Izet Hajrovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Izet Hajrovic
Ja mislim da dzeksonu i spahi ne moze bacat ove ublehe, al eto vidjet cemo nadam se da grijesim. Sumnjam da ce mu dzeko halalit ako mu je bas zamjerio.
-
- Kontakt:
Potpis !!!BigBang je napisao/la:Ja mislim da dzeksonu i spahi ne moze bacat ove ublehe, al eto vidjet cemo nadam se da grijesim. Sumnjam da ce mu dzeko halalit ako mu je bas zamjerio.
- sagitarius
- Kontakt:
Ma pametan je Dzeko momak, kad budu pričali reći će mu Džeko "nema veze, bitno da si izabrao Bosnu, sad daj sve o sebe za ovu domovinu, ovaj narod to zaslužuje".BigBang je napisao/la:Ja mislim da dzeksonu i spahi ne moze bacat ove ublehe, al eto vidjet cemo nadam se da grijesim. Sumnjam da ce mu dzeko halalit ako mu je bas zamjerio.
Volio bi ja da Hajrović odigra neki 10-15 min

..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Precizan ljevak na desnom krilu je nocna mora za neiskusne golmane. Stvar je sto tradicionalni desnjak na desnom krilu kad uputi lopu ka golu obicno radi plasiranje koju golman moze lako zaustaviti a kad udara volej lopta prirodno ide "prema golu" sto golman instinktivno ocekuju. Kad ljevak udara volej sa desne strane lopta prirodno ide "od gola" dovoljno da golman nemoze po intuiciji i refleksu procijeniti putanju. Hajrovic ocito to jako dobro zna i primjecuje se da vecina njegovih golova upravo iskoristava ovu prednost ljevaka na desnom krilu. Bice interesantno ga gledati ako nista drugo. 

sve i da je istina o toj 'svađi' njih dvojice, neka se ne podnose, to me ne zanima, ali na treninzima i tekmama ima da budu k'o braća .. repka ne smije ispaštati ni zbog Edina ni zbog Izeta .. sve da su sami BogoviBoskvalitet je napisao/la:Potpis !!!BigBang je napisao/la:Ja mislim da dzeksonu i spahi ne moze bacat ove ublehe, al eto vidjet cemo nadam se da grijesim. Sumnjam da ce mu dzeko halalit ako mu je bas zamjerio.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Mesijev dvojnik...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Ne kontam.Dado je napisao/la:Precizan ljevak na desnom krilu je nocna mora za neiskusne golmane. Stvar je sto tradicionalni desnjak na desnom krilu kad uputi lopu ka golu obicno radi plasiranje koju golman moze lako zaustaviti a kad udara volej lopta prirodno ide "prema golu" sto golman instinktivno ocekuju. Kad ljevak udara volej sa desne strane lopta prirodno ide "od gola" dovoljno da golman nemoze po intuiciji i refleksu procijeniti putanju. Hajrovic ocito to jako dobro zna i primjecuje se da vecina njegovih golova upravo iskoristava ovu prednost ljevaka na desnom krilu. Bice interesantno ga gledati ako nista drugo.
Ja ovdje vidim malo prostora za iskrice izmedju njega i Edina. Izet tip igraca kao Johnson u ManC. il kao Silva i tako dalje. Igrac koji nije spic al radije ide na zavrsnicu nego sto ce ubaciti pred go napadacima
.
Samo treba posmatrati Edina dok ovaj pokusa sa istim stilom kao sto igra u klubu. Morat ce se malo VISE prilagoditi ekipi.

Samo treba posmatrati Edina dok ovaj pokusa sa istim stilom kao sto igra u klubu. Morat ce se malo VISE prilagoditi ekipi.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Znaci, volim Dzeku iznad svega sto zemljom hoda posle blize rodbine ( i tu bi se dalo raspravljatikimbo je napisao/la:Ja ovdje vidim malo prostora za iskrice izmedju njega i Edina. Izet tip igraca kao Johnson u ManC. il kao Silva i tako dalje. Igrac koji nije spic al radije ide na zavrsnicu nego sto ce ubaciti pred go napadacima.

Ali, Dzeko je nasa legenda i dovoljno ljudina da ce znati rijesiti te probleme (ako ih je uopste i bilo) i tako da u buducnosti mozemo gledati trio Pjanic-Dzeko-Hajrovic, jer ce ovo biti nasa 3 najbolaja igraca.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Cartman je napisao/la: Ali to je najmanje vazno, u nasoj reprezentaciji bi trebali uvest Njemacki kao sluzbeni jezik.

Nije ni Engleski daleko. Jadni Begovic smori sam sebe kada daje intervju na nasem. Svi su ovi dijaspora-rodjeni zmajevi inace jako simpaticni kada pricaju na Bosanskom. Izuzetak je Ibisevic koji socno prica nas jezik bez problema al on je specifican decko i starija generacija od recimo ovih Hajrovica. Realno receno, novi dijaspora zmajevi koji su rodjeni tamo 93-94 i na dalje ce sigurno zapinjati na Bosanskom/Srpskom/Hrvatskom jer nemaju neka sjecanja te stare domovine nit nekog ratnog patriotizma za drzavu. Cast im opet na trudu jer vidi da se momci trude ala Bahrudin Atajic. 19 godina al vidi se da zeli da prica na nasem i ako je stidan.
Sjetite se kada je Barbarez dosao na scenu kako se lomio dok je davao intervjue ispred kamera. Postoji jedan iz 1998 kada ga djevojka neka pita da li bi bilo lakse da je intervju na Njemackom a Barba se smije i kaze 'mozda bi, al neka, bolje na nasem.' King!

Salihovic - (Njemacki) Slomi se na nasem, al ipak drag ko krkan. Ibisevic je zasluzan zasto Salihovic prica na trunku bolje nego ikada prije.
Pjanic - (Francuski, Engleski, Njemacki, 'Talijanski, Luksemburski, Bosanski)
Mujdza prica ko pravi purger iz Zagreba... logicno jer je tamo odrastao.
Lulic - Hercegovac mili, mada izgleda Italijanski zna najbolje.
i tako dalje i tako dalje.. ovi Hajrovici mi licno zvuce ko da su neke Sandzaklije iz dijaspore, al nea veze dokle god vole BiH. Samo nek igraju srcem. Hvala im na tome sto su odabrali nas. Repka nam je inace multi-etnicka sa jedno 5-6 jezika.

Zadnja izmjena: reptile, dana/u 03 sep 2013, 08:42, ukupno mijenjano 1 put.
shandrlike-tandrlike
-
- Kontakt:
što ublehe? Pa dečko je davno bio na okuljanju juniora i nisu ga prepoznali i šta je trebao moliti naše da igra. Pa dala mu je Švica mnogo nije baš to lako odlučiti se da ljude koji su ti valjali izradiš.BigBang je napisao/la:Ja mislim da dzeksonu i spahi ne moze bacat ove ublehe, al eto vidjet cemo nadam se da grijesim. Sumnjam da ce mu dzeko halalit ako mu je bas zamjerio.
@Reptile: Ali meni opet nije normalno da neko tako slabo prica nas jezik. Pa yebote valjda taj jezik pricaju kod kuce i taj su valjda prvi naucili. Znam djecu sto su rodjeni izvan BiH i oko 2000. godine, pa normalno pricaju, a ne ovi koji imaju preko 20 godina. Evo i Miske je rodjen u Minhenu pa perfektno govori.
Ali dobro, najvaznije je da su dobri igraci i da se bore. Sve su to dobri momci, osim Izeta, za njega se jos ne zna.
Ali dobro, najvaznije je da su dobri igraci i da se bore. Sve su to dobri momci, osim Izeta, za njega se jos ne zna.

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Kontao bi da si bio golman.Honorar je napisao/la:Ne kontam.Dado je napisao/la:Precizan ljevak na desnom krilu je nocna mora za neiskusne golmane. Stvar je sto tradicionalni desnjak na desnom krilu kad uputi lopu ka golu obicno radi plasiranje koju golman moze lako zaustaviti a kad udara volej lopta prirodno ide "prema golu" sto golman instinktivno ocekuju. Kad ljevak udara volej sa desne strane lopta prirodno ide "od gola" dovoljno da golman nemoze po intuiciji i refleksu procijeniti putanju. Hajrovic ocito to jako dobro zna i primjecuje se da vecina njegovih golova upravo iskoristava ovu prednost ljevaka na desnom krilu. Bice interesantno ga gledati ako nista drugo.

Buraz, i ja se ponekad cudim kako neki ne znaju beknuti nas al evo navescu ti par primjera od osoba koje licno znam:Cartman je napisao/la:@Reptile: Ali meni opet nije normalno da neko tako slabo prica nas jezik. Pa yebote valjda taj jezik pricaju kod kuce i taj su valjda prvi naucili. Znam djecu sto su rodjeni izvan BiH i oko 2000. godine, pa normalno pricaju, a ne ovi koji imaju preko 20 godina. Evo i Miske je rodjen u Minhenu pa perfektno govori.
Djevojka 'Aida' izbjegla iz Brckog u Floridu jos 1993. Dosla u Ameriku sa 6 godina i ovdje fakat slabo znala nas. Sjecam se kad sam joj poslao email prvi put koji je sadrzao jedno 3-4 osnovne recenice i cura nije znala o cemu pricam. Helem, 5 godina poslije pukne joj film u Americi i dodje u Sarajevo kod tetke. Prva dva mjeseca se stidila i slabo je pricala nas al nakon ta dva mjeseca cura se opusti i pocne da upija sta se desava oko nje. Evo je sada prica na Bosanskom bolje nego ikad. Isto kao da nije ona stara osoba.. poenta ovoga je da sva djeca koja su provela barem 5 godina u Bosni kao djeca imaju 'bazu' nasih rijeci koja se moze povratiti kada si okruzen sa nasim narodom i ambijentom. Ova djevojka nije znala 'nas' u Americi jer je zivila sa Americkom familijom i svaki dan je bila okruzena sa tudjim jezikom. To je najveci faktor zasto je pocela da zaboravlja Bosanski.
Drugi primjer.. momak iz Sarajeva, 'Faris' dosao u New York as 12 godina i proveo 20 godina u Americi. I dan danas prica kao mahalac sa carsije. Djevojka mu je Amerikanka kao i vecina raje, al on je specifican tip jer je proveo par godina u opsadi Sarajeva tako da vuce sa sobom ogromnu dozu patriotizma za sve ono sto je vezano za Bosnu. Na osobni nacin je sacuvao nas jezik i govor. Ovo je primjer da kada postoji volja i ljubav prema domovini -- sve se moze. Eto opet kazem, frajer je na papiru 'ko pravi Amerikanac' treba Amerikanka, skoro sva raja Amerikanci, al kad covjek otvori usta osjeti se da je iz Sarajeva. Jednostavno covjek zna ko je, sta je i sta mu je maternji jezik.
Treci primjer... cura 'Nejla' dosla u Ameriku sa 11 godina. Roditelji otpisali 'Bosnu i Balkan' za sva vremena jer su dole bili luzeri a u Americi su kupili dva auta pa kontaju da su elita. Helem, ova djevojka jako slabo zna nas jer njeni roditelji i ako pricaju u kuci na Bosanskom nisu to previse forsali pa su pustili da se djevojka razvije kao Amerikanka vise nego kao Bosanka. Nije nikad osjetila ljubav prema Bosni jer opet kazem, roditelji se nisu htjeli nikad da vrate u BiH (sem jednom prije par godina) tako da nije logicno da ce ta cura pricati nas i ako su joj u kuci tako pricali.
Treba uzeti u obzir da dosta dijasporaca provodi vecinu njihovog vremena sa strancima i vrte se oko stranog jezika. Zamisli ovo.. zivis recimo u Americi, radis tamo i nemas nase raje. Skoro 20 sati po danu pricas na Engleskom i nemas kontakta sa Bosanskim. I ako dodjes kuci i tamo te ceka familija, opet je to minimalno jer ako se skolujes i radis u stranoj zemlji onda je logicno da ce mozak vuci na jednu stranu. Veoma je tesko raji koja je vani da odrzavaju nas jezik. Jedini spas je ako slusas nasu muziku, gledas nase kanale i sa tim stvaras neki balans u mozgu sto se tice fonda rijeci i jezika. Sve ostalo je puno teze. Imao sam sansu da provedem par godina u Americi i Njemackoj putem posla i uvjerio sam se da dosta dijasporaca ne gaje isti ritam kada je u pitanju domaca kultura i jezik. Moj mali rodjak se rodio u Americi i nas jezik prica kod kuce jer inace dobije samar ako se krene obratiti roditeljima na Engleskom.

Zadnja izmjena: reptile, dana/u 03 sep 2013, 17:18, ukupno mijenjano 2 puta.
shandrlike-tandrlike
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
to sve zavisi od kuce. Ja npr. ima rodbinu koja je rodjena tamo a perfektno pricaju bosanski. S druge strane, od dajdze sin, mali 97 godiste prica nesto tipa Salihovic kad je poceo da igra za rep. Ne mozes nista da ga skontas. Pola holandski pola bosanski 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
A najgore kad naši odu u dijasporu kao djeca pa na FB stave ime npr. pravo ime Aldijana u Ally i sad ona sad neka amerikanka 

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Sve je to do roditelja. Moja zena je dosla u Austriju sa 5 godina i bosanski super prica. Njen brat prica puno losije jer njega roditelji nisu toliko vodili u Bosnu (jer on nije htio) i nije se sa njim bas puno pricalo nas..
Imam dvoje tecica koji su u Njemackoj. Oni ne znaju bekanti nas... Mati im se sad kaje sto nije sa njima ucila nas..
I sad malo ontopic: Nadam se da ce Izet dobro iskoristiti priliku (ukoliko je dobije u ovom dvomecu).
Imam dvoje tecica koji su u Njemackoj. Oni ne znaju bekanti nas... Mati im se sad kaje sto nije sa njima ucila nas..
I sad malo ontopic: Nadam se da ce Izet dobro iskoristiti priliku (ukoliko je dobije u ovom dvomecu).
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Odoste vi u sirinu. Raja, drzite se teme.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
To radi dijaspora samo u Americi...oni svi govore da su Amerikanci...ali to svi novi imigranti tako rade u Americiadisice je napisao/la:A najgore kad naši odu u dijasporu kao djeca pa na FB stave ime npr. pravo ime Aldijana u Ally i sad ona sad neka amerikanka
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
nije to bas tako jednostavno kakose misli,evo moj primjer zivim u svicerskoj imam dvoje djece od 6 i 3 godine,starije ide u skolu a mladje u obdaniste,odu ujutro u pola osam dodju navece oko pet,oni cjeli dan pricaju francuski navece malo kuci sa nama bosanskii toje to,sreca moja sto cesto dolazim u bih pa komuniciraju sa mojim roditeljima na bosanskom,ali ope se slazem sa vama daje to vise do roditelja nego do djece,al boze moj stacu znam da nisam u pravu ,i dacemi djeca kako stare sve manje govoriti bosanski
Trenutno korisnika/ca: edvaE2, KrajinaKing, zastitaIdentiteta i 64 gosta.