Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

Gunner4
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la Gunner4 » 17 sep 2020, 13:29

Brokula je napisao/la:
17 sep 2020, 13:11
@Ashburton zanemarujes cinjenicu da jedan tim moze imati maksimalno 25 prvotimaca registrovanih, od kojih jedan procenat moraju biti HG igraci. Mi vec imamo problem sa tim odnosom, i kupovinom dodatnih NHG igraca taj odnos ce se samo pogorsati. Cinjenica je da moramo prodati nesto ako planiramo dovesti te igrace. Ne impliciram ja da se striktno mora prvo prodati pa dovesti, vec da se mora prodati u globalu.

Ekipa moze imati 25 prvotimaca ( na papiru) od kojih 17 maksimalno moze biti NHG, a 8 HG. Nije problem potpisati nekog akademca kao prvotimca, ali tako se odma oduzimamo jedno mjesto medju prvotimcima. Zato je prodaja igraca kljucna u svakom slucaju
Pa svi ovi sto trebaju da idu (Sokrat, Kolasinac, Torreira) nece biti registrovani za Ligu ako dodje neko novi pa otisli ostali. Stto rece covjek nama je veci problem nedostatak novca.

PS: Zar su stvarno toliki retardi da nece iskoristiti opciju koja se nudi da pokupe Parteya i nadoknade igraca koji im fali evo vec 15 godina?!?!?!?! :plac:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 17 sep 2020, 13:29

Ne pricam ja trenutno, nego o hipotetickom kraju prelaznog roka. NHG igraci ne mogu igrati neregistrovani, samo akademci mogu. Ako ih ne registrujemo onda nece ni igrati :mrgreen:

Ne tvrdim ja da je ovo veliki problem uopste, nego da je nesto sto se mora rijesiti sto vjerovatno i hoce kad tad
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 17 sep 2020, 13:33

Guza spada u u21 tako da ni on nije problem

Sta je sa Tirneya? Zar nije bila prica da se za HG racunaju svi igraci sa podrucija VB?

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 sep 2020, 13:34

Gunner4 je napisao/la:
17 sep 2020, 13:33
Guza spada u u21 tako da ni on nije problem

Sta je sa Tirneya? Zar nije bila prica da se za HG racunaju svi igraci sa podrucija VB?
You have to have trained in England or Wales for at least 3 years before turning 21 to count as home grown.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 17 sep 2020, 13:38

Cccc phicke nisu Skote ukljucili. Znaci samo Vels... To me zbunjivalo znao sam da je Ramsey bio HG igrac

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 sep 2020, 13:59

Brokula je napisao/la:
17 sep 2020, 13:29
Ne pricam ja trenutno, nego o hipotetickom kraju prelaznog roka. NHG igraci ne mogu igrati neregistrovani, samo akademci mogu. Ako ih ne registrujemo onda nece ni igrati :mrgreen:

Ne tvrdim ja da je ovo veliki problem uopste, nego da je nesto sto se mora rijesiti sto vjerovatno i hoce kad tad
Ti si rekao da mi moramo prvo prodat igrace(radi HG statusa), da bi mogli dovest Parteya(ili nekog drugog). Ja sam ti samo pokazao da to nije tacno, te da bi bilo glupo da izgubimo Parteya zbog zelje, da prvo prodamo igrace, pa tek onda krenemo po njega, jer su svi ovi igraci u pregovorima, te je samo pitanje kad ce otic(Torreira, Sokratis, Kolasinac).

Mi jedino cekamo zbog vjerovatnog nedostatka novca, nadam se da se ne igraju sa pokusavanjem spustanja cijene za 2-3 miliona, pa da na kraju popusimo kao sto smo i u proslosti.(Hazard, Ronaldo, Kante i ostala ekipa)

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 17 sep 2020, 14:02

Gunner4 je napisao/la:
17 sep 2020, 13:38
Cccc phicke nisu Skote ukljucili. Znaci samo Vels... To me zbunjivalo znao sam da je Ramsey bio HG igrac
Pa zato sto se njihovi klubovi takmice u EPL-u, dok Skotska ima svoju ligu. Sjecas se da su Swansea i Cardiff bili tu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 17 sep 2020, 14:06

Cinjenica je da moramo prodati da bi doveli, i zbog nedostatka novca i zbog kvote. Tako je kako je
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 16:12

AshburtonG je napisao/la:
17 sep 2020, 00:57
Sta ce nama Bale, Draxler i Olmo? Ofanzivni igraci, a ako nam ista valja u ekipi, onda je to ofanziva. Prije bih pustio Pepea da se zalaufa i pokusa uci konacno u formu, te razvijao Martinellija, nego sto bi ozivljavao karijere igracima, koji su rezervne opcije vec par sezona. Olmo mi je cak i ok zamisao, medjutim doveli su Williana, a realno nema se para za bacanje.
Draxlera bi se eventalno isplatilo pokupit u januaru na free, jer mu sljedece ljeto istice ugovor. Za rotaciju i pojacanje rostera bi to vec bio idealan transfer.

Aouar ima solidne 2 sezone u Lyonu, medjutim nista specijalno. Njega bi se kupovalo upravo zbog tih nastupa u Europi u nadi da ih moze prenijet konstantno na sva takmicenja. Na ovom mini turniru je pokazao da je ogroman potencijal. Medjutim, ja za njega ne bih dao vise od 45 miliona, pogotovo u ovo corona doba.

Partey je, s druge strane, totalni jackpot, koji nam vezni red dize za 50% istog momenta kad potpise ugovor. Dimenzija iznad za sve ostale veznjake, samo sto je problem, jer ce mu vjerovatno partner u vezi bit yebeni Xhaka. Covjek, koji nam odbranu cini gorom nego sto jest, sa svojim limitiranim fizickim sposobnostima i nedostatkom fudbalske inteligencije. Na Artetinom mjestu, ja se ne bih uopce zajebavao i trazio bih ASAP novac za ovaj transfer, pa se onda igrao sa prodajama i ostalim zajebancijama, te kombinacijama u kojim bi bilo moguce dovest jos jednog veznjaka. Ceballos se pokazao kao solidan izbor, kad mu se daju pravi zadaci na terenu, te bi bio solidan na DLP poziciji u partnerstvu sa Parteyom.
Ozbiljno? Doduse mozda ti gledas iz konteksta parazitiranja na sredini tabele, ok onda se moze reci da sedmi napad lige iz prosle sezone valja.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 sep 2020, 16:15

Gledam iz konteksta ostalih dijelova ekipe. Ne popravlja se ekipa od glave.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 17:52

Otprilike citava ekipa iz prosle sezone ne valja, nijedan dio terena se ne istice, u oba pravca su potrebni bolji igraci ta prica popravljati od glave je suplja, treba popraviti sve sto je moguce i to sto prije.Ali naravno da su nikakve sanse za to, u Arsenalu mozda misle da je samo dmf problem a ostao ekstra..zayebace se po ko zna koji put.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 17 sep 2020, 18:33

Vezni red je problem, i bukvalno svako indikator ukazuje na to, i defanzivni i ofanzivni dio. Za defanzivni dio ih mozes utrenirat sistematski pa malo zakrpit, dok ofanzivno ih ne mozes naucit tek tako.

Po stvorenim sansama Arsenal je bio medju zadnjim timovima lige, i napad je na kapaljku iskoristavao sve sto im se davalo.
Ne moze i ne smije Arsenal biti najnekreativnija ekipa u ligi, nego moraju biti uz Siti i Liverpool

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 sep 2020, 18:40

japa je napisao/la:
17 sep 2020, 17:52
Otprilike citava ekipa iz prosle sezone ne valja, nijedan dio terena se ne istice, u oba pravca su potrebni bolji igraci ta prica popravljati od glave je suplja, treba popraviti sve sto je moguce i to sto prije.Ali naravno da su nikakve sanse za to, u Arsenalu mozda misle da je samo dmf problem a ostao ekstra..zayebace se po ko zna koji put.
Da, zato su nam bile toliko uspješne akvizicije ofanzivaca za velike pare, dok smo plakali za defanzivom.

Na Ozila, Sancheza, Aubu, Lacu i Pepea se ulupalo oko 250 miliona, pa se konstantno nazadovalo.

Nepostojanost dobrog DMa je u dobroj mjeri kriva za disbalans ekipe, a pogotovo u defanzivnom dijelu. Definitvno bi dovodjenje ozbiljnog igrača na toj poziciji pozitivnije utjecalo na učinak ekipe, od bilo kojeg igrača kojeg si naveo.

Medjutim, ne bih previše o tome s tobom, jer u slučaju da se trenutno pokušavaju zavrsit igrači koje si i sam nabrojao, ti bi pisao da su nesposobni i da treba dovest novog golmana, desnog bocnog i def. veznog.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 20:07

Nepostojanost dobrog dmfa je problem odavno no svei da ga rijese to nece napraviti ofanzivnu silu od nasih krila i napada. Ja sam oduvijek bio za dovodjenje dmfa i to kao prioritet ali davno je proslo vrijeme kada je Arsenalu samo to bila jedina ili jedna od dvije karike da uzme titulu, sada tu puno vise stvari fali.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 sep 2020, 20:11

Sad se ne cilja titula, nego povratak u top4. Nije FM, pa da stvoris ekipu preko noci. Takvo nesto nije ni u NBA moguce, kao sto i vidjesmo u slucaju Clippersa, Houstona i ostalih na brzinu nabacanih ekipa.

Za povratak u top4 nam je prije svega potreban DMF i jos jedan prvotimac u veznom redu, ostali dijevi terena su za taj cilj dovoljni.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 17 sep 2020, 20:24

Ma lik ne prati Arsenal uopste

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 20:27

Nisam bas ni u to siguran, dva su mjesta za LP (druga dva su mislim sigurna) a 4-5 izazivaca najmanje ali vidjecemo. Ali haj ako nista dobro si objasnio kakav je propali projekat voajerov Arsenal. 12 godina zavrsavas u top4 da bi zaradio novac koji ces koristiti kako bi se poslije 15 godina borio za ulazak u top4.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 sep 2020, 20:54

Sa sportskog segmenta se definitivno slazem, a da li je to samo bio Wengerov projekat ili ne, tesko da je nama dokucivo. Dok s druge strane, Arsenal kao klub u svim ostalim segmentima je masovno narastao i prosirio fan base, a to je vlasnicima mnogo bitnije. Pogotovo u Engleskoj.

U Laligi imas 2 kluba, koji vjerovatno nose 60% cijele baze navijaca, cak i vise, te je neophodno da budes konstantno u borbi sa drugim oponentom, dok to u Engleskoj nije slucaj. Mozes i bez rezultata akumulirat odlican prihod, a to je vlasnicima jedino i bitno.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 21:41

Pa vlasnik je i jedino zadovoljan svime ovim. Yebo li mu Denver Nuggets majku...

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 sep 2020, 22:58

U novi stadion LA Ramsa je uložio bruku novca, oko 5.5 biliona se procjenjuje vrijednost, pichka li mu materina brkata

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.