Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

alan_kardec
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la alan_kardec » 05 sep 2014, 23:37

L-Train je napisao/la:da pocnem od poslednjeg,ne sjecam se nesto da smo se tukli bilo kada u kosarci kako na repreznetativnom tako i na klupskom nivou,u zadnje vrijeme mecevi izmedju Zvezde i Partizana bas tesko bez toga prolaze :kafa:

1. to je odlika velikih ekipa,nikome ne dajes pardona,koliko god mozes nabiti ga,nabijes ga :kafa:
2.provociranje,zar stvarno mislis da ste nevinasca,znate se potuci a ne znate isprovocirati?,nije moguce da vas bas svako provocira :think:
3.pa sinoc ste samo vi imali primjedbe na sudijske odluke,uostalom Sasa je zbog toga dobio iskljucenje,o cemu pricamo?
4.vise puta,valjda je poslednja ta famozna tuca protiv Grka ili npr gadjanje loptom sudije Teodosica na prijateljskoj utakmici,ejjj prijateljskoj,sramota.
5.naveo sam da su Spanjolci veci floperi od Srbije

Nigdje na košarkaškoj utakmici nisi vidio tuču osim u bg derbiju? :wtf: Grčka, Turska, Evroliga, NBA...?

1. I prije ove španske generacije bilo je velikih ekipa, pa je malo ko uspio praviti cirkus od utakmica, glumatati, pizditi i bacakati se pred sudijama ko što Španci rade.
2. Španci provociraju redom, to je njihov stil i manir. Ko što su sinoć to demonstrirali protiv Srbije, ranije je bio slučaj protiv Francuza, Hrvata... Da ne pričam o Navarru, Rudyju, Reyesu... koji su više puta proglašavani najplaćenijim glumcima Evrolige i kojima čitave dvorane zvižde zbog toga.
3. Samo mi? :lolno: Nisi vidio špansko kukanje na apsolutno svaku odluku sudija koja im ne ide u prilog? Kako ne imati primjedbe ako te ljudi očigledno kradu? Pitao bih te šta bi ti ovdje pisao da je sinoć umjesto Saleta bio recimo Duško Ivanović.
4. Da samo podsjetim da su se neke ekipe tukle sa protivnicima i na ep i završavale utakmicu sa dvojicom igrača na terenu. :shh:
5. Dobro jutro, otkrio si Novi svijet.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 sep 2014, 23:49

Skrenuli ste sa teme. Mislim da je vrijeme da se rasprava okrene o najboljem evropskom kosarkasu. Da li moze da zaustavi Amere?

slika
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2014, 23:52

DukeOfWellington je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:Što ljudi kulturno u par stranica rastaviše temu na komadiće.
I gdje je problem? Neko će napisati post da će Australija iznenaditi Tursku i za pet minuta pričat će se samo o košarci.

@DANTES

I to je super po tebi? Šta košta i tebe i ostale da izbjegavate to.
mene ništa, obično nisam ja taj, ali to nekako prolazi.. sa druge strane probaj reći istinu na temi Kalčopoli i.odmah te banuju...
ne, nije super, odvratno je, ali nismo mi akademska zajednica...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 sep 2014, 00:12

Ja da nisam gledao nijedan mec Spanjolaca,a pojedine citam ovdje..pomislio bih da su Spanjolci naguzove dobijali,pomagle sudije u momentima kad se tekma rijesava,tukli protivnicke igrac itd..Spanija je 5 meceva dobila glat bez ikakvih problema..potukla Francuze,Srbe,Brazilce,ove Egipcane i Irance neracunam.Imaju jaku ekipu i prave spektakl pred svojom publikom..neko to gleda kao aroganciju,ja to gledam uzivanje i dominiranje nad protivnicima..jednostavno se zabavljaju sa svojom publikom.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 06 sep 2014, 00:14

Niko ne osporava njihov kvalitet koji su i na ovom prvenstvu dokazali.
Nećemo se sad mahniti praviti.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 sep 2014, 00:26

Greivis je napisao/la:Skrenuli ste sa teme. Mislim da je vrijeme da se rasprava okrene o najboljem evropskom kosarkasu. Da li moze da zaustavi Amere?

slika
Naravno da moze,imaju bracu Gasol koji ce vjerujem pred svojim navijacima poginuti samo da dobiju Amerikancee.Onda ako Navarra krene sut ne bi me cudilo da zabije vise od 20 poena a Ibaka bi mogao biti kljucan ispod kosa.

Ja vjerujem da Spanci mogu dobiti u finalu ako dodju do njega a trebali bi jer kad su se u zadnja dva finala onako drzali protiv Le Brona,Duranta,Kobija onda mogu ove dobiti jer ipak nema ovih nabrojanih a i igraju na domacem terenu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 00:47

naravno da mogu dobiti, možda su čak i kvalitetniji od ovog sastava SAD. Dejvis je mlad, rouz nije igrao 2 godine, ostali su onako, nba standard, naravno Stef je čudo i jedan njegov dan je dovoljan da uništi bilo koga
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 sep 2014, 00:57

španci ce uvijek biti firauni i praviti cirkus, kad god budu mogli....to je tako naprosto...ko to dosad nije skonto, onda jbg nece nikad
košarkaško znanje im niko ne može osporiti, ljudi su (uz jenkije) prvi favoriti turnira....ali cemo ovo cuđenje i moralisanje :o :urnebes: fol zateceni španskim ponašanjem, a ostali ko biva cvječke ha :lol: :lol:

srbi, hrvati, bosanci ili opcenito balkanoidi - imaju najmanje prava da morališu špancima ;)
prestanimo biti licemjerni do bola

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 sep 2014, 03:04

[youtube][/youtube]
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2014, 10:04

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
kokuz je napisao/la:ovo što španci rade je smiješno :tokralju: :salut: u životu nisam vidio brže i tečnije igre nego njihove, ako uspore ritam, imaju odlične post up igrače, ako stane unutarnja igra imaju fenomenalne šutere, ako treba zaključati odbranu, imaju vrhunske stopere na perimetru, kao i dva ultra fenomenalna igrača obrane na centarskim pozicijama, i onda.. ono najljepše njihova kontra, najtečnija koju sam ja vidio... :salut: :tokralju: :tokralju:

1989 je jedna drzava slično igrala,samo jos brze i bolje od Spanaca.

I1991.

:?: :?: Filip.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2014, 10:11

Rekoh vam prije prvenstva ,Spanci su najveća ****,a Srbija slabo kada izgubi da se ne pozali na sudije. :) Protiv Francuza,Brasila i tu su spominjali sudije...Miličić je pljuvao ,psovao djecu nekada,Gurovic htio sudije u gepek..Ali to ce se promjeniti za 2,3 godine kada Srbija bude ponovo na vrhu,pa nece biti potrebe...Spancima odlaze mnogi,Ali ovi sto dolaze vec pokazuju da su ista ****.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 06 sep 2014, 10:19

Španija - Senegal = 100% - 0%
Slovenija - Domenikanska R. = 90% - 10%
Francuska - Hrvatska = 60% - 40%
USA - Meksiko = 100% - 0%
Novi Zeleand - Litvanija = 40% - 60%
Srbija - Grčka = 33% - 67%
Turska - Australia = 50% - 50%
Brazil - Argentina = 55% - 45%

ako prodju svi favoriti na papiru u 1/4 finale, onda :

Španija - Francuska = 95% - 5%
Grčka - Brazil = 51% - 49%

USA - Slovenija = 100% - 0%
Litvanija - Turska = 50% - 50%

dosadni ste vise ko simulira , a ko ne , pogotovo ovi srbi sa foruma su bas bezobarzni , pa Divac je jedan od najvecih srpski kosarkasa pa su ga u NBA prozvali da je doktorirao na flopu :roll:
Slazem se da je Ferdandez odvratan , ali to traje godinama , takav je frajer niko ga nevoli , ali najbolji spanski igrac je Mark Gasol , frajer niti simulira niti flopa ....

Pa i C.Ronaldo po mnogima najbolji igrac u fudbalu stalno flopa , siri ruke prema sudijama i sl....

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 06 sep 2014, 11:15

Stvarno pojedine ne razumijem. Je li taj animozitet veći od objektivnog sagledavanja stvari??? Ili je samo problem što se bezobrazluk i desio na strani koja se baš ne miriše???

Španci su godinama najbezobraznija i najprljavija ekipa u košarci, gori čak i od Talijana u odbojci tokom ere Sartoretija, Djanija i Mastrandjela. A tri puta gori od Portugala u fudbalu.

Rudi, Navaro, Rejes, Marc i Po uz uvijek prisutnog Ljulja veliki igrači današnjice sa pregršt titula u rukama (opet iza Juge krajem devedesetih) su mali ljudi suštinski. Ko prati Evroligu, Endesu, pa i NBA to zna. Nema veze jel tako ja kao Srbin kažem, to su činjenice koje cijela košarkaška publika zna. Pa igrali oni protiv Srbije,Bosne ili Urugvaja, Unikahe ili Olimpijakosa.

Sline. :puke:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 sep 2014, 12:03

Dantes, DukeofWellington i NeverGiveUp,

Smatrajte ovo posljednjim upozorenjem. Ne zanima me koliko postova imate na forumu, da l' vas poznajem ili ne poznajem, te jeste li u pravu glede nekih stvari ili ne - jos jedno razvodnjavanje diskusije i sve trojicu cu trajno banovati.

Hvala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 12:05

a sada ti raspravu spuštaš na lični nivo i nazivaš forumaše druge nacionalnosti seljacinama... hm pitam se pitam...
@monolog a ovog gore si zaboravio? uostalom duke ništa nije rekao niti provocirao...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 06 sep 2014, 12:25

Monolog je napisao/la:Dantes, DukeofWellington i NeverGiveUp,

Smatrajte ovo posljednjim upozorenjem. Ne zanima me koliko postova imate na forumu, da l' vas poznajem ili ne poznajem, te jeste li u pravu glede nekih stvari ili ne - jos jedno razvodnjavanje diskusije i sve trojicu cu trajno banovati.

Hvala.
Obećavam da neću više prijavljivati off topic postove i provokacije da ne bi dobio trajni ban :roll: :thumbdown:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2014, 12:43

DANTES je napisao/la:a sada ti raspravu spuštaš na lični nivo i nazivaš forumaše druge nacionalnosti seljacinama... hm pitam se pitam...
@monolog a ovog gore si zaboravio? uostalom duke ništa nije rekao niti provocirao...
opet ponavljam da ovdje pisem iskljucivo o kosarci i kosarkasima,kada to shvatis mozes se javiti,do tada,shhh :shhh:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 sep 2014, 13:11

lumani je napisao/la:
lumani je napisao/la:
kokuz je napisao/la:ovo što španci rade je smiješno :tokralju: :salut: u životu nisam vidio brže i tečnije igre nego njihove, ako uspore ritam, imaju odlične post up igrače, ako stane unutarnja igra imaju fenomenalne šutere, ako treba zaključati odbranu, imaju vrhunske stopere na perimetru, kao i dva ultra fenomenalna igrača obrane na centarskim pozicijama, i onda.. ono najljepše njihova kontra, najtečnija koju sam ja vidio... :salut: :tokralju: :tokralju:

1989 je jedna drzava slično igrala,samo jos brze i bolje od Spanaca.

I1991.

:?: :?: Filip.[/quote]

?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 sep 2014, 13:44

L-Train je napisao/la:nikakav protuargument da niste ono sto sam napisao,znaci,ostajete seljacine,dovidjenja :kafa:

Zato su tvoji argumenti posebno jaki pa si tako iz diskusije uspio da se izvučeš samo sa doviđenja.
pozliće ti od tolike kafe. :think:

Dođi nam opet. :wave:
RIP Adis Selmanović

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2014, 14:15

alan_kardec je napisao/la:
L-Train je napisao/la:nikakav protuargument da niste ono sto sam napisao,znaci,ostajete seljacine,dovidjenja :kafa:

Zato su tvoji argumenti posebno jaki pa si tako iz diskusije uspio da se izvučeš samo sa doviđenja.
pozliće ti od tolike kafe. :think:

Dođi nam opet. :wave:
opet :kafa:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.