Iako nisam neki ljubitelj košarke, KK Bosne mi je žao. Meni se čini da u Sarajevu, što je veoma tužno, nema kritične mase koja bi se podigla i spasila klub.
Umjesto toga, čitam na ovom forumu(pročitao sam zadnjih 15-ak stranica) ovi pokušavaju da se rastale oko imovine Bosne. Prije mi se činilo kao isključivo pranje para, sada vidim da ima još toga.
Za nagradu, Dino K, akademski građanin koji položi 9-10 ispita na DIF-u u sadam dana(tako nekako, znam da su ga prozivali)

0 od igrača dobija nagradu i bude 1 ili 2 na listi SDA "narod zna" i bude nagrađen ulaskom u Knatonalni Parlament. Ne bi me iznenadilo i da zakači neku ministarsku funkciju.
Nihad Imamović, veliki manager, koji progura ASA Auto tako što dogovori sa murijom da im složi prvo Felicije pa onda i golfove, isto tako složi vozila ministarstvu za boračka pitanja koja su dijelili RVI populaciji. Lik je sjebo KK Bosnu a sjebo je i reprezentaciju.
Za Bukvu ne znam, znam da je bio 0 od igrača. Kapiten koji nije igrao. Očito je 0 i od čovjeka. Kada dopušta sve ovo što se dešava Bosni.
Ako je istina da je Bosna dužna 7 miliona, ****. To je ogroman dug za fudbal gdje se ipak vrti više novca a kamoli za košarku. Naročito sada, u današnjem vremenu.
Pričamo o Sarajevu, o sarajevskom duhu a niko ni da se počeše a KK Bosna pred gašenjem. Zapravo, stoka još pogura SDA "narod zna" na izborima. Umjesto da ih pošalju na smetljište historije zajedno sa Lepim Harisom stoka im i dalje vjeruje. Doduše, kada malo bolje razmisliš i vidiš da je alternativa SDA bila Fahrino-Miškovićeva stranka onda skontaš da smo baš otišli u hendek. Neobrazovana, inertna stoka koja konta "nek je živa glava" koja neće prstom da mrdne da pomogne ljudima koji rove po kontejnerima i hrane se po javnoj kuhinji će pomoći KK Bosna. Teško. Ovi ostali neće da pomognu jer su na talasnoj frekfenciji zaslužnih managera Imamovića, akademika Konakovića i inih.
Znam ja nas, **** ti nas.
Iako sam hard core navijač Željezničara, zaista mi je žao Bosne.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna