KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2010, 19:37

neno#4 je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Vječni rahmet legendi, a nama snaga da se veličina ne zaboravi.
Tesko, jer mi smo narod koji je zaboravio vec i Delibasica, a kamoli sta vise...
Ja danas ovdje na ss.ba nisam vidio tekst, da se eto malo obiljezi...
izvini neno, ali moram ovdje da te pitam
kako je igrao Haris Brkic za BiH
kako je igrao za KK Bosna, naravno pricam o seniorskom sastavu gdje je trebala KK Bosna profitirati od ulaganja u njega
ustvari kako je Haris Brkic ikako promovisao BiH kosarku ili uopste BiH
i po cemu je on zasluzio ikako da ga neko pomene pored kindjetovog imena?!
sto se mene tice svako ima pravo simpatisati i voliti nekoga, samo mirza delibasic je ljudska i kosarkaska velicina kojoj nekakvi harisi nemogu nikako ni primirisati, a kamoli se stavljati u vezu
izvini, nemoj da se ljutis, ali to je moje licno misljenje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 15 dec 2010, 23:45

neno#4 je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Vječni rahmet legendi, a nama snaga da se veličina ne zaboravi.
Tesko, jer mi smo narod koji je zaboravio vec i Delibasica, a kamoli sta vise...
Na osnovu cega je pokojni Haris Brkic legenda KK Bosne????????????? 1984 sa deset godina poceo igrati u Bosni a 92 je vec bio u Partizanu i u Bosni nikad vise. Po toj logici i Danilovic je legenda Bosne. I stvarno taj termin legenda pomalo pocinje da ide na neku stvar. Jedine istinske legende KK Bosne su ona ekipa koja je pokorila Evropu a sve ostalo su samo bolji ili gori igraci koji su prosli kroz Bosnu.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 dec 2010, 00:27

Svaki igrač koji je nosio dres Bosne je vrijedan pomena pa makar i skromno, na forumu.
Istina, ne može se porediti sa Mirzom ( rahmet mu duši ) ali je zaslužio da se tekst utjehe pronađe
među spisima.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 dec 2010, 00:48

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
izvini neno, ali moram ovdje da te pitam
kako je igrao Haris Brkic za BiH
kako je igrao za KK Bosna, naravno pricam o seniorskom sastavu gdje je trebala KK Bosna profitirati od ulaganja u njega
ustvari kako je Haris Brkic ikako promovisao BiH kosarku ili uopste BiH
i po cemu je on zasluzio ikako da ga neko pomene pored kindjetovog imena?!
sto se mene tice svako ima pravo simpatisati i voliti nekoga, samo mirza delibasic je ljudska i kosarkaska velicina kojoj nekakvi harisi nemogu nikako ni primirisati, a kamoli se stavljati u vezu
izvini, nemoj da se ljutis, ali to je moje licno misljenje
Nisi me razumio....Ja sam samo rekao da smo mi narod koji je sve uspio da zaboravi...
Ne poredeci Harisa i Mirzu jer to ne moze naravno da se poredi....

Da nije bilo prokletog rata ko zna sta bi se sve desilo....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 dec 2010, 01:23

Gledam sam snimak utakmice sa Slavijom....
Rek'o neko ce jos da napise da je to gledao, kad vidim da sam ja jedini ludjak ovdje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nakon strasnog programa veceras i kosarke, moram reci samo jedno ime....
Dzenan Rahimic, najbolji igrac ove nakaradne Lige...Da nije bilo njega veceras patnja bi bila sa Slavijom....

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 dec 2010, 10:52

neno#4 je napisao/la:Gledam sam snimak utakmice sa Slavijom....
Rek'o neko ce jos da napise da je to gledao, kad vidim da sam ja jedini ludjak ovdje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dzenan Rahimic, najbolji igrac ove nakaradne Lige...Da nije bilo njega veceras patnja bi bila sa Slavijom....
ma nije to pitanje jel se gledala utakmica ili ne.... ja izbjegavam pisanje na ovoj temi iz drugih razloga... tema je puna likova koji ovdje dođu samo da popljuju nekog a meni se ne da raspravljati i svađati po forumima.

evo juce npr. me iznerviralo ovo sa harisom jer procitao sam pazljivo sve postove i nigdje nisam vidio da je bilo ko napisao da je on legenda kk bosne a jos manje da ga je neko izjednacio sa kindjetom... realno nije on ni legenda pratizana s obzirom na to kakve su igrace imali ali ga se oni sjete a kod nas je eto uvreda sjetiti se nekog ciji ti se stil igre sviđao i odati mu pocast..
meni je nermin ok forumas i dugo pisemo na istim temama i istim forumima i ja mislim da jako grijesi u vezi nene... znam ja da oni kazu da je među njima sve ok ali vidi se tu mnogo negativnosti u postovima koje upucuju jedan drugom jos da neno ne izbjegava konflikte mislim da bi na ovoj temi opet gledali svađe kao za vrijeme dok je ars bio tu....
a ovaj samo naprijed znam da ga mnogi na ovoj temi postuju i govore da je stariji covjek i to... ali ja kod njega nisam vidio neke znakove zrelosti covjek je pravi pljuvac i to nikad ne radi sam nego samo se prikljuci kad vec neko prije pocne... sjecam se kako je mene pljuvao zbog miloševića on i grupica forumaša koji naravno sada nisu aktivni više i to samo nakon jedne odigrane utakmice... ne mora se biti pametan da se zakljuci ko je na kraju bio u pravu...
toliko od mene, zao mi je ako sam nekog uvrijedio ali mene nervira to da ni sad kada nas ima 4-5 na temi ona ne moze funkcionisati bez bespotrebnih svađa, ovo nikad nije ni bila tema gdje se prica o KK Bosni nego tema gdje su pojedinci lijecili svoje frustracije sada tih likova nema tu ali ocigledno da ova tema nikad nije otisla dalje od toga.
You are someone else I am still right here

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 dec 2010, 12:36

Ima ludjaka :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 dec 2010, 17:17

fera je napisao/la:
ma nije to pitanje jel se gledala utakmica ili ne.... ja izbjegavam pisanje na ovoj temi iz drugih razloga... tema je puna likova koji ovdje dođu samo da popljuju nekog a meni se ne da raspravljati i svađati po forumima.

evo juce npr. me iznerviralo ovo sa harisom jer procitao sam pazljivo sve postove i nigdje nisam vidio da je bilo ko napisao da je on legenda kk bosne a jos manje da ga je neko izjednacio sa kindjetom... realno nije on ni legenda pratizana s obzirom na to kakve su igrace imali ali ga se oni sjete a kod nas je eto uvreda sjetiti se nekog ciji ti se stil igre sviđao i odati mu pocast..
meni je nermin ok forumas i dugo pisemo na istim temama i istim forumima i ja mislim da jako grijesi u vezi nene... znam ja da oni kazu da je među njima sve ok ali vidi se tu mnogo negativnosti u postovima koje upucuju jedan drugom jos da neno ne izbjegava konflikte mislim da bi na ovoj temi opet gledali svađe kao za vrijeme dok je ars bio tu....
a ovaj samo naprijed znam da ga mnogi na ovoj temi postuju i govore da je stariji covjek i to... ali ja kod njega nisam vidio neke znakove zrelosti covjek je pravi pljuvac i to nikad ne radi sam nego samo se prikljuci kad vec neko prije pocne... sjecam se kako je mene pljuvao zbog miloševića on i grupica forumaša koji naravno sada nisu aktivni više i to samo nakon jedne odigrane utakmice... ne mora se biti pametan da se zakljuci ko je na kraju bio u pravu...
toliko od mene, zao mi je ako sam nekog uvrijedio ali mene nervira to da ni sad kada nas ima 4-5 na temi ona ne moze funkcionisati bez bespotrebnih svađa, ovo nikad nije ni bila tema gdje se prica o KK Bosni nego tema gdje su pojedinci lijecili svoje frustracije sada tih likova nema tu ali ocigledno da ova tema nikad nije otisla dalje od toga.
Ja sam samo zelio da se nekako obiljezi Harisova godisnjica smrti..Ja sam malo zapamtio njegov lik...Jer sam tada bio isuvise mlad, ali totalno indiferentan odnos je prema njemu...Vidio si i moj status na facebooku...

I sam znas da ja uopste nisam covjek koji voli da se svadja niti prepire, ali vecinom kada si upravu tih osoba nema nigdje, a kada nisi onda su tu kao da dokazuju da si ti pogrijesio...Pa onog bosnasa nigdje nema, covjek se nalupao za medalju i takvih slicnih je bilo itekako puno...

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2010, 19:37

fera je napisao/la: ma nije to pitanje jel se gledala utakmica ili ne.... ja izbjegavam pisanje na ovoj temi iz drugih razloga... tema je puna likova koji ovdje dođu samo da popljuju nekog a meni se ne da raspravljati i svađati po forumima.

meni je nermin ok forumas i dugo pisemo na istim temama i istim forumima i ja mislim da jako grijesi u vezi nene... znam ja da oni kazu da je među njima sve ok ali vidi se tu mnogo negativnosti u postovima koje upucuju jedan drugom jos da neno ne izbjegava konflikte mislim da bi na ovoj temi opet gledali svađe kao za vrijeme dok je ars bio tu.... .
izvini fera, ali moram replicirati posto mi ovo nije jasno i ako nevolim ovakve diskusije ovdje gdje je tema KK Bosna

prvo
vidis ja jesam imao jednu zestoku raspravu sa nenom, ali mi smo to rijesili preko pp jer smo obojica pretjerano reagovali i svjestan sam cinjenice da je moja krivica u tome pojednaka kao njegova i ja kao odrasla osoba smatram da sam rascistio sa njim sve probleme, sto vise kada sam ovdje reagirao 2 puta sam se izvinuo da nebi bilo shvaceno kao neki napad na nenu, a kojega je i dalje smatram veoma OK momka, ima on svojih mana, ali isto ih tako imam i ja, ali kada sve saberem i oduzmem, smatram nenu veoma pozitivnom osobom sa velikim kosarkaskim znanjem za njegove godine

drugo
i ako ponavljam smatram da je neno pozitivac i ok momak ja i on nemoramo imati isto misljenje i ovo je forum, a orginalno su forumi izmisljeni u starojgrckoj (tamo su se zvale agore) i starom rimu (koji su upravo nazivali forum) tj. mjesto gdje su ljudi dolazili iznijeti svoja misljenje i prihvatiti ili ne prihvatiti tudja misljenja i voditi diskusiju na osnovu toga, tako sam i ja iznio svoje misljenje bez ikakve namjere da napadam, vredjam ili negiram nenu
vidis malo vise znam o harisu brkicu, cak sam ga ovlas poznavao kada je on trenirao u KK Bosni kao omladinac , a ja sam tamo dolazio radi svog oca koji je bio direktor u drugom kolektivu USD Bosna, a bili smo istih godina, pa smo se druzili sa istim ljudima, a ovi su mi rekli (poznajem dug niz godina te ljude i nesmatram ih lazovima i ako su oni lagali mene ja lazem vas) da je haris imao veliki oraha u djepovima i da je imao aktivnosti sa druge strane zakona, sto vise da je zbog toga otisao u Buducnost bjezeci iz Beograda, a kasnije misleci da je sve rjesio vratio se nazad, samo sto neki nisi oprostili te njegove grjehe, e sada jeli to istina ili nije ko zna, ja sam sklon povjerovati da jeste
dok je mirza bio pravi velikan, znam ja da je on imao svojih velikih mana isto da ga je povreda ledja sprecila da dosegne puni svoj potencijal i velicinu, sto je on znao i radi toga i nekih drugih problema zadnjih godina zivota se okrenuo picu u drustvu sa njegovim velikim prijateljem davorinom popovicem, sto ga je na kraju odvelo u grob, ali opet on je bio jedan veliki pozitivac i uvijek je bio veliki covijek koji je doprinio u ogromnoj mjeri popularizaciji sporta, kosarke i BiH u svijetu, a sama cinjenica da je mogao komotno bilo kada otici iz sarajeva u ratu i rijesiti bez problema svoju egzisteniju i opet je ostao, ja koji javno kazem da nisam izdrzao do kraja rata nego sam u junu '95 otisao i to u nepoznato, a ne kao on na gotovo, mogu samo reci legendo
vidis fera dok je neno iznosio svoju zalost za smrcu harisa i to ne samo ovdije ja nisam nasao razloga da uopste reagujem na to jer svako ima pravo na svoje misljenje, ali jednostavno je jednom pomenuo jednu legendu koja je u kuci slavnih i koju je bilo koja osoba koja ga je poznavala zadrzala u ljepom sjecanju i osobu koja da zanemarimo ono sto sam ja rekao, da nije ubijena nebi nikada dobila ovaj status koji ima

i ponavljam nije mi bilo na kraj pameti napasti nenu sa ovim i ponovicu po n-ti put ja ga smatram ok momkom i zato neznam sto si me uporedio sa ars-om (tj. osobom koja je sve pljuvala, a sebe smatrala nepogresivom bez obzira koliko je lupao)
fera je napisao/la: a ovaj samo naprijed znam da ga mnogi na ovoj temi postuju i govore da je stariji covjek i to... ali ja kod njega nisam vidio neke znakove zrelosti covjek je pravi pljuvac i to nikad ne radi sam nego samo se prikljuci kad vec neko prije pocne... sjecam se kako je mene pljuvao zbog miloševića on i grupica forumaša koji naravno sada nisu aktivni više i to samo nakon jedne odigrane utakmice... ne mora se biti pametan da se zakljuci ko je na kraju bio u pravu...
ako se sjecas upravo ja i ti nismo bili za dovodjenje njega jer smo smatrali da nam je tada bila potrebna klasicna 4 i ako se sjecas i ja sam bio napadan zbog toga

fera je napisao/la: toliko od mene, zao mi je ako sam nekog uvrijedio ali mene nervira to da ni sad kada nas ima 4-5 na temi ona ne moze funkcionisati bez bespotrebnih svađa, ovo nikad nije ni bila tema gdje se prica o KK Bosni nego tema gdje su pojedinci lijecili svoje frustracije sada tih likova nema tu ali ocigledno da ova tema nikad nije otisla dalje od toga.
ovdje mogu samo nazalost da se slozim sa tobom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2010, 19:46

vidis i ja sam htjeo gledati taj snimak, ali onda sam imao nekih obaveza i kasnije sam bio preumora, pa bi ti bio zahvalan da das svoje neko vidjenje jer ja tvoje analize nalazim poprilicno tacnim i interesatnim, pa ako ti nije mrsko napisi koju za nas koji nismo pratili utakmicu

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 16 dec 2010, 20:36

Raja, nemojte tako nije bas sve tako lose.

Sto kaze fera ionako nas je malo jos ako se budemo glodjali necemo daleko. A i mislimo slicno i svi volimo isti klub.

Treba gledati sta se kaze i sta su cinjenice a ne ko ih kaze. Drugo ako vidis negativitete samo ignorisi jer ce tebe najvise pogoditi (emotivno se pretvori u fizicke posljedice).

Nista lose sto se spomenu bivsi igraci - stavise to znaci da navijaci postuju sve one koji su nosili dres kluba. Prava stvar. Takodje o mrtvima sve najbolje tako da naravno da treba fino govoriti o ljudima koji su ipak nosili nas grb.

Licno igrac kojem nikad necu oprostiti odlazak je Danilovic, jer je otisao u klub koji najvise ne volim na svijetu. I nisam jedini, puno starijih navijaca ne voli ni ime tog kluba spomenuti :x

Za mene je samo_naprijed legenda, priznam iako jos nismo imali prilike sjesti. Ipak uvijek gledam sta pise a ne samo da potvrdim stagod on kaze. Slazem se da se na forumu prije olako potezala rijec legenda i zato je on pretpostavljam sada opalio. Sjecam se da je cak i Dino Konakovic bio maltene polu-legenda. Dobro to je bila balavurdija koja nije gledala Bosnu prije rata pa im je skoro svaki mec u BiH bio derbi. I ta se rijec po meni lako potezala ali otom potom. Zato shvatam njegovu reakciju a nije tip koji bi napao finu raju, tako fera da nemoj misliti da je imao losu ili licnu namjeru. Ako ipak mislis, nemoj se defanzivno povlaciti nego ga pitaj sta je mislio. Raja smo bolje da se rascisti. Niko od nas preostalih nema losih namjera tako da mi je drago procitati ferine, nenine, mirzine i komentare ostale raje.

Gledao sam neki dan tekmu sa Leotarom. Znam da se ovo moze krivo shvatiti ali se nadam da necete. Igra me podsjetila na finale prvenstva Gimnazija gdje druga dobi cetvrtu plus tata Dzeno. Par stotina raje navija, mladjarija igra, ima 'zelenih' (naive) poteza i panike ali ima i puno finih. Dobi druga sa 2 slobodna i to 2 sekunde do kraja.

Hot mi djeluje pravo samo mu dati puno vise minuta. Ima se sa njim dosta raditi ali ima viziju zivota i igre pravu. Muha je prespor i da se sakrije oko svog bloka, frajer ga vec ceka okolo. Sa ovom igrom nebi se ni na Cengic Vili prije naigrao - nije on za nas sada kad se pravi nesto novo.

Bice zijana (cak sam ocekivao 4-5 do sada) ali nema nazad. Mlade treba izgurati i dati im minutazu. Izgleda da su nam rezultati previse bitni, valjda pokusaj zastite preostalog imidza. Pretpostavljam da potencijalni sponzori uvijek postoje.

Pustio bih Muhu, Zimu i Bozu i dao tati da igra sa djecom. Za dvije godine bi imali solidan tim a vec od naredne godine krecu nova pravila svakako (stranci, repka, kup,...). Jedini ogroman problem je uprava. Sa normalnom upravom ja bih bio izuzetno optimistican za 18 mjeseci.

Prije godinu i po sam spominjao ekonomsku krizu i da ce nam budzet biti puno manji kad su balavurdija birali koga da dovedu kao iz kataloga. Tad sam govorio za razvoj i mlade. Za 2 godine ce vecini ekipa u Evropi biti kriza puno jaca i timovi slabiji. Generalno transferi sportista ce splasnuti osjetno. O kupovnoj moci Eura i ostalih fiat valuta i da ne pricam.

Vec sad je NLB puno losija nego prije. Nije ljubomora jer ne igra Bosna nego je cinjenica. Gdje su Cibona Zvezda, Partizan ? Jos ce Krka ili Cedevita uzeti titulu.

Dakle nije tako crno ako dodju pravi ljudi u upravu. Kad je kriza najbolji izbor su bivsi igraci ali oni kojima je klub a ne profit u srcu. Treba izbjegavati minidzere (mahalske managere) Balkanskog mentaliteta (tajkune) u upravi.

Evo dokle nas dovedose lopovi iz Neninog potpisa i politicari iz "nasih"partija. I onda ti naprave novu koju vodi bivsi agent KOS-a i raja opet nasjedne.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 dec 2010, 22:17

samo da ti napišem da nisi jedini luđak ;) ,i ja sam gledao utakmicu
i za Rahimića se slažem ,a i Zimić je malo ušao napravi 2-3 blokade
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 16 dec 2010, 22:37

Pa zar nije dovoljno za forum da postoji administrator i jedan član da piše a ostali klimaju glavom,tražili ste dobili ste.
Evo otkako sam stavio tačku "svaki drugi" post je tvoj-ostali(2-3 lika) klimaju glavom.

Jednoumlje vlada...

"Prva" tekma rahitića da valja ove sezone(uključujući sve aspekte koš. igre),zimić najbolji ali je u milosti trenera kao i svakog dosad osim kod markovića.
Pašalić dobar,hodžić jedan dobar roling i to je to,božo popravio šut ali odbrana tanka,čamac dobar..itd.

Radić uzima minute hotu,rahilić zimiću i mujiću,batina demiću itd kao da je bitno bili na kraju 3,4,5 ili prvi.

Sve glupan do glupana.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 dec 2010, 23:09

Genije je napisao/la:
Pa zar nije dovoljno za forum da postoji administrator i jedan član da piše a ostali klimaju glavom,tražili ste dobili ste.
Evo otkako sam stavio tačku "svaki drugi" post je tvoj-ostali(2-3 lika) klimaju glavom.

Jednoumlje vlada...

"Prva" tekma rahitića da valja ove sezone(uključujući sve aspekte koš. igre),zimić najbolji ali je u milosti trenera kao i svakog dosad osim kod markovića.
Pašalić dobar,hodžić jedan dobar roling i to je to,božo popravio šut ali odbrana tanka,čamac dobar..itd.

Radić uzima minute hotu,rahilić zimiću i mujiću,batina demiću itd kao da je bitno bili na kraju 3,4,5 ili prvi.

Sve glupan do glupana.
Nije mi samo jasno zasto ti mene citiras molim te...
Ne odgovaram ti i to je to...Zaobidjes me fino i kraj....

A ti ako mislis da bi Zimic mogao da odigra ono sto igra Rahimic ove godine ti se grdno varas...
Koja bolan prilika, pa frajer ne da je pogubljen, on ne zna gdje se nalazi...
Sinoc mu se dva puta lopta odbija od noge, i zavrsava u autu, nakon promasaja Slavije....
Da ti ne pricam o utakmicama u Zenici kada frajer ne moze da nista uradi ili slicno....

On od 217 nije u stanju da napravi prednost nad igracima od 205, o cemu mi onda pricamo ovdje...

P.S. To za jednoumlje okaci macku o rep, jer nas je ostalo ovdje samo jos par aktivnih kako ja volim da kazem ludjaka koji i dalje ovo prate i znaju sta se desava...

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 dec 2010, 23:30

MA Genija nema ko Arsa u najbolje doma kada je bio u najboljoj formi ali kada dodje i lupne to je cudo :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2010, 00:49

Ovo za Harisa i sto se povela diskusija je otislo u pogresnom pravcu...Onaj post koji je Nermin napisao je po meni odlican, i par objasnjenja sto je dao...I ja sam tu verziju cuo, koja je ustvari najbliza istini...Ali bez razloga smo dosli ovdje do konfliktne situacije....U biti, ovdje nas par sto je ostalo ne bi trebalo da se svadjamo, nego sam da konstruktivno raspravljamo....

Nermin i ja smo sve rijesili preko PP, ja cesto znam da pametujem i da mnogo davim, ali nikada od mene nece niko procitati pogrdnu rijec i nesto slicno..Ja uvijek samo pokusavam da pricam o kosarci i to je to....Svaka druga prica je dobrodosla, ako to administracija dopusti...

Eh za sinocnju utakmicu, pregledao sam do kraja...

Muha - Pogodio je dosta suteva, ulaz i dalje ne moze da probije, ali moze da igra ovu ligu....To mu je krajnji limit...Kao sto i znamo..

Hot- Sinoc je malo igrao u prvom poluvremenu, tj. Dejo ga odmah istjerao poslije prvog napada kojeg je lose odigrao, uveo ga pred kraj, jedan flouter je ubacio i jedno polaganje u kontri...Sve u svemu, ima materijala, ako se bude radilo s njim, moze izrasti u jednog finog timskog igraca, za nesto vise je potrebno visine, koju on ocigledno nema...

Radic - I Dejo je uvidio da Marko ne moze nista da igra, pa ga i malo koristi...Bolje da se razidjemo..

Hodzic- Sinoc odigrao solidno drugo poluvrijeme, par finih asistencija je imao....Ali i dalje je u krizi....Neupitno je da zna da igra, tj. ima fin ulaz, sut steka, ali ovaj nivo moze da igra sigurno..

Kruslin - Sinoc najgori...Njega kada ide sut, maltene nezaustavljiv je, kada ne ide sut, on nema rjesenja u napadu...

Camdzic - Fizikalije su tu, ulaz ima, moze da igra odbranu, brzo mu svirase dva faula, ali skupio je desetak poena opet, vecinom iz kontri...

Batina - Pogodio tricu na pocetku, nije ni puno igrao...

Bozo - Kao i obicno odlicno krene u mec, a onda se izgubi..Poslije je pogodio opet par suteva..Imao jedan promasaj sam ispod kosa, ali se poslije ispravio i pogodio preko dvojice u tom napadu...

Buza - Povreda iz Mrkonjica je ostavila traga....Ali i dalje mu Dejo nece dati vise od deset minuta....

Rahimic - Igrao jedno 25 minuta i bio najbolji na terenu..U prvom poluvremenu maltene sam je covjek igrao, spusti se lopta za njega i svi na stranu i to je to..Bilo je i situacija dva plus jedan...

Zimic - Iskreno koliko god ja kritikovao Zimica, nije tacno da nije dobio priliku, imao je sansu, samo sto on nije dobar u glavi i to je to....Frajer nije zelio da radi na sebi i gotovo, a mogao je...Mogao je da postane jedan od najboljih centara Europe, ali nije...

Mujic - Malo je igrao pred kraj, a Dejo ga zagrijavao u 12. minuti utakmice :D :D :D

P.S. Slavija je odlicno sutirala u prvom poluvremenu..Ulazilo je sve, Bosna nista nije branila, u drugom ih je stao sut, ali ne zbog nase odbrane....

Uitsak noci...Vise funkcionera Bosne na tribinama nego navijaca....

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 17 dec 2010, 01:37

neno#4 je napisao/la:
Genije je napisao/la:

Jednoumlje vlada...

Sve glupan do glupana.
Nije mi samo jasno zasto ti mene citiras molim te...
Ne odgovaram ti i to je to...Zaobidjes me fino i kraj....

A ti ako mislis da bi Zimic mogao da odigra ono sto igra Rahimic ove godine ti se grdno varas...
Koja bolan prilika, pa frajer ne da je pogubljen, on ne zna gdje se nalazi...
Sinoc mu se dva puta lopta odbija od noge, i zavrsava u autu, nakon promasaja Slavije....
Da ti ne pricam o utakmicama u Zenici kada frajer ne moze da nista uradi ili slicno....

On od 217 nije u stanju da napravi prednost nad igracima od 205, o cemu mi onda pricamo ovdje...

P.S. To za jednoumlje okaci macku o rep, jer nas je ostalo ovdje samo jos par aktivnih kako ja volim da kazem ludjaka koji i dalje ovo prate i znaju sta se desava...
na koga misliš???rahilića ili ???
Prije svega kojim se sportom dotični bavi????reci mi jeli dotični dao i jedan koš a da nije bio zicer ili slobodno???
To da rahitić nama TRENUTNO valja stoji.

Kad je to zimić dobio šansu???...pod šansu podrazumjevam da igra napad ali na način kakav to njemu odogovara kao i inače igračima njegove konstitucije......djelimično kod nene ali baš djelimično.
I od kada se čovjeku od 217 daje lopta ispod pojasa u reketu?

Obišao sam ja tebe i tvoju braću s juga ali nisi ti obišao uimšljenost pa sam te se na tren zakačio.

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 17 dec 2010, 01:54

TaRgEt_ je napisao/la:MA Genija nema ko Arsa u najbolje doma kada je bio u najboljoj formi ali kada dodje i lupne to je cudo :)
Drži se onog odlikaša što pređe na drogu,a to šta sam ja lupnuo ostavi za sebe najbitnije je da nemislim kao grobarčina/neno a kad sam ja pisao postove na kkbosna ni administrator(nermin) ni neno nisu bili zainteresovani ili su im neki drugi dresovi kupili znoj.

TI si jedan od onih što klimaju glavom ovom idolu pod nikom mepas.

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 17 dec 2010, 08:22

Može li ova Bosna meda s kasike, tj. pobjediti Čapljinu :roll:
Big club, great history, Nottm Forest.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 dec 2010, 10:50

nerminh74 je napisao/la:
fera je napisao/la: ma nije to pitanje jel se gledala utakmica ili ne.... ja izbjegavam pisanje na ovoj temi iz drugih razloga... tema je puna likova koji ovdje dođu samo da popljuju nekog a meni se ne da raspravljati i svađati po forumima.

meni je nermin ok forumas i dugo pisemo na istim temama i istim forumima i ja mislim da jako grijesi u vezi nene... znam ja da oni kazu da je među njima sve ok ali vidi se tu mnogo negativnosti u postovima koje upucuju jedan drugom jos da neno ne izbjegava konflikte mislim da bi na ovoj temi opet gledali svađe kao za vrijeme dok je ars bio tu.... .
izvini fera, ali moram replicirati posto mi ovo nije jasno i ako nevolim ovakve diskusije ovdje gdje je tema KK Bosna

prvo
vidis ja jesam imao jednu zestoku raspravu sa nenom, ali mi smo to rijesili preko pp jer smo obojica pretjerano reagovali i svjestan sam cinjenice da je moja krivica u tome pojednaka kao njegova i ja kao odrasla osoba smatram da sam rascistio sa njim sve probleme, sto vise kada sam ovdje reagirao 2 puta sam se izvinuo da nebi bilo shvaceno kao neki napad na nenu, a kojega je i dalje smatram veoma OK momka, ima on svojih mana, ali isto ih tako imam i ja, ali kada sve saberem i oduzmem, smatram nenu veoma pozitivnom osobom sa velikim kosarkaskim znanjem za njegove godine

drugo
i ako ponavljam smatram da je neno pozitivac i ok momak ja i on nemoramo imati isto misljenje i ovo je forum, a orginalno su forumi izmisljeni u starojgrckoj (tamo su se zvale agore) i starom rimu (koji su upravo nazivali forum) tj. mjesto gdje su ljudi dolazili iznijeti svoja misljenje i prihvatiti ili ne prihvatiti tudja misljenja i voditi diskusiju na osnovu toga, tako sam i ja iznio svoje misljenje bez ikakve namjere da napadam, vredjam ili negiram nenu
vidis malo vise znam o harisu brkicu, cak sam ga ovlas poznavao kada je on trenirao u KK Bosni kao omladinac , a ja sam tamo dolazio radi svog oca koji je bio direktor u drugom kolektivu USD Bosna, a bili smo istih godina, pa smo se druzili sa istim ljudima, a ovi su mi rekli (poznajem dug niz godina te ljude i nesmatram ih lazovima i ako su oni lagali mene ja lazem vas) da je haris imao veliki oraha u djepovima i da je imao aktivnosti sa druge strane zakona, sto vise da je zbog toga otisao u Buducnost bjezeci iz Beograda, a kasnije misleci da je sve rjesio vratio se nazad, samo sto neki nisi oprostili te njegove grjehe, e sada jeli to istina ili nije ko zna, ja sam sklon povjerovati da jeste
dok je mirza bio pravi velikan, znam ja da je on imao svojih velikih mana isto da ga je povreda ledja sprecila da dosegne puni svoj potencijal i velicinu, sto je on znao i radi toga i nekih drugih problema zadnjih godina zivota se okrenuo picu u drustvu sa njegovim velikim prijateljem davorinom popovicem, sto ga je na kraju odvelo u grob, ali opet on je bio jedan veliki pozitivac i uvijek je bio veliki covijek koji je doprinio u ogromnoj mjeri popularizaciji sporta, kosarke i BiH u svijetu, a sama cinjenica da je mogao komotno bilo kada otici iz sarajeva u ratu i rijesiti bez problema svoju egzisteniju i opet je ostao, ja koji javno kazem da nisam izdrzao do kraja rata nego sam u junu '95 otisao i to u nepoznato, a ne kao on na gotovo, mogu samo reci legendo
vidis fera dok je neno iznosio svoju zalost za smrcu harisa i to ne samo ovdije ja nisam nasao razloga da uopste reagujem na to jer svako ima pravo na svoje misljenje, ali jednostavno je jednom pomenuo jednu legendu koja je u kuci slavnih i koju je bilo koja osoba koja ga je poznavala zadrzala u ljepom sjecanju i osobu koja da zanemarimo ono sto sam ja rekao, da nije ubijena nebi nikada dobila ovaj status koji ima

i ponavljam nije mi bilo na kraj pameti napasti nenu sa ovim i ponovicu po n-ti put ja ga smatram ok momkom i zato neznam sto si me uporedio sa ars-om (tj. osobom koja je sve pljuvala, a sebe smatrala nepogresivom bez obzira koliko je lupao)
fera je napisao/la: a ovaj samo naprijed znam da ga mnogi na ovoj temi postuju i govore da je stariji covjek i to... ali ja kod njega nisam vidio neke znakove zrelosti covjek je pravi pljuvac i to nikad ne radi sam nego samo se prikljuci kad vec neko prije pocne... sjecam se kako je mene pljuvao zbog miloševića on i grupica forumaša koji naravno sada nisu aktivni više i to samo nakon jedne odigrane utakmice... ne mora se biti pametan da se zakljuci ko je na kraju bio u pravu...
ako se sjecas upravo ja i ti nismo bili za dovodjenje njega jer smo smatrali da nam je tada bila potrebna klasicna 4 i ako se sjecas i ja sam bio napadan zbog toga

fera je napisao/la: toliko od mene, zao mi je ako sam nekog uvrijedio ali mene nervira to da ni sad kada nas ima 4-5 na temi ona ne moze funkcionisati bez bespotrebnih svađa, ovo nikad nije ni bila tema gdje se prica o KK Bosni nego tema gdje su pojedinci lijecili svoje frustracije sada tih likova nema tu ali ocigledno da ova tema nikad nije otisla dalje od toga.
ovdje mogu samo nazalost da se slozim sa tobom
u redu je sve ti znas i sam da je moj post napisan sa najboljim namjerama posebno sto se tebe i nene tice.
za harisa ko god je malo upoznat sa fenomenom harisa brkica zna i za tu drugu stranu price ali evo realno sada ja cu reci da veliki broj nas ima oraha u đepovima i aktivnosti na drugoj strani zakona pa opet ne bi bilo u redu da nas sviju neko ubije.... ne znam da li znas kakve je probleme mirzin darijo imao pa i on da je ubijen ja bi mu odao pocast...
sada ponovo skrecem paznju na to da ne treba porediti harisa i mirzu jer je to cak pomalo i neumijesno... zna se ko je je i sta je kindje i to niko ne smije zaboraviti a nazalost mnogi su zaboravili
You are someone else I am still right here

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.