Jedina šansa za Španca je da drastično podigne svoj nivo igre, i da cijeli meč odigra ujednačeno, a da pritom njegov rival ne bude imao svoj dan.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Novak danas može jedino sam sebe pobijediti. Ovakav Nadal ga ne može dobiti (nije mogao ni prije dvije godine, kada je igrao daleko bolji tenis), čak ni kada je u pitanju najsporija šljaka na touru. Čitav turnir se provlači kroz iglene uši, jedan Isner mu uzima set na njegovoj omiljenoj podlozi, tako da je vrijeme da tome neko (a ko je za to bolji od Noleta) stane u kraj.
Jedina šansa za Španca je da drastično podigne svoj nivo igre, i da cijeli meč odigra ujednačeno, a da pritom njegov rival ne bude imao svoj dan.
To je derbi. U njemu je sve moguce.
BTW, nameshta se kao u Montrealu 2013. kad su svi rekli da Djokovic mozhe samo sam sebe da pobedi, kad ono...
Mada, da se kladim, stavio bih novce na Djokovica.
BTW, nameshta se kao u Montrealu 2013. kad su svi rekli da Djokovic mozhe samo sam sebe da pobedi, kad ono...
Mada, da se kladim, stavio bih novce na Djokovica.
Naravno da uvijek postoji mogućnosti da se omjer snaga promijeni u Nadalovu korist, no ja govorim da će ga Đoković bez problema riješiti ako se ništa značajno ne promijeni u Nadalovom tenisu (a ni u Novakovom). Istina je da Španac ponekad obožava ulogu underdoga, koju je djelimično sam sebi mudro nametnuo izjavama kako nije spreman, kako nije favorit u ovom trenutku itd., ali džaba mu sve psihološke igre ako na terenu ne pokaže ono po čemu je poznat svih ovih godina.
Što se tiče Novaka, sigurno da bi ga eventualni poraz malo uzdrmao, ali kao što reče @alan - bolje sada, nego na RG-u. Smiješno bi bilo da ponovo izdominira na turnirima pred French Open, a onda na istom opet popuši na istu foru od Rafe. Ponovo mu se sve poklopilo, sve ide na njegov mlin; ako sada ne probije led, CGS bi mogao zauvijek ostati nedosanjani san za njega.
Što se tiče Novaka, sigurno da bi ga eventualni poraz malo uzdrmao, ali kao što reče @alan - bolje sada, nego na RG-u. Smiješno bi bilo da ponovo izdominira na turnirima pred French Open, a onda na istom opet popuši na istu foru od Rafe. Ponovo mu se sve poklopilo, sve ide na njegov mlin; ako sada ne probije led, CGS bi mogao zauvijek ostati nedosanjani san za njega.
Gledao sam obojicu ove sedmice i stvarno treba da se desi čudo pa da Novak ne pobijedi. Rafa je samo na momente pokazivao onu sjajnu igru, ali daleko je to od konstantnosti, daje previše kratkih lopti, e sad hoće li Novak biti dovoljno agresivan i kažnjavati ga, ne znam.
Mislim da bi Novak trebao malo više ući u teren.
Mislim da bi Novak trebao malo više ući u teren.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ta fora "bolje sad nego na RGu" je besmislena. Djokovic je igrach koji mozhe da uzme i MC i Rim i RG, a i da izduva na sva tri. On kvalitet ima da pobedi Nadala bilo gde, shto je i radio svuda - sem na RGu, a i tu je bio blizu.
Poenta je da to sto se bude desilo danas, nece imati nuzhno uticaj na ono shto ce se deshavati za 40-50 dana. Ali, meni se chini da se vec pravi svecharska atmosfera, makar po medijima u Srbiji, u kojoj jedino Djokovic mozhe da izgubi: jer ako pobedi - pobedio je nespremnog Nadala, a ako izgubi - izgubio je od nespremnog Nadala.
Poenta je da to sto se bude desilo danas, nece imati nuzhno uticaj na ono shto ce se deshavati za 40-50 dana. Ali, meni se chini da se vec pravi svecharska atmosfera, makar po medijima u Srbiji, u kojoj jedino Djokovic mozhe da izgubi: jer ako pobedi - pobedio je nespremnog Nadala, a ako izgubi - izgubio je od nespremnog Nadala.
Ma sve to stoji, ali ne vidim kako Rafa može ugroziti Novaka sa onim minobacačkim parabolama. Ok, forhend daje znake života, topspin je standardan, ali servis i konstanta u udarcima (posebno bekend) ne postoje. Novakov return je strašan i ako malo uđe u teren, neće se Rafa pitati ništa na svom servisu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Naravno da može, ali ne zavisi sve samo od njega. Njegov kvalitetan niko ne spori, ali pitaju se nešto i ostali, prije svega Nadal. Postalo je evidentno da je njegov najveći problem na RG-u nemogućnosti da se na mentalnom planu obračuna s Nadalom. Ista situacija je godinama bila i s Federerom. Ne kažem da je to jedini razlog, naravno da nije, ali se vrlo često ispostavlja presudnim. Ako bi sada ponovo izdominirao na Mastersima, postoji mogućnost da se ponovo demorališe i padne u provaliju (znamo koliko mu malo treba) kada vidi da je na pariškoj šljaci ponovo druga priča. Počne li ponovo sumnjati u svoje sposobnosti i udarce, gotovo je. Može sada neko reći da veliki teniseri nemaju takvih problema, ali to je laž, niko (pa ni Novak) nije robot da ga takve stvari ne dotiču i ne frustriraju.MaGiCa je napisao/la:Ta fora "bolje sad nego na RGu" je besmislena. Djokovic je igrach koji mozhe da uzme i MC i Rim i RG, a i da izduva na sva tri. On kvalitet ima da pobedi Nadala bilo gde, shto je i radio svuda - sem na RGu, a i tu je bio blizu.
Ipak, pošto je ovo već postala priča ŠBB-KBB, ne bih dalje da se bavim projekcijama stvarnosti. Sačekajmo duel, pa neka bude što biti mora.
- legenda reala
- Kontakt:
6:3;6:3 za Đokovića 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
auuuuu pa kako te nije stid... kakav si ti nadalovac?legenda reala je napisao/la:6:3;6:3 za Đokovića
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Re: Odg: ATP Tour
6-3 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Turniri prolaze, al' Rafa nikako. Haman da ga je ona zadnja povreda totalno unazadila i nikako da se vrati na pravi kolosjek. Ako ovako nastavi i plasman u TOP 10 je upitan na kraju sezone.
@francobaresi
-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.
-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.
Re: Odg: ATP Tour
legenda reala je napisao/la:6:3;6:3 za Đokovića
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kad je Đoković zadnji put izgubio? Jel protiv Nadala u finalu RG prošle godine?
Izgubio je od Rogera u Dubaiju
Svaka cast legendo, odmah sam te se sjetio kod 3-2 za Rafu, reko nema sanse da pogodi.legenda reala je napisao/la:6:3;6:3 za Đokovića
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kakvo veselje na forumu!? Nole još godinu dana ne gubi. Minimalno. I sva četiri GS i deset Mastersa. Realno.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
legenda stara gataralegenda reala je napisao/la:6:3;6:3 za Đokovića
Odličan meč, Nole bolji, trenutno je nepobjediv, prava zvijer.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Kao što rekoh, nema Nadal šanse protiv Novaka. Return mu je i prije bio loš, ali sada je UŽASAN. Kretanje nije bilo loše, ponovo je na momente izgledao kao zid i vraćao sve moguće loptice, ali kratkog je to daha bilo. S druge strane, Novak igra onoliko koliko mu treba. Ipak, vrlo loš ulazak u meč, kao i neke neobjašnjive greške, pokazatelj su da je on daleko od nepobjedivog. Problem je što njegove mane, tj. crne rupe u igri, više nema ko eksploatisati. Eventualno Federer na brzom betonu i to je to.
Smiješna je priča da igra koliko mu treba. Svaki meč na svakom turniru igra maksimalno motivisano. Nije propustio turnir od Madrida prošle godine.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
dobio ga je nekako lako. ne baš skroz, ali ipak lako...
što je najcrnje @legenda bio u pravu.... ionako se qrci kao stručnjak za rukomet, a sad će postati i teniski
što je najcrnje @legenda bio u pravu.... ionako se qrci kao stručnjak za rukomet, a sad će postati i teniski
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.