ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
pitanje za profije:
je li ovo novo pravilo da je sideline kratko prekinuta u ćošetu gdje se sideline spaja sa servisnom linijom ili je to samo fazon u indian wellsu? nisam to još nigdje zapazio, odnosno uvijek je sideline bila puna linija bez prekida?
je li ovo novo pravilo da je sideline kratko prekinuta u ćošetu gdje se sideline spaja sa servisnom linijom ili je to samo fazon u indian wellsu? nisam to još nigdje zapazio, odnosno uvijek je sideline bila puna linija bez prekida?
Samo Novakov sjajni ritern i prenizak procenat ubacenog prvog servisa Federera mogao je donijeti pobjedu Srbinu. Igrati protiv No.1 veci dio meca prakticno s drugim servisom (oko 50%) ne moze niko izdrzati, cak je Fedex odveo igru u treci set, sto je bio mali podvig. Kakva ce samo dzenaza biti kad se on povuce i ostanu ovi smorovi od tenisa.
Strašno je koliko u njihovom matchupu sitnice odlučuju. Razlika između onoga što je Novak u stanju raditi Federeru na sporom hardu i onoga što Federer njemu radi na brzom je nevjerovatna. Sama činjenica da im je na HC-u međusobni omjer 15-15 dovoljno govori o svemu tome. Dva naevjerovatna igrača. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ma ovo sto Federer igra nisu istine, pa frajer konkurentan i daleko najbolji drugi igrac svijeta u 34 godini. 
Genius, outrageous, the best ever! RF!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ova podloga, ukoliko i dalje bude raspolozen, dala bi sanse Ferreru protiv Novaka u 1/4 finalu jer ne vidim ko bi ga prije mogao zaustaviti. Moglo bi ovdje biti iznenadjenja a nesto ne vjerujem da Srbin moze ponoviti proslu godinu jer je ciljeve, izuzev RG, skoro ispunio.
Imam osecaj da ce jednog dana, kad obojica budu bili teniski penzioneri, biti smatrani #1 i #2 HC igrachima ikada.formance je napisao/la:Strašno je koliko u njihovom matchupu sitnice odlučuju. Razlika između onoga što je Novak u stanju raditi Federeru na sporom hardu i onoga što Federer njemu radi na brzom je nevjerovatna. Sama činjenica da im je na HC-u međusobni omjer 15-15 dovoljno govori o svemu tome. Dva naevjerovatna igrača.
Federer ima 9HC Majora, 17 Mastersa1000, 6 WTFa i 15 ATP500ica. Djokovic ima 6HC Majora, 16 Mastersa1000, 4 WTFa i 11 ATP500ica. Mozhe se reci da je vec sada Federer fastHC GOAT, a Djokovic slowHC GOAT.
BTW, Federer vodi na HCu sa 15-14. Verovatno te je povuklo da w/o u finalu WTFa izjednachish sa Djokovicevom pobedom.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Napokon da se i Delpo vrati. Poslije Federera jedan od omiljenih igrača. Ne treba očekivat neki veliki rezultat ali najbitniej je da se on vrati tenisu, jer može dati puno toga tenisu.Mig_Mig je napisao/la:Delpooo![]()
![]()
![]()
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Vrlo vjerovatno, Novak je već sad tu u samom vrhu, ali problem je što su titule stare garniture igrača bile mnogo raznovrsnije. Tada je razlika između Indoor i outdoor harda bila dosta izraženija, a igralo se čak i na famoznom 'carpetu'.MaGiCa je napisao/la:Imam osecaj da ce jednog dana, kad obojica budu bili teniski penzioneri, biti smatrani #1 i #2 HC igrachima ikada.
Federer ima 9HC Majora, 17 Mastersa1000, 6 WTFa i 15 ATP500ica. Djokovic ima 6HC Majora, 16 Mastersa1000, 4 WTFa i 11 ATP500ica. Mozhe se reci da je vec sada Federer fastHC GOAT, a Djokovic slowHC GOAT.
BTW, Federer vodi na HCu sa 15-14. Verovatno te je povuklo da w/o u finalu WTFa izjednachish sa Djokovicevom pobedom.
No, slažem se da se može reči da je Novak kralj sporog harda.
U pravu si za H2H, potpuno sam smetnuo s uma Federerov W/O.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Definitivno im mogu pozavidjeti svi Grand slamovi, izuzev eventualno Australian opena koji stvarno mnogo ulaže u infrastrukturu.
http://www.profesionalnitenis.com/organ ... -stadiona/
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Oborilu su rekord po posjeti turnira, mislim da je bilo oko 400 000, nisam siguran...
Zanima me jeli to vrijedi za sve turnire osim GS-ova, ili ?
Zanima me jeli to vrijedi za sve turnire osim GS-ova, ili ?
Pretekli su Roland Garros, ispred njih su još Wimbledon koji je prošle godine imao posjetu od 491.000 gledalaca, dok su Australian Open i US Open daleko ispred sa preko 700.000 gledalaca.
http://www.profesionalnitenis.com/india ... nu-posetu/
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Stara garnitura igracha nije ni igrala velike turnire na hardu, sve do pojave DecoTurfa. A to se desilo krajem 70ih. Shteta za Borga, jer je mogao da uzme neki USO da je podloga bila hard od pochetka njegove karijere.formance je napisao/la:Vrlo vjerovatno, Novak je već sad tu u samom vrhu, ali problem je što su titule stare garniture igrača bile mnogo raznovrsnije. Tada je razlika između Indoor i outdoor harda bila dosta izraženija, a igralo se čak i na famoznom 'carpetu'.
U pravu si za H2H, potpuno sam smetnuo s uma Federerov W/O.
Tepih i hard nisu isto, a tepih je redovno bio na dvoranskim turnirima, kojih je bilo puno vishe nego danas. Zato su u tim vechnim HC statistikama "zakinuti" igrachi poput McEnroea, Lendla, Beckera, Connorsa...svi odreda strashni na ultrabrzim podlogama. Jbga, takav je zhivot.
Ali, sama pomisao da gotovo 6 godina mladji Djokovic, kasni za Federerom tek 3xHC Major, 2x WTF, 1x Masters1000 i 4xATP500 je frapantna, gotovo nestvarna. I to na podlozi na kojoj je field godinama ubedljivo najjachi.
MaGiCa je napisao/la:Stara garnitura igracha nije ni igrala velike turnire na hardu, sve do pojave DecoTurfa. A to se desilo krajem 70ih. Shteta za Borga, jer je mogao da uzme neki USO da je podloga bila hard od pochetka njegove karijere.formance je napisao/la:Vrlo vjerovatno, Novak je već sad tu u samom vrhu, ali problem je što su titule stare garniture igrača bile mnogo raznovrsnije. Tada je razlika između Indoor i outdoor harda bila dosta izraženija, a igralo se čak i na famoznom 'carpetu'.
U pravu si za H2H, potpuno sam smetnuo s uma Federerov W/O.![]()
Tepih i hard nisu isto, a tepih je redovno bio na dvoranskim turnirima, kojih je bilo puno vishe nego danas. Zato su u tim vechnim HC statistikama "zakinuti" igrachi poput McEnroea, Lendla, Beckera, Connorsa...svi odreda strashni na ultrabrzim podlogama. Jbga, takav je zhivot.
Ali, sama pomisao da gotovo 6 godina mladji Djokovic, kasni za Federerom tek 3xHC Major, 2x WTF, 1x Masters1000 i 4xATP500 je frapantna, gotovo nestvarna. I to na podlozi na kojoj je field godinama ubedljivo najjachi.
ja mislim da je najviše razlog za to ona novakova 2011. godina dominacije
novak je i prije igrao odlično, ali od 2010 tj. top 3 nema neku konkurenciju da im omete planove, zato je novak ugrabio dosta titula kada bi savladao " starog " Rogera i odigrao odlično na betonu protiv Nadala, problem danasnjeg tenisa i ubuduće sto nema trenutno niko da zaprijeti top 5 igracima, pogledajte sad da jedan Roger u 34-toj godini igra finale dubaia i indian wellsa zaredom i da umalo ne dobije odlicnog djokovica u finalu
moja poenta je da se novaku i rogeru potrefilo to sto je nadal samo odlican na sljaci, dobar je i na hardu ali tu se aktivira nakon 2-3 sezone nakon sto izjavi kakvu povredu
novakova je prednost sto je dosta dosta mladji od rogera, a sama pojava rogera u finalima mu daje prednost veliku da uzme veliki broj titula i to ce i ostvariti
kada se roger povuce, novak nece imati konkurencije, nadal jedino ali nadal je glumac i dosta glumata oko povreda i toga, njega nikad ne treba otpisivati jer imam osjecaj da ce ih sviju opet redovno pomesti na sljaci.. takav je on, pravi šljakaš
u narednih par godina ne vidim da će iko išta moći Novaku, pogotovo ako nadala budu mučile " povrede " i mislim da se novak može nadalu veoma lahko pribliziti po broju gs titula i po broju ostalih turnira, ali eto vidjecemo, slaba je konkurencija uglavnom
formance je napisao/la:Definitivno im mogu pozavidjeti svi Grand slamovi, izuzev eventualno Australian opena koji stvarno mnogo ulaže u infrastrukturu.
formance, u posjeti tj. u golim ciframa da, ali nije to baš tako cool kako ti to predstavljaš. ima indian wells još puno rupa da bi se mogao uhvatiti u koštac sa grand slam turnirima, ipak je to rang ispod. jedan turnir na kome naprave usred suhe pustinje na stravičnom zvizdanu stadion od 16.000 gledlaca na kome se ni hladno piće u gornjem bloku ne može kupiti nego se mora silaziti u donji nivo ima još pure da jede da dođe do bilo kakve druge usporedbe sa grand slamovima osim po broju dokolih američkih baba i djedova koji pune taj stadion bez ikakvog pojma o tenisu i koji zadnje godine svojih votaži provode u vječno toplom palm springsu punih džepova para i koji kao patroni turnira kupuju pretplatne karte do smrti bez da ih tenis imalo interesuje, ali avaj, kad se već ništa drugo tamo ne dešava onda je i tenis dobar.formance je napisao/la:Pretekli su Roland Garros, ispred njih su još Wimbledon koji je prošle godine imao posjetu od 491.000 gledalaca, dok su Australian Open i US Open daleko ispred sa preko 700.000 gledalaca.
ono što se indian wellsu mora odati kao dobar potez je da su napravili stadion taman koliko treba tj. koliko se može. dva reda više i to bi bilo mahnita megalomanija tipa flushing meadowsa, gdje u gornjem dijelu stadiona ni lopticu ni mariju ne vidiš ali zato jako detaljno čuješ kako ta marija stenje ko da joj još samo malo fali ....
inače tereni tri i četiri su skroz u dure, i veliki koliko treba. ne znam ja koliko ima smisla praviti tamo još jedan "stadion". po meni je za jedan turnir na kome nikada ne pada kiša i na kome se igra u dva dobivena seta to upravo megalomanija!
Za jedan turnir iz Masters serije oni rade nevjerovatan posao i to igrači itekako primjećuju. To da su rang ispod GS-ova važi samo u statističkom, vrijednosnom i historijskom aspektu, jer kategorizacija turnira jasno pokazuje šta je Grand slam, a šta Masters i bespotrebno ih je u tome porediti. U infrastrukturi, pak i u samim ulaganjima u turnir i onome što je Larry Elisson napravio od njega itekako im mogu zavidjeti maltene svi GS-ovi (izuzev Australije), jer enormna ulaganja u infrastukturu daju svoj rezultat i iz godine u godinu povećavaju popularnost ovog turnira opravdajući i potvrđujući epitete 'petog Grand slama' koji mu se s razlogom daju. Iz navedenog se da zaključiti da su neki od GS turnira ti koji bi se trebali uhvatiti posla i u ovim segmentima dostići organizacijski i svaki drugi nivo koji Indian Wells ima. IW i AO su im svakako trasirali put kako se to radi. 
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
jok, nisi u pravu, ni ublizu. OK, možda iz ugla igrača, ali samo tako
želim ti da jednom odeš na sve te turnire i da se uvjeriš da nisi u pravu
želim ti da jednom odeš na sve te turnire i da se uvjeriš da nisi u pravu
Ovo nije moje subjektivno mišljenje.
Hvala. I ja isto to želim.
Na današnji dan prije 11 godina započelo je jedno od najvećih teniskih rivalstava ikad.
http://www.profesionalnitenis.com/28-ma ... ji-sporta/
Hvala. I ja isto to želim.
Na današnji dan prije 11 godina započelo je jedno od najvećih teniskih rivalstava ikad.
http://www.profesionalnitenis.com/28-ma ... ji-sporta/
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.