RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Titova-Juga
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Titova-Juga » 27 apr 2011, 00:44

"Zivi bili pa vidjeli"

(Z.Samardzic) :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 apr 2011, 00:46

Titova-Juga je napisao/la:"Zivi bili pa vidjeli"

Za vratove ćemo bezveze. :lol:

Nemoj majke ti pesimizma, bola da je najgori čovjek na svijetu došao u klub treba imati optimizma. Lično, kod mene, ne da nada ne umire zadnja već ne umire nikako i nikada.
Who dares, wins !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 apr 2011, 00:48

NeToBoLa je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:"Zivi bili pa vidjeli"

Za vratove ćemo bezveze. :lol:

Nemoj majke ti pesimizma, bola da je najgori čovjek na svijetu došao u klub treba imati optimizma.

Haha, ne brini bola, Velez i ova zemlja su mi dali do znanja da vazda moze gore, tako da sam spreman :D
"Salu" na stranu :mrgreen: , nego Niksic jeste veliki Velezovac sigurno, i naravno da mi je drago bilo kada je bio izabran, e sada koliko ce i sta uraditi za klub ostaje da se vidi.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 apr 2011, 00:48

Jedini parametar za popravljanje stanja u klubu jeste pionirska i omladinska skola. Kada dovedu normalnog trenera i normalan teren za treniranje u red e onda cu vjerovati u pravi zaokret. Ovo ostalo je sve sminkanje ,fasada prodaja polovnih dijelova pod novo, kineska pijaca,vasar,maraka maraka ... tako zna svak vodit klub...Sve da dodje Abramovic za direktora a ne Niksic.

Sto se mene tice neka rasformiraju prvi tim i samo rade sa omladincima i sva lova neka ide djeci .. i to ne uslovljavam nikakvim istupom iz donatorstva/clanstva.. Cak naprotiv onda bih raja teg pogurala ..De malo kvalitetne proizvodnje dosta mi je stocne pijace i sverca sa polufabrikatima ... Cak se usudjujem i reci da bi raja zesce pratila tekme omladinaca .. A ovako uvece ga vidis u gradu kako loce a sutra da klepis do Vrapcica cak da ga gledas kako se vuce po terenu poslije 20 min ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 27 apr 2011, 00:59

mislim da je krajnjevrijeme i da velez postane klub,mislim u pravom smislu te rijeci jer poslije rata je bio sve samo ne to.....jer ja mislim da nema kluba u ovoj drzavi preko cijeg je imena uradjen veci lopovluk i para pokradeno
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 27 apr 2011, 07:50

Armin Jazvin: Mladi igrači zaslužuju priliku

slika
Utakmica na Grbavici ponudila je i jednu novu sliku Veleža, koju čak zimus u jeku priprema za, kako je to slikovito istakao tadašnji trener Veleža Milorad Mitrović „misiju opstanak“, nismo mogli ni zamisliti. Možda je i najčudniju utakmicu odigrao 20-godišnji fudbaler Veleža Armin Jazvin. Prvo je neplanski u igru ušao u 16. minuti i zamjenio Mustafu Kodro. Za samo 9 minuta uspio je postići lijep pogodak glavom, a onda zbog povrede igru napustio nakon što je odigrao ukupno 48 minuta. Mora se priznati pomalo nesvakidašnji učinak jednog igrača Veleža.

- Odlično je Riki izveo korner, a meni je lopta baš „sjela“ na glavu. Kad sam vidio da je odsjela u mreži potrčao sam prema našoj klupi, na trenutak sam pošao i dres preko glave prebaciti, ali sam se sjetio da bi onda mogao dobiti na glup način žuti karton, pa sam se smirio, kaže Armin Jazvin, strijelac drugog gola za „Rođene“.

Oko tebe je uvijek neka vrsta upitnika. Šta je tvoja prirodna pozicija ?

- Pa generalno jača mi je odlika igra glavom, a inače nekako i kroz omladinski staž i evo ovaj dio seniorskog staža igram na poziciji zadnjeg veznog i stopera.

Na Grbavici je Velež nastupio sa velikim brojem mladih igrača. Da imamo selektora U-21 selekcije, onda bi on zaista imao puno ruke posla. Čak sedam kandidata je Velež predstavio na toj utakmici.

- Mislim da su svi položili zadatak. Zaista ne bih nikoga posebno izdvajao, ali eto, statistika je neupitna. Dva mlada igrača su postigla golove, a asistent kod oba gola bio je opet još jedan potencijalni U-21 reprezentativac.

U subotu si morao ranije sa terena. O čemu je riječ?

- Ma u jednom duelu sa Ćulumom sam zaradio udarac i posjekotinu iznad arkade. Doktor je to odmah previo, tako da sam iz prevencije morao ranije izaći. Srećom sve je u redu sada, nije povreda teže prirode i već danas sam normalno trenirao.

Čini se da je do kraja prvenstva idealna prilika, jer ima čak 7 utakmica, da upravo mladi igrači dobiju priliku ?

- Pa definitivno imamo jako ugodnu situaciju, mislim na tabelu, tako da i mi možemo dobiti priliku. Bolje je i to nego sjediti na tribinama. Mi ćemo dati sve od sebe. Možda dođe i do pada u igri, pa i rezultat ne bude baš najbolji, ali siguran sam da nam treba utakmica!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 27 apr 2011, 12:13

Veceras pioniri Fudbalskog Kluba Velez godista 1996-1997 putuju u Francusku na vrlo jaki međunarodni turnir u Grenoblu.
Ovim putem pozelimo srecu mladom treneru SIRAZU NOVAKOVICU i nasim mladim ROĐENIM,osjvetlajte obraz naseg Veleza i momci RAZVALITE tamo te levate i donesite pobjednicki pehar u Mostar........
SRETNO ROĐENI

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 27 apr 2011, 12:38

:mrgreen:
Zadnja izmjena: 'ta će on, dana/u 01 avg 2012, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 27 apr 2011, 12:43

I zaboravio se jedan mali ali vrlo bitan detalj u svezi puta za Grenobl/Francuska!!!

A to je da se več drugu godinu zaredom ide na ovaj prestižni turnir zahvaljujući
Mehmedu Meši Baždareviću. Veliko mu hvala i svaka mu čast!!!

Mališanima, sretan put i što bolji plasman želim, da osvetljaju sveto ime našeg kluba.
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 apr 2011, 13:04

'ta će on je napisao/la:Fine vijesti.

Previse se negativnog "nakotilo" u i oko Veleza. Raji je, narodno receno, "voda do grla dosla". Raja su umorna od ovakvog Veleza, umorna od popularnog cilja skoro svih poslijeratnih uprava zvanog opstanak u ligi, umorna od javasluka, nerada, lopovluka...Raja nisu prestala voliti Velez, jednostavno su umorna!

Ako u narednom periodu, na celu sa Federalnim premijerom, ne ucinimo najveci iskorak poslije rata, ne znam/ne vidim da li cemo ikada. Imati tako visoko pozicioniranu osobu na celu kluba, a ne napraviti nesto "veliko" ...:cry: Ovo kazem jer nam je svima poznato da grad Mostar nema ljude kapaciteta koji bi od Veleza napravili stabilnog premijerligasa! Godine Velezovog tonjenja kojem smo svi svjedoci, govore u prilog tome. Sve go lopov do lopova. I ono malo ljudi sto bi kao moglo/htjelo nesto raditi se povuklo.

Slazem se da ne treba odmah praviti euforiju. Slazem se da uprava treba prvo da ispuni obecano, da se treba pokazati u pravom svjetlu, pokazati dobru volju, rad, organizaciju...Razumijem raju koja sumnja u svako obecanje kojim se najavljuju bolji dani u Velezu, nisu ona kriva, 100 put su izvarana! Ali isto tako razumijem zasto nam ovakve vijesti drasticno poprave raspolozenje.

Ubrzo obiljezavamo 90-tu godisnjicu kluba, nadam se da bi "to moglo biti to".
Slažem se s tvojim komentarom skoro u svemu, samo se ne slažem u dvije stvari:

1. Ne vjerujem da u mOstaru nema sposobnih ljudi, koji bi Veleža digli na zelenu granu jer ne vjerujem pričama da su svi lopvi i hoštapleri
2. Premijer FBiH Nermin Nikšić nije Tito, pa da može sve sam, on mora imati podršku svih struktura u klubu, da bi nešto se pokrenulo, kako je Velež opstajao prije njega, tako će i nakon njega....

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 27 apr 2011, 13:13

AlemC85 je napisao/la: 2. Premijer FBiH Nermin Nikšić nije Tito, pa da može sve sam, on mora imati podršku svih struktura u klubu, da bi nešto se pokrenulo, kako je Velež opstajao prije njega, tako će i nakon njega....
Bravo!

Prevelik teg za jednog čovjeka.
Mislim neka je on nama živ i zdrav ali biče Veleža i nakon Nermina!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 27 apr 2011, 13:21

cunami je napisao/la:Sto se tice ovih planova UO Veleza,mislim da se u njih moze vjerovat jer dovoljno je da covijek koji je glavni pronalazac novca i sponzora bude ozbiljan pa da sve bude kako treba u jednom normalnom klubu i ako smo mi miljama jos od normalnog kluba ali se radi na tome.Mislim da se imamo nadat,ali sad stvarno nadat boljem radu i nacinu funkcionisanja unutar kluba jer imamo vrlo ozbiljnog covijeka na celu kluba i ako funkcija govori sasvim drugo,gospodin Niksic je autoritet u UO i ja se nadam da ce se desit promjene i da ce klub krenut na bolje.Samo zelim da ode Himzo Đonko jer taj covijek nije dorastao funkciji koju radi a to se dalo vidjet par puta kad su navijaci isli u klub na razgovor sa istim a i po pricama sa igracima koje znam dolazim do istog zakljucka.
Sto se tice trenera,mislim da covijeku treba dat punu podrsku jer nas je ostavio u ligi ali podrsku koja ce biti u granicama normale a ne da se dovode neki anonimusi u Velez pa da se od njih prave igraci i sl.
Kad bi se ja pitao ko sto se ne pitam :D ostavio bi Kodru,Demica,Zolja,Okica,Rovcanina,Kazazica,Stokica,Ivetica,Ostrakovica,Zaima i uz par dobrih pojacanja mislim da mozemo biti medju 6-7 ekipa u ligi.
Sve su ovo moje zelje ali najveca je da se omladinski pogon dovede u red jednom zauvijek i da se pocne radit kako treba i da dijeca dobiju teren sa umjetnom travom da imaju gdje trenirat a ne na onoj poljani gdje svake sekunde moze doci do povrede
Za ovo boldirano se ne brini,samo ću ti to reći ;)

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 27 apr 2011, 14:06

:mrgreen:
Zadnja izmjena: 'ta će on, dana/u 01 avg 2012, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 apr 2011, 14:13

Jedina čini mi se pozitivna stvar je ta što je čovjek koji je političar ušao u klub i koji je dobio dosta uvjerljivo izbore, i koji ima manevarski prostor da za ove četiri godine koliko će biti na čelu FBiH, a ako se pokaže, možda će ostati i duže, pa bi to trebalo na najbolji način iskoristiti, ali kako ja pratim, ima pomaka, nisu to megalomanski, ali ih ima...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 apr 2011, 22:58

Svi se slazemo da Niksic nije Tito ali je covijek sam pristao da bude dio Veleza i da ce pomoc koliko god on moze a sigurno je da trenutno,svojim autoritetom i znanjem i svojom pozicijom moze pomoci Velezu mnogo vise nego ostali koji su bili u Velezu.Jedino me je starh da ljudi koji budu okupljeni oko njega,a prije svega mislim na ove privatnike,da mu ne pocnu radit iz ledja a to nije dobro jer ce se odmah odrazit na ekipu.
Cekam trenutak kad ce neko reci da je Đonko otisao iz kluba jer po svim informacijama koje ja imam,taj covijek ne radi za dobro kluba i cujem da se prica da ce otic iz kluba i nadam se da ce se to desit sto prije a dovest se na mjesto direktora covijek i osoba koja se razumije u fudbal,u ugovore,i ima viziju neku sportsku.
Ne treba nam euforija ali mi daje za pravo da se nadam da cu iduce sezone gledat bolji,jaci,superiorniji Velez jer izgleda da ce se Statut usvojit i da ce se liga nastavit igrat a to je potvrdio u neku ruku i danasnji sastanak Osima i Dodika i zato napominjem da je vrlo vazno da mi,kao navijaci,na predstojecim utakmicama,dadnemo upravi jasnu poruku a to je jak i stabilan Velez i da nas interesuje sistematski rad a ne rad na sezonu ili sl.Mislim da je krajnje vrijeme da se Velez izdigne iz sivila jer je 15-ak godina stalno taoc vecine drustva u BiH

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 apr 2011, 23:11

cunami je napisao/la:Svi se slazemo da Niksic nije Tito ali je covijek sam pristao da bude dio Veleza i da ce pomoc koliko god on moze a sigurno je da trenutno,svojim autoritetom i znanjem i svojom pozicijom moze pomoci Velezu mnogo vise nego ostali koji su bili u Velezu.Jedino me je starh da ljudi koji budu okupljeni oko njega,a prije svega mislim na ove privatnike,da mu ne pocnu radit iz ledja a to nije dobro jer ce se odmah odrazit na ekipu.
Cekam trenutak kad ce neko reci da je Đonko otisao iz kluba jer po svim informacijama koje ja imam,taj covijek ne radi za dobro kluba i cujem da se prica da ce otic iz kluba i nadam se da ce se to desit sto prije a dovest se na mjesto direktora covijek i osoba koja se razumije u fudbal,u ugovore,i ima viziju neku sportsku.
Ne treba nam euforija ali mi daje za pravo da se nadam da cu iduce sezone gledat bolji,jaci,superiorniji Velez jer izgleda da ce se Statut usvojit i da ce se liga nastavit igrat a to je potvrdio u neku ruku i danasnji sastanak Osima i Dodika i zato napominjem da je vrlo vazno da mi,kao navijaci,na predstojecim utakmicama,dadnemo upravi jasnu poruku a to je jak i stabilan Velez i da nas interesuje sistematski rad a ne rad na sezonu ili sl.Mislim da je krajnje vrijeme da se Velez izdigne iz sivila jer je 15-ak godina stalno taoc vecine drustva u BiH
@Cunami Ovo što si naveo stoji, rođeni nemaju više za gubljenje, Nikšić je očigledno uzeo stvari u svoje ruke. Nego me zanima, odakle to da ode Đonko, jel to potvrđeno iz kluba? Ako ode ko bi mogao na njegovo mjesto, mislim da li u Mostaru trenutno ima bivših igrača koji bi sjeli na tu klupu sportskog direktora, koji bivši asovi trenutno žive dole?

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 apr 2011, 23:48

Je li dovoljno ako kazem da Avdo bolji od Đonke??? Mislim da sam sve rekao.Ima tu par ljudi koji mogu da zauzmu to mijesto direktora jer funkcija sportskog direktora je po meni,suvisna i nepotrebna.Kad su imena u pitanju,po meni,ima Tana,mogao bi biti i Đafa ( nas bivsi igrac ),sin Zeke Selimotica po imenu Narcis-naca,jer nam na tu funkciju trebaju ljudi koji su vezani uz sport a ne policajci ili politicari jer treba imat znanja i smeka za potpisivanje ugovora,pregovaranje i sl.
Po svim pricama,kako igraca tako i navijaca,Đonko je totalno pogresna osoba za ovu funkciju u klubu i samo se sa njim moze klub unazadit i zato je promjena sto hitnija.Lako je biti direktor kad imas jakog covijeka iza ledja a u ovom slucaju je to Nermin Niksic ali treba nam direktor koji je vezan uz sport i koji ima zanja u sportu a ne trebaju nam policajci,vatrogasci,kuhari i sl.
Mislim da je ovo logicno...Mene vise zanima kad ce se pocet razgovarat sa pojedincima kojima ugovor istice i sa potencijalnim pojacanjima???Mislim da je za pojacanja jos uvijek rano ali sa igracima koji su trenutno u Velezu a uprava zeli da produzi ugovore sa njima,mislim da bi se trebalo pocet to pitanje vec polako rijesavat

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 27 apr 2011, 23:49

Mostar u Srcu Velez do Groba BRATO! sa odovicem do titule :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 apr 2011, 23:57

Ja samo znam da je Đonko smijenjen jer je kršio deytonski ustav, dalje, interesuje me da li on definitivno dobiva nogu? Nek dođe bilo ko, samo nek je čovjek iz sporta, a on doviđenja...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 28 apr 2011, 00:05

Polako raja.
Who dares, wins !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.