FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

h1a2s3o4
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la h1a2s3o4 » 13 avg 2020, 14:15

hule_barca je napisao/la:
13 avg 2020, 13:09
Po meni, liga je poprilično izjednačena i zahtjevna.
Većina klubova gleda kako da ne primi gol, pa tek onda misli o napadu. Zašto smatram da ova dva minimalna poraza nisu kiksevi. Zato što mislim da bi sigurno 8-9 ekipa u ligi upisalo poraze na ova dva gostovanja. Ne želim da opravdavam nula bodova na ta dva gostovanja, ali mislim da nije toliko realno ni kritikovati, naročito zbog toga što se ekipa još traži i uigrava, ali i zbog toga što su ta dva meča lahko mogla i trebala završiti sa kojim bodom. Želim reći da nije samo stvar rezultata. Eto Sarajevo je jučer slavilo, ali gorak je okus kod njihovih navijača, zbog loše igre, jer će ta loša igra kad tad dođi na naplatu. Mogu se provući koji put, ali tablica će uvijek pokazati realno stanje na kraju sezone. Mislim da bi Nalić mogao biti na dobrom putu s ovom ekipom, iako ja preferiram ofanzivniju varijantu, ali čovjek je tu, treba mu dati podršku. Što se tiče gostovanja kod Mladosti, stava sam da u ovoj ligi teško možeš upisati tri boda kući, a kamoli u gostima. Mladost jeste loša, zbog raznoraznih faktora, od loših priprema, prodaje igrača itd., ali vidjeli smo kako su parirali Sarajevu kući. Tri boda se očekuju, ali do njih će se morati doći na težak način, a remi sam ostavio kao minimum što se može donijeti, ako napadači opet zakažu.

Slažem se da je liga posebno ove sezone poprilično izjednačena. Zato je i jeste zanimljivo gledati. Bukvalno ce na svakoj utakmici odlucivati nijanse, manji broj gresaka, i evo u jucerasnjem slucaju raspolozeniji napadač.
Nalića treba podržati. Ekipa mu ima i glavu i rep. To se valjda jučer vidjelo. U veznom po meni je najbolji Karjašević, ali treba neko ko zna igrati napad. Neki kvalitetan ofanzivni veznjak i TC bi mogla do visokog plasmana sa Nalićem.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 13 avg 2020, 17:47

Postavlja se pitanje kako podic tim do subote nakon jučerašnjeg nezasluzenog poraza. Protiv Mladosti ic otvoreno i od prve minute na pobjedu. Valjda i Nikolic dobije papire. U ovoj utakmici remi je isti kao i poraz. I Mladost se istrosila na Tusnju a imaji i neke kartonirane igrace. Mora se koristit mogucnost izmjena svih pet igraca jer ce se susret ponovo igrati po vrucini i nazalost bez TV prenosa. Valjda se u ova dva dana nade odgovor na razlog promasaja nasih napadaca i to sve nadoknadi u Kaknju.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 avg 2020, 16:36

tcity055 je napisao/la:
13 avg 2020, 17:47
Postavlja se pitanje kako podic tim do subote nakon jučerašnjeg nezasluzenog poraza. Protiv Mladosti ic otvoreno i od prve minute na pobjedu. Valjda i Nikolic dobije papire. U ovoj utakmici remi je isti kao i poraz. I Mladost se istrosila na Tusnju a imaji i neke kartonirane igrace. Mora se koristit mogucnost izmjena svih pet igraca jer ce se susret ponovo igrati po vrucini i nazalost bez TV prenosa. Valjda se u ova dva dana nade odgovor na razlog promasaja nasih napadaca i to sve nadoknadi u Kaknju.
Mladost je protiv Gorkog od 35. minute igrala sa igračem manje ,zbog drugog žutog i automatskog crvenog kartona Aliću.
Prvi gol su primili u 45.min. iz sumnjivog penala.Onda su očajnički sa igračem manje pokušavali nešto do 60. kad su primili i drugi gol.
Mladost naravno nije favorit protiv nas.Mislim da definitivno nismo ni mi protiv njih.
Lično bih u Doboju izveo isti tim kao i na Koševu.
Pobjeda bi nas dovela na 50% osvojenih bodova.To bi bilo sasvim dobro.
Da li smo u stanju pobijediti vidjet ćemo.Kad se sjetim Krupe na Tušnju.....
Mislim da će Mladost prepustiti inicijativu nama i prežati priliku na kontre i prekide.
Tradicija utakmica u Doboju je na našoj strani.Dole su pobjeđivali Starčević 0:1,Varešanović 0:2,Bošnjaković 0:1.
U Doboju još nismo primili gola a dali smo 4.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 14 avg 2020, 19:21

Nažalost pred utakmicu sa Mladosti ponovo se nalazimo u apsurdnoj situaciji da ulazak na stadion nije dozvoljen a nema ni TV prenosa pa timovi igraju jedni protiv drugih izolovani od šire javnosti- sami za sebe.
Ovo je utakmica koja će dati odgovore na mnoga pitanja.Na papiru imamo bolji tim i treba biti optimista ali pošto je trenutno tim u velikoj krizi realizacije rezultat meča je teško predvidjeti (moguća su sva tri znaka na kladionici) jer ne može se utakmica dobiti bez postignutog gola.
Ono što će presudno uticati na ishod meča su sastavi timova.Kad je u pitanju City po meni treba izvesti sličan sastav kao u Sarajevu ali sa određenim promjenama.Bađi obavezno na klupu jer je igrač manje na terenu a umjesto njega da igra Crnkić bar jedno poluvrijeme a ako ne može Crnkić onda treba staviti Kulovića koji je dobar igrač a još nije dobio veću minutažu.Ako je spreman Nikolić (fizički i kroz papire) onda je vrijeme da i on zaigra bar neki period utakmice.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 avg 2020, 19:37

Slazem se da treba krenut potpuno ofanzivno i sto prije postici pogodak. Ne bi bilo dobro da se kao protiv Krupe krene preoprezno. Po meni ako vec ne mozeko pobijediti onda ni bod nije nesto posebno. Na poluvrijeme treba uvesti bar dva svjeza igraca a oko 70 i ostsla tri. Pa grehota je nekim igracima ne dati ni minute a vecina ih nakon sat vemena po ovoj vrucini pada.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 14 avg 2020, 19:59

tcity055 je napisao/la:
14 avg 2020, 19:37
Slazem se da treba krenut potpuno ofanzivno i sto prije postici pogodak. Ne bi bilo dobro da se kao protiv Krupe krene preoprezno. Po meni ako vec ne mozeko pobijediti onda ni bod nije nesto posebno. Na poluvrijeme treba uvesti bar dva svjeza igraca a oko 70 i ostsla tri. Pa grehota je nekim igracima ne dati ni minute a vecina ih nakon sat vemena po ovoj vrucini pada.
Da,naravno da treba krenuti ofanzivno ali kako i u kojoj formaciji ? Naoko je jednostavno - ako nešto ne funkcionira mijenjaš i tražiš najbolju varijantu. Međutim ne vidimo svi isto sve stvari.Tu su razni faktori : međusobni odnosi trenera i igrača,tvrdoglavost trenera,hijerarhija tima,uloga vlasnika kluba itd.Po meni postoji mnogo varijanti sada u napadu ali treba naći pravu kombinaciju koja će dati golove.Naoko je najbolja kombinacija Crnkić-Ubiparip-Nukić ali može ići i Kulović-Ubiparip-Nukić a ako se post produži onda može i Vojo malo na klupu pa pokušati sa Ramićem,(pa čak i Bađijem kao centralnim napadačem) a i Beganović za potrebu može biti opcija jer je uglavnom u ranijoj karijeri igrao napadača.Može se probati igrati i sa dva napadača u formaciji 4-4-2 itd itd.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 avg 2020, 20:55

CityCity je napisao/la:
14 avg 2020, 19:59
tcity055 je napisao/la:
14 avg 2020, 19:37
Da,naravno da treba krenuti ofanzivno ali kako i u kojoj formaciji ? Naoko je jednostavno - ako nešto ne funkcionira mijenjaš i tražiš najbolju varijantu. Međutim ne vidimo svi isto sve stvari.Tu su razni faktori : međusobni odnosi trenera i igrača,tvrdoglavost trenera,hijerarhija tima,uloga vlasnika kluba itd.Po meni postoji mnogo varijanti sada u napadu ali treba naći pravu kombinaciju koja će dati golove.Naoko je najbolja kombinacija Crnkić-Ubiparip-Nukić ali može ići i Kulović-Ubiparip-Nukić a ako se post produži onda može i Vojo malo na klupu pa pokušati sa Ramićem,(pa čak i Bađijem kao centralnim napadačem) a i Beganović za potrebu može biti opcija jer je uglavnom u ranijoj karijeri igrao napadača.Može se probati igrati i sa dva napadača u formaciji 4-4-2 itd itd.
Slazem se da ima bezbroj kombinacija i sema. Upravo zato na poluvremenu treba mijenjat i jednostavno koristit mogucnost 5 izmjena. Da vidimo i Kulovica i Beganovica zasto ne i Budu. Bar u napadu se moze kombinovati svakako ovi postojeci tesko dolaze do gola. Nikom ne treba biti osigurano mjesto bez obzira jel Vojo ili bilo ko drugi. Mi ova tri boda sto imamo djelo su Ramica koji je uglavnom na klupi.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 avg 2020, 21:08

CIJELA UTAKMICA ILI KAKO SE IGRALO KOD KOMANDIRA ZATVORSKE STRAŽE BOŠNJAKOVIĆA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2020, 13:36

PLAVI NA “POPRAVNOM” U DOBOJU KOD KAKNJA

14. Avgusta 2020.
Nakon minimalnog poraza na Koševu od aktuelnog prvaka Sarajeva, fudbaleri Tuzla Cityja ponovo gostuju, a ovoga puta u Doboju kod Kaknja.

Još uvijek kroz glavu Nalića i njegovih izabranika prolaze sve one propuštene šanse u srijedu, ali oni se moraju okrenuti novom izazovu, a to je ekipa Mladosti.

Stratega Tuzlaka može ohrabriti podatak da na raspolaganju ima i Crnkića, koji je protiv Sarajeva dobio zadnjih 15-20 minuta jer još uvijek nije dovoljno fizički spreman.

Na raspolaganju je i Džafić koji je propustio duel na Koševu, dok Nikolić još nema pravo nastupa, pa se njegov debi može očekivati protiv Olimpika.

Ono što je zanimljivo da je Tuzla City sa svakog gostovanja iz Doboja kod Kaknja donosio cijeli plijen u Tuzlu, a svakako da je favorit i u ovome duelu.

Mladost je ekipa koja se grčevito bori za opstanak. Na prva dva gostovanja (Banja Luka i Tuzla) primili su čak devet golova. Međutim, kod kuće su remizirali sa Sarajevom odigravši 2:2, što svako govori da Nalićevi momci moraju biti oprezni i da im pobjedu sigurno niko neće „pokloniti“ i da će za nju morati utrošiti puno truda i znoja.

Duel u Doboju kod Kaknja se igra u subotu od 17:00.

Press Služba F.K.Tuzla City

slika
JE LI U 17:00 ILI 17:30 ?

Službena stranica F/NSBiH - 4. KOLO

15.08.2020 17:00 Gradski stadion Doboj Kakanj, Doboj Kakanj FK MLADOST DOBOJ KAKANJ - FK TUZLA CITY

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2020, 13:49

TRENERIMA "POJELA MACA JEZIKE".NI BEGANOVIĆ NITI NALIĆ NISU SE OGLASILI PRED UTAKMICU.

slogash

Post Postao/la slogash » 15 avg 2020, 16:08

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 15 avg 2020, 16:10

Fejzić,Đerić,Rugašević,Kojić,Barišić,Rustemović,Karjašević,Maksimović,Nukić,Ubiparip,Ramić.

Sve isto kao protiv Sarajeva osim što je umjesto Bađija na terenu Ramić.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2020, 16:19

OVO JE 4- 4- 2. ZNAČI ,BIĆE NABIJANJE LOPTE.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2020, 17:11

VODIMO 1:0,Dejan MaksimoviĆ 10'
VODIMO 2:0 Vojo Ubiparip 25'
VODIMO 3:0 Mirsad Ramić 29'
Golman Fejzić crveni karton u 39' -ušao Muminović izašao Ramić.
Nas golman igrao je van kaznenog rukom.
----------------------------------------------------------------------------
Gol za Mladost 3:1 Nikolić 67'
Gol za nas 4:1 Crnkic 68'
Gol za Mladost 4:2 Dedić 76’
Gol za nas 5:2 Badara Bađi 79'
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 15 avg 2020, 18:42, ukupno mijenjano 12 puta.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 15 avg 2020, 17:27

Napokon Vojo. Nula dva.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 15 avg 2020, 17:39

I Ramić . Nula tri.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 15 avg 2020, 17:52

0:3 poluvrijeme.Međutim isključen je Fejzić pa ćemo čitavo drugo poluvrijeme igrati sad sa igračem manje.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 15 avg 2020, 18:32

Mislim da je trener Mladosti nadmudrio naseg trenera, pa je Fejzic dobio crveni, zahtjevam smjenu Nalica i dovodzenje Musemica :rol:
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 avg 2020, 18:57

Dobro je ,pobjeda nad očito slabim rivalom.Došli smo na 6 bodovai plus 2 gola razliku.
Očekujem da se pomjerimo na tabeli 2 mjesta.REALNO JE OČEKIVATI PORAZ GORKOG OD ŽELJE I REMI ILI PORAZ ZRINJSKOG U BANJA LUCI.

Pogađajmo, kad odlazi Nalić.

1. KOLO
NK ŠIROKI - FK TUZLA CITY 1:0

2. KOLO
FK TUZLA CITY - FK KRUPA 1:0

3. KOLO
FK SARAJEVO - FK TUZLA CITY 1:0

4. KOLO
FK MLADOST - FK TUZLA CITY 2:5

5. KOLO
TUŠANJ, FK TUZLA CITY - FK OLIMPIK

6. KOLO
ROĐENI, FK VELEŽ - FK TUZLA CITY
-----------------------------------------------------------------------------Pauza

7. KOLO
TUŠANJ, FK TUZLA CITY- FK RADNIK
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 15 avg 2020, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 15 avg 2020, 19:01

Cestitke za pobjedu...

Nisam gledao, mogu samo reci da mi je drago zbog 3 boda i efikasne igre.

Ako u klubu ista misle ozbiljno - Fejzi oduzet bar pola plate ovaj mjesec... **** zajebavanje...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.