Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Derdiyok
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Derdiyok » 08 okt 2016, 02:07

Daj Boze da budemo uopste u borbi i za drugo mjesto.

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 05:12

Koji k krivite Mesu kad je covjek pokazao da zna raditi dobar posao sa igracima koji ostavu srce na terenu i bore se za svaku loptu kao sto je B tim pokazao u Japanu? Ove blamaze su na nase zvijezde, nisu na Mesu. Rezultate protiv Irske i Belgije i na Kirin Kupu sa dvije drugacije selekcije je dokaz.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 08 okt 2016, 05:26

OSTANI MESA!!!
Ti ga najbolje analiziras.

Yebo Papeta kad kaze "mene ne zanima kako protivnik igra, mi moramo dati gol vise"... :tokralju: :tokralju: :tokralju:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 08 okt 2016, 07:51

ElCartel11 je napisao/la:Na naredno okupljanje podhitno uputiti poziv Memisevicu, stoperski par Zukanovic-Spahic je uvjek nesto usrao protiv jacih repki.
Jedan star drugi spor treba traziti zamjenu

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 okt 2016, 09:03

Mesa je smijesan. Tokmak. Yebo ga Jajalo i Spaha u pakas. :urnebes:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 09:46

Moj Mesa, trener ti bio jedan Osim! Ivica Osim!

A pustas da te estradnjaci prskaju po zelji. MIslis da bi kod Osima igrao i dalje Spahic, da bi Dzeko bio kapiten, Bicakcic bio medju 25 igraca...

Protiv Austrije si sudiju htjeo pojesti, a sinoc malo falilo da gace mjenjas. Trgni se brate, deri ih ko Osim Nikica.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 okt 2016, 10:20

Mislim da je Bazdarevic pokusao nemoguce nesto.
Igrati 352 formaciju za koju moras imati igrace bas stvorene za tu formaciju. Formacija u kojoj moras imati odlicne full bekove, formacija u kojoj moras imati dva box to box veznjaka, gdje moras ti odbrana biti uigrana i povezana sa veznim igracima koji trebaju a pokrivaju bekove kada odu naprijed....
Lulić nije bio full bek, a onda nam se odbrana širila, ostavljalo se puno prostora njihovim krilima a to je najveca snaga belgije, krilni igraci i napadaci.... Na zalost, promasaj od taktike i to je jedina istina.
Ako je vc htio 352 igrati onda je morao igrati sa dva def vezna i naprijed pjanicem, a ne sa dva play-a i zadnjim veznim.
U 352 drugi napadac mora se vracati u sredinu, izvlaciti njihovog igraca, razigravati krila tj bekove, ali na zalost mi nemamo takvog igraca...
451 je bila jedina fomacija sa kojom smo mogli igrati u Belgiji gdje bi duplirali krila njihova i brzim prenosom lopte preko sredine i krila dolazili u priliku da napadnemo, a nije da se nje moglo napasti...

Velika takticka greska, nezrelost, naivnos ili sta vec ... igraci se nisu snasli i izgledali smo uzasno
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 okt 2016, 10:23

Pantelija je napisao/la:Mislim da je Bazdarevic pokusao nemoguce nesto.
Igrati 352 formaciju za koju moras imati igrace bas stvorene za tu formaciju. Formacija u kojoj moras imati odlicne full bekove, formacija u kojoj moras imati dva box to box veznjaka, gdje moras ti odbrana biti uigrana i povezana sa veznim igracima koji trebaju a pokrivaju bekove kada odu naprijed....
Lulić nije bio full bek, a onda nam se odbrana širila, ostavljalo se puno prostora njihovim krilima a to je najveca snaga belgije, krilni igraci i napadaci.... Na zalost, promasaj od taktike i to je jedina istina.
Ako je vc htio 352 igrati onda je morao igrati sa dva def vezna i naprijed pjanicem, a ne sa dva play-a i zadnjim veznim.
U 352 drugi napadac mora se vracati u sredinu, izvlaciti njihovog igraca, razigravati krila tj bekove, ali na zalost mi nemamo takvog igraca...
451 je bila jedina fomacija sa kojom smo mogli igrati u Belgiji gdje bi duplirali krila njihova i brzim prenosom lopte preko sredine i krila dolazili u priliku da napadnemo, a nije da se nje moglo napasti...

Velika takticka greska, nezrelost, naivnos ili sta vec ... igraci se nisu snasli i izgledali smo uzasno
Nista od nabrojanog iz zadnjeg pasusa, kao sto rece @slevin mi smo ovu tekmu izgubili kad je Ibisevic u zadnjem kolu Bundeske dao dva gola... Sve sam kont'o ma nije Mesa toliko lud ali...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 okt 2016, 10:25

Da, na silu trazio pozicije igracima...
OD MEDUNJANINA. lulica, ibisevica pa na dalje .... sve neke divlje pozicije, sa dva play-a vise ne igra ni spanija
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 10:28

Makar ce nekliko forumasa prestati smarati sa svemogucom 352 formacijom jer smo vidjeli na sta je to licilo sinoc
A to sto je trcanje bitan segment u modernom fudbalu ne znaci da je Amel Tuka bolja opcija od Medunjanina. Dosta vas se zanese da tim trcanjem i sa izjavom Osima koju svako malo postavite.
Nad tobom sunce najljepše sja

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 okt 2016, 10:29

Nije Meša ovaj posao za tebe, jbg nije reprezentacija ta na kojoj ćeš se ti učiti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 08 okt 2016, 10:30

Otjerati smrada cim prije. Vidjeti s rukfasom hoce li preuzeti ili sa Papetom.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 10:30

Pantelija je napisao/la:Mislim da je Bazdarevic pokusao nemoguce nesto.

igrao je 4-3-1-2 u prvom. U drugom je presao na 3-5-2.

Fullback je bek u liniji od cetri igraca pozadi. Wing-back je ofenzivni bek u sredini od pet igraca.

Lulic je bio vezni u prvom i desni wingback u drugom.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 10:33

pinoglavi je napisao/la:Makar ce nekliko forumasa prestati smarati sa svemogucom 352 formacijom jer smo vidjeli na sta je to licilo sinoc
A to sto je trcanje bitan segment u modernom fudbalu ne znaci da je Amel Tuka bolja opcija od Medunjanina. Dosta vas se zanese da tim trcanjem i sa izjavom Osima koju svako malo postavite.
Navijac Slobode koja bez sarajlija nemoze meda u fudbalu... Radi ono sto radis najbolje. Pljuvanje.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 10:34

samoposmatram je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Makar ce nekliko forumasa prestati smarati sa svemogucom 352 formacijom jer smo vidjeli na sta je to licilo sinoc
Navijac Slobode koja bez sarajlija nemoze meda u fudbalu... Radi ono sto radis najbolje. Pljuvanje.
Da li si ti normalan?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2016, 10:50

Fullback je bek u liniji od cetri igraca pozadi. Wing-back je ofenzivni bek u sredini od pet igraca.

Ako si uspio skontati formacijski onu našu postavu iz prvog poluvremena - svaka čast. Ne zayebavam te.
Meni je ono klasična 3-5-2 (5-3-2). S tim da je Lulić taj koji je u pojedinim trenucima defanzivno spavao, pa se to korigovalo odlaskom Biče na desnog beka, te je onda izgledalo kao da igramo sa klasičnom četvericom u zadnjoj liniji. Kažem, ovako je meni izgledalo. Igrači nisu uopće znali šta rade, ne znam da l' si primijetio koliko igrač sa loptom pokazuje bočnim igračima da krenu naprijed. Nevjerovatno. Ne znam, iskreno se nadam da nećemo nikad izaći u onakvoj postavci, jer bukvalno je ono bilo "haj'mo nas 11 odigrat' termin protiv profesionalaca, ne mogu nas razvaliti i mi znamo šutat loptu".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 okt 2016, 10:54

Sistem je nesto sto se mora prilagoditi raspolozivom rosteru ak vec nemas neke klase. Mesa nije imao wing backove, nije imao kvalitetnog dm-a te pokretnog fowarda. Ove tri stvari su itekako potrebne za navedenu formaciju u protivnom gubis tempo i kontre u konacnici, dzaba Pjanic pa cak i jedan Iniesta u centru.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 11:04

pinoglavi je napisao/la:
Da li si ti normalan?
Sad vidis kako je. Pisi normalno a ne kafanski.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 11:09

Monolog je napisao/la:

Ako si uspio skontati formacijski onu našu postavu iz prvog poluvremena - svaka čast. Ne zayebavam te.
Meni je ono klasična 3-5-2 (5-3-2). S tim da je Lulić taj koji je u pojedinim trenucima defanzivno spavao, pa se to korigovalo odlaskom Biče na desnog beka, te je onda izgledalo kao da igramo sa klasičnom četvericom u zadnjoj liniji. Kažem, ovako je meni izgledalo. Igrači nisu uopće znali šta rade, ne znam da l' si primijetio koliko igrač sa loptom pokazuje bočnim igračima da krenu naprijed. Nevjerovatno. Ne znam, iskreno se nadam da nećemo nikad izaći u onakvoj postavci, jer bukvalno je ono bilo "haj'mo nas 11 odigrat' termin protiv profesionalaca, ne mogu nas razvaliti i mi znamo šutat loptu".
Igrali smo sa cetri u zadnjoj liniji. Problem je bio sto nasi pokusavali cuvati posjed u prvom. A plan je bio iskljucivo direkt protok lopte napadacima.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 11:12

samoposmatram je napisao/la: Sad vidis kako je. Pisi normalno a ne kafanski.
Normalno sam i pisao na ovoj temi, druga stvar sto se nadjes pogodjen. A kako drugacije nazvati spominjanje Slobode na temi koja veze nema sa Slobodom nego kompleks.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Burberry46, denza, Sheyi, StevieG8, Sveti i 50 gostiju.