FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 14 mar 2012, 10:38

Željezničar - Borac, najava

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... c-najava-1" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 14 mar 2012, 10:41

Pustite prazne price, ne valja ovo ne valja ono, Nikad nam nije bilo bolje u zadnjih 10 godina zato NE SERITE i pustite Trolove, koji ne zele nista dobro ovom klubu ( Prinundjen)!!!

Nego....

SVI NA GRBAVICU!
Zadnja izmjena: Luca.Toni, dana/u 14 mar 2012, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
Razumijes ti mene burazere moj :)

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 14 mar 2012, 10:42

Svi u Dolinu!!!!Polufinale je kupa..manite se suplje ;)

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 14 mar 2012, 10:43

Zeljo.ba je napisao/la:Skoro 20 tekmi bez poraza i vama normalno sto dodje nekih 5000 ljudi na grbavicu..Ubjedjen sam da se na grbavici djeli bar po lizalo da bi doslo vise raje..I kakve marketinske kampanje trebaju da dovedu guzicare na grbavicu,imas ponajbolju ekipu poslije rata,imas rezultate imas sve.Znaci dovoljno je samo malo volje i zelje i da dovuces guzicu na grbavicu ali izgleda i ovo je malo.Ova ekipa zasluzuje bolju podrsku valjda to treba svima biti jasno.
Ma raja ti ne trazi puno,dovoljno je da srede malo stadion,naprave wc srede ulaze na stadion i slicno sto bode u oci svima a ne trazi puno novca da se uradi.Pa sad i ovaj jug da ga jbes ovo se moglo ocistiti i stvorila bi se odma neka pozitivnija atmosfera.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 mar 2012, 10:44

A sada:
[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 14 mar 2012, 10:46

jeste pegle..hocete rostilj da raspalimo i gajbu pive :lol:

MarkoDa
Kontakt:

Post Postao/la MarkoDa » 14 mar 2012, 10:56

Evo odosmo se ja,Sake i sizl manizl Snoop Dogg puhnut pa na vopi pa u dolinu.Danas 2:0 Bogi i Smajic strijelci :)
A zasto ne bit' obican i voljet male stvari zasto svako mora biti glavni,sta to lijepo ima obraz zakrpljen sa flekom, zasto sa tugom gledam za covjekom?

nanek

Post Postao/la nanek » 14 mar 2012, 11:01

Ocel biti i danas kakav link ko prosli put protiv sirokog ? :) Prosli put je bilo nekoliko nez ocel danas biti ? pa ako moze neko da postavi :) Hvala :)

EDIT: prosli put je bilo ovdje :)
http://www.hercegovina.live.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.myalea.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportp2p.tv/channel1/" onclick="window.open(this.href);return false;

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 14 mar 2012, 11:08

Momci u koji dio sjevera da idem da se ne nadjem u sred gungule :lol: :lol: ? Nisam bila u subotu pa ne znam ;)
Željeznicar za život cijeli !

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 14 mar 2012, 11:20

nanek je napisao/la:Ocel biti i danas kakav link ko prosli put protiv sirokog ? :) Prosli put je bilo nekoliko nez ocel danas biti ? pa ako moze neko da postavi :) Hvala :)

EDIT: prosli put je bilo ovdje :)
http://www.hercegovina.live.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.myalea.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportp2p.tv/channel1/" onclick="window.open(this.href);return false;
na tom hercegovina budu sve utakmice sirokog, ali samo njih prenose, tako da otpada ova nasa tekma sa borcem
Za zivot cijeli!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 14 mar 2012, 11:21

Ne znam ko je zadužen za određivanje cijene karata za Željine utakmice. Radi li se o pojedincu (Žujo, Amar. Đelo, Buki...) ili o kolektivnom tijelu (Uprava, Predsjedništvo kluba, Skupština, Stručni štab...)?

Za slabije posjete na stadion su isključivi krivci ljudi koji su u klubu. Ne može navijač biti kriv. Navijač ili simpatizer je kupac i uvijek se znalo da su kupci uvijek u pravu. Odnosno moraju biti u pravu ukoliko želiš plasirati svoj proizvod.

Amar govori o uspjesima i oni su evidentni, ali nije to jedina stvar koja navijača/kupca dovodi do stadiona. Ima tu milion faktora. Uslovi, smještaj, ulazi, komoditet, čistoća, sigurnost, vremenske prilike, cijena karte, itd...itd... Od svih navedenih stvari za koje je odgovoran Amar (stručni štab) su uslovi ispunjeni da Grbavica bude svaku utakmicu krcata. Da li su ispunjeni ostali uslovi? Čisto sumnjam. Naprotiv. Sve to treba sagledati i pokušati privući navijača/kupca na utakmicu. To se zove tržišna ekonomija. Meni je uvijek draže ući u neku sređenu kafanu, nego u prljavu birtiju, pa neka je u njoj piva duplo jeftinija. Znači treba sve aspekte sagledati pa se odlučiti za neki poslovni potez. Ja na to tako gledam.

Da ne bi ispalo kako samo serem, a ništa konkretno ne predlažem, evo i to dođe na red. Da sam neko ko odlučuje u Želji, prvo bih cijenu karata na svim tribinama snizio za 1 KM, Jug 4 KM, Sjever 7 KM, Zapad 9 KM, a zatim to marketinški propratio kroz sve relevantne pisane, elektronske, video i audio medije. Zašto? Mislim da bi ta 1 KM psihološki djelovala na sve navijače. Vidjela bi se volja kluba da ih poštuje itd... itd...

Izvinjavam se na dužem postu, ali sam uvjeren da bi se ovaj prvi korak mogao učiniti i dao bi sigurno dobre rezultate. Jer, ako se sjetimo zadnjih nastupa u Evropi (Šerif i Makabi) znamo da je karta bila 5 KM i bilo je dosta raje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

POPAY
Kontakt:

Post Postao/la POPAY » 14 mar 2012, 11:29

Pa momci sta bi vi da gledate zelju a a da placate karte ko da gledate kamesnicu.Pa ja placam 3 km da gledam 4 ligu alo 4 ligu tj kantonalnu ba,tacno neki se od nas nalaze u nekom imaginarnom svijetu.Zabrinjavajuce... :roll:

dino94
Kontakt:

Post Postao/la dino94 » 14 mar 2012, 11:32

avlami97 je napisao/la:Ne znam ko je zadužen za određivanje cijene karata za Željine utakmice. Radi li se o pojedincu (Žujo, Amar. Đelo, Buki...) ili o kolektivnom tijelu (Uprava, Predsjedništvo kluba, Skupština, Stručni štab...)?

Za slabije posjete na stadion su isključivi krivci ljudi koji su u klubu. Ne može navijač biti kriv. Navijač ili simpatizer je kupac i uvijek se znalo da su kupci uvijek u pravu. Odnosno moraju biti u pravu ukoliko želiš plasirati svoj proizvod.

Amar govori o uspjesima i oni su evidentni, ali nije to jedina stvar koja navijača/kupca dovodi do stadiona. Ima tu milion faktora. Uslovi, smještaj, ulazi, komoditet, čistoća, sigurnost, vremenske prilike, cijena karte, itd...itd... Od svih navedenih stvari za koje je odgovoran Amar (stručni štab) su uslovi ispunjeni da Grbavica bude svaku utakmicu krcata. Da li su ispunjeni ostali uslovi? Čisto sumnjam. Naprotiv. Sve to treba sagledati i pokušati privući navijača/kupca na utakmicu. To se zove tržišna ekonomija. Meni je uvijek draže ući u neku sređenu kafanu, nego u prljavu birtiju, pa neka je u njoj piva duplo jeftinija. Znači treba sve aspekte sagledati pa se odlučiti za neki poslovni potez. Ja na to tako gledam.

Da ne bi ispalo kako samo serem, a ništa konkretno ne predlažem, evo i to dođe na red. Da sam neko ko odlučuje u Želji, prvo bih cijenu karata na svim tribinama snizio za 1 KM, Jug 4 KM, Sjever 7 KM, Zapad 9 KM, a zatim to marketinški propratio kroz sve relevantne pisane, elektronske, video i audio medije. Zašto? Mislim da bi ta 1 KM psihološki djelovala na sve navijače. Vidjela bi se volja kluba da ih poštuje itd... itd...

Izvinjavam se na dužem postu, ali sam uvjeren da bi se ovaj prvi korak mogao učiniti i dao bi sigurno dobre rezultate. Jer, ako se sjetimo zadnjih nastupa u Evropi (Šerif i Makabi) znamo da je karta bila 5 KM i bilo je dosta raje.

Pa jos uz to ukomponovati statistiku dosadasnjih rezultata,niz od 10 pobjeda,povratak bivsih igraca sto je vrlo pozitivan znak,stvoriti pozitivan ambijeent da porodicepocnu dolaziti da su bezbjedni,da imaju sta i viditi,moraju se oni derby navijaci animirati,nas netreba moliti da dodjemo i mi i dolazimo,to je taj kostur od 2-3000 koji su tu,ove ostale treba nagovoriti kroz marketing,dobre igre i jos bolju organizaciju utakmice da dodju,ponuda potraznja to je uspjeh,vise ponudi vise ces dobiti,ovo 2-3000 nas je bilo i kad je Zeljo bio puno slabiji...

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 14 mar 2012, 11:35

Ima jedna stvar koja je jako bitna kada je posjeta na našim stadionim u pitanju, a koja se redovno zaobilazi kao faktor. Percepcija ljudi prema našem/domaćem fudbalu, koja je katastrofalna, N a percepciju pored objektivno lošeg kvaliteta fudbala utiču mediji, i sami fudbalski radnici kroz svoje izjave. Negativna percepcija prema svemu što se odnosi na naš fudbal je sveprisutna kod kvazi novinara. Prenosi se engleska liga onaj neki levat, govori neka se ogledaju naši klubovi. Članak u avazu pred početak svake sezone igrački kadar + tekst koji ocrni takmičenje, i naziva sve ljubitekje domaćeih klubova glupim i primitivnim.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 14 mar 2012, 11:44

FCS je napisao/la:Ima jedna stvar koja je jako bitna kada je posjeta na našim stadionim u pitanju, a koja se redovno zaobilazi kao faktor. Percepcija ljudi prema našem/domaćem fudbalu, koja je katastrofalna, N a percepciju pored objektivno lošeg kvaliteta fudbala utiču mediji, i sami fudbalski radnici kroz svoje izjave. Negativna percepcija prema svemu što se odnosi na naš fudbal je sveprisutna kod kvazi novinara. Prenosi se engleska liga onaj neki levat, govori neka se ogledaju naši klubovi. Članak u avazu pred početak svake sezone igrački kadar + tekst koji ocrni takmičenje, i naziva sve ljubitekje domaćeih klubova glupim i primitivnim.
I ta ima mjesta. Nisam htio širiti. Nabacio sam samo kroki. O ovome bih mogao rahat napisati 10 stranica.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 14 mar 2012, 11:51

POPAY je napisao/la:Pa momci sta bi vi da gledate zelju a a da placate karte ko da gledate kamesnicu.Pa ja placam 3 km da gledam 4 ligu alo 4 ligu tj kantonalnu ba,tacno neki se od nas nalaze u nekom imaginarnom svijetu.Zabrinjavajuce... :roll:
Stvar je u tome što bi se na Grbavici, vjerovatno gledanost udvostručila, a cijena karata u prosjeku bila niža za 15-20%. To je čista korist za klub, ali i za navijače. Neću da dužim i da objašnjavam. Ko se bavi tim poslom u klubu, treba sve argumente pljunuti na hastal pa naći najbolji modus. Za to je vjerovatno i plaćen. Pitanje je samo zanju li ili ne.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 mar 2012, 11:53

Po meni je bolje 2 čovjeka za 8 KM, nego jedan čovjek za 8 KM. :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 14 mar 2012, 11:54

slika

slika
Zadnja izmjena: BolanBolan, dana/u 14 mar 2012, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 14 mar 2012, 11:59

Bianconeri1988 je napisao/la:Po meni je bolje 2 čovjeka za 8 KM, nego jedan čovjek za 8 KM. :mrgreen:
i to 8 km, kao minimalna cijena, mi ispastamo za njihove greske, nije mi zao dati ni 5, ni 8 za Želju, al nas yebu u zdrav mozak sa ovim, prosle godine je bio sjever pet u prve dvije utakmice, jer se nije moglo uci na jug, amare nisu navijaci hafifni, nego je uprava hafifna, pa se nije udostojila da ocisti yebenu tribinu, a imali su i vise nego dovoljno vremena da to ucine
Za zivot cijeli!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 14 mar 2012, 12:02

FCS je napisao/la:Ima jedna stvar koja je jako bitna kada je posjeta na našim stadionim u pitanju, a koja se redovno zaobilazi kao faktor. Percepcija ljudi prema našem/domaćem fudbalu, koja je katastrofalna, N a percepciju pored objektivno lošeg kvaliteta fudbala utiču mediji, i sami fudbalski radnici kroz svoje izjave. Negativna percepcija prema svemu što se odnosi na naš fudbal je sveprisutna kod kvazi novinara. Prenosi se engleska liga onaj neki levat, govori neka se ogledaju naši klubovi. Članak u avazu pred početak svake sezone igrački kadar + tekst koji ocrni takmičenje, i naziva sve ljubitekje domaćeih klubova glupim i primitivnim.
Ma novinari uvijek pišu ono što narod želi da čuje/čita.

Ima kod nas važan faktor koji utiče na posjetu: mi smo navijačka nacija, nismo sportska.

Neko je ranije poredio njemačku i druge zemlje. Na svakom stadionu je većina publike sportska, ona koja hoće jednostavno da uživa u fudbalu, a nekih 20-40% su pravi navijači.

Ja se smatram sportistom, jer se od malih nogu bavim sportom i nisam prestao ni sada kada radim puno radno vrijeme. 3-4 puta sedmično se bavim sportom po par sati. Pored toga svega, uživam u utakmicama bilo da se radi o košarci, fudbalu, rukometu. Navijač jesam, ali utakmicu gledam prije svega sa sportskog aspekta i uvijek će mi bit veći merak otići na utakmicu nego gledati na TVu. Ko se ne bavi sportom ne zna o čemu pričam.

Ipak, sportisti su manjina na balkanu. Ako je utakmica razvikana, ako je šminka se pojaviti na stadionu onda će stadion biti pun. Ako zavlada euforija onda svi idu na utakmicu, bez obzira na uslove i kvalitet predstave.

Najbolji nam je primjer prve Osimove sezone u drugom mandatu, ali i dolazak Ćire na selektorsku poziciju. Tada se poklopilo nekih drugih faktora i zavladala je euforija, pa su svi dolazili na utakmice. Svakakvih komentara se može čuti na utakmici. Kad dođe ta masa, vidiš da su to ljudi koji apsolutno veze nemaju ni sa kakvim sportom, a kamoli sa utakmicom koju gledaju.

Sjećam se sezone kad je vladala euforija oko košarkaških utakmica KK Bosne. Tamo je bilo 70-80% ljudi koji ni najosnovnija pravila košarke nisu poznavali. Čim je splasnula euforija, odma se Bosna mogla preseliti u malu dvoranu Skenderije. Stariji su mi spominjali i primjer evropskog prvenstva u fudbalu u bivšoj Jugoslaviji - dok je Jugoslavija bila u igri, stadioni su bili puni. U finalu su mislim igrali Njemačka i Čehoslovačka i stadion je bio poluprazan. Zato i sad imamo takve velike oscilacije u posjeti. Npr igrali smo sa ovim izraelcima dvije godine zaredom, koji su haos dobre ekipe (što su pokazali u nastavku takmičenja), a na koševu je bila skromna posjeta. Da smo igrali slabijim, a razvikanijim klubom bila bi drama posjeta, ne bi mogao naći kartu - posebno kad bi recimo igrali sa nekim iz bivše Juge i kad bi imali aktivan rezultat. Ne kažem da je to loše, ali klub treba težiti sportskoj publici.

Ipak, nijedan klub se ne može vaditi na ovu činjenicu, koliko god ispravna bila i teška za popraviti. Željo se treba svim silama truditi da omogući pristojne uslove i sportskoj publici (koja je dobrim djelom prije dolazila na istok, a djelom na sjever). Ne moraju i ne treba da čitav stadion čine navijači. Ima i treba da imamo publiku koja će tu biti samo da gleda utakmicu. Pa da se rasporedimo kome šta odgovara. Ko hoće da se šminka, nek ima dovoljno prostora na zapadu. Ko hoće da crkne od navijanja, nek ima dovoljno prostora i raje na jugu. Ko hoće malo da navija malo da gleda nek ima sjever a ko hoće samo da gleda utakmicu i komentariše sport nek ima istok. Ja sam uvijek na jugu, ali su mi među najinteresantnijim utakmicama bile upravo one gledane sa istoka.

Ako se uspije realizovati ovaj plan sa stadionom, to bi bilo drama dobro i vjerujem da bi to značajno podiglo posjetu. Našle bi svoje mjesto sve ove grupe i profili gledalaca. Nema tu puno veze sa cijenama.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.