(Z.Samardzic)

Za vratove ćemo bezveze.Titova-Juga je napisao/la:"Zivi bili pa vidjeli"
(Z.Samardzic)
NeToBoLa je napisao/la:Za vratove ćemo bezveze.Titova-Juga je napisao/la:"Zivi bili pa vidjeli"
(Z.Samardzic)![]()
Nemoj majke ti pesimizma, bola da je najgori čovjek na svijetu došao u klub treba imati optimizma.
Slažem se s tvojim komentarom skoro u svemu, samo se ne slažem u dvije stvari:'ta će on je napisao/la:Fine vijesti.
Previse se negativnog "nakotilo" u i oko Veleza. Raji je, narodno receno, "voda do grla dosla". Raja su umorna od ovakvog Veleza, umorna od popularnog cilja skoro svih poslijeratnih uprava zvanog opstanak u ligi, umorna od javasluka, nerada, lopovluka...Raja nisu prestala voliti Velez, jednostavno su umorna!
Ako u narednom periodu, na celu sa Federalnim premijerom, ne ucinimo najveci iskorak poslije rata, ne znam/ne vidim da li cemo ikada. Imati tako visoko pozicioniranu osobu na celu kluba, a ne napraviti nesto "veliko" ...Ovo kazem jer nam je svima poznato da grad Mostar nema ljude kapaciteta koji bi od Veleza napravili stabilnog premijerligasa! Godine Velezovog tonjenja kojem smo svi svjedoci, govore u prilog tome. Sve go lopov do lopova. I ono malo ljudi sto bi kao moglo/htjelo nesto raditi se povuklo.
Slazem se da ne treba odmah praviti euforiju. Slazem se da uprava treba prvo da ispuni obecano, da se treba pokazati u pravom svjetlu, pokazati dobru volju, rad, organizaciju...Razumijem raju koja sumnja u svako obecanje kojim se najavljuju bolji dani u Velezu, nisu ona kriva, 100 put su izvarana! Ali isto tako razumijem zasto nam ovakve vijesti drasticno poprave raspolozenje.
Ubrzo obiljezavamo 90-tu godisnjicu kluba, nadam se da bi "to moglo biti to".
Bravo!AlemC85 je napisao/la: 2. Premijer FBiH Nermin Nikšić nije Tito, pa da može sve sam, on mora imati podršku svih struktura u klubu, da bi nešto se pokrenulo, kako je Velež opstajao prije njega, tako će i nakon njega....
Za ovo boldirano se ne brini,samo ću ti to rećicunami je napisao/la:Sto se tice ovih planova UO Veleza,mislim da se u njih moze vjerovat jer dovoljno je da covijek koji je glavni pronalazac novca i sponzora bude ozbiljan pa da sve bude kako treba u jednom normalnom klubu i ako smo mi miljama jos od normalnog kluba ali se radi na tome.Mislim da se imamo nadat,ali sad stvarno nadat boljem radu i nacinu funkcionisanja unutar kluba jer imamo vrlo ozbiljnog covijeka na celu kluba i ako funkcija govori sasvim drugo,gospodin Niksic je autoritet u UO i ja se nadam da ce se desit promjene i da ce klub krenut na bolje.Samo zelim da ode Himzo Đonko jer taj covijek nije dorastao funkciji koju radi a to se dalo vidjet par puta kad su navijaci isli u klub na razgovor sa istim a i po pricama sa igracima koje znam dolazim do istog zakljucka.
Sto se tice trenera,mislim da covijeku treba dat punu podrsku jer nas je ostavio u ligi ali podrsku koja ce biti u granicama normale a ne da se dovode neki anonimusi u Velez pa da se od njih prave igraci i sl.
Kad bi se ja pitao ko sto se ne pitamostavio bi Kodru,Demica,Zolja,Okica,Rovcanina,Kazazica,Stokica,Ivetica,Ostrakovica,Zaima i uz par dobrih pojacanja mislim da mozemo biti medju 6-7 ekipa u ligi.
Sve su ovo moje zelje ali najveca je da se omladinski pogon dovede u red jednom zauvijek i da se pocne radit kako treba i da dijeca dobiju teren sa umjetnom travom da imaju gdje trenirat a ne na onoj poljani gdje svake sekunde moze doci do povrede
@Cunami Ovo što si naveo stoji, rođeni nemaju više za gubljenje, Nikšić je očigledno uzeo stvari u svoje ruke. Nego me zanima, odakle to da ode Đonko, jel to potvrđeno iz kluba? Ako ode ko bi mogao na njegovo mjesto, mislim da li u Mostaru trenutno ima bivših igrača koji bi sjeli na tu klupu sportskog direktora, koji bivši asovi trenutno žive dole?cunami je napisao/la:Svi se slazemo da Niksic nije Tito ali je covijek sam pristao da bude dio Veleza i da ce pomoc koliko god on moze a sigurno je da trenutno,svojim autoritetom i znanjem i svojom pozicijom moze pomoci Velezu mnogo vise nego ostali koji su bili u Velezu.Jedino me je starh da ljudi koji budu okupljeni oko njega,a prije svega mislim na ove privatnike,da mu ne pocnu radit iz ledja a to nije dobro jer ce se odmah odrazit na ekipu.
Cekam trenutak kad ce neko reci da je Đonko otisao iz kluba jer po svim informacijama koje ja imam,taj covijek ne radi za dobro kluba i cujem da se prica da ce otic iz kluba i nadam se da ce se to desit sto prije a dovest se na mjesto direktora covijek i osoba koja se razumije u fudbal,u ugovore,i ima viziju neku sportsku.
Ne treba nam euforija ali mi daje za pravo da se nadam da cu iduce sezone gledat bolji,jaci,superiorniji Velez jer izgleda da ce se Statut usvojit i da ce se liga nastavit igrat a to je potvrdio u neku ruku i danasnji sastanak Osima i Dodika i zato napominjem da je vrlo vazno da mi,kao navijaci,na predstojecim utakmicama,dadnemo upravi jasnu poruku a to je jak i stabilan Velez i da nas interesuje sistematski rad a ne rad na sezonu ili sl.Mislim da je krajnje vrijeme da se Velez izdigne iz sivila jer je 15-ak godina stalno taoc vecine drustva u BiH
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.