KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Košarkaši Dubaija bi 6. novembra trebali biti domaćini u Sarajevu izraelskom Hapoelu u okviru sedmog kola Eurolige.
Ovaj meč bi se u Sarajevu trebao igrati, zbog rata u Gazi, jer su u Dubaiju vjerovatno procijenili da je sigurnije igrati negdje drugo nego kod kuće protiv kluba iz Izraela.
Treba naglasiti da će u Sarajevu protiv izraelskog predstavnika trebali igrati i bosanskohercegovački reprezentativci Džanan Musa i Kenan Kamenjaš.
Očekuje se zvanična potvrda o organizaciji meča i drugim detaljima.
Euroliga je nakratko “boravila” u Sarajevu i prije više od 25 godina, kada je podgorička Budućnost igrala također u Zetri kao domaćin utakmice elitnog takmičenja.
Vijest da Dubai želi organizirati utakmicu Eurolige u Sarajevu, na prvu zvuči zaista fantastično.
To bi bila prilika ne samo da na djelu vidimo naše reprezentativce Džanana Musu i Kenan Kamenjaša, aktuelne prvotimce Dubaija, nego i utakmicu elitnog takmičenja kakvo decenijama nismo gledali u našem glavnom gradu.
Kako smo saznali, zahtjev kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je stigao u dvoranu Zetra, u kojem se traže termini za treninge i utakmicu koja je na rasporedu 6. novembra protiv izraelskog Hapoela.
Euroliga je navodno dala svoju saglasnost za odigravanje utakmice Dubai - Hapoel u glavnom gradu BiH.
No, čeka se i saglasnost Ministrarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koje treba dati sigurnosnu procjenu, uključujući da li će biti dozvoljeno prisustvo publike.
Ovaj meč bi se u Sarajevu trebao igrati, zbog rata u Gazi, jer su u Dubaiju vjerovatno procijenili da je sigurnije igrati negdje drugo nego kod kuće protiv kluba iz Izraela.
Treba naglasiti da će u Sarajevu protiv izraelskog predstavnika trebali igrati i bosanskohercegovački reprezentativci Džanan Musa i Kenan Kamenjaš.
Očekuje se zvanična potvrda o organizaciji meča i drugim detaljima.
Euroliga je nakratko “boravila” u Sarajevu i prije više od 25 godina, kada je podgorička Budućnost igrala također u Zetri kao domaćin utakmice elitnog takmičenja.
Vijest da Dubai želi organizirati utakmicu Eurolige u Sarajevu, na prvu zvuči zaista fantastično.
To bi bila prilika ne samo da na djelu vidimo naše reprezentativce Džanana Musu i Kenan Kamenjaša, aktuelne prvotimce Dubaija, nego i utakmicu elitnog takmičenja kakvo decenijama nismo gledali u našem glavnom gradu.
Kako smo saznali, zahtjev kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je stigao u dvoranu Zetra, u kojem se traže termini za treninge i utakmicu koja je na rasporedu 6. novembra protiv izraelskog Hapoela.
Euroliga je navodno dala svoju saglasnost za odigravanje utakmice Dubai - Hapoel u glavnom gradu BiH.
No, čeka se i saglasnost Ministrarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koje treba dati sigurnosnu procjenu, uključujući da li će biti dozvoljeno prisustvo publike.
Inače Bosna igra protiv Lublina 05.11 u Zetri (24h prije EL utakmice), pa valjda uspiju sve to iskombinovati
ZELJEZNICAR 1921!
Official: Coach Bogdan Karaicic and Aris Thessaloniki parted ways
evo potencijalnog
evo potencijalnog
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Meni sve mirise da ce Pasalic dobiti sansu da vodi ovu ekipu. Rizik je ogroman, ali daleko od toga da nema potencijala.
Dubravko moras dovesti jos jednog pravog centra, i to pod hitno. Persons treba dobiti sansu najkasnije do kraja grupne faze u europi. Sreca je sto West zadnje utakmice igra sa ludjackom energijom u oba pravca, pogotovo me defanzivno odusevio, protiv dva jaka protivnika ubacio je 15 poena i bio najbolji na parketu.
Ova ekipa sigurno ima kvalitet, samo treba ispuniti neke stvari i omoguciti da to pokazu.
Dubravko moras dovesti jos jednog pravog centra, i to pod hitno. Persons treba dobiti sansu najkasnije do kraja grupne faze u europi. Sreca je sto West zadnje utakmice igra sa ludjackom energijom u oba pravca, pogotovo me defanzivno odusevio, protiv dva jaka protivnika ubacio je 15 poena i bio najbolji na parketu.
Ova ekipa sigurno ima kvalitet, samo treba ispuniti neke stvari i omoguciti da to pokazu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Nevjerovatna pobjeda koju nikako nisam ocekivao, bravo momci a posebne pohvale za Westa, Salica i Zubca koji su bas dobro odigrali a od Atica i Audigea se svakako očekuje da budu na ovom nivou. Pomeli Murciu 15 razlike a Young postigao samo 4 poena, Persons 2, Joesaar 0. Ova trojica se moraju aktivnije uključiti jer itekako imaju kvalitet da budu nosioci ove ekipe. Pasalic ako dobije Cedevitu neka ostane trener.
- Shategabri
- Kontakt:
Ma i ako je ne dobije, a vidi se da to liči na nešto, ja bih mu dao šansu.
Ipak je Cedevita top 5 ekipa u ABA.
Ipak je Cedevita top 5 ekipa u ABA.
Koševo Zapad
Valjda se za utakmice eurolige malo preuredi Zetra, ako nista staviti parket na sredinu da to na nesto lici.
-
bordobijeli
- Kontakt:
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Diletantizam u reziji Kosarkaskog saveza BiH se ponovno nastavlja.
Naime, zavrsnica juniorskog prvenstva koja je bila dogovorena da ce sada igrati se vjerovatno nece igrati. Klubovi su se logicno pojacali, dosli neki drugi igraci, Savez navodno trazi da klubovi igraju u sastavima u kojima su bili prije.
Kako, zasto, niko to ne zna. Vjerovatno je njima samo bitno da se nista ne desava i da se sve srusi.
Naime, zavrsnica juniorskog prvenstva koja je bila dogovorena da ce sada igrati se vjerovatno nece igrati. Klubovi su se logicno pojacali, dosli neki drugi igraci, Savez navodno trazi da klubovi igraju u sastavima u kojima su bili prije.
Kako, zasto, niko to ne zna. Vjerovatno je njima samo bitno da se nista ne desava i da se sve srusi.
Stvarno ce Sarajevu uvaliti gostovanje izraelskih klubova?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Imao sam account na starom Bosninom forumu, koliko godina ima (ne pamtim).Ghuraba je napisao/la: ↑21 okt 2025, 11:22Ne negiras da si imao account na ovom forumu prije 10+ godina i da si bio aktivan u diskusijama jedan duzi period?DirkNowitzki je napisao/la: ↑20 okt 2025, 22:52??
Ne razumijem? Sta ja imam sa sukobom Mahmutovica i Barbarica? Mahmutovica poznajem od 2004/2005 iz jednog gradjevinskog projekta. Barbarica nikada nisam ni upoznao, ni saradjivao, a Boga mi ni radio s njim. Razmirice koje su se poslije desavale izmedju njih me niti zanimaju, niti imam ista s njima. Ponovit cu opet, nista licno ni protiv bilo koga, samo i iskljucivo komentarisem lose odluke koje se donose iz mjeseca u mjesec. Drago mi je da je vecina ljudi pocela to da primjecuje.
I tu sam bio izrazito aktivan.
ars01?DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:32Imao sam account na starom Bosninom forumu, koliko godina ima (ne pamtim).Ghuraba je napisao/la: ↑21 okt 2025, 11:22Ne negiras da si imao account na ovom forumu prije 10+ godina i da si bio aktivan u diskusijama jedan duzi period?DirkNowitzki je napisao/la: ↑20 okt 2025, 22:52
??
Ne razumijem? Sta ja imam sa sukobom Mahmutovica i Barbarica? Mahmutovica poznajem od 2004/2005 iz jednog gradjevinskog projekta. Barbarica nikada nisam ni upoznao, ni saradjivao, a Boga mi ni radio s njim. Razmirice koje su se poslije desavale izmedju njih me niti zanimaju, niti imam ista s njima. Ponovit cu opet, nista licno ni protiv bilo koga, samo i iskljucivo komentarisem lose odluke koje se donose iz mjeseca u mjesec. Drago mi je da je vecina ljudi pocela to da primjecuje.
ja se s tog foruma sjecam nene, fere i ars da su bili hajmo reci aktivni, i ja sam tu pisao ali ostalih se ne sjecam
Kakva šteta što dva najskuplja igrača (Paersons i Young) ne pružaju ono što se od njih očekuje. Za te pare su se mogla dovesti dva strašna igrača a ne da West i Zubac budu korisniji od ove dvojice...
A nermin74 i pijetao ili kako vec? Pisao sam i ja i bio aktivan.JHam je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:50ars01?DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:32Imao sam account na starom Bosninom forumu, koliko godina ima (ne pamtim).
ja se s tog foruma sjecam nene, fere i ars da su bili hajmo reci aktivni, i ja sam tu pisao ali ostalih se ne sjecam![]()
Kakaljin i KKBosna.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
nermina, kkbosna i pijetla se sjecam, kakaljina jok vala, al ih se nisam sjetio na prvubhsport je napisao/la: ↑22 okt 2025, 19:33A nermin74 i pijetao ili kako vec? Pisao sam i ja i bio aktivan.JHam je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:50ars01?DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:32
Imao sam account na starom Bosninom forumu, koliko godina ima (ne pamtim).
ja se s tog foruma sjecam nene, fere i ars da su bili hajmo reci aktivni, i ja sam tu pisao ali ostalih se ne sjecam![]()
Kakaljin i KKBosna.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Ma ovo vam je neno, glavom i bradom.
Pokusava on sad s nekim kamuflazama (da ne iznosim ovdje s kakvim i gdje - smijat ce mu se ljudi
- VensanKasel
- Kontakt:
Koja je garancija da će ta dva strašna igrača pružati ono što se od njih očekuje ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- svrakino1921
- Kontakt:
Evo Bugari pobjedili Poljake
Sad imamo svi u grupi po jednu pobjedu i jedan poraz
Što kaže jedan veliki trener - Mursia bi sad mogla da igra za Bosnu
Da dobije i Bugare i Poljake u kao gost i kao domaćin i Bosna samo u Zetri dobije i Bugare i Poljake
I prošli smo grupu FIBA EUROPA Cupa

Sad imamo svi u grupi po jednu pobjedu i jedan poraz
Što kaže jedan veliki trener - Mursia bi sad mogla da igra za Bosnu
Da dobije i Bugare i Poljake u kao gost i kao domaćin i Bosna samo u Zetri dobije i Bugare i Poljake
I prošli smo grupu FIBA EUROPA Cupa