FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 27 jun 2020, 19:55

S-Y-L-A-R je napisao/la:
27 jun 2020, 19:50
Bundesliga je napisao/la:
27 jun 2020, 19:39
Mnogi ovdje ne shvataju bit foruma. Nije ovo Dzennet pa da je sve savrseno i da nema kritika.
Bukvalno. Izgleda trebam sam sebe lagati kao pojedini da je i Kovač radio dobar posao.
Haman ako si navijac ne smijes kritikovati, mora biti bajno sve.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jun 2020, 20:09

Kritika je u redu ali se prema nekim igračima donosi sud prebrzo kao u slučaju Groetzke pa i Lucasa a što se tiče Mullera svi znamo da se on već odavno dokazao kao top klasa i s vremena na vrijeme dođe pad forme.Vidjeli smo po ko zna koji put šta znači Muller kad ufati formu.Oscilacija je imao i Alaba kako i neće pa tu je već 10 godina ali nikad nisam pomišljao da ga teba prodati.

Ja sam npr za teletabisa iz Brazila odmah rekao da će biti promašaj i da neće biti otkupljen.Ovdje su neki očekivali da će on biti taj koji će unijeti neku novu dimenziju u ekipu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 jun 2020, 20:11

Sta odgovarate trolini, da ima moderacije davno bi bananu dobio.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 jun 2020, 20:35

Lori ih utuši tamo pa Makaš navrati kod nas da se opusti. :thumbup:

Jooj kad bi se uzela i ta LP. Lewa deff Balon.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 27 jun 2020, 20:58

Ovaj Rajaz navija za Farsu..nije mu lako ovih dana, treba ga shvatiti. Dodje, isprica se ovdje, odmah mu lakse bude.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 jun 2020, 21:48

Ne dirajte Rajaza ne diraju ni oni mene na Barcinom pdf-u teškoe bit navijač Barce sad, haj pređi malo za Bayu pa se opet vrati kad bude Barca našla novog Messija

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jun 2020, 22:12

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 jun 2020, 22:24

Oj babuke Riberya :tokralju:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2020, 22:59

27 jun 2020, 22:24
Zabi ga majstorski ko u najboljim danima.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 jun 2020, 23:36

effe_sa je napisao/la:
27 jun 2020, 22:59
27 jun 2020, 22:24
Zabi ga majstorski ko u najboljim danima.... :)
Klasa ostaje klasa. Trebao je izabrati bolji klub da ne igra s ovim mediokritetima i polovnjacima.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jun 2020, 00:00

Hasanov njuh ili Flickov odnos sa igracima polako formiraju neku novu ekipu, mnogo mladju i potentniju.

Poslije Daviesa, sljedeci na repertoaru je Cuisance.
Odlicne performanse, top u nogama, doza bezobrazluka su samo neke od karakteristika.

Inace, Lewa je proglasen najboljim igracem Bundeslige za vec proteklu sezonu. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 jun 2020, 12:04

effe_sa je napisao/la:
26 jun 2020, 23:55
schickeria je napisao/la:
25 jun 2020, 08:49
Nisu ni havertz ni werner igraci za nas, vrijeme će do pokazati, živi bili pa vidjeli
Ne vjerujem da ce havertz ostati u leverkusenu bez lp
Pa onda se pitam koga bi ti htio dovesti? Koliko si puta gledao Havertza ove sezone? Ja npr. sam ga poprilično gledao. Momak zna sve s loptom, opasan je po protivnički gol i s nogom i glavom. Naravno da se može desiti da on ne uspije kod nas, jer su očekvianja i pritisak veći i znali su tu pojedini i dobri igrači posrnuti. Ja sam nedavno na temi Bundeslige navodio primjer Goetzea (forumaš bundesliga se tu baš nije složio), koji je ko fudbaler imao sve, prije dolaska u Bayern mnogo pokazao, znao sve s loptom, u reprezentaciji imao sjajne nastupe (prije onog čuvenog finala, gdje mu je onaj gol dosta vrijedio, ali je bilo prije njegovih sjajnih partija), ali je kod nas posrnuo. Ali se njega puno nije ni čekalo i brzo smo ga se i odrekli nakon jedne slabije sezone. I neke velike igrače, koji su nam bili prave legende i kao takve ih danas spominjemo, se čekalo, pa i Schweinsteiger je bio takav primjer. S njim se imalo strpljenja, dok baš nije postao veliki. Znači uvijek ima više faktora koji odlučuju. Ali Havertz ima sve predispozicije da za nas bude vruć kandidat.

I da se nadovežem što sam s hardenom pričao oko Havertza. Bez obzira na te informacije i Bilda i drugih medija kako smo od njega ovog ljeta odustali i da ćemo čekati, taman i da ne bude prodaja mislim da nismo skroz odustali, jer dalo se to na nekim mjestima vidjeti između redova. A ako bi Thiago otišao (što je po nekim novim informacijama još daleko od gotovog), onda bi Havertz, prilično sam siguran, došao ovo ljeto kod nas. U jednoj kolumni na ****.de, odmah je njegovo ime spomenuto, kada se govorilo o eventualnom odlasku Thiaga.
Pa havertz je sjajan igrač, bez dileme, međutim djeluje mi previše nonsalantan u fazi obrane kao i nedovoljno jak u duelima. Ponekad mi zbilja djeluje letargicno na terenu.
Igra na poziciji drugog napadaca na kojoj igra muller a tu onda neće imati prostora za prvih 11 a preskup je da sjedi na klupi.

Werner je isto sjajan igrač ali nije centralni napadac jer nema tu staturu a kao bočni napadac nam nije potreban jer već imamo dobro popunjenu tu poziciju plus sane koji stiže.

Osobno bih doveo još jednog desnog beka radi broja igrača u zadnjoj liniji. Imamo 4 stopera (boa, alaba, Lucas, sule) davies je lijevo a to mogu pokriti i Lucas i alaba. Ne znam kakav je kouassi pa ne želim govoriti o njemu, ako može pokriti poziciju zadnjeg veznog onda nam je tu potrebniji nego na stoperu.

Javi vjerojatno odlazi i tu nam treba jedan veznjak njegovog profila ( možda je to kouassi, ne znam)
Imamo tu goretzku cuisancea i kimmicha te thiaga ako ostane plus muller tako da to ne bih dirao
Krila plus sane su dobro popunjena

Doveo bih i back up napadaca jer je šteta da se zirkzee ovako ne razvija, propada. Nama treba netko kao što je bio wagner. Ne bi ni mandukic bio los ako bi prihvatio back up opciju, vidim da se želi vratit u Europu

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 28 jun 2020, 16:36

28 jun 2020, 12:04
effe_sa je napisao/la:
26 jun 2020, 23:55
25 jun 2020, 08:49
Nisu ni havertz ni werner igraci za nas, vrijeme će do pokazati, živi bili pa vidjeli
Ne vjerujem da ce havertz ostati u leverkusenu bez lp
Pa onda se pitam koga bi ti htio dovesti? Koliko si puta gledao Havertza ove sezone? Ja npr. sam ga poprilično gledao. Momak zna sve s loptom, opasan je po protivnički gol i s nogom i glavom. Naravno da se može desiti da on ne uspije kod nas, jer su očekvianja i pritisak veći i znali su tu pojedini i dobri igrači posrnuti. Ja sam nedavno na temi Bundeslige navodio primjer Goetzea (forumaš bundesliga se tu baš nije složio), koji je ko fudbaler imao sve, prije dolaska u Bayern mnogo pokazao, znao sve s loptom, u reprezentaciji imao sjajne nastupe (prije onog čuvenog finala, gdje mu je onaj gol dosta vrijedio, ali je bilo prije njegovih sjajnih partija), ali je kod nas posrnuo. Ali se njega puno nije ni čekalo i brzo smo ga se i odrekli nakon jedne slabije sezone. I neke velike igrače, koji su nam bili prave legende i kao takve ih danas spominjemo, se čekalo, pa i Schweinsteiger je bio takav primjer. S njim se imalo strpljenja, dok baš nije postao veliki. Znači uvijek ima više faktora koji odlučuju. Ali Havertz ima sve predispozicije da za nas bude vruć kandidat.

I da se nadovežem što sam s hardenom pričao oko Havertza. Bez obzira na te informacije i Bilda i drugih medija kako smo od njega ovog ljeta odustali i da ćemo čekati, taman i da ne bude prodaja mislim da nismo skroz odustali, jer dalo se to na nekim mjestima vidjeti između redova. A ako bi Thiago otišao (što je po nekim novim informacijama još daleko od gotovog), onda bi Havertz, prilično sam siguran, došao ovo ljeto kod nas. U jednoj kolumni na ****.de, odmah je njegovo ime spomenuto, kada se govorilo o eventualnom odlasku Thiaga.
Pa havertz je sjajan igrač, bez dileme, međutim djeluje mi previše nonsalantan u fazi obrane kao i nedovoljno jak u duelima. Ponekad mi zbilja djeluje letargicno na terenu.
Igra na poziciji drugog napadaca na kojoj igra muller a tu onda neće imati prostora za prvih 11 a preskup je da sjedi na klupi.

Werner je isto sjajan igrač ali nije centralni napadac jer nema tu staturu a kao bočni napadac nam nije potreban jer već imamo dobro popunjenu tu poziciju plus sane koji stiže.

Osobno bih doveo još jednog desnog beka radi broja igrača u zadnjoj liniji. Imamo 4 stopera (boa, alaba, Lucas, sule) davies je lijevo a to mogu pokriti i Lucas i alaba. Ne znam kakav je kouassi pa ne želim govoriti o njemu, ako može pokriti poziciju zadnjeg veznog onda nam je tu potrebniji nego na stoperu.

Javi vjerojatno odlazi i tu nam treba jedan veznjak njegovog profila ( možda je to kouassi, ne znam)
Imamo tu goretzku cuisancea i kimmicha te thiaga ako ostane plus muller tako da to ne bih dirao
Krila plus sane su dobro popunjena

Doveo bih i back up napadaca jer je šteta da se zirkzee ovako ne razvija, propada. Nama treba netko kao što je bio wagner. Ne bi ni mandukic bio los ako bi prihvatio back up opciju, vidim da se želi vratit u Europu
bas to. slazem se sa svim. Napadaca rezerve koji je svjestan da ce biti na klupi i tako za krilo ako perisic ne ostane. Dosta. Ekipa boli glava, mali couisance ce biti ko davies samo ako ga sreca krene i golovi.
Ovaj novi mladic nemam pojma ni sta ihra ni kakav je.
Mia San Mia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jun 2020, 19:57

Ovo za duele bi se dalo još i popraviti. Tako da zbog ovih drugih (pozitivnih) odlika bi ga trebalo dovesti. Naravno da tu dilema postoji zbog Mullera i faktički iste pozicije koju igraju. O tome naravno uprava i razmišlja i to će isto biti jedan od faktora, kada je pitanje vremena za ovaj transfer. Međutim, Havertz može u vezi pokriti više pozicija i eventualnim odlaskom Thiaga bi se za njega pogotovo otvorio prostor. A zbog ove iste činjenice i da ne ode, našlo bi se prostora. Samo što eventualnim odlaskom, otvorile bi se dodatne mogućnosti, kako prostor za korištenje igrača, tako i onaj finansijski dio.

To bi se moglo zaokružiti, iako po potrebi Kimmich i dalje to može pokriti. Ali ne bi bilo loše imati još jednog desnog beka.
Ovo ne znam da li te sada baš kontam....Ako dovedeše novog napadača kao zamjenu za Lewu gdje bi onda s Zirkzeeom. I što to Zirkzee propada? Pa on je mlad napadač i imao je solidnu minutaža, u solidnom broju utakmica ušao s klupe, neke utakmice i počeo. Zabio je par golova i to je jedna dobra faza za njega. A prva mu je sezona da je uletio ozbiljnije u kadar prvog tima. Tako da se ovakav njegov razvoj treba samo nastaviti. Bit će i više minutaže, jer i Lewi će trebati nužno i više pauze, a i neće ni Poljak moći igrati sve utakmice (nekad suspenzija, nekad neće biti spreman). Zašto onda izmišljati problem tamo gdje ga nema? Pa nama je Zirkzee odlično legao i riješio jedan problem.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 28 jun 2020, 21:27

effe_sa je napisao/la:
28 jun 2020, 19:57

Ovo za duele bi se dalo još i popraviti. Tako da zbog ovih drugih (pozitivnih) odlika bi ga trebalo dovesti. Naravno da tu dilema postoji zbog Mullera i faktički iste pozicije koju igraju. O tome naravno uprava i razmišlja i to će isto biti jedan od faktora, kada je pitanje vremena za ovaj transfer. Međutim, Havertz može u vezi pokriti više pozicija i eventualnim odlaskom Thiaga bi se za njega pogotovo otvorio prostor. A zbog ove iste činjenice i da ne ode, našlo bi se prostora. Samo što eventualnim odlaskom, otvorile bi se dodatne mogućnosti, kako prostor za korištenje igrača, tako i onaj finansijski dio.

To bi se moglo zaokružiti, iako po potrebi Kimmich i dalje to može pokriti. Ali ne bi bilo loše imati još jednog desnog beka.
Ovo ne znam da li te sada baš kontam....Ako dovedeše novog napadača kao zamjenu za Lewu gdje bi onda s Zirkzeeom. I što to Zirkzee propada? Pa on je mlad napadač i imao je solidnu minutaža, u solidnom broju utakmica ušao s klupe, neke utakmice i počeo. Zabio je par golova i to je jedna dobra faza za njega. A prva mu je sezona da je uletio ozbiljnije u kadar prvog tima. Tako da se ovakav njegov razvoj treba samo nastaviti. Bit će i više minutaže, jer i Lewi će trebati nužno i više pauze, a i neće ni Poljak moći igrati sve utakmice (nekad suspenzija, nekad neće biti spreman). Zašto onda izmišljati problem tamo gdje ga nema? Pa nama je Zirkzee odlično legao i riješio jedan problem.
mislim da je mislio isto sto i ja, a to je da zirke treba negdje na posudbu gdje ce biti prvi napadac kednu sezonu. Da lik dobije rutinu cijele utakmice.
Igrati napadaca je jako tesko iako to nama djeluje jednostavno
Mia San Mia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jun 2020, 23:38

hodza9 je napisao/la:
28 jun 2020, 21:27

mislim da je mislio isto sto i ja, a to je da zirke treba negdje na posudbu gdje ce biti prvi napadac kednu sezonu. Da lik dobije rutinu cijele utakmice.
Pa nije lako, slažem se. Ali eto zamisli tek da je vezni igrač. Kako je tu tek? Tu se donose strateške odluke.
Pa ja ponovo mogu samo reći da je on za sada dobio dovoljan broj utakmica i da to treba ići ovim tempom. Minutaža će biti i veća, jer u nekim utakmicama je ulazio i kao polušpica ili drugi špic.
Mislim da u ovom slučaju posudba ne bi nešto posebno donijela, a prema sadašnjem stanju nije ni potrebna. Jedna utakmica koju odigra u Bayernu mu je vrijednija od nekih 5 ili više npr u jednom Hoffenheimu. On se mora isto tako prilagođavati ovom sistemu i bolje mu je da napreduje pod Flickom i da ga Flick prati. Flick mu je od početka vjerovao, jer da mu ne vjeruje onda bi kada se ukazuje potreba gurao na špica Gnabryja ili Mullera. E da je ovo zadnje slučaj i da su mu izgledi za minutažu tako loši, onda bi se po meni tek trebalo razmišljati o posudbi. A ovako je on sada već tu na neki način u ozbiljnim planovima. I sada momka slati na posudbu, ne bi nekako po mom mišljenju imalo smisla..
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 29 jun 2020, 00:20

effe_sa je napisao/la:
28 jun 2020, 23:38
hodza9 je napisao/la:

Pa nije lako, slažem se. Ali eto zamisli tek da je vezni igrač. Kako je tu tek? Tu se donose strateške odluke.
Pa ja ponovo mogu samo reći da je on za sada dobio dovoljan broj utakmica i da to treba ići ovim tempom. Minutaža će biti i veća, jer u nekim utakmicama je ulazio i kao polušpica ili drugi špic.
Mislim da u ovom slučaju posudba ne bi nešto posebno donijela, a prema sadašnjem stanju nije ni potrebna. Jedna utakmica koju odigra u Bayernu mu je vrijednija od nekih 5 ili više npr u jednom Hoffenheimu. On se mora isto tako prilagođavati ovom sistemu i bolje mu je da napreduje pod Flickom i da ga Flick prati. Flick mu je od početka vjerovao, jer da mu ne vjeruje onda bi kada se ukazuje potreba gurao na špica Gnabryja ili Mullera. E da je ovo zadnje slučaj i da su mu izgledi za minutažu tako loši, onda bi se po meni tek trebalo razmišljati o posudbi. A ovako je on sada već tu na neki način u ozbiljnim planovima. I sada momka slati na posudbu, ne bi nekako po mom mišljenju imalo smisla..
razumijem te, cak i sad kad razmislim mozda i ne treba na posudbu ali opet kao napadaca mi ga je zao da ne igra konstantno jer i sam igram napadaca vec 12 godina (naravno ne u tom rangu) i znam da tokom utakmice ako dodjes do tri cetiri prilike to ti je to. Sve zavisi i do sredine terena (u bayernu je to odlicno) od koga dobija lopte.
opet za njegovu situaciju Flick zna kakve planove ima i mi tu mozemo samo nagadjati. Ako ga planira za vise utakmica po 30 minuta to bi haman bilo i dovoljno.
Mia San Mia

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 29 jun 2020, 02:47

Jedino za sto su bili u pravu je to da je Nicko Kovac banana od trenera ostalo fula teska,samo skupljanje komentara ;) .
"Ali moramo sacekati jaceg protivnika" jedna meni od najjacih teza sa foruma.
VOLIM BAYERN

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 29 jun 2020, 15:02

effe_sa je napisao/la:
28 jun 2020, 23:38
hodza9 je napisao/la:

Sjecas li se kad smo s carlom igrali četvrtfinale u munchenu i izgubili 2 1 da nam je tad muller igrao napadaca i da to nije ličilo na ništa, zirkzee u ovom trenutku ne može odgovoriti na taj izazov
Sjecas se opet 2013 kad smo igrali s Barcelonom u munchenu nije bilo mandze igrao je gomez i nije se osjetilo.

Svaka velika ekipa u Europi ima 2 napadaca, origi je liverpolu riješio finale i polufinale

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 jun 2020, 16:03

Zikiju treba utakmica na visokom nivou. On se pored Lewata neće naigrati jer ovaj hoće da igra svaku utakmicu. Treba mu rutine, a to samo treniranjem s prvim timom ne može postići. Igrajući za drugi tim se neće razvijati na pravi način. Bolje ga poslati u kakvog bundesligaša da se kali.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.