Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Gefufna
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Gefufna » 24 okt 2016, 11:49

Kao sto sam rekao i Baderu sinoc, nama je cast da vrsimo razvoj za vas. Tako da i u ovom tandem slucaju - uzivajte u DP testnoj voznji. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 24 okt 2016, 12:18

Asteriks je napisao/la:Kazne su najbolji moguci podsticaji i to ne samo kazneni treninzi neg samaranje u svlacionici te velika konkurenotnost za svako mjesto u pocetnom sastavu.
Baš me zanima je li kod nas od Fergia bilo ikakvog ozbiljnijeg šamaranja. Moyes je ekipu izgubio. Gaalu nisu smjeli ništa ali su znali da neće dugo ostati. Jedino Mourinho tu može nešto ali ne znam da li je on takav profil trenera. Fakat ne znam. Jedino znam da stalno staje u odbranu svog tima kupeći pritisak na sebe. O konkurentnosti u ekipi ne znam šta da kažem, pogotovo dok pričamo da nemamo tih idealnih 11. Jedino sam vidio da je Darmian dobro iskoristio pruženu priliku (kao i Morgan protiv Northamptona) i da se Memphis trudio... onako mi misli naviru dok o toj temi razmišljam.
Asteriks je napisao/la:Fella je tri puta sporiji od pomenutog pa daje max.
Evo jednog dobrog primjera gdje se može sistem okriviti. Fella se stvarno trudi ali najviše može pružiti kao destruktivac i dobijati vazdušne duele (statistički smo tu najbolji u ligi s 61,3% dobijenih). Šta on radi naprijed? Čeka da bunari lopte? Sinoć 0 dobijenih vazdušnih duela. Gdje je bio jučer da zaustavi Kantea? Ako mene pitaš trebao je biti na Pogbinom mjestu.
Asteriks je napisao/la:Svaki poraz sa sobom nosi pitanje manjka kvaliteta a smijem slobodno reci da imamo vrhunski roster.
Nas handri to pitanje već godinama je li do sistema ili do igrača. Shvatam i ja da igračima sistem ne leži najbolje ali je zalaganje dosta upitno a individualne greške su brojne što dovodi do konačnog zaključka da je kvalitet dosta manji nego mi to mislimo.

Pitanje rostera je od sekundarne važnosti. Mi smo kao ekipa nekvalitetni. Što kaže @al sinoć - mi upadamo i ispadamo iz utakmice u utakmicu. Nemamo kolektiva, nemamo vođu, nemamo bezobrazluka i čuvenog siege mentaliteta. Jučer se igrači čak nisu pozdravili s navijačima koji su ih onako intenzivno bodrili! Bitnije razmjenjivati dresove i smiješke, ma bježi... Samo ta gesta zaslužuje posebnu kaznu a o manjku zalaganja i nediscipline da ne govorim.

Ponavljam, dobra je sinoćnja utakmica jer je ogolila skoro sve naše boljke. Možda Mourinho-u ne bi bilo loše da udari neki reboot u ekipi, i rigorozom i novim taktičkim rješenjima ali i savjetima naših legendi. Sam je rekao da su dobrodošli na Carrington da kažu i njemu i ekipi sve što žele. Što da ne.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 24 okt 2016, 12:49

Septerra je napisao/la:Baš me zanima je li kod nas od Fergia bilo ikakvog ozbiljnijeg šamaranja.
U sta svrstavas gadjanje kopackom? :mrgreen:

Murinjo radi ono sto bi svaki dobar sef/menadzer/vodja trebao da radi. Preuzima eksterni pritisak na sebe, ali vjerujem da im se interno krvi napije. Zato mu i treba uvijek dvije sezone, jer ovakvim pristupom ne mozes ostvariti instant uspjeh.

Vi izgleda ne mozete da shvatite da se vremena mijenjaju, da je dosao pogan vakat. Opcenito, u zivotu svaki novi vakat donosi nesto novo i promiskuitetnije u odnosu na prethodni, ali sada je vakat placenika. Primanja fudbalera rastu protokom vremena, ali u danasnji vakat sa tom razlikom sto zivimo u posljednjim fazama kapitalizma. Placenici zele sve vise, ali kapitalizam kao sistem vise ne moze da generira dodatnu vrijednost. Npr. zato imate ove lude fix ideje o povecanju ucesnika prvenstava, organizovanje u vise gradova, igranje superkupova po raznim kontinentima, finale LP uskoro u Americi, itd...

Utd (i ostali velikani svjetskog fudbala) kao dio ovog sistema ce medju prvima osjetiti prelazak kapitalizma na robotizam. Iz toga ce profitirati manji klubovi. I Arsenal. :mrgreen:

U sustini, fudbal je napravljen da zabavi sire narodne mase, to sto je dosao vakat ekstremno razvijene tehnologije koji je omogucio instant pristup informacijama - dosla je i navala poluamaterskih i amaterskih samoprozvanih analiticara koji su ovu zabavu ucinili kompleksijom nego sto to treba biti. Na ubrzan tempo zivota i anksiznost koja se kruzi kao kuga, mi sad razmisljamo i sta nam se dogadja sa najdrazim timom, i to do u detalje, iz 16.000 percepcija, od toga sta jed(b)u, voze, inkasiraju, do predstave na terenu. Dajte ljudi, koji vam je qrac, opustite se.

Ljudi se trebaju okrenuti bitnim stvarima u zivotu, a fudbal shvatati onime sto je i zamisljeno da bude - zabava. To sto vama nije zabavno, to nije nas problem. Mi ovdje uzivamo. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 24 okt 2016, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 okt 2016, 12:51

Septerra

Defanzivno trebamo tu kompaktnost, a to znaci izrazito tvrd, neprohodan centralni dio do same odbrane uz pokretne bekove, koji opet trebaju djelovati u oba pravca.

Ander je profil igraca koji ispunjava neke od uvjeta za kvalitetnog dm-a iako je, opet ponavljam, veci dio karijeri djelovao ofazivnije pa do samog amf-a. Drugi tip je Morgan, kojeg ocito nema u planovima ali tu su Carr i Fosu.

Pored dm, u Jozinom 4231, trebamo cm-a ali sa kvalitetnim defanzivnim sposobnostima, sto bi trebao biti Pogba, medjutim pomenuti je imao dvije strasno lose partije glede samo ovog segmenta da ne ulazim u ofanz uticaj.

Krila jednostavno moraju biti potpora i vracati se na nasu polovinu ali takodjer trebaju iznijeti kontre te kombinovati za Ibrom, amf-om itd. Trenutno mozemo vidit samo naznake navedenog plus sto Martial i Rash nisu ti profili koji ispunjavaju sve uvjete a Lingard je solidan al kao alternativa.

Moze Jozo spucati 433 na papiru ali tim nije dobio nista kada u vezi ima Pogbu, Ander i Fellu (kojem je dao ulogu btb-a). Pogba lezeran po pitanju prljavog posla a Ander se toliko trosi da jednostavno padne nakon sat vremena.

Blind me strasno razocarao, ovo mu je milioniti kiks. Preinteligentan igrac ali defanzivno smijem slobodno reci taraba u nekim momentima.

Ima tu dosta opcija pa npr. Ander, Carrick i Fosu za defanzive uloge, te Fella ali samo kao dm i kao neka zamjena.

Oko Mate se mora graditi tim ako vec forsira sistem koji toliko zavisi od ofanzivnog veznog, u protivnom si dobio polovicna rjesenja.

Valencia----Small----Bailly/Rojo----Shaw/Darmian
-------Carrick/Fosu----Ander---Pogba

Jozo tezi direktnoj igri visokog tempa, ali sam sebi u pocetku puca kontru, prvo sa kapitenom a onda Fellom kao nekim btb veznjakom.

Od kljucne vaznosti je sredjivanje defanzive a prema naprijed jos moze cekati jer tu bi trebao do izrazaja doci indvidiualni kvalitet. Ipak kad poklonois dva gola onda sve pada u vodu, ali i tu se mora uputiti kritika da se igra pozrtvovano do samog kraja. Sad se vidi koliko bi u nekim momentima znacio iskusan stoper tipa Mirande il Howedesa.

Valjda je ono jucer sa defanz aspketa bio nesretan slucaj, a na igri slicnoj onoj protiv Poola (prvo poluv) treba graditi sistem.

U prelomnim trenutcima kada tim upija novu filozofiju svaka kocnica moza kostati bodova.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 24 okt 2016, 13:15

Septerra je napisao/la: Nas handri to pitanje već godinama je li do sistema ili do igrača.
Oboje ili ako ćeš svesti pod zajednički nazivnik, do kvalitete. United ima trenera koji je sa idejama malo pase, a u rosteru osim golmana nijednog igrača koji može ući u top 5 trenutno na svojoj poziciji. Pumpanje para bez vizije je od Uniteda napravilo grotesku. Rezultati neće doći preko noći, igra pogotovo. Jedino pitanje je da li je Mourinho pravi čovjek koji može nakon tri godine napraviti klub koji će se iz godine u godinu ponovo boriti za titulu. Pitanje na koje svako sebi mora odgovoriti.

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 24 okt 2016, 14:06

http://oldtraffordfaithful.com/manchest ... look-good/

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 24 okt 2016, 14:45

Ja samo ne razumijem kakav je to stil igre,i zasto nas tim najmanje pretrci u PL,znaci ako izuzmemo Valenciu I Andera kod nas ostali drkaju **** na terenu! :puke:

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 24 okt 2016, 15:29

Sad kad je Baily povrijeđen Blind/Rojo su sigurno u prvoj postavi, najvjerovatnije će biti Small-Blind-Shaw kombinacija. Nadati se da će izdržati, ali u kakvoj su formi pitanje je veliko.
A valjalo bi isprobati Blind-Herrera-Pogba kombinaciju, čisto da vidimo kako se kikser snalazi na toj poziciji, spor je ali zna podvalit dobru loptu, Herrera bi valjda uspio nadoknaditi nedostatke Blinda u vidu trke i pokrivanja rupa koje bi ovaj eventualno ostavio. Ali eto zbog te povrede ništa od toga uskoro.
Schneiderlin je očito bivši igrač i ako je tako valjalo bi da ide odmah na zimu, a da se pokuša dovesti neka zamjena.

I stvarno šta je sa ovim pređenim kilometrima, prošle godine najgora ekipa po broju stvorenih šansi, ove po trčanju i svake godine neka neugodna iznenađenja koja se ne bi trebala dešavati Unitedu.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 24 okt 2016, 15:54

UnitedWA je napisao/la:Sad kad je Baily povrijeđen Blind/Rojo su sigurno u prvoj postavi, najvjerovatnije će biti Small-Blind-Shaw kombinacija. Nadati se da će izdržati, ali u kakvoj su formi pitanje je veliko.
A valjalo bi isprobati Blind-Herrera-Pogba kombinaciju, čisto da vidimo kako se kikser snalazi na toj poziciji, spor je ali zna podvalit dobru loptu, Herrera bi valjda uspio nadoknaditi nedostatke Blinda u vidu trke i pokrivanja rupa koje bi ovaj eventualno ostavio. Ali eto zbog te povrede ništa od toga uskoro.
Schneiderlin je očito bivši igrač i ako je tako valjalo bi da ide odmah na zimu, a da se pokuša dovesti neka zamjena.

I stvarno šta je sa ovim pređenim kilometrima, prošle godine najgora ekipa po broju stvorenih šansi, ove po trčanju i svake godine neka neugodna iznenađenja koja se ne bi trebala dešavati Unitedu.
Ne znam što ne daju šansu Morganu. Mislim da on ima šta pokazati i da može opravdati ukazano povjerenje. Nije Northampton neka mjera ali je tu utakmicu bio rastrčan i jasno slijedio upute. Ne vjerujem da ni da ga je otpisao, samo je treća opcija poslije Fellainia/Herrere i Carricka. Darmian je bio dobar kad je konačno dobio priliku. Isto očekujem i od Morgana.

Blind neće na DM-a, pogotovo ne sad. Carrick jednostavno mora igrati kako bi i dvojcu Smalling-Blind olakšao i bio opcija iz dubine.

@Feld - ne slažem se u tim ocjenama individualnog kvaliteta našeg rostera. Činjenice ukazuju na suprotno ali vjerujem da će mojo Ibrahimovića, Pogbe i Mkhitaryana doći kad se... uhoda sistem :problem: i kad ovaj aritmetički zbroj pojedinaca postane kao ekipa. Mourinhov je zadatak da to ostvari. Svjestan sam da je ovo moj wishful thinking a ne neki kontra-argument, jbga.

@Asteriks - Fella teško može biti funkcionalan btb. Možda može sa Herrerom sa stamina level over 9000 i Carrickom u 29. godini. Koliko god mu Mourinho vjerovao i koliko god se ovaj trudio, po meni, ne može nam pružiti ono što očekujemo.

Ima li Mourinho u našem rosteru krilne igrače po svom ukusu? Već si odgovorio na to pitanje. Jedino da od Martiala i Rashforda načini takve igrače, što je po meni pogrešan pristup. Ono što bi teoretski mogao je da u AMC trojac stavi Pogbu (lijevo), Matu (centar) i Mikija (desno). Tad bi bokovi imali više prostora a između Pogbe, Ibrahimovića i Mate već imaš početno uhodan link-up. Samo razmišljam naglas.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 okt 2016, 16:31

Points won in the Premier League by Manchester United this season: When Juan Mata starts: 13/15. When Juan Mata doesn't start: 1/12
Msm da bi trebalo rokati trajne banove svim hejterima pomenutog.

@Sepp kada na sve ovo dodamo golobrade mladice poput Martiala, Shawa, Baillya, Rasha pa cak i Pogbe, onda je jasno da treba strpljenja.

Problem je taj sto su oni nosioci igre poput kapitena u kanalu, Carricku i Juanu se ne daje mnogo prilike pa smo u trenutnoj situaciji da nema ko potegnuti kada zatreba.

Sve ce vremenom doci, Pogba bi mogao srasti u tu ulogu lidera ali prije svega mora poraditi na taktickoj disciplini.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 24 okt 2016, 16:42

Jos jedan dokaz da je igrac za male utakmice. Igra samo kad je pobjeda 99% sigurna
100% sportski i krajnje opušten potpis

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 okt 2016, 16:47

Da kao protiv Watforda, gdje smo bili milion posto sigurni. :lol:

Da ponovim ono nedavno napisano
Juan Mata - asist protiv Citya, Wolfsburga u lp, Poola, pa sezonu prije gol protiv gradjana, 2 vs Pool, opet asist i pogodak protiv istog kluba, asist protiv Evertona, pa onda dok je igrao za plavce golovi/asist protiv Uniteda, asist protiv Poola, Arsenala, Spursa, itd.
Samo zadnjih par sezone odigrao pregrst vaznih utakmica protiv nekih velikih protivnika i pokazao klasu, a ovdje je navedeno od perioda Chelsea pa ovamo.

I kada nije asistirao/zabijao, kreirao je prilike, a to se moze viditi po statistickim podat gdje je prosle sezone imao najveci br kljucnih pasova.

Ocito da se United ne prati dovoljno il se sjedi na glavi pa onda nisu ni cudni slicni zakljucci.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 24 okt 2016, 17:25

Valjda Jozo zna najbolje koliko Mata moze, zato ga i koristi samo za male utakmice.
Mozda ga prekosutra pusti da odigra i protiv ozbiljnijeg protivnika, ali u kupu :lol:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 okt 2016, 17:26

Ocito da i Jozo moze pogrijesiti, a dovoljan dokaz za to je guranje Felle na poziciju cm-a.

Pokusalo se sa trkacima, defanzivcima il cim vec, ali kristalno jasno da trenutno ne mozemo bez jedinog pravog kreatora.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 24 okt 2016, 17:43

U vezi Mate ne grijesi. Treba izdrzati do januara ili augusta pa dovesti jednog kreativca

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 24 okt 2016, 17:58

Ništa, Rashford klupa, Carrick u prvih 11, Martial i Miki krila, Mata na desetku.

Edit: Po meni bi trebali u Januaru po nekog štopera, Fonte ili Van Dijk ako bi bio dostupan. Povreda će biti, to je sigurno, a tu smo mi nekako najtanji.
Zadnja izmjena: Nitro, dana/u 24 okt 2016, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 24 okt 2016, 18:01

Meni u ovoj ekipi je najveci problem sto nemamo igraca sposobnog napraviti visak,pogotovo nam to fali na krilu,Shaw i Martial su stvarno jaki u napadu,ali desna strana nam je katastrofa,valjda Miki to izvuce..jednostavno ljudi se povuku mi se nesto dodajemo,Herrera i Pogba opale koju i to je to..Previse mislimo na defanzivu a napad nam je trom,ne mozemo povuci kontre da se na glavu nasadimo..zato je po meni bolje da smo 100 miliona pokusali investirati u Balea,znas da covjek ubija al hajde,dobili smo Pogbu,sta je tu je..Moraju se poceti zabijati golovi,stvarat veca prednost,pa onda je i odbrani lakse nekako..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 24 okt 2016, 18:50

Nitro je napisao/la:Ništa, Rashford klupa, Carrick u prvih 11, Martial i Miki krila, Mata na desetku.

Edit: Po meni bi trebali u Januaru po nekog štopera, Fonte ili Van Dijk ako bi bio dostupan. Povreda će biti, to je sigurno, a tu smo mi nekako najtanji.
To je Liverpulova podružnica znači ništa od toga. :nene: :mrgreen:

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 24 okt 2016, 18:58

Upumpavanjem još 100 miliona ništa nećeš riješiti. Sad mi je jasno zašto su Glazeri i Ed odbili dati Joseu lovu za Fabinha. Nek proda nekoga pa nek kupuje.

Nama je potreban pristup koji nam po tradiciji više dolikuje. Krhanje stotina miliona u nedogled nam ne dolikuje.

Desna strana škripi već duže vremena. Iskreno se nadam da će Miki to pokriti, kad već jednom krene igrati i adaptira se, jel.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 24 okt 2016, 19:12

Septerra je napisao/la:Upumpavanjem još 100 miliona ništa nećeš riješiti. Sad mi je jasno zašto su Glazeri i Ed odbili dati Joseu lovu za Fabinha. Nek proda nekoga pa nek kupuje.

Nama je potreban pristup koji nam po tradiciji više dolikuje. Krhanje stotina miliona u nedogled nam ne dolikuje.

Desna strana škripi već duže vremena. Iskreno se nadam da će Miki to pokriti, kad već jednom krene igrati i adaptira se, jel.
Mislio sam da Pogbu zamjenimo Baleom :D a ne da kupujemo i njega..jer nam jednostavno fali taj firepower u napadu,nmg se oteti dojmu da Ibri treba previse vremena da pocne raditi bravure i sam rjesavati uzastopno utakmice,a mi vise vremena jednostavno nemamo,da je LvG otisao u LP moglo bi se tu nesto ceprkati,vise dobrih utakmica da vidis na cemu smo,ovako nas ljudi j.ebase,bas se ne vidi neki napadacki sistem gdje znamo kako cemo iscjepati ove manje ekipe,a proslo je vec 4-5 mjeseci uigravanja i to..naravno svaki klub ima svoje padove i SAF je gubio,nabijali nas ljudi,al sam nekako bio siguran da ce za sedmicu biti toliko bolje i da ce to biti konstantno a sad sam toliko neuvjeren u preokret da je to cudo jedno..treba nam ba neko iz pogona da iscjepa ovo sve,nema od ovih levata sa strane nista
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.