Ne može se Ćirin baraž porediti sa ostala dva. U Lisabonu smo odigrali sjajnu utakmicu i kažnjeni smo za promašaje.damir_82 je napisao/la:Činjenica je da smo u sva tri baraza bili loši u dvomecu i da nismo zaslužili plasman.. Ni Ćiro ni Safet ni Meša..
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da smo mi odigrali X u Lisabonu bila bi to druga prica, na tekmi u Zenici sam bio i tamo nismo bili toliko losi, u odbrani je bila greska sto smo fasovali go a u napadu smo bili jalovi to si dobro rekao.damir_82 je napisao/la:I budeš do kraja pošten pa dodaš i onaj revanš u Zenici, i onda običan čitalac zaključi da na svjetsko prvenstvo u JAR 2010 nismo otišli ne samo zbog ta dva pogođena okvira gola u Lisabonu (rekao bi čovjek da Portugal osim gola nije imao polulriliku), već i zbog neispaljenog metka u Zenici u revanšu..bhsport je napisao/la:Cuj Ciro usro baraz, nasa predstava u Lisabonu je bila jedna od boljih ikada. Samo nevjerovatan peh i precka Ibricica te u zadnjim minutama kada Ibisevic na gol liniji skida sut Muslimovica su nas sprijecili da ne odemo na SP 2010.
Daleko je to od usranog rezultata kakav je bio 2 godine poslije onaj prvi set u Portugalu.
Činjenica je da smo u sva tri baraza bili loši u dvomecu i da nismo zaslužili plasman.. Ni Ćiro ni Safet ni Meša..
Ipak dva poraza po 1-0 gdje smo bili ravnorpavni je drugacije od teniskog seta u portugalu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
To je već stvar percepcije.. Po meni je najbolje poluvrijeme baraža bilo protiv Irske u Zenici..Virtu4l je napisao/la:Ne može se Ćirin baraž porediti sa ostala dva. U Lisabonu smo odigrali sjajnu utakmicu i kažnjeni smo za promašaje.
A i taj "teniski set" možemo posmatrati iz perspektive dva vrhunska šuta u prvom poluvremenu.. Možemo zamjeriti i Begoviću postavljanje kod slobodnjaka, i Luliću crveni karton i svašta nešto.. Njih je tu utakmicu krenulo i skoro sve što su šutali su i pogodili.. Poenta je ista.. U tri dvomeča nismo prošli i nismo zaslužili prolaz jer smo bili lošija ekipa..bhsport je napisao/la:Da smo mi odigrali X u Lisabonu bila bi to druga prica, na tekmi u Zenici sam bio i tamo nismo bili toliko losi, u odbrani je bila greska sto smo fasovali go a u napadu smo bili jalovi to si dobro rekao.damir_82 je napisao/la: I budeš do kraja pošten pa dodaš i onaj revanš u Zenici, i onda običan čitalac zaključi da na svjetsko prvenstvo u JAR 2010 nismo otišli ne samo zbog ta dva pogođena okvira gola u Lisabonu (rekao bi čovjek da Portugal osim gola nije imao polulriliku), već i zbog neispaljenog metka u Zenici u revanšu..
Činjenica je da smo u sva tri baraza bili loši u dvomecu i da nismo zaslužili plasman.. Ni Ćiro ni Safet ni Meša..
Ipak dva poraza po 1-0 gdje smo bili ravnorpavni je drugacije od teniskog seta u portugalu.
Kao sto rece, stvar percepcije.damir_82 je napisao/la:To je već stvar percepcije.. Po meni je najbolje poluvrijeme baraža bilo protiv Irske u Zenici..Virtu4l je napisao/la:Ne može se Ćirin baraž porediti sa ostala dva. U Lisabonu smo odigrali sjajnu utakmicu i kažnjeni smo za promašaje.
A i taj "teniski set" možemo posmatrati iz perspektive dva vrhunska šuta u prvom poluvremenu.. Možemo zamjeriti i Begoviću postavljanje kod slobodnjaka, i Luliću crveni karton i svašta nešto.. Njih je tu utakmicu krenulo i skoro sve što su šutali su i pogodili.. Poenta je ista.. U tri dvomeča nismo prošli i nismo zaslužili prolaz jer smo bili lošija ekipa..bhsport je napisao/la:Da smo mi odigrali X u Lisabonu bila bi to druga prica, na tekmi u Zenici sam bio i tamo nismo bili toliko losi, u odbrani je bila greska sto smo fasovali go a u napadu smo bili jalovi to si dobro rekao.damir_82 je napisao/la: I budeš do kraja pošten pa dodaš i onaj revanš u Zenici, i onda običan čitalac zaključi da na svjetsko prvenstvo u JAR 2010 nismo otišli ne samo zbog ta dva pogođena okvira gola u Lisabonu (rekao bi čovjek da Portugal osim gola nije imao polulriliku), već i zbog neispaljenog metka u Zenici u revanšu..
Meni je najbolja tekma prva u Lisabonu u kompletu, gdje smo zbog Ibriciceve greske kada mu je Alves dosao iza ledja zijanili.
I tekma u Zenici 0-0 sa Portugalom je bila dobra, dobro smo stajali.
Ali prvi baraz smo bili najblize, definitivno opet po mom misljenju.
Pozdrav forumasima, zbog nepozivanja kojeg fudbalskog madzionicara ovaj put pljujemo selektora?
Nad tobom sunce najljepše sja
Mene zanima dže Dulja?pinoglavi je napisao/la:Pozdrav forumasima, zbog nepozivanja kojeg fudbalskog madzionicara ovaj put pljujemo selektora?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Horic, Dumic, Vrsajevic... Nadje se nekoRaonffa je napisao/la:Mene zanima dže Dulja?pinoglavi je napisao/la:Pozdrav forumasima, zbog nepozivanja kojeg fudbalskog madzionicara ovaj put pljujemo selektora?
Nad tobom sunce najljepše sja
Vrsko razvaljivac, Depilirani golgeter i horo u odbrani.pinoglavi je napisao/la:Pozdrav forumasima, zbog nepozivanja kojeg fudbalskog madzionicara ovaj put pljujemo selektora?
SlevinKelevra je napisao/la:Covjek koji nas je odveo u Brazil. Hvala, legendo![]()

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Cist penal... nije nama niko kriv sto je Spahic debil.Sabinho je napisao/la:

-
- Kontakt:
Igrač Borussije iz Dortmunda Dženis Burnić (18) jedan je od najvećih talenata uspješnog njemačkog kluba. Igrao je za sve omladinske selekcija Elfa, a početkom septembra debitovao je za U-19 njemačku vrstu.
Ipak, kako stvari stoje ova nadareni playmaker u budućnosti bi mogao nositi dres Zmajeva. To je u razgovoru za Klix.ba potvrdio selektor Mehmed Baždarević.
"Nedavno smo razgovarali i Burnić mi je potvrdio kako u budućnosti želi igrati za BiH. Radi se o izuzetno talentiranom igraču. Gledao sam ga u prijateljskom meču protiv Athletic Bilbaoa gdje je nastupao za prvi tim. Na mene je ostavio sjajan dojam. Mlad je i u budućnosti može samo napredovati. Treba vidjeti proceduru oko papirologije, a na Dženisu je da se izbori za poziv za seniorski tim", istakao je za naš portal šef državnog tima.
Inače, Baždarević nastavlja tragati za talentiranim igračima širokom Evrope koji su porijeklom iz BiH ili na bilo koji drugi način mogu nositi dres bh. selekcije. Kako kaže već sada ima veliki spisak igrača koji u budućnosti mogu pomoći reprezentaciji.
"Ne trebamo brinuti za budućnost bh. nogometa", kratko je podvukao selektor.
Dženis Burnić je rođen u Njemačkoj u gradu Hammu. Sa Borussijom ima potpisan ugovor do juna 2018. godine, a žuto-crni dres nosi od svoje sedme godine. Na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godine u Čileu 2015. nastupao je za Njemačku.
Kako je pisao njemački Bild Burnić je u Dortmundu označen kao supertalenat. Strateg prvog tima Thomas Tuchel cijeni svestranost Burnića koji se osim u veznom redu može koristiti na krilinim pozicijama, ali i u odbrani. Borussija je osvojila juniorski naslov prvaka Njemačke 2015. godine, a upravo je Burnić bio jedan od najboljih i najvažnijih nogometaša.
Krasi ga sjajan pregled igre i dobar udarac lijevom nogom. Veliki radnik i velika snaga tima iz Dortmunda.
Bez dvojbe, može u budućnosti biti od velike koristi našem nacionalnom timu. Burnić bi mogao krenuti stopama Kolašinca, Medunjanina, Hajrovića, Begovića... koji su u mlađim kategorijama nastupali za druge reprezentacije, a kasnije odabrali BiH.
kakva je ovo utakmica bila, sta smo uradili francuzima u prvom poluvremenu

Safete

Meša radi i posao onih debila nestorovica i jahe. Svaka mu čast
-
- Kontakt:
Off-topic.Lakoste je napisao/la:
kakva je ovo utakmica bila, sta smo uradili francuzima u prvom poluvremenu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Safete![]()
![]()
-
- Kontakt:
Jeli se ovo prvi put desilo da nas selektor pusti spisak pred nastojece utakmice prije protivnicke ekipe?
potencijalno odlicna vijest, za nadat se da ce mali uspjet u seniorskoj karijeri, bilo BvB il neki slabiji klubsamoposmatram je napisao/la:
zbog ovakvih stvari je Mesa nas najveci dobitak, nesto sto ona konjina uopste nije radila
- JohnCleese
- Kontakt:
Mehmede primi ovaj savjet kao znak moje dobre volje i paznje prema reprezentaciji
Postavi momke ovako, prethodno ih uigraj na zatvorenim treninzima, a to ti nece biti tesko jer mnogi oni ( Vranjes, Lulic, Pjanic, Cimirot..) trenutno u svojim klubovima preferiraju ovakvu postavku. Mislim da ni preostalim igracima ovo nece biti atomska fizika. Svi igraci koje postavljam u prvih 11 su u izvrsnoj formi i vjerujem da bi ovakvom taktikom odnijeli puni plijen protiv poprilicno hendikepirane Belgije. Na potezu si.

Postavi momke ovako, prethodno ih uigraj na zatvorenim treninzima, a to ti nece biti tesko jer mnogi oni ( Vranjes, Lulic, Pjanic, Cimirot..) trenutno u svojim klubovima preferiraju ovakvu postavku. Mislim da ni preostalim igracima ovo nece biti atomska fizika. Svi igraci koje postavljam u prvih 11 su u izvrsnoj formi i vjerujem da bi ovakvom taktikom odnijeli puni plijen protiv poprilicno hendikepirane Belgije. Na potezu si.

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Belgijanci bi nas pocastili petardom na ovu strasnu formaciju.
Msm da se radi o planu - uguraj đe sta mozes.
Msm da se radi o planu - uguraj đe sta mozes.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mozda i ne bi kad bi igrao Cocalic umjesto Mede
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Ne bi centra prešli ovom formacijom.