim ljudima i publikom. Toliko dobrim ljudima da su nas u hotelu i po restoranima hranili na svoj racun. Ali u Cazinu,uslovi za rad i zivot reprezentacije su bili jako, jako losi.
O uslovima za rad medicinske sluzbe i o dodacima prehrani, opremi i sl.ne bih govorio. Premalo je prostora da sve pobrojim. Reci cu samo - niceg nije bilo!!!!! Istina je da je postojala A muska selekcija, a da su ostale bile na ivici okupljanja, ili nisu postojale, dugovanja Saveza vec se mjere milionima. Istina je da smo u tom periodu izgubili na desetine mladih igraca koji su otisli da igraju za drzave koje svoje mlade reprezentativce okupljaju.
Sve u svemu dosli smo pred ambis. A onda potpuni preokret. Na celo Saveza dolaz, Harun Mahmutovic i u iznimno kratkom periodu stvari se slazu. Odlazimo na EP, konsoliduje se finansijska situacija, 2012 Aco je selektor, okupljaju se djeca svih uzrasta, ozivjela je zenska kosarka, 3 pobjede, sjajan nastup u Sloveniji, Djeca iz svih krajeva BiH igraju za svoju drzavu. Igraju i ne idu pod zastavu drugih, Uslovi za rad u svim reprezentacijima potpuno isti. Oprema, smjestaj, ishrana,putovanja, dodaci prehrani, medicinska zastita, vrhunske pripremne utakmice sa vrhunskim selektorima najviseg renomea. Slag na kraju i to je novija istorija,valjda je toliko ovaj narod kratke pameti zapamtio KADETSKI SMO PRVACI EVROPE, polufinalisti EP do 18, U pogonu je ove godine 7 (sedam) reprezentacija Istina je!!!
Kad smo kod istine imam obavezu da kazem da je Jusuf Nurkic samovoljno napustio kamp reprezentacije i nikom se nije javljao na pozive. Kaze da je imao bolove u koljenu. Istina je i to da kosarka boli i da je jako puno igraca koje boli i tetiva i loza i zglob i to im ne predstavlja prepreku za nastup. Boljelo ga je i pregledan je i konstatovano da nema prepreka za trening i nastupe u drzavnom dresu. U prilog tome ide i cinjenica da je cijelu sezonu odigrao za Denver, oko 80 utakmica. Za Denver moze, ali za BiH ne moze. I neka je, neka igra, ali neka pusti cestite ljude da ovdje posteno grade nesto sto vec mnogi unaprijed osudjuju na propast.
Harune Mahmutovicu, ima jos ljudi koji znaju cijeniti ono sto radis i u citavoj ovoj prici nisi sam.
Hvala za sve sto cinis za BH kosarku!!!!'', navodi se u pismu fizioterapeuta naše reprezentacije.
Podsjećamo, da su i prilikom prvog sukoba sa Jusufom Nurkićem, svi reprezentativci potpisali pismo u kojem se navodi da su stali na stranu generalnog sekretara Haruna Mahmutovića i košarkaškog Saveza BiH.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako se jedan za drugim pisaju gmazu na celo i njegovim obozavateljima tipa lumani tj enesovim gebelsovcima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.