Stvarno.adnan24 je napisao/la: Prica se kako je Ribery dominirao sinoc...ne znam koji sam ja mec gledao![]()

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Stvarno.adnan24 je napisao/la: Prica se kako je Ribery dominirao sinoc...ne znam koji sam ja mec gledao![]()
Kad nije uradio ništa na desnoj strani pored Piszczeka morao je pobjeći na sredinu terena i predriblat' iskusne defanzivce Resa i Kubu.KSIVLE je napisao/la:Stvarno.adnan24 je napisao/la: Prica se kako je Ribery dominirao sinoc...ne znam koji sam ja mec gledao![]()
Na Bayernovu topicu se svršava na onaj dribling na centru koji nije donio ništa konkretno.
Ma do gola niste imali šuta u okvir gola. Dok smo mi imali pokušaj Kube kad je pretrč'o Dantea, pa šut Reusa, zatim pokušaj Hummelsa te Gotzeov pokušaj glavom. Stvarno predefanzivno.effe_sa je napisao/la: Što se vi zatvarate u utakmici u kojoj vam treba pobjeda? To mi je onako zanimljivo. -11 a cilj u Munchenu osvojit bod. Stvarno se vidi ko je prema kome imao respekt.
Prije gola je bio pokušaj Mullera još u prvom poluvremenu kojeg je izblokirao mislim Schmelzer, lopta je završila pored gola. Bvb stajao većinom stisnutih redova, organizovano, disciplinovano (što jest za pohvalu) na svojoj polovici. Igrali ste znači defanzivno i vrebali prilike iz kontri, samo je slabo koja bila realizovana u prvom poluvremenu. Bayern bio aktivnija ekipa u prvom poluvremenu. Ali naravno da je bilo kroz tako stisnute redove proći i zabiti gol. I definitvno je da je Bvb igrao povučenije.Semir bvb je napisao/la: Ma do gola niste imali šuta u okvir gola. Dok smo mi imali pokušaj Kube kad je pretrč'o Dantea, pa šut Reusa, zatim pokušaj Hummelsa te Gotzeov pokušaj glavom. Stvarno predefanzivno.![]()
Fizički smo pali zadnjih 15 min. jer je Bender igrao nespreman, Gundogan je bio upitan do pred sam početak, a i Hummy te Gotze su takođe tek sanirali povrede.
Nije se niko zatvorio jednostavno vi niste mogli nista....effe_sa je napisao/la:Što se vi zatvarate u utakmici u kojoj vam treba pobjeda? To mi je onako zanimljivo. -11 a cilj u Munchenu osvojit bod. Stvarno se vidi ko je prema kome imao respekt.HzBvB je napisao/la:1.Poluvrijeme smo maestralno zatvorili Bayern osim uvodnih 5 minuta jer ih povukla atmosfera pa su imali 2 kornera i jedanu priliku u nagovjestaju ali je Subota maestralno izblokirao udarac.
Ja vidim kao činjenicu da ste vi igrali defanzivno, vidim kao činjenicu da smo imali izglednije prilike i da samo zahvaljujući sreći niste izgubili. Pa Bayern je prvi zabio gol, a i nakon izjednačenja imao bolje šanse. Pa ti meni objasni ako BVB-u treba pobjeda, što nije pobijedio jučer u Munchenu? Samo mi na to objašnjenje daj....HzBvB je napisao/la:
Nije se niko zatvorio jednostavno vi niste mogli nista....![]()
Ali nije to sad ni bitno....jer vi posmatrate ovu utakmicu kroz prizmu Bundeslige i naravno da ce te se pokusat izvuc na sve moguce nacine, imate 11 bodova i imate pravo
VI NAS NE MOZETE DOBIT druze to je cinjenica !!!
effe_sa je napisao/la:Ja vidim kao činjenicu da ste vi igrali defanzivno, vidim kao činjenicu da smo imali izglednije prilike i da samo zahvaljujući sreći niste izgubili. Pa Bayern je prvi zabio gol, a i nakon izjednačenja imao bolje šanse. Pa ti meni objasni ako BVB-u treba pobjeda, što nije pobijedio jučer u Munchenu? Samo mi na to objašnjenje daj....![]()
A dugo ja pratim fudbal, bilo je tih naših utakmica i prije protiv Bvb-a kilavih, a za čas to prođe. Ja ti sad već mogu s velikom sigurnošću reči da nećemo izgubit u Dortmundu.
Jučer je i Heynckes odigrao ziheraški, nije sve rizikovao, bio je zadovoljan bodom.
Pa vi se prsite da ste sila nebeska, super jaka ekipa, s takvom pretpostavkom mora se očekivat da ćete bar malo žešće napast. Sam si ovde priznao da postoji respekt prema Bayernu, koji se inače kod vas ne primijeti.kraljttbvb je napisao/la: Ti pises isto ko da smo mi igrali u gostima protiv druge ekipe Kickers Ofenacha, a ne sa jajernom. Ko jos napada jajern u sred minkena? Znam ja da bi vi voljeli da smo mi igrali opusteno i napadacki kao u super kupu, u utakmici za koju i dalje tvrdim da je Klop gledao kao prijateljsku, pa da nas pobucate, ali mi smo odigrali onako kako se jedino i moze igrati protiv ekipe sa kojom smo egal, od koje nismo ni bolji ni losiji.
Cijelu utakmicu kad sagledaš Bayern bio aktivnija ekipa i kompletno gledajući imao više šansi. Hoću li to možda utakmicu gledat do momenta kad je Kroos postigao gol pa onda reči da smo mi pobijedili...kraljttbvb je napisao/la: I nemoj gledati utakmicu od 67. minute i od prvog suta na gol Weidija, gledaj bar od pocetka drugog poluvremena kad smo i mi imali nekoliko dobrih sansi. Da smo mi iskoristili bar jednu, do kraja tekme ne bi bilo ni gola krosa ni sansi jajerna, nego bi iz kontranapada dobili jos koji gol
Pa mi jesmo super jaka ekipa, ali je takav i Bayern.effe_sa je napisao/la: Pa vi se prsite da ste sila nebeska, super jaka ekipa, s takvom pretpostavkom mora se očekivat da ćete bar malo žešće napast.
Po čemu se ne primjeti? Navijačka prepucavanja ne znače da ne postoji uzajamni respekt. Ja osobno sam napisao da nam je Bayern najteža utakmica dosadašnje sezone, znači teža od Reala, Cityja i Ajaxa.effe_sa je napisao/la:Sam si ovde priznao da postoji respekt prema Bayernu, koji se inače kod vas ne primijeti.
Imao je više šansi zahvaljujući naletu u zadnjih 7-8min, što se može i razumjeti ako se uzme u obzir ozljeda Subotića i nedovoljna sprema oporavljenika Bendera i Gundogana. Do tada ni u jednom momentu nije ostvario dominaciju.effe_sa je napisao/la:Cijelu utakmicu kad sagledaš Bayern bio aktivnija ekipa i kompletno gledajući imao više šansi. Hoću li to možda utakmicu gledat do momenta kad je Kroos postigao gol pa onda reči da smo mi pobijedili...![]()
Bod nije nikakva satisfakcija, ali će dobro doći za jačanje samopouzdanja. Mi jesmo podjednaki s vama pa makar vi na kraju imali i 15 bodova viška. Mi smo zadnje 2 sezone osvajali titule sa po 6 osvojenih bodova u 2 međusobna meča, dok ćete je vi osvojiti sa bodom ili dva; to vas najviše i boli.effe_sa je napisao/la:I slobodno nek Bvb pobijedi u Dortmundu, a nek tabela ovako izgleda (a nećete ni pobijedit). A ak je bod satisfakcija za stanje na tabeli i ako služi kao dokaz da ste bar podjednaki s nama, onda je to jako klimav dokaz. Ne znam gdje bi taj dokaz prošao.
Ali kada ti treba pobjeda onda se od takve ekipe očekuje više. Po stanju na tabeli je BVB više trebao zapet. Jel se s tim slažeš ili ne??KSIVLE je napisao/la:Pa mi jesmo super jaka ekipa, ali je takav i Bayern.effe_sa je napisao/la: Pa vi se prsite da ste sila nebeska, super jaka ekipa, s takvom pretpostavkom mora se očekivat da ćete bar malo žešće napast.
Ma ok ta prepucavanja, volim ja to. Al zna se ko se prepucava na taj način, a ko neke stvari omalovažava.KSIVLE je napisao/la:Po čemu se ne primjeti? Navijačka prepucavanja ne znače da ne postoji uzajamni respekt. Ja osobno sam napisao da nam je Bayern najteža utakmica dosadašnje sezone, znači teža od Reala, Cityja i Ajaxa.effe_sa je napisao/la:Sam si ovde priznao da postoji respekt prema Bayernu, koji se inače kod vas ne primijeti.
Nemoj mi sad tih opravdanja, a kako je tek nas poremetila povreda Badstubera, pa to ti je novo formiranje odbrane, prilagođavanje, plus određeni psihički uticaj i šok na ostatak ekipe.KSIVLE je napisao/la: Imao je više šansi zahvaljujući naletu u zadnjih 7-8min, što se može i razumjeti ako se uzme u obzir ozljeda Subotića i nedovoljna sprema oporavljenika Bendera i Gundogana. Do tada ni u jednom momentu nije ostvario dominaciju.
Može to neke bolit, a što se mene lično tiče ja želim naravno da opet pobijedimo u tom duelu, samo po tom sam pitanju strpljiv.KSIVLE je napisao/la: Bod nije nikakva satisfakcija, ali će dobro doći za jačanje samopouzdanja. Mi jesmo podjednaki s vama pa makar vi na kraju imali i 15 bodova viška. Mi smo zadnje 2 sezone osvajali titule sa po 6 osvojenih bodova u 2 međusobna meča, dok ćete je vi osvojiti sa bodom ili dva; to vas najviše i boli.
Pa baš i ne. Realnost je da smo mi izgubili protiv Fortune titulu tako da neki juriš nije bio nužan. Da je situacija takva da zaostajemo za vama 2-3 boda, a par je kola do kraja, onda bi juriš bio pod mus. Ovako ne.effe_sa je napisao/la: Ali kada ti treba pobjeda onda se od takve ekipe očekuje više. Po stanju na tabeli je BVB više trebao zapet. Jel se s tim slažeš ili ne??
Pa ja bih rekao da su čak neki tvoji suborci prednjačili u omalovažavanju. Ali to i nije toliko bitno, takve stvari daju draž ovom nadmetanju. Glupe su samo ove osobne uvrede.effe_sa je napisao/la:Ma ok ta prepucavanja, volim ja to. Al zna se ko se prepucava na taj način, a ko neke stvari omalovažava.![]()
Nije se ovo moje gore na sviju odnosilo.![]()
A gledaj nije to isto. Boateng je u ritmu utakmica, dok Santana nije. Plus što je Boateng i bolji igrač. I nisu nikakva opravdanja ako iznosimo činjenicu da su nam oba centralna vezna zbog ozljeda imali problema sa spremom.effe_sa je napisao/la:Nemoj mi sad tih opravdanja, a kako je tek nas poremetila povreda Badstubera, pa to ti je novo formiranje odbrane, prilagođavanje, plus određeni psihički uticaj i šok na ostatak ekipe.
Da je vama bila potrebna pobjeda i da ste jurtali po nju, ja sam siguran da biste gadno nastradali.effe_sa je napisao/la:Činjenica je da je Bayern zabio gol, dok su svi Bvb-ovi igrači bili pri snazi i to je bila golčina. A jesi li ti siguran da bi mi isto onako igrali, da nam je prijeko bila potrebna pobjeda?
Jesu napredovale, ali još nedovoljno da nas pobjediteeffe_sa je napisao/la:Može to neke bolit, a što se mene lično tiče ja želim naravno da opet pobijedimo u tom duelu, samo po tom sam pitanju strpljiv.Činjenica je da su neke stvari napredovale u našoj igri u duelu s BVB-om, generalno je ekipa Bayerna sazrijela još više u odnosu na prošlu sezonu (tad je bilo finale LP).
Razlika u odnosu na Superkup je u tome da nas za taj trofej i nije previše bolio kuki.effe_sa je napisao/la:A u odnosu na Superkup na primjer, razlika je samo što još neka prilika nije realizovana.
Pa eto jučer vam je bilo bitno pa opet niste pobijedili...KSIVLE je napisao/la:
Razlika u odnosu na Superkup je u tome da nas za taj trofej i nije previše bolio kuki.
Tvoji postovi vrijede 2 bonaeffe_sa je napisao/la:Pa eto jučer vam je bilo bitno pa opet niste pobijedili...KSIVLE je napisao/la:
Razlika u odnosu na Superkup je u tome da nas za taj trofej i nije previše bolio kuki.![]()
Prva stvar Superkup nije bitan, neki ga puno i ne spominju, spomene se usput više, ali je trofej, trofej i vidjelo se da je Klopp bio tada i ljut i zagrižen i razočaran nakon utakmice. Znači prva stvar je što nije istina da vam nije bio bitan, bitan vam je bio koliko i nama.
Jučer je bila bitna utakmica, bitnija, ali je poenta bila što je bila bitnija vama a opet smo mi imali izglednije prilike. A ono jučer još nije bio isrcpljen pravi potencijal Bayerna, jer vidjelo se koliko još može Bayern. Ali naravno zanimljivo mi je samo to kako ste vi zadovoljni remijem koji vas je udaljio od titule. Npr iako je prednost velika, ona bi se vašom pobjedom smanjila na 8 bodova i prirodno je nadat se dalje. A vi ste se sad predali i bili ste oprezni da ne fasujete u Munchenu, jer da ste se otvorili, zna se šta bi s vama bilo.A ovako se pravi od toga da ste bar malo heroji, jer pritisak pobjede jeste uvijek na Bayernu, jer imidž je kluba takav.
adnan24 je napisao/la:Jos 2-3 duela Bayerna i Dortmunda i doci cemo na razinu El Clasica i njihovih komentara poslije tekme![]()
Zato što si kreten.anton 1983 je napisao/la:Sam jedno pitanje; zašto jajern?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.