Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
djedovic najbolji kod albe sa 13 poena(3/6 za 2, 2/2 za 3, 1/1 slobodna), 3 skoka i 2 asistencije u porazu od bayerna, u prvoj utakmici play-offa
Takmicarska sezona se priblizava kraju....i reko da podjelim svoje misljenje kako bi mogao da izgleda sastav 12 za EuroBasket...svjestan sam da neki se nece sloziti samnom ali gledajuci na ovu sezonu....a i igre ranije u repki..iskustva itd licno mislim da ukoliko se odazovu svi sa ovog spiska da po mom misljenu imamo pokrivene sve pozicije isto tako smatram da u ovom trenutko bolje nemamo..to moze biti neka pozicija za nijansu da neko smatra da bi neki drugi igrac bolje dosao ali eto da cujem reakcije....
CENTER
KIKANOVIC Enisey Krasnoyarsk (RUS)
SINANOVIC Valladolid (ESP)
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
WRIGHT Spartak St.Petersburg (RUS)
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki
SHOOTING FORWARD
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
TELETOVIC Brooklyn Nets (USA)
SAVOVIC Crvena Zvezda (SRB)
CENTER
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki
SHOOTING FORWARD
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
Svedjanin je napisao/la:Takmicarska sezona se priblizava kraju....i reko da podjelim svoje misljenje kako bi mogao da izgleda sastav 12 za EuroBasket...svjestan sam da neki se nece sloziti samnom ali gledajuci na ovu sezonu....a i igre ranije u repki..iskustva itd licno mislim da ukoliko se odazovu svi sa ovog spiska da po mom misljenu imamo pokrivene sve pozicije isto tako smatram da u ovom trenutko bolje nemamo..to moze biti neka pozicija za nijansu da neko smatra da bi neki drugi igrac bolje dosao ali eto da cujem reakcije....
CENTER
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki
SHOOTING FORWARD
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
Nihad je S.G a moze igrati i S.F

Nisam naveo ali upravo to su po meni upitnici znaci da li ce "Savovic" i "Kuzmic" reci "DA" reprezentaciji a prije toga da li ce biti pozvani od strane selektora. Ali kvalitet imaju. U koliko Savovic kaze ne ili ne bude pozvan po meni je prva opcija Bavcic na PF kao zamjena Teletovicu. Ima tu jos da kazem rezervi i po meni u absolutnoj opciji kao rezerve su Mitrovic, Bavcic te ovaj novi "Stipanovic" centar iz Vanolia (ITA).
Kapellan, Mitrovic, Perisic, Bavcic su isto imali solidne sezone tu je i mali Vrabac koji sigurno ima mjesta medju 14 putnika (mislim da ih toliko ide) na EP.
Savovic se nije odlucio i njega ne mozes stavljati jer nije definitivno izabrao da ce igrati za BiH, kao i Kuzmic koji s dvoumi vec godinu dana i sam ne zna da li bi da igra za nas. Kao sto neko napisa ide vecinom 5 visokih igraca a 7 niskih, tu bih izbacio onda savovica sa pozicije 4 jer rekao sam nije sigurno da ce igrati za nas, a Kikanovica bi prebacio na poziciju 4 zajedno sa Mirzom, jer sa Kuzmicem ako bi igrao imamo onda 3 centra, i Kikan bi sigurno mogao onda preci na 4.
Evo moj neki spisak od 14 igraca koji je slican ovom gore samo sam ubacio 2-3 nova igraca.
CENTER
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki (BIH)
MITROVIC Kavala (GRE)
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
SHOOTING FORWARD
PERISIC Siroki (BIH)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
BAVCIC KAOD (GRE)
Savovic se nije odlucio i njega ne mozes stavljati jer nije definitivno izabrao da ce igrati za BiH, kao i Kuzmic koji s dvoumi vec godinu dana i sam ne zna da li bi da igra za nas. Kao sto neko napisa ide vecinom 5 visokih igraca a 7 niskih, tu bih izbacio onda savovica sa pozicije 4 jer rekao sam nije sigurno da ce igrati za nas, a Kikanovica bi prebacio na poziciju 4 zajedno sa Mirzom, jer sa Kuzmicem ako bi igrao imamo onda 3 centra, i Kikan bi sigurno mogao onda preci na 4.
Evo moj neki spisak od 14 igraca koji je slican ovom gore samo sam ubacio 2-3 nova igraca.
CENTER
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki (BIH)
MITROVIC Kavala (GRE)
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
SHOOTING FORWARD
PERISIC Siroki (BIH)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
BAVCIC KAOD (GRE)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Svedjanin je napisao/la:Nisam naveo ali upravo to su po meni upitnici znaci da li ce "Savovic" i "Kuzmic" reci "DA" reprezentaciji a prije toga da li ce biti pozvani od strane selektora. Ali kvalitet imaju. U koliko Savovic kaze ne ili ne bude pozvan po meni je prva opcija Bavcic na PF kao zamjena Teletovicu. Ima tu jos da kazem rezervi i po meni u absolutnoj opciji kao rezerve su Mitrovic, Bavcic te ovaj novi "Stipanovic" centar iz Vanolia (ITA).
Kod Ace se nikad ne zna

I to nije lose ma da se ne slazem za Kapelan jer ako gledas statistiku na Eurbasket.com i poredis sa ostalim igracima na toj poziciji "PG" nije nesto. Dok Persic bi mogao ali sta je sa njim nema ga nikako u Sirokom jel povreda u pitanju ili?. Koliko znam 12 ide na EP ma da je bilo price o 14 ali da je ipak propalo.
Kao sto pises Savovic i Kuzmic su upitnici. U ostalom dobar roster...
Ne znam sta je sa Perisicem ali sam primjetio da ga nije bilo jedno vrijeme u Sirokom, Sa ovakvim sastavom bi bili veoma dobri na EP realno od ovoga nemamo nista bolje, ali je vrlo moguce da ce Aco pozvati neko novo ime 1-2 igraca sigurno, ne znam tacno koliko ide igraca znam da je jedno vrijeme islo 14..
Svedjanin je napisao/la:I to nije lose ma da se ne slazem za Kapelan jer ako gledas statistiku na Eurbasket.com i poredis sa ostalim igracima na toj poziciji "PG" nije nesto. Dok Persic bi mogao ali sta je sa njim nema ga nikako u Sirokom jel povreda u pitanju ili?. Koliko znam 12 ide na EP ma da je bilo price o 14 ali da je ipak propalo.
Dalibor je povrijeden duze vrijeme,inace dosta koristan igrac.
Svidja mi se ova ideja da se Kikanovic prebaci na 4.LloriS je napisao/la:Kapellan, Mitrovic, Perisic, Bavcic su isto imali solidne sezone tu je i mali Vrabac koji sigurno ima mjesta medju 14 putnika (mislim da ih toliko ide) na EP.
CENTER
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki (BIH)
MITROVIC Kavala (GRE)
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
SHOOTING FORWARD
PERISIC Siroki (BIH)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
BAVCIC KAOD (GRE)
Kikanovic na poziciji 4 je najrealnija opcija, pogotovo ako se uzme u obzir da imamo sad 3 centra koji su fizicki jaci i veci od Kikana. Kikanovic je jednostavno morao igrati centra ovih godina jer nismo imali na toj poziciji rijesenja, sad kad imamo Nurkica, Sinanovica a nadam se i Kuzmica, ovo je prilika da se Kikan prebaci na krilnog centra jer sa njim na poziciji 5 znate svi da smo imali dosta problema sa skokom, mislim da ce Aco o ovom i razmisliti malo...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ti stvarno Nurkica vec ubrajas u ozbiljne centre i nekog ko bi mogao imati produkciju na EP-u?LloriS je napisao/la:Kikanovic na poziciji 4 je najrealnija opcija, pogotovo ako se uzme u obzir da imamo sad 3 centra koji su fizicki jaci i veci od Kikana. Kikanovic je jednostavno morao igrati centra ovih godina jer nismo imali na toj poziciji rijesenja, sad kad imamo Nurkica, Sinanovica a nadam se i Kuzmica, ovo je prilika da se Kikan prebaci na krilnog centra jer sa njim na poziciji 5 znate svi da smo imali dosta problema sa skokom, mislim da ce Aco o ovom i razmisliti malo...

Zasto da ne bar 10-15 min, Sinanovic 20-ak min, jos ako bude tu Kuzmic onda je jos lakse podijeliti minutazu, a opet ima tu i Kikan, hocu da kazem da imamo sirinu ako bude ovaj sastav Nurkic sigurno moze odigrati najmanje 10 min kvalitetnih. Prije smo imali velike probleme na pozciji 5 sad se je to donekle i popravilo.. Ne moze se porediti EP i NLB liga ali je Nurka ove sezone odigrao nekoliko odlicnih utakmica, u kvalifikacijama je prije 9 mjeseci imao isto svoje minute koje nije lose iskoristio, ova godina dana sto je bio u Cedeviti i Zadru ce mu sigurno dobro doci i imace puno vise samopuzdanja u reprezentaciji.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Preoptimistican si i mislim da njega nece biti ni u rosteru za ovo EP,a kamo li da igra 10-15min!?LloriS je napisao/la:Zasto da ne bar 10-15 min, Sinanovic 20-ak min, jos ako bude tu Kuzmic onda je jos lakse podijeliti minutazu, a opet ima tu i Kikan, hocu da kazem da imamo sirinu ako bude ovaj sastav Nurkic sigurno moze odigrati najmanje 10 min kvalitetnih. Prije smo imali velike probleme na pozciji 5 sad se je to donekle i popravilo.. Ne moze se porediti EP i NLB liga ali je Nurka ove sezone odigrao nekoliko odlicnih utakmica, u kvalifikacijama je prije 9 mjeseci imao isto svoje minute koje nije lose iskoristio, ova godina dana sto je bio u Cedeviti i Zadru ce mu sigurno dobro doci i imace puno vise samopuzdanja u reprezentaciji.

Upravu si da nije konstantan u svom klubu, realno u nasoj grupi su najbolji centri evrope to je sigurno, za Kuzmica znam da nije siguran ali sam stavio na spisak, naravno u slucaju da Kuzmic ne bude igrao za nas, a kojim slucajem Nurkica ne bude vodio na EP sto sumnjam iskreno, onda ce Kikanovic sigurno igrati opet 5, jer cemo dole na 4 imati Mirzu, Bavcica takodje, a i Masic je u kvalifikacijama igrao kao nisko krilo samo ne znam koliko bi mogao igrati na EP jer ponavljam grupa u kojoj igramo je grupa koja ima najkvalitetnije igrace na pozicijama 4-5.
Iskreno se nadam da ce Kuzmic a i Savovic pristati igrati za nas jer bi sa tim rijesili veliki posao, ostale pozicije su manje vise realne i to je to sto imamo od igraca na vanjskim pozicijama mozda upadne neko novo ime jos..
Iskreno se nadam da ce Kuzmic a i Savovic pristati igrati za nas jer bi sa tim rijesili veliki posao, ostale pozicije su manje vise realne i to je to sto imamo od igraca na vanjskim pozicijama mozda upadne neko novo ime jos..
Sa obzirom da mi intuicija govori da Savović i Kuzmic neće igrati(daj Boze da grijesim) moj roster a pretpostavljam da i Aco ovako razmislja.
poz.
1. Wright
1. Pasalić
1-2 Gordic
2 Šutalo
2-3 Djedović
3 Mašić
4. Teletović
4. Bavčić
4-5 Kikanović
5 Stipanović
5 Sinanović
5 Nurkić
Jeino sto nisam siguran za Nurkića i Šutala ostalih 10 poprilično sigurni za EP
poz.
1. Wright
1. Pasalić
1-2 Gordic
2 Šutalo
2-3 Djedović
3 Mašić
4. Teletović
4. Bavčić
4-5 Kikanović
5 Stipanović
5 Sinanović
5 Nurkić
Jeino sto nisam siguran za Nurkića i Šutala ostalih 10 poprilično sigurni za EP
lumani je napisao/la:Svedjanin je napisao/la:Takmicarska sezona se priblizava kraju....i reko da podjelim svoje misljenje kako bi mogao da izgleda sastav 12 za EuroBasket...svjestan sam da neki se nece sloziti samnom ali gledajuci na ovu sezonu....a i igre ranije u repki..iskustva itd licno mislim da ukoliko se odazovu svi sa ovog spiska da po mom misljenu imamo pokrivene sve pozicije isto tako smatram da u ovom trenutko bolje nemamo..to moze biti neka pozicija za nijansu da neko smatra da bi neki drugi igrac bolje dosao ali eto da cujem reakcije....
CENTER
NURKIC Zadar (CRO)
KUZMIC Joventut (ESP)
POINT GUARD
GORDIC Partizan (SRB)
PASALIC Aris (GRE)
SHOOTING GUARD
SUTALO Siroki
SHOOTING FORWARD
DEDOVIC Alba Berlin(GER)
MASIC Cedevita (CRO)
POWER FORWARD
Nihad je S.G a moze igrati i S.Fa gorda i pasha mogu igrati S.G.Inace ide pravilo 7 na vecim +5 na ostalim.Mislim da Kuzmic ne dolazi zbog ljetne nba lige,a Savovic ako ga Duda ne pozove
Alternativa je Bavcic iii bice neko iznenadenje
misliš 7 na visokim pozicijama?
znas ti sta ja mislim
nego sam pisao sa posla,pa na brzinu 

lumani je napisao/la:znas ti sta ja mislimnego sam pisao sa posla,pa na brzinu

Ne bih ja bas bio ubijedjen da ce Muha biti medju 12, cak stavise. Jusuf je sam sebe malo zakopao u odnosu sa Acom, ali eto vidjet cemo. Stipanovic bi trebao biti medju 12 igraca, a sta cemo sa Adamovicem
Pa u 12 naravno..

Pa u 12 naravno..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....