Imam neku poluteoriju vezanu za odlazak Osmanovića iz kluba. Suština je, kako ja to zamišljam, da je njegov odlazak vezan uz dolazak Tipurića a zajednički sadržilac za oba igrača je klub Zlate Moravce.
U prvom dijelu prošle sezone Osmanović je ubilježio prve minute, tačnije oko 5 nastupa i jedan postignut gol. Tokom pauze (ili možda prije) potpisuje Bulića kao zastupnika a tokom zimskih priprema za proljetni dio sezone pojavljuju se informacije da bi mogao putem Zlate Moravce:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/markov- ... ine/184746
U drugom dijelu prošle sezone, koliko mi je poznato, nije ubilježio nastup. Nekad u martu je bio povrijeđen a periodu april-maj je igrao za juniorsku selekciju. Njegovo "mjesto" dobio je Hamza Čataković koji je, koliko se sjećam, imao identičan broj nastupa (+ jedan u prijateljskoj) i identičan učinak.
U posljednjih par dana govorka se o Tipuriću kao novom igraču Sarajeva a dojučerašnjem (standarnom) igraču Zlate Moravca. Zbog toga se meni čini da je riječ o nekoj vrsti trejda. Može biti da griješim jer ne baratam ni sa kakvim drugim informacijama do ovih s portala ili foruma.
Meni lično njegov odlazak nije dramatičan i nenadoknadiv gubitak. Ako njegove minute dobije Anđušić ili eventualno Klarić (ako ne uspije "epizoda" u Racingu) to je win-win situacija. Osmanovića sam pratio i činio mi se kao ogroman potencijal. Za njega je dobro ako ode u Slovačku, pod uslovom da njihov direktor u linku iznad govori istinu.
Btw, bijela garnitura dresa vrh vrhova, Tako lijepo a tako privlačno.