Estonac izlazi iz nezgodne povrede. Mislim da je dozivio nesto slicno kao Musa nedavno i pretpostavljam da ce mu trebati bar jos 2 sedmice da pocne pokazivati znakove zivota. Ja sam mislio da su mu skroz stradali ukrsteni ligamenti, jer je tako na prvu izgledalo. Izgleda da ga polahko uvode u rotaciju, mada me strah da ce zavrsiti kao Finac prosle sezone.ovisnik je napisao/la: ↑21 okt 2025, 22:08Velika pobjeda protiv ozbiljne ekipe, ne znam šta je od Estonca, od njega sam puno očekivao pogotovo u šutu izvana, ovaj Persons mi ke smješan igrač, znm da su mnogi bili oduševljeni zbog njegovog dolaska, pominjale se odlične igre u dresu Krke, meni ovih 3-4 utakmice totalno izgubljen, krut, spor, bez šuta… tragedija živa.Kovačević ni minute večeras, da li je povreda ili ga Muha ne vidi u rotaciji, ako nije povreda, neopravdano izostavljen jer je u svakoj utakmici ove sezone bio solidan.Atić večeras doktorski, odličan Oudidz, korektne minute Westa, Mikija i Zubca.Sa ovakvom igrom, ova ekipa može biti konkurentna i u ABA ligi, ali se iz aviona vidi da fali pravi backup centar, Đoko je smijurija za ovaj nivo košarke.
Persons se tesko uklapa u petorku s Aticem kao primarnim kreatorom. On moze biti samo PG jer nema odbrane da brani dvojke, pa ga mozda zbog toga i ostavlja na klupi da organizuje napade u rezervnoj petorci.
Kovacevic nije povrijedjen, vec je izvisio zbog Zubca. Ovaj je puno energicniji i pokretljiviji, u stanju je odigrati odlicnu odbranu skoro od 1 do 5 - sto Petar ne moze ni u ludilu. Zbog toga cesto trpi napad, ali to veceras nije doslo do izrazaja jer je Pasalic dobro rotirao ostale u petorci.
Bojim se da ce nakon ove utakmice Barbaric pomisliti da je Muha kapacitet da bude prvi trener, a to jos uvijek nije tako...