Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

the scouser
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la the scouser » 09 jul 2014, 15:34

Kružila je informacija da je payment structure dogovren odavno, ali i ja se nadam da nije :mrgreen: . Slažem se sa @paradajzom, Sanchez je najbliže Suarezu što smo mogli dovesti, šteta pa nismo uspjeli.

Inače sam vrlo pesimističan vezano za trošenje novca od Suarezovog transfera, klub već godinama pokazuje inkompetenciju u svakom aspektu obavljanja transfera, niti znaju izabrati igrača, dovesti ga na vrijeme, pregovoriti cijenu...mislim da tu leži najveća šteta Suarezovog odlaska, čak i da postoji par igrača koji bi ga mogli adekvatno zamjeniti, klub to ne bi znao izvesti.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 09 jul 2014, 15:55

Zasto bi uopce trazili zamjenu za suareza? Bolje da na njegovo mjesto dodje igrac drugog zadatka i da se pojacate nego trazite igraca koji ce njegov posao odrađivat losije...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jul 2014, 16:01

The Scouser

Liverpul bi puno lakse doveo neko zvucno ime da Suarez ostaje. On u LFC ima daleko najvecu reputaciju. Kako privoliti veliko ime na dolazak kada se zna da odlazi Suarez. Odlazak Suareza je dokaz slabosti a ne pokazatelj da klub postaje snazniji.

Kako ce Liverpul dovesti igraca kojeg zarko zeli Junajted, Arsenal, Celzi, Siti, Barsa, Real, Bajern, pa mozda i Juventus? Svi ovi klubovi zvuce primamljivije od Arsenala.

Liverpul je imao najvece sanse dovesti Sanceza. To je bio interes i Barselone, jer bi na taj nacin sigurno ustedili najmanje pet miliona u razmjeni. Al dzaba, igrac nije zelio u LFC. Vise voli otici u klub koji ce sa njim biti JACI naredne sezone. Arsenal ove godine nece prodavati kljucne igrace.

Ko ostaje Liverpulu?

Ostaju igraci nad kojim stoji upitnik, za koje je tesko pretpostaviti kako ce se pokazati.

Od ovih sto obecavaju najbolje bi bilo rizikovati sa Drakslerom. On mi djeluje najtalentovanije, sto ne znaci da ce ispuniti ocekivanja. Onda Grizman i jos neki igraci... Izbor nije veliki.

Liverpul treba potrositi dosta na mlade igrace i nadati se da ce zablistati. Treba im par godina u LP da bi izgradili reputaciji i postali klub koji ne prodaje najbolje igrace. Tada bi bili primamljivi na trzistu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jul 2014, 16:04

Hehe.. Primamljivije od Liverpula. Nemam opciju edit kada udjem preko telefona.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 09 jul 2014, 16:15

Origi je u ovom trenutku u Melwoodu sa svojim ocem gdje zavrsavaju transfer.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 jul 2014, 16:24

Moguce je da sutra ili prekosutra bude dvostruko predstavljanje Origija i Markovica.

Navodno klubj os nije odustao od Morena, ali im se nikako ne svidja cijeno od 20mil funti. Druga opcija je Bertrand :facepalm: Nakon Markovica, opet ce pokusati dovesti Lovrena.
Ocekuje se i da Rodgers dovede nekog poznatijeg napadaca. Trazi se klub kojem bi prodali Aspasa, moguca je i Sevilla.
Napoli zeli Leivu, ali ne zele platiti 7mil (nisam siguran da li su €), radije bi posudbu.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 jul 2014, 16:30

hajd sto ne znaju kupiti igraca nego ne znaju ni prodati
You are someone else I am still right here

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 09 jul 2014, 17:49

slika

Origi je tu, predpostavlja se da je odradio ljekarske preglede. Welcome :)
At the end of the storm there's a golden sky..

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 09 jul 2014, 18:03

Pojacanja su vrh :),još lovren pa da zamezimo

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 09 jul 2014, 18:06

Eto Markec i Origi su izgleda zavrseni, s tim da ovde za sledecu sezonu dobijamo samo Markeca. Ne znam sta bih rekao, sem da bih dodao mali nedostatak ambicije, da se dovede stvarno proveren vrhunski igrac, mozda prerano sudim, tek je jul.
Ja kao i uvek u Brendana uvek verujem, pa tako svaki igrac koji je dosao u klub ovog leta, bilo kakvog kvaliteta da je, savrseno se moze uklopiti u ovo sto mi igramo i biti bolji igrac i napredovati jos vise, pa je tu taj neki skriveni optimizam.

Medjutim rupa koju ce Suarez svojim odlaskom napraviti ce biti ogromna, a ne vidim neke igrace koji su dostupni da mogu na valjan nacin popuniti tu prazninu i uklopiti se u sistem, iako ce biti novca da se dovedu igraci, to sam vec ponovio, Alexis je jedini takav igrac za mene bio.
Da sam ja na njihovom mestu ne bih zurio ako nema takvih igraca, vec bi taj novac usredsredio na levog i desnog beka, kao i stopera, i polagati nade u Lallanu, Sterlinga, Coutinha i Markeca, pa i Susoa koji je i dalje clan ovog tima i od kojeg i dalje ocekujem dosta, nadam se da Brendan mozda racuna na njega pa je zato odustao od krila tipa Shaqiri itd.

I dalje ipak cenim da moraju dovesti neko vece pojacanje, ko ce to biti ja stvarno ne znam, niti mogu da predvidim ko ce to biti. Najvece cudo i najbolje za nas bi bio ostanak Suareza, onda ne bi bilo nikakve potrebe dovoditi nikoga u napadu.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 jul 2014, 18:22

Stigao Origi, ali Barett kaze da danas nece biti medicinski. Kao sto sam rekao, vjerovatno cekaju i Markovica tako da bi sutra ili prekosutra moglo biti dvostruko predstavljanje.
Takodje, dosadasnja pojacanja nisu dovedena od novca koji bi trebali dobiti od Suareza. BR zeli dovesti jos jednog napadaca. Zelio je Sancheza, sada ce pokusati sa nekim drugim. Moguce Shaqiri, ali on je izgleda blizu Rome. Pada mi na pamet i Bernard, prosle sezone smo bili blizu dovidjenja, ali je ipak otisao u Shakhtar. Negdje sam podavno citao da nije zadovoljan u klubu i da bi mogao otici.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 09 jul 2014, 18:26

Valencia je napisao/la:The Scouser

Liverpul bi puno lakse doveo neko zvucno ime da Suarez ostaje. On u LFC ima daleko najvecu reputaciju. Kako privoliti veliko ime na dolazak kada se zna da odlazi Suarez. Odlazak Suareza je dokaz slabosti a ne pokazatelj da klub postaje snazniji.

Kako ce Liverpul dovesti igraca kojeg zarko zeli Junajted, Arsenal, Celzi, Siti, Barsa, Real, Bajern, pa mozda i Juventus? Svi ovi klubovi zvuce primamljivije od Arsenala.

Liverpul je imao najvece sanse dovesti Sanceza. To je bio interes i Barselone, jer bi na taj nacin sigurno ustedili najmanje pet miliona u razmjeni. Al dzaba, igrac nije zelio u LFC. Vise voli otici u klub koji ce sa njim biti JACI naredne sezone. Arsenal ove godine nece prodavati kljucne igrace.
Nije problem samo u odlasku Suareza, transferi se loše rade godinama. Recimo, prošle zime, Liverpool je bio u top 4, sa Suarezom na vrhuncu, i opet nisu mogli dovesti mete koje su zacrtali. Transfer politika ovog kluba je najveći problem, i ključni razlog underachievinga iz sezone u sezonu. Preplaćuju se nekvalitetni igrači, dovode na kamare, a prava pojačanja dođu jednom u 3-4 transfer roka.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 09 jul 2014, 18:31

Can, Lambert, Lallana, Lazar, Origi, veoma dobro zasad :) Canom smo dobili snagu i novog defanzivog veznog kojeg uopce nismo imali u ekipi, Leiva za mene ni nije igrac, lik je totalno zaboravio kako se igra fudbal. Lambert ce stvoriti sirinu u napadu kao sto je to trebao biti Aspas koji nije pokazao nista prosle sezone i sa pravom se moze reci da je to najveca Brendanova transfer greska. Lallana ce stvoriti kreativnost uz Coutinha. Za Lazara se nadamo da ce biti poput Sterlinga i ne sumnjam da ce Brendan stvoriti od njega igracinu. Origi uz Sturridgea, Lamberta i jos jednog extra napadaca kojeg se nadamo da ce doci ne bi imao mjesta a jos je i mlad, tako da je za njega odlicno sto ce jos jednu sezonu provesti u Francuskoj. Bezze bi propadao na klupi a ovako ce se jos dokazati u Lillu.

Sad cemo vidjeti kakav ce biti drugi dio transfer roka :D Znaci trebaju jos dovesti Morena, stopera a da nije Lovren i neku zvijer u napadu ;)

Sto se tice odlazaka, nazalost Suarez ode u Barcu i ako se jos potajno nadam da ce zabijati i sljedece sezone u crvenom dresu. :D Uz njega sigurno odlaze Leiva i nikako i se ne svidja ta opcija posudbe. Pa ne mozes se tako rijesiti igraca. :roll:
Aspas opet u Spaniju i nadam se da ce sliijepci iz Seville kupiti ovo cudo od igraca :mrgreen: Vjerujem da bi se za obojicu moglo uzeti po 7m, iskreno i to je puno :D

Susa ne treba uopste prodavati i ako to ucine a spominjalo se, onda ce to bit velika greska Brendana i uprave. Mislim da je napokon dorastao i zreo da se bori za prvih XI. ;)

Assaidi, Coates, Borini ne znam hocel ih jos zavlaciti po posudbama ili ce ih prodavati :?:

Nego sta bi sa Konoljankom, zar se nije pricalo da je to zavrsen transfer i da dolazi na ljeto :hmmmmm:
Liverpool representatives have been spotted in Munich discussing potential £16m Shaqiri deal

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jul 2014, 20:31

The Scouser

Apsolutno se slazem. Liverpul je potrosio hrpu novca na beskorisne igrace. O tome sam pisao prethodne sezone, pa sam napadnut od pojedinih forumasa. Kazu 'sira klupa'. Kakva crna sira klupa!? Liverpul godinama prosjecne igrace mijenja prosjecnim.

Meni je ovo za sada ok. Lambert - aj neka ga, nije skup. Lalana - nisam ga nesto puno gledao, ali se cini kao dobar igrac. Can - ima potencijal, vidjet cemo. Oridji i Markovic su mladi i perspektivni igraci.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 jul 2014, 20:34

pojedinci su ovdje aspasa prosli sezone dizali u zvijezde kad je potpisao a evo sad se vidi ko je u pravu bio. tako je to kod nas ljudi vide klipove na youtubu i misle lik igracina.
You are someone else I am still right here

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 jul 2014, 21:08

Priznajem, hvalio sam Aspasa. Nisam ga bas dizao u zvijezde ali momak je bio pravo dobar u par utakmica Celte koje sam gledao. Imao je dobro kretanje i vjerovao sam da moze odigrati dosta dobro, ne sjajno, nesto kao sto je Sterling odigrao sezonu. Debelo sam se zajebao. Nadam se da ne grijesim po pitanju Markovica i da ce biti odlican. S tim da ne ocekujem da se bas ustali u prvih XI, vise da se bori sa Sterlingom za mjesto, dok bi treci napadac bio novo pojacanje(nadao sam se Sanchezu).
Otkud ta informacija za Shaqirija?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 21:12

fera je napisao/la:pojedinci su ovdje aspasa prosli sezone dizali u zvijezde kad je potpisao a evo sad se vidi ko je u pravu bio. tako je to kod nas ljudi vide klipove na youtubu i misle lik igracina.
Ma meni se cini da se pretvaramo u onaj jedan klub koji pravi dobre igrace pa ih onda proda.
Evo ako Coutinho odigra dobro ovu sezonu, nasi ce ga prodati.
Isto ce biti i ako Can se razvije u WC igraca.

Dodju igraci, igraju kod nas do najbolji godina i onda ih prodamo da bi sve ispocetka.
Ako se hoce uspjeti u jednom trenutku ce se morati stati i nakon prodaje WC igraca dovesti neki gotovo jednake kvalitete ili zadrzavati vecinu postojecih igrac.

Trenutacno se jos moze pricati da nismo dovoljno finansijski stabilni ali sta ce se reci nakon sto, nadam se, 3 sezone ili vise budemo igrali LP ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 09 jul 2014, 21:23

keno94 je napisao/la:Priznajem, hvalio sam Aspasa. Nisam ga bas dizao u zvijezde ali momak je bio pravo dobar u par utakmica Celte koje sam gledao. Imao je dobro kretanje i vjerovao sam da moze odigrati dosta dobro, ne sjajno, nesto kao sto je Sterling odigrao sezonu. Debelo sam se zajebao. Nadam se da ne grijesim po pitanju Markovica i da ce biti odlican. S tim da ne ocekujem da se bas ustali u prvih XI, vise da se bori sa Sterlingom za mjesto, dok bi treci napadac bio novo pojacanje(nadao sam se Sanchezu).
Otkud ta informacija za Shaqirija?
Naletio na skysportu neki rumour, ljudi ga smatraju dobrim izvorom. Osim njega sve više i više rumoursa o Shaqiriju. Mozda nesto i bude :mrgreen:

Od Aspasa sam i ja očekivao da će biti solidan igrač samo našao se u pogrešno vrijeme kraj 2 fenomenalna napadača Sturridgea i Suareza. Ipak veliki klub poput Liverpoola nije za njega, za njega je neki prosječni klub gdje će on biti glavni igrač i tu se jedino može dokazati.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 09 jul 2014, 21:48

Aspas je odigrao 15 utakmica, dao 1 go....te utakmice koje je poceo i igrao su bile podredjene Sturridge-u kao poslije Suarezu.... ja mislim da nije dobio pravu priliku... mislim bilo je ludo se nadati da ce davati go - dva po tekmi... ja bih ga ostavio.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jul 2014, 21:52

Grant: "Markec najveći talenat posle Mesija i Ronalda!"

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 86419.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Brkooo, Fuerza i 17 gostiju.