FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 07 jun 2014, 11:43

Slazem se vama,samo bi Jajalov odlazak bio hendikep,od ostalih igraca sve same rezerve koje se nisu mogli izboriti za neku minutazu (Tadejevic,Osmanagic,Travancic).Sto se tice Vulete ,mislim da smo dugorocno dobili boljeg igraca (22 god) od kojeg nesto mozemo i zaraditi.Inace decko je najbolji stoper Makedonije, i vec sad ce biti A reprezentivac iste.Kostic je bio najstandardniji igrac Olimpije,i ne vidim sto ne bi valjao za našu ligu.O Duljevicu i Okicu, ne treba puno trositi rijeci,jer su to nasi igraci,i svima dobro su poznati njihovi kvaliteti.
Ne treba zaboraviti da prelazni rok jos nije ni poceo, i da ce doci jos najamnje 2-3 igraca od toga sigurno jedan desni bocni.Mislim da ce do pocetka lige,doci najmanje jedan kapitalc,ali oni uvjek cekaju da ispucaju sve mogucnosti.

Kad je Pape rekao na BHT-u ,da ako zadrzimo ovu ekipu da cemo se prosetati ligom,sta ce tek biti kad budemo jos jaci, barem 30-40 %. I sada što imamo igrackog kadra,mislim da bi mogli formirati dvije ekipe,i da se sa obadvije bore za vrh tabele. :D

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 07 jun 2014, 11:46

u njihovim glavnim novinama, kada je presao kod nas o njemu su napisali citavu stranicu... uskoro ce debitovati za A selekciju 100% ;)

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 07 jun 2014, 11:49

rammstein je napisao/la:u njihovim glavnim novinama, kada je presao kod nas o njemu su napisali citavu stranicu... uskoro ce debitovati za A selekciju 100% ;)
Imamo sada dobrih kapitalaca,sto je najbitnije sa jakim ugovorima.Ukoliko Mitrevski postane clan makedonske reprezentacije mi cemo najvise profitirati.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 jun 2014, 11:50

pile87 je napisao/la:
rammstein je napisao/la:ne, nece se niko prodavati jer da smo htjeli mogli smo za dupovca i cimirota uzeti pare velike.. ali je cilj da se ekipa pojaca i uigra pa da se sljedece sezone pokusa uci u grupnu fazu nekog takmicenja

Ekipa ni u teoriji ne moze biti slabija nego prije jer odlazak travancica, tadejevica i sl. igraca nije nikakav gubitak osim sto smo olaksali platnu listu :)
i da, ovo nije kraj prelaznog roka ni blizu, jos se ganjaju neka prvjerena imena :) samo lagano

as roma@ nemoj brate ni da pomisljas duljevic.puric :D zna se ko igra :D

prodavati necemo nikoga osim ako ne dodje neka enormna ponuda...
To je vec politika kluba hoce li nekog prodati ili ne ali i Real prodaje to je biznis uostalom nebitno sto se tice Dupovca da je neko ponudio 200 000 Eura on bi isao jer je to odsteta koju je sarajevo postavilo za njega.Sve ostalo je mitomanija!

Imas izjavu Ibrakovica,odsteta za Dupovca je tacno 350 milja eura.Mislim da je izjavu dao u Avazovom sportu,pa ako neko moze nek postavi.Ali sumnjam da bi ga prodali i za jos vece pare. ;)
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 07 jun 2014, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 07 jun 2014, 11:50

uz dva kvalitetnija beka koje bi doveli mi bi vec sad bili 50 % jaci, sto ne sumnjam i da ce se desiti i uz odlazak jajala, a na sveopstu zalost strumfeta.
mada gledajuci rad nase uprave gledace se da pored tih bekova dovede jedan iznadprosjecan igrac za nasu ligu sto iz marketinskih razloga, sto i iz razloga da se ostali zadeveraju, sa akcentom na "komsije".

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 07 jun 2014, 11:51

pile87 je napisao/la:
rammstein je napisao/la:ne, nece se niko prodavati jer da smo htjeli mogli smo za dupovca i cimirota uzeti pare velike.. ali je cilj da se ekipa pojaca i uigra pa da se sljedece sezone pokusa uci u grupnu fazu nekog takmicenja

Ekipa ni u teoriji ne moze biti slabija nego prije jer odlazak travancica, tadejevica i sl. igraca nije nikakav gubitak osim sto smo olaksali platnu listu :)
i da, ovo nije kraj prelaznog roka ni blizu, jos se ganjaju neka prvjerena imena :) samo lagano

as roma@ nemoj brate ni da pomisljas duljevic.puric :D zna se ko igra :D

prodavati necemo nikoga osim ako ne dodje neka enormna ponuda...
To je vec politika kluba hoce li nekog prodati ili ne ali i Real prodaje to je biznis uostalom nebitno sto se tice Dupovca da je neko ponudio 200 000 Eura on bi isao jer je to odsteta koju je sarajevo postavilo za njega.Sve ostalo je mitomanija!
mitomanija ili ne za dupovca je stigla ponuda skoro duplo veca od te koju si naveo i obijena je
momak koji je kapiten sarajeva, ima 22-23 godine, ima preko 100 nastupa za klub ne vrijedi 200 000 e :)

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 jun 2014, 11:53

rammstein je napisao/la:u njihovim glavnim novinama, kada je presao kod nas o njemu su napisali citavu stranicu... uskoro ce debitovati za A selekciju 100% ;)
Da to je izjavio Velkoski.
Trebao je preci u neke Srbijanske klubove,cak ga je i Partizan trazio.Ali na nagovor Velkoskog,i zbog odlaska Vuleta, izabrao je Sarajevo jer ce ovde ukoliko izbori mjesto u timu, dobiti poziv za A repku.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 07 jun 2014, 11:56

Vi se sa konama prepirete, stipu ih i njihove komentare kako su samo predstavili Komazeca, Stojveca, Velkoskog, pa komentara kad je Cimirot dosao kao nema nista od njega pa se svi pokazali igracine , pa kad se sjetim kad nam je Said dosao pa komentari :lol: .

Uzivajte ;)
Ti si opet šampion !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 jun 2014, 11:58

simon je napisao/la:Vi se sa konama prepirete, stipu ih i njihove komentare kako su samo predstavili Komazeca, Stojveca, Velkoskog, pa komentara kad je Cimirot dosao kao nema nista od njega pa se svi pokazali igracine , pa kad se sjetim kad nam je Said dosao pa komentari :lol: .

Uzivajte ;)
Nije prepiranje normalna je diskusija, od svih pobrojanih mi reci sta ste osvojili sa nekim ili nekog od navedenih prodali da bi zaradili pare ne nekom igracu!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 07 jun 2014, 12:01

pile87 je napisao/la:
simon je napisao/la:Vi se sa konama prepirete, stipu ih i njihove komentare kako su samo predstavili Komazeca, Stojveca, Velkoskog, pa komentara kad je Cimirot dosao kao nema nista od njega pa se svi pokazali igracine , pa kad se sjetim kad nam je Said dosao pa komentari :lol: .

Uzivajte ;)
Nije prepiranje normalna je diskusija, od svih pobrojanih mi reci sta ste osvojili sa nekim ili nekog od navedenih prodali da bi zaradili pare ne nekom igracu!
Pa sta ces prodat Stojcev,Velkoski tek dosli i kup osvojili,Cimirot tu se nema sta pricati momak konstantno napreduje i kada bude isao otice sigurno za dobre pare, a Komazec i Said su tu bili kratko nisu ni imali priliku nesto osvojiti.
Ti si opet šampion !

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 07 jun 2014, 12:02

s tim da bi se i koma i sajo mogli tivra :D :ljepota:

jednom :D

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 jun 2014, 12:12

Bez daljnjeg da smo u proslosti imali mnogo igrackih promasaja, kad su u pitanju pojacanja.Ali isto tako smo bili zesci kokuzi.Pa sto kazu u narodu koliko para toliko muzike.

Pazi mi smo sad dosli u situaciju da sumnjamo, u nekog tamo igraca koji je najsatandarniji igrac slovenace Olimpije.Pa ko smo mi ljudi. :idea:Pa u proslosti mi smo bili zadovoljni,da nam dođe igrac iz bilo koje druge drzave ,i da zeli da igra uopste u nasem klubu.

Nek mi neko od navijaca drugih klubova kaze,da li bi uzeli Kostica koji je za nas vecinu fakat nepoznanica,ali frajer je standardan u Olimpiji. :? Pa nama sad dolazi igrac na posudbu,koji je u A seriji italijanske lige nakupio 30 i vise nastupa. :?: Mi trenutno imao igraca iz A repke.
Polako ali sigurno osvajamo, za nas veliko trziste Makedonije,gdje ima dosta dobrih ,a jeftini igraca.I tamo polagano osvajamo simpatije njihove javnosti.U buducnosti vrlo brzo cemo se siriti prema Kosovu,Albaniji,Crnoj Gori gdje također ima dobrih mladih,a jeftini igraca.

Zelim da kazem koliko smo mi napredovali u svim segmentima, u odnosu na ostale klubove. :crazy:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 jun 2014, 12:26

amypitar je napisao/la:Bez daljnjeg da smo u proslosti imali mnogo igrackih promasaja, kad su u pitanju pojacanja.Ali isto tako smo bili zesci kokuzi.Pa sto kazu u narodu koliko para toliko muzike.

Pazi mi smo sad dosli u situaciju da sumnjamo, u nekog tamo igraca koji je najsatandarniji igrac slovenace Olimpije.Pa ko smo mi ljudi. :idea:Pa u proslosti mi smo bili zadovoljni,da nam dođe igrac iz bilo koje druge drzave ,i da zeli da igra uopste u nasem klubu.

Nek mi neko od navijaca drugih klubova kaze,da li bi uzeli Kostica koji je za nas vecinu fakat nepoznanica,ali frajer je standardan u Olimpiji. :? Pa nama sad dolazi igrac na posudbu,koji je u A seriji italijanske lige nakupio 30 i vise nastupa. :?: Mi trenutno imao igraca iz A repke.
Polako ali sigurno osvajamo, za nas veliko trziste Makedonije,gdje ima dosta dobrih ,a jeftini igraca.I tamo polagano osvajamo simpatije njihove javnosti.U buducnosti vrlo brzo cemo se siriti prema Kosovu,Albaniji,Crnoj Gori gdje također ima dobrih mladih,a jeftini igraca.

Zelim da kazem koliko smo mi napredovali u svim segmentima, u odnosu na ostale klubove. :crazy:
Dovodili ste vi odlicnih igraca i prije recimo Kojasevic pa i prije njega ali se neke druge stvari nisu poklopile sto bi se reklo. To sto je neko igrao u sloveniji nije aman znaman referenca pa eto Puric je bio daleko najbolji igrac Celika pa nije ni sjenaka samog sebe u dresu sarajeva.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 07 jun 2014, 12:42

Stvar je u tome sto smo prije igrace vezali nepovoljnim ugovorima za nas, sad je drugacija situacija.
NIko od ovih novih nije dosao na manje od 2,5 ili 3 godine.
Niko nije dosao da igra za kiki riki.
Koliko para toliko muzike.
Ako igracu das dobru platu i dobar ugovor, onda mozes i ocekivati da ces ga prodati dobro.
Jedno bez drugog ne ide.

Ne mozes ti igracu dati 800KM platu a traziti za njega 500 000 eura odstete.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 jun 2014, 12:57

Pa ne bi se bas slozio sa tobom kad upoređuješ Purica i Čelik,klub koji je vec godinama prosjecan u ovoj Premijer ligi.Da,ima li smo mi dobrih igraca kao (Kojasevic) ali to je bio pojedinacan slucaj, ostalo prosjek od igraca.Vecina igraca je bio vezan slabim ugovorima,neredovne plate,koje su također uticale da se neke stvari ne poklope, onako kako su u klubu mislili.

Sad je to vec druga prica,svi dovedeni igraci su vezani ugovrima od 3 godine,imamo tu finansijsku stabilnost da zadrzimo igraca,i da ih prodajemo samo kad nama odgovara.Mi imamo sad slucaj kad malog Cimorota trazi klubovi iz Belgije,a on mrtav hladan kaze da mu se jos ne ide iz Sarajeva.Ili kad Velkoski se nasmije na ponudu Rijeke. Mislim da je vrlo bitno iz regije uzimati mlade i talentovane igrace,kao sto to radimo sad sa Makedoncima,i uz akademiju stvarati neku bazu igraca za dalju prodaju bogatim klubovima.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 07 jun 2014, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.

pitar079
Kontakt:

Post Postao/la pitar079 » 07 jun 2014, 13:00

Tacno je kako Bukal kaze. Mi smo slabiji, mali plavi su jaci i favoriti su za duplu krunu.

SarajlijaTM

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 jun 2014, 13:05

aS_Roma je napisao/la:Jedini hendikep je odlazak Jajala , mada jos frajer nije nigdje otisao, svaki ostali igrac od ovih se moze nadoknaditi.
Bez provokacije, ali jajalo je bio 50% fks, a vi mislite sta hocete.
Ionako ce se vidjeti na utakmicama ko je kakav, ovo su sad sve suplja do suplje svugdje

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 07 jun 2014, 13:12

SarajlijaTM je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Jedini hendikep je odlazak Jajala , mada jos frajer nije nigdje otisao, svaki ostali igrac od ovih se moze nadoknaditi.
Ionako ce se vidjeti na utakmicama ko je kakav, ovo su sad sve suplja do suplje svugdje
ma nije provokacija mi smo svjesni da je jajalo sa 70 % svojih mogucnosti bio daleko najbolji igrac sarajeva i ove nase lige i donosio je mnogo svojim iskustvom....ali et malo je onako iritantno dok je bio tu govorili ste da je bolji tomic od njega :oops: ....a jajalo je ocigledno zavolio ovaj klub mozda nije jos kraj mozda se vrati a kada bi se vratio bio bi kralj za navijace bio bih sve zato jajalo vrati se :bow: :bow: :bow: :bow: :D
Samo Sarajevo

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 jun 2014, 13:16

Cuj 50 % ,e vala ga i ti pretjera. :lol:
Pa do jucer vam je Jajalo bio mrtvi prosjek, koji nije mogao igrati u Kelnu. :lol: Da je hendikep jeste,ali cetri nova igraca,sigurno ce podici igru na jos veci nivo.Jos je rano,ali u novu sezonu cemo uci igracki jaci barem za jos 30-40 %.A ko zna mozda i Jajalo ostane ,ne iskljucujem ni tu mogucnost,ali to bi bilo previse.(Cimirot,Kovacevic,Kostic,Radovac)-strašno :clap:
Jos ni poceo nije prelazni rok,vidjecemo sta ce dalje biti. ;)

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 07 jun 2014, 13:23

Ma ja, Stojcev, Cimirot, Velkovski su tu bili samo da popune ekipu ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, NazorUso, Oerde i 34 gosta.