Rekonstrukcija stadiona u BiH

MrBean
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la MrBean » 14 mar 2017, 22:04

JaskoBiH je napisao/la:Ljudi ili sam ja nesto pogresno vidio il fakat kod treceg i cetvrtog uzlaza na tribinu se nalaze duple stepenice udaljene 1 m jadne od drugih ?
Nisi dobro si vidio, to je za gospodu :-)

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 14 mar 2017, 22:04

podhum je napisao/la:Zelji svaka cast na ovome sto rade,.ne sumnjam da ce i repka s ovim dobiti pravi stadion.Samo naprijed i da svaki stadion u BiH lici na stadion.
Ako nece sa Grbavicom sa kojim ce to stadionom u BiH. Ovo je najbolje sto trenutno moze biti alternativa Bilinom Polju.

Kada se istok sad privede kraju, iza istoga ide renoviranje platoa za novi parking, špekulira se o sastanku sa UEFA fondom za razvoj koji se odnosi na moderan travnjak. Kada se jug zavrsi ako Bog da stadion ce imati veci kapacitet od Bilinog Polja, u međuvremenu ce se naci sredstva za kompetan video nadzor i brojace ulaznica. Zapadna trbina u neka bolja vremena kada se uradi ce biti šlag na tortu.

Sad jedino ako neko od vas polaze nade u Kosevo i Nedzadovih 200. miliona za rekostrukciju pa ce to biti neko cudo arhitekture ili ako neko misli da ce Bilino P. dozvijeti rekonstrukciju. Tusanj je neka druga prica.
- Zeljeznicar -

Motti
Kontakt:

Post Postao/la Motti » 14 mar 2017, 22:07

U pravu je ima pravo na svoje misljenje, ali ostali ne treba da tome pruzaju toliku paznju. Naravno da je Zeljo klub koji ce povesti racuna o tome, velicina kluba se mjeri bas po tim gestovima i svaka cast na izmjeni i prilagodjavanja ovih ulaza.

Bit ce malo neobicno kada se zavrsi tribina, bilo je zanimljivo pratit desavanja oko izgradnje. Nadam se da ce uskoro pocet izgradnja juga.

Velez polahko nastavlja radove, ne ide tempom kao kod Zelje ali ce biti zavrseno. Valjda i Tusanj malo ubrzaju, lijepo bi bilo da i Tuzla dobije respektabilan stadion.
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 14 mar 2017, 22:08

Prvo ono ruglo ispred Sjevera sredit , kao zatvorit one Buregdjinice i sa onim zapadom nema sanse da BiH igra kvale ....

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 14 mar 2017, 22:30

MrBean je napisao/la:
JaskoBiH je napisao/la:Ljudi ili sam ja nesto pogresno vidio il fakat kod treceg i cetvrtog uzlaza na tribinu se nalaze duple stepenice udaljene 1 m jadne od drugih ?

Jednostavno ne vidim logiku :?: :?: :?:

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 14 mar 2017, 22:39

JaskoBiH je napisao/la:
MrBean je napisao/la:

Jednostavno ne vidim logiku :?: :?: :?:
U tom sektoru ce biti navijaci sa 10-godisnjim ulaznicama, pa im valjda na taj nacin ugađaju.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 14 mar 2017, 22:40

U kojem sektoru? Na dva sredisnja ulaza postoje duple stepenice.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 14 mar 2017, 22:51

Koliko ja to razumijem izmedju tih stepenica ce biti postavljena ograda tako kad navijaci koji udju sa normalnom ulaznicom idu na jednu stranu a ovi sa desetogodisnjom idu na drugu stranu tj uzlazit ce na isti ulaz al nece moci da se prelazi u taj njihov zatvoreni sektor.
Slazem se da tim ljudima treba nesto malo posebnije al da ih bas ogradom odvajaju od ostalih navijaca to ne ide, sta vise,tih 500 mjesta koji ce biti odvojeni gotovo nikad nece biti popunjeni je koliko vidim vlasnici tih ulaznica su vecinom neka privatna udruzenja,firme,sportasi itd koji objektivno ne mogu prisustvovati svim utakmicama tj od tih vlasnika desetogodisnjih ulaznica realno je ocekivati njih 50ak na utakmicama. :D

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 14 mar 2017, 22:54

E stvarno ako ce tu biti ograda, e onda stvarno, e stvarno ..

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 14 mar 2017, 23:10

JaskoBiH je napisao/la:Slazem se da tim ljudima treba nesto malo posebnije al da ih bas ogradom odvajaju od ostalih navijaca to ne ide
Pa na dobro organizovanim događajima/utakmicama, svi gledaoci kupuju kartu (bilo sezonsku ili onu jednokratnu) za sjedište određeno brojem, tako da nema potrebe da ljudi dolaze puno prije neke jače utakmice, da se vrte gore-dole dok ne nađu fina sjedišta i tako to.

S obzirom da iz FK Željezničar očigledno ne planiraju to sprovoditi u skorije vrijeme, a opet ljudima koji su platili desetogodišnju ulaznicu žele osigurati da će naći svoje sjedište i na nekom od središnjih sektora i kod npr. derbija, to je najlakše riješiti tako što im ogradiš sektor.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 mar 2017, 23:14

Sektor gdje su slova AV (919 sjedalica) je namjenjen za vlasnike desetogodisnjih ulaznica i vrlo vjerovatno ce biti ogradjen od ostatka tribine kako ne bi se desilo da neko vidi prazno mjesto i odluci da sjedne na njega iako je unaprijed rezervisano (sta ako osoba kasni i dodje u 15 minuta utakmice, a neko se napravio pametan?). Mozemo sacekati do kraja mjeseca pa da vidimo kako ce zapravo izgledati. Nece vas valjda ubiti ove dvije sedmice? :D

Evo slike gdje mozete jasno vidjeti sektor za desetogodisnje ulaznice zbog drugacije nijasne sive i linije koje ga ogradjuju

slika

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 14 mar 2017, 23:21

MrBean je napisao/la:E stvarno ako ce tu biti ograda, e onda stvarno, e stvarno ..
Apsoluzni se treba znati red
Gdje smo tek od onog kad kupim ulaznicu da me tacno ta stolica ceka na tribini
Teziti da budes veliki klub a ne primjeniti te standarde je neozbiljno

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 mar 2017, 23:32

Kupis godisnju za zapad i ceka te :D slazem se sa tobom, jedino jug bi ostavio bez tog sistema dodjele/rezervacije mjesta. Ali dok ne bude popunjenost stadiona minimalno 66% svaku utakmicu, nije bas toliko hitno.

Posto sam osoba koja redovno tek dolazi nekih pet minuta prije utakmice na stadiona (10-15 minuta smatram da sam prerano dosao) nije mi se jednom desilo da sam morao gospodu da dizem se sjedalice koju sam rezervisao za sezonu. Kazu "mi mislili da nece niko doci", a utakmica nije ni pocela i jasno pise na sjedalici da je rezervisana... I onda imaju obraza da kazu "ti si sam, hajde mozes naci drugo mjesto", naravno da mogu ali necu jer je jedna od pogodnosti za kupovinu te godisnje bila rezervisano mjesto. Pa valjda se zna neki red.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 14 mar 2017, 23:41

Pa hoće neko sa desetogodisnjom da ide sa prijateljem koji ima običnu kartu i moraju se razdvojiti? Nema teorije da će ograda biti. To će se nekako drugačije urediti.
Sabrine mi moje!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 mar 2017, 00:00

BosnianKingdom je napisao/la:Pa hoće neko sa desetogodisnjom da ide sa prijateljem koji ima običnu kartu i moraju se razdvojiti? Nema teorije da će ograda biti. To će se nekako drugačije urediti.
Pa nije obavezan da sjedi na dijelu tribine gdje se nalaze te stolice za desetogodišnje ulaznice, može valjda otići gdje mu je volja, jer ima desetogodišnju za cijeli istok, a taj ograđeni dio je samo neka vrsta nagrade ljudima koji su kupili te ulaznice u vidu najboljeg mjesta za pregled utakmice na cijeloj tribini.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 15 mar 2017, 00:03

Kada sve bude gotovo aBd ovome mentolu gore smetaće što se kisik udiše na istoku, dobiće čir lik!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 mar 2017, 00:12

BosnianKingdom je napisao/la:Pa hoće neko sa desetogodisnjom da ide sa prijateljem koji ima običnu kartu i moraju se razdvojiti? Nema teorije da će ograda biti. To će se nekako drugačije urediti.
Postoji mogucnost da ce morati otici na drugi dio istoka sa prijateljem, pogotovo tokom ljetnih utakmica, evropskih utakmica, derbija, finale kupa ili proslava titule i sl. Znam da su neki vlasnici desetogodisnjih zeljeli da nemaju rezervisano mjesto ali isto tako nemaju pravo da zauzimaju (ili njihov prijatelj) mjesto koje neko drugi rezervisao. Ko je rezervisao mjesto na toj sjedalici ce pisati "ovo mjesto je rezervisano za vlasnika desetogodisnje ulaznice sa brojem XXX" i nije dopusteno da neko drugi ga zauzme.

Znaci bice mjesta u ovom AV sektoru koji nece biti jasno rezervisani sa naljepnicom (iako su zapravo kupljeni) ali vlasnik desetogodisnje ulaznice ce imati prednost ispred tog prijatelja ako sva mjesta budu zauzeta.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 mar 2017, 00:25

Mislim da ni jedan klub ne zanima to sto dva prijatelja nemaju dvije ulaznice u nizu. Bas bi se Zeljo sad trebao i tim baviti, pogotovo ako je pun stadion. Ako sam ja platio da deset godina sjedim na jednoj stolici onda je moje da sjedim na njoj ili da kupim novu ulaznicu za drugu stolicu. Isto tako ako moj prijatelj kupi ulaznicu 20 metara od mene onda je njegovo da sjedi tu.

Mi nismo navikli na red na tribinama jer su nam tribine prazne, ali gdje god da odes na uredjen stadion nekog urednog kluba i jos ako je stadion pun utakmicu ces gledati s onog mjesta koje pise na ulaznici. Je*e se njima s kim si i sto vam ulaznice nisu u nizu.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 15 mar 2017, 00:28

Upravo tako mi nismo navikli na red, kod nas kupis kartu za sjever ili jug po fiksnoj cjeni i mozes otici na sredinu, jedan - drugi kraj, gore - dole.

U Engleskoj kad kupis kartu pise ti na koji ulaz moras, koji sektor, red i broj stolice pa izvoli sjedi.
- Zeljeznicar -

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.