FK Željezničar (opšte diskusije)

Ado76
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la Ado76 » 05 mar 2015, 20:46

bistrikboy je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Pa konstanto provociraju isti likovi, ja evo prvi put ulazim na ovu temu i imam sta i vidjeti. Opste rasulo. Kazem jos jednom postavite konkretna i direktna pitanja, a neko od nas ce se potruditi da odgovori. Postovanje treba i zasluziti, a mnogi od vas ga ne zasluzuju svojim provociranjem
pa kad ne mogu da skontaju da se jucer usvojio statut koji ce samo pravno dati podlogu za dalje korake te da je samo predstavljen model koji treba da proistekne iz svega toga,a da u samom statutu nema uopste definisana struktura poslovanja preduzeca.Isti lik sinoc ismijava sve one "koji nikad nisu imali veze sa ekonomijom" pa onda postavlja pitanja kako se dijeli dobit u preduzecu sa 51-49 vlasnickom strukturom.Ko tu koga **** realno :lolno:

Volim sto je ovako i sto se jedu jadovi,znaci da je dobro vjerujte mi.Kad se Amar vratio isto ovako eto vam pa listajte,znaci dobro je :thumbup:

ovo za puzigacu i bilbiju stojim 100% iza ovoga!

@evanderu odgovorio ti je covjek sve nazalost najprostije sto moze...
A kada se Kokotova 3 prsta i beli orlovi pominju onda se postovi brisu,sijevaju banovi,opomene i sada kada su Puzigacina 3 prsta u pitanju on je cetnik.

Hajde malo dodi sebi ziv bio i ne blamiraj se vise,jer ako su Bilbija i Puzigaca dio teme o Zelji,onda me trajno banuj jer si ti izgubio svaki moguci respekt na ovom forumu,bar sto se mene tice...Ali onda bi po pravilu i ti trebao da letis :salut:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 mar 2015, 20:47

pa i Kokot je vjerovatno cetalj,i ja ga ne podrzavam,pa makar ih 10 takvih bilo u Želji.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 mar 2015, 20:48

Neandertalac je napisao/la:Evo da ti kazem nesto sto sigurno ne znas. U slucaju da se Tan pozeli povuci, moze prodati kompletan tim i namiriti svoj ulozeni novac. Eto raspitaj se da li je to istina.
Kod nas to niko nece moci, jer omjer ide 51/49 u korist kluba, a ne investitora.

Evo da se i ja ponovim, posto su od muke ovo slucajno preskocili. Znaci 100 % istinito!
Pa dobro to je biznis i covjek se mora osiguratni na neki nacin kad daje kapital al me zanima kako djele zaradu :urnebes:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 20:49

@Ado76
Ne mozes nikako porediti ove situacije. Zapravo i nisam mnogo upoznat s vasim statutom, ali koliko znam, mozda i grijesim opet kazem, Tan je vlasnik F.K. Sarajevo. Znaci sve sto ima veze s istim je sada njegovo. Sva dobit, gubitak, infrastruktura, koje trenutno nemate, ali bilo je nesto za onaj kamp ili slicno. Znaci sve je to sada njegovo.

Sto se tice naseg statuta, "koliko para toliko muzike" dakle potencijalni investitori ce imati zarade onoliko koliko su ulozili u klub. Samo to i nista vise.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 05 mar 2015, 21:01

ma ovaj nas sistem je fenomenalan. Željo ce imat tkz. dvije firme u koje ce se moci ulagati novac. Jedna je namijenjena za renoviranje stadiona a druga za dovodjenje igraca. Obje se tkz. firme tj. novac se slijeva u jednu kasu a to je Željo i na taj nacin ce Željo moci da funkcionise a nece biti niciji kompletan vlasnik vec opet udruzenje gradjana a samoodrziv na vaj nacin
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2015, 21:05

pile87 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Evo da ti kazem nesto sto sigurno ne znas. U slucaju da se Tan pozeli povuci, moze prodati kompletan tim i namiriti svoj ulozeni novac. Eto raspitaj se da li je to istina.
Kod nas to niko nece moci, jer omjer ide 51/49 u korist kluba, a ne investitora.

Evo da se i ja ponovim, posto su od muke ovo slucajno preskocili. Znaci 100 % istinito!
Pa dobro to je biznis i covjek se mora osiguratni na neki nacin kad daje kapital al me zanima kako djele zaradu :urnebes:
Vidi sad, nigdje ih da nam ovo objasne :angel:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 05 mar 2015, 21:07

Jeli stvarno mislite da ce neko uloziti ozbiljne pare da mu neko drugi raspolaze sa njegovim novcem nema sanse

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 05 mar 2015, 21:08

Mislim da moramo malo stati na loptu i sacekati da vidimo kako ce sve to funkcionisati.Nemoj da najavljujemo neke bombasticne stvari, nego lagano pustimo da vrijeme pokaze da li ce od ovog biti hajra ili ne.Uglavnom jos jednom ovo pisem ono sto mi mozemo uraditi je da u sto vecem broju dolazimo na tekme i naravno da nas sto vise ode i uclani se u klub.Tako mi mozemo doprinijeti nekim lijepim stvarima u nasem Želji.

Dakle svi u klub po clansku
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la JoseMourinho » 05 mar 2015, 21:10

Jel majke vam moguće da ste tolika djeca da osnove ne znate, da ne idemo direktno o želji, znatel kako ide investiranje u obicne firme?
Tu ćete sve odgovore naci ;)

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 05 mar 2015, 21:11

pa normalno da svkako ima svoju racunicu a Željo je idealan za ulaganje novca, poslovanje, pa na kraju krajeva i pranje novca ovih velikana koji imaju milione, klub sa kompletnom svojom imovinom, najpopularniji u nasoj zemlji, ogromnom armijom navijaca, najtrofejniji pa mislim i da je pticama na grani jasno

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 21:11

kraljlavova je napisao/la:Jeli stvarno mislite da ce neko uloziti ozbiljne pare da mu neko drugi raspolaze sa njegovim novcem nema sanse
Pa kralju ziv bio, tako funkcionise dionicarsko drustvo. Tako su ljudi ulagali prije 50 godina u auto indrustiju, niko nije znao da li ce uspjeti. A kada je uspjela obogatili su se. Neko je isto tako kupio dionice u fejsbuku koje sada vrijede milion puta vise. Pripremice se plan rada kluba pred investitorima koji ce odluciti da li da uloze ili ne. Niko nece baciti pare u bunar.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 mar 2015, 21:11

U Njemačkoj su svi klubovi Bundeslige sportske udruge građana, ali mogu izdvojiti profesionalnu sekciju i registrirati je kao dioničko društvo. Temelj ovog njemačkog modela je pravilo ˝50% + 1˝. To znači da ako se klubovi odluče izdvojiti profesionalnu sekciju, većinski udio (50% + 1 dionica) i kontrolu u tvrtkama mora zadržati klub/udruga članova. Otvorena su vrata za privatne investitore da ulože novac u klub, ali im je onemogućeno da steknu većinski udio u klubu.

Mnogi njemački klubovi nisu iskoristili mogućnost osnivanja dioničkog društva u vlasništvu udruge i tako su ostali čiste udruge građana. Najveći njemački klub, FC Bayern München iskoristio je tu mogućnost.

FC Bayern München nadzire Bayern München AG, društvo posvećeno isključivo upravljanju nogometnom aktivnosti na profesionalnoj razini i koje se ne nalazi na burzi. Dioničari društva Bayern München AG su: FC Bayern München koji drži udio od 90% (Statut određuje da minimalan udio u društvu FC Bayern München AG iznosi polovicu ukupnih dionica plus jedna) i Adidas, službeni sponzor kluba, koji ima udio od 10%. Adidas je 2002. godine kupio 10% dioničkog društva Bayern Munchen AG, a klub je taj novac iskoristio za gradnju novog stadiona, Allianz Arene.

Ovim modelom klub i dalje ostaje u vlasništvu članova i ostvaruje prihode od njihovih članarina, a pritom omogućuje investitorima da kupe određeni postotak dioničkog društva Bayern Munchen AG i tako ulože novac u klub što za klub predstavlja dodatni priljev kapitala.

Klub trenutačno broji oko 150 000 članova. Članovi kluba biraju Glavnu skupštinu koja zatim bira Upravu kluba. Uprava i Skupština postaju Skupština dioničkog društva koja zatim bira Upravu dioničkog društva.

Udruge članova moraju osigurati u svojim Statutima da su članovi oni koji izabiru glavnog direktora tvrtke, ili čak sve članove upravljačkih struktura. Upravljačka tijela kluba su Glavna skupština, Predsjedništvo, Savjetodavni odbor, Odjelno vijeće i Vijeće časti.

Glavna skupština predstavlja vrhovno odlučujuće tijelo kluba. Pravo glasa imaju svi punoljetni članovi. Glavna skupština mora se sazvati barem jednom godišnje, nakon zaključivanja društvenog poslovanja. Glavna skupština se, na izvanrednoj sjednici, saziva kada god to Predsjedništvo i Savjetodavni odbor smatraju potrebnim, ili na inicijativu najmanje 10% članova.

Predsjedništvo se sastoji od predsjednika i dva potpredsjednika koji upravljaju klubom.

Članovi imaju pravo sudjelovati na Glavnoj skupštini s pravom glasa za punoljetne članove, biti izabrani kao članovi društvenih tijela za članove starije od 25 godina, sudjelovati u sportskim, društvenim, rekreativnim i kulturalnim aktivnostima koje organizira klub u korist članova, popusti na kupnju ulaznica za nogometne utakmice, besplatna dostava časopisa kluba ˝Bayern Magazin˝, popusti za kupnju na službenim prodajnim mjestima, pravo prednosti na kupnju ulaznica, kod kuće i u gostima.

Nije niko lud da nam da pare...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 21:17

Al fakat je tuzno kako se nadju nepismeni i priglupi ljudi da komentarisu. Naravno, ne bi ni to bio problem sam po sebi, ali oni su cvrsto ubjedjeni da su u pravu i da imaju neke argumente za raspravu. Jednostavno ti ne mozes takvim ljudima nista ni objasniti. Pa jarane ne mozes raspravljati o necemu o cemu pojma nemas. Prvo se informisi vidi o cemu pricas i onda dodji sa svojim misljenjem. Ovo je izivljavanje na nama, normalnim ljudima, neko to treba sankcionisati. Ne moze konstantno biti paravan kako ovo nije samo nasa tema za sve gluposti koje se napisu.

Evo covjek je iznad iznio klasican primjer kako to sve izgleda, ali pretpostavljam da ce se opet naci neki koji nece "shvatiti" sta se desava.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2015, 21:21

sergejevic je napisao/la:Al fakat je tuzno kako se nadju nepismeni i priglupi ljudi da komentarisu. Naravno, ne bi ni to bio problem sam po sebi, ali oni su cvrsto ubjedjeni da su u pravu i da imaju neke argumente za raspravu. Jednostavno ti ne mozes takvim ljudima nista ni objasniti. Pa jarane ne mozes raspravljati o necemu o cemu pojma nemas. Prvo se informisi vidi o cemu pricas i onda dodji sa svojim misljenjem. Ovo je izivljavanje na nama, normalnim ljudima, neko to treba sankcionisati. Ne moze konstantno biti paravan kako ovo nije samo nasa tema za sve gluposti koje se napisu.

Evo covjek je iznad iznio klasican primjer kako to sve izgleda, ali pretpostavljam da ce se opet naci neki koji nece "shvatiti" sta se desava.
Tacno tako. Ne moze ova normalna raja do rijeci da dodje, i sto bi se i mogli zahebavati, ne mozes od glupana. Dvadeset postova dnevno napise tokmak, svaki skoro isti.
Onaj; shcta imha rachun vham blockhiran, me iz cipela izbio, koliko je glup i bezobrazan, za preko usta se rodio...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 05 mar 2015, 21:24

ma djaba se trudite idiotima objasnjavat kad dodju od muke i sebe ubjedjuju da je ovo suplja itd. Oni ''nece'' da razumiju i kao provociraju, a guza radi uveliko

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 mar 2015, 21:30

kraljlavova je napisao/la:Jeli stvarno mislite da ce neko uloziti ozbiljne pare da mu neko drugi raspolaze sa njegovim novcem nema sanse
Nece mu niko raspolagati njegovim novcem ne znam od kud ti to.Investitor ce imati mogucnost postatio dio nekog tijela u klubu i imace apsolutnu kontrolu nad svojim ulaganjem.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 mar 2015, 21:30

Neandertalac je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Al fakat je tuzno kako se nadju nepismeni i priglupi ljudi da komentarisu. Naravno, ne bi ni to bio problem sam po sebi, ali oni su cvrsto ubjedjeni da su u pravu i da imaju neke argumente za raspravu. Jednostavno ti ne mozes takvim ljudima nista ni objasniti. Pa jarane ne mozes raspravljati o necemu o cemu pojma nemas. Prvo se informisi vidi o cemu pricas i onda dodji sa svojim misljenjem. Ovo je izivljavanje na nama, normalnim ljudima, neko to treba sankcionisati. Ne moze konstantno biti paravan kako ovo nije samo nasa tema za sve gluposti koje se napisu.

Tacno tako. Ne moze ova normalna raja do rijeci da dodje, i sto bi se i mogli zahebavati, ne mozes od glupana. Dvadeset postova dnevno napise tokmak, svaki skoro isti.
Onaj; shcta imha rachun vham blockhiran, me iz cipela izbio, koliko je glup i bezobrazan, za preko usta se rodio...
iskreno ovo je bas tezak model za odrzavanje ako ne radis k'o lud.Napisao je vec danas neko sta podrazumjeva ovaj model,trebace se raditi full time u klubu i nece se moci vise podnijeti niko ko se nije u stanju zaposliti full time u klubu.U Njemackoj ovaj model je kao zadnji usvojio HSV,i iskreno imaju dosta problema jer ih glavni investitor dobro muci sa lovom odnosno postavlja uslove da ulozi jos novca,do sada im je posuđivao sada ulaze i trazi covjek da utice na desavanja.Naveo sam HSV kao primjer jer je to klub sa daleko najneozbiljnijom upravom u Njemackoj Bundesligi.Znaci ako se ne bude radilo ozbiljno nece biti dugorocno novca,jer kad ja kupim nesto za 100 maraka i jednom profitiram i zaradim jos 100 onda cu sljedeci put dati tri puta vise itd.Optimistican sam ali trebaju nam profesionalci u klubu

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 05 mar 2015, 22:08

Biću kratak.Poznavajući lik i djelo ljudi koji su bili uključeni u sve predradnje - a to podrazumijeva nalaženje najboljeg modela za rad kluba i njegovo ozdravljenje te osnivanje navedenih firmi sa svim što to podrazumijeva - a jako su ozbiljni, uopšte ne sumnjam da već ranije nisu postignuti dogovori sa potencijalnim invastitorima.Statut je samo početak,odnosno član.10 koji je i uvršten u isti na zahtjev tih potencijalnih investitora. Sad slijedi realizacija po modelu koji je razrađen do u detalje i nije izmišljanje tople vode. Znači,samo primjena nečeg što već uspješno funkcionira u Njemačkoj i naravno podrazumijeva profesionalnost jer to je valjda osnova svake ozbiljne firme.
Hvala na pažnji.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 05 mar 2015, 22:10

:tokralju: :tokralju: :tokralju: svim našim koji pokušavaju objasniti pojedinim mazlumima o čemu je riječ.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 05 mar 2015, 22:17

Ajzea je napisao/la::tokralju: :tokralju: :tokralju: svim našim koji pokušavaju objasniti pojedinim mazlumima o čemu je riječ.
Moramo biti dobre komsije, mene je stari ucio da pomognem nemocnim da objasnim onima koji nisu u stanju da shvate :grin:

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Giuseppe1, Pact1921, supervizor i 34 gosta.