Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

pluton
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la pluton » 06 apr 2012, 12:34

dobra vijest sto salic igra za nas,prava je mrcina pod kosem
Bosna <3

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 06 apr 2012, 19:33

jel gledo ko utakmicu ovu u 16.00

bih u16 - cro u16

ajmo statistike, igra i to na sunce :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2012, 19:44

kokuz je napisao/la:jel gledo ko utakmicu ovu u 16.00

bih u16 - cro u16

Igra se od 18 i kada sam otišao na poluvremenu bilo je 5 ili 6 za naše
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 06 apr 2012, 19:52

nerminh74 je napisao/la:

bih u16 - cro u16

ma šta ja znam, vidio na basket.ba al et opet pogrešno napisao :lol:
al uglavnom ko je bio na utakmici da kaže kako igraju naši, od 20.30 igra u18
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 06 apr 2012, 20:36

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od svojih vršnjaka iz Hrvatske rezultatom 72:67 u utakmici na Šestoaprilskom turniru u Sarajevu.

Naši momci su odigrali veoma dobro prvo poluvrijeme protiv aktuelnih evropskih prvaka u ovom uzrastu. U jednom trenutku smo imali sedam poena prednosti 28:21, da bi na poluvremenu bilo 39:35 za naše momke.

Ipak, u nastavku susreta Hrvati rede veliki presing i prave seriju od 20:2, te preokreću rezultat u svoju korist. Prednost su zadržali do kraja, pa su sasvim zasluženo slavili u ovom susretu.

Nazalin je predvodio Hrvate sa 22 poena, Božić je dodao 16, dok je u našoj reprezentaciji Kelečević ubacio najviše 13 poena, Lazić je dodao 12, a Smajlović 9 poena.

Utakmica u Skenderiji je bila veoma dobra i dinamična, a selektori obje reprezentacije Darko Kunce i Emir Halimić, koji je mijenjao Gordana Firića u ovom susretu bili su prezadovoljni pokazanom igrom.

"Utakmica je bila veoma dobra i dinamična. Obje reprezentacije su igrale u okviru svojih mogućnosti. Vidjelo se da nismo uigrani, a u Sarajevo smo došli bez četiri košarkaša na koje računamo na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, gdje branimo titulu pobjednika. Drago mi je što smo ovdje već drugu godinu zaredom", rekao je selektor Hravaske Darko Kunce nakon meča.

Sa druge strane i Emir Halimić je bio veoma zadovoljan uprkos porazu.

"Ispočetka sam se pribojavao ove utakmice jer smo imali samo dva zajednička treninga, a igrali smo protiv zvaničnog prvaka Evrope. Međutim, uprkos porazu veoma sam zadovoljan igrom, vidjela se velika želja i veoma sam zadovoljan".

Halimić je istakao kako će pred kraj mjeseca reprezentacija biti gost ekipe Igokee u Laktašima, što je vrlo pohvalno, a najavio je i turnir u Travniku krajem mjeseca maja gdje bi se postojećem timu trebale pridružiti naše dvije mlade zvijezde Sandro Gačić i Nedim Đedović.
"Welcome to prime time, bitch!"

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 06 apr 2012, 23:07

nerminh74 je napisao/la:

bih u16 - cro u16

kelečević i smajlović su bili najbolji pojedinci,a atić je imao loš šut za tri poena 0/8,jbg nije išlo

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 06 apr 2012, 23:22

Kakvo je ovo raskivanje juniora Partizana, molio bih nekoga od forumaša koji su bili na tekmi da podijele impresije o igračima i samom toku tekme, ne znam u kom sastavu su bili juniori Partizana, al ovo je baš ohrabrujuća vijest, i to bez stranaca koji kvalitetu repke mogu podići bar za 30%, svaka čast momcima, Neni Markoviću i KS BiH.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2012, 23:29

ovo sto sam veceras gledao bas obecava, vrabac i buza su postali ubojit tandem, a glogovac je veoma koristan, nurkic je po meni odigrao poprilicno dobro, ali jedan profesionalac mi rece da igra previse nonsalatno jer glumi zvjezdu i stvarno se malo ponasao osiono, ali da potencijal ima itekako ga ima, sto se tice sulejmanovica igrao je najvise na 5, ali mi nije za ciste 5 i vise mi je timski igrac, sto se tice vukovica bojim se ako sto prije ne ojaca i ne pocne daleko vise igrati da ce propasti
jos kada se na ovu ekipu aBd nadodaju salic i todorovic stvarno milslim da ce finale U18 EP biti veoma realno doseci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 06 apr 2012, 23:30

nerminh74 je napisao/la:ovo sto sam veceras gledao bas obecava, vrabac i buza su postali ubojit tandem, a glogovac je veoma koristan, nurkic je po meni odigrao poprilicno dobro, ali jedan profesionalac mi rece da igra previse nonsalatno jer glumi zvjezdu i stvarno se malo ponasao osiono, ali da potencijal ima itekako ga ima, sto se tice sulejmanovica igrao je najvise na 5, ali mi nije za ciste 5 i vise mi je timski igrac, sto se tice vukovica bojim se ako sto prije ne ojaca i ne pocne daleko vise igrati da ce propasti
jos kada se na ovu ekipu aBd nadodaju salic i todorovic stvarno milslim da ce finale U18 EP biti veoma realno doseci
salic je 5 zar ne ?
Bosna <3

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2012, 23:45

pluton je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ovo sto sam veceras gledao bas obecava, vrabac i buza su postali ubojit tandem, a glogovac je veoma koristan, nurkic je po meni odigrao poprilicno dobro, ali jedan profesionalac mi rece da igra previse nonsalatno jer glumi zvjezdu i stvarno se malo ponasao osiono, ali da potencijal ima itekako ga ima, sto se tice sulejmanovica igrao je najvise na 5, ali mi nije za ciste 5 i vise mi je timski igrac, sto se tice vukovica bojim se ako sto prije ne ojaca i ne pocne daleko vise igrati da ce propasti
salic je 5 zar ne ?
klasicna, da klasicnija nemoze biti, a i nurkic je 5 samo da mu ova slava neudari u glavu i bice sjajan igrac

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 07 apr 2012, 00:51

pozdrav! jel se mogu vidjeti negdje puni sastavi ekipa?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 apr 2012, 02:18

Vidim ja da moj veliki prijatelj odmah siri inside informacije :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 07 apr 2012, 11:43

Sta je s playmakerima? Kako oni igraju?
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 apr 2012, 12:19

randy_moss je napisao/la:Sta je s playmakerima? Kako oni igraju?
solidno, ali jednostavno su gore nabrojani dominatni tako da teze dolaze do izrazaja

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 apr 2012, 12:21

LFC je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

bih u16 - cro u16

kelečević i smajlović su bili najbolji pojedinci,a atić je imao loš šut za tri poena 0/8,jbg nije išlo
posto neznam kako sandro antunovic izgleda mozes li mi reci da li je nastupio

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 07 apr 2012, 14:40

sjedio je na klupi za hrvatsku repku

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 apr 2012, 15:49

LFC je napisao/la:sjedio je na klupi za hrvatsku repku
:evil:
e sada sta je sada izgovor?!
igra u Sarajevu
BiH reprezentacija ce biti jaka
pozvan je na vrijeme
itd...
a on opet vise voli sjediti na klupi hrvatske
:roll:

nadam se da ce na kraju ispasti kao sto bi aBd trebalo sa djokom salicem tj. da zaigra za U16 hr repku, ali da zaigra za U18 BiH repku!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 apr 2012, 15:41

nerminh74 je napisao/la:
igra u Sarajevu
pozvan je na vrijeme
itd...

nadam se da ce na kraju ispasti kao sto bi aBd trebalo sa djokom salicem tj. da zaigra za U16 hr repku, ali da zaigra za U18 BiH repku!
Mislim da niste u pravu. Bio sam na utakmici protiv Hrvatske i mislim da je bio na našoj klupi (ne znam kako izgleda a li mislim da je to taj) Momak je na našem spisku i niko nije rekao da se nije pojavio na okupljanju. Igrao je i par zadnjih minuta (ako je to on) jer onako dosta djetinjasto izgleda u odnosu na ostale. Žao mi je što nisam pitao nikoga od njegovih trenera. Iskreno na mene je najveći dojam ostavio Ivo Garić iako je malo igrao. Pored njega u ovoj repci treaju biti još Kelečević, Predić, Smajović i Atić i to je to. Ostali i perspektiva nigdje veze. Imaju još dvojica i to je to samo ne znam kako se zovu jer su mi kadeti sem ovih pet svi nepoznati. Juniorska reprezentacija nam je odlična i to na svim pozicijama. Jusuf me oduševio mada su svi pomalo igrali sa kočnicom a ne samo on. Čitam u sportu da Neno kaže da neće Jusuf doći zbog neke povrede pa možda je i zbog toga malo djelovao nezainteresovan. Također, ovaj turnir je organizovan dobro ali su velike razlike u kvaliteti ekipa pa ne znam koja je svrha, sem upoznavanja, igranja U-18 repke na ovom turniru jer daleko su najbolji od svih. Bolje je bilo da su igrali prijateljske sa ekipama iz lige 13 ili A1 lige.

Žao mi je što nisam popričao malo dublje o svemu sa trenerima koji su bili prisutni i dobio još neke informacije ali bit će još prilike nadam se.

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 08 apr 2012, 15:56

zaboljisportuBiH je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
igra u Sarajevu
pozvan je na vrijeme
itd...

Mislim da niste u pravu. Bio sam na utakmici protiv Hrvatske i mislim da je bio na našoj klupi (ne znam kako izgleda a li mislim da je to taj) Momak je na našem spisku i niko nije rekao da se nije pojavio na okupljanju. Igrao je i par zadnjih minuta (ako je to on) jer onako dosta djetinjasto izgleda u odnosu na ostale. Žao mi je što nisam pitao nikoga od njegovih trenera. Iskreno na mene je najveći dojam ostavio Ivo Garić iako je malo igrao. Pored njega u ovoj repci treaju biti još Kelečević, Predić, Smajović i Atić i to je to. Ostali i perspektiva nigdje veze. Imaju još dvojica i to je to samo ne znam kako se zovu jer su mi kadeti sem ovih pet svi nepoznati. Juniorska reprezentacija nam je odlična i to na svim pozicijama. Jusuf me oduševio mada su svi pomalo igrali sa kočnicom a ne samo on. Čitam u sportu da Neno kaže da neće Jusuf doći zbog neke povrede pa možda je i zbog toga malo djelovao nezainteresovan. Također, ovaj turnir je organizovan dobro ali su velike razlike u kvaliteti ekipa pa ne znam koja je svrha, sem upoznavanja, igranja U-18 repke na ovom turniru jer daleko su najbolji od svih. Bolje je bilo da su igrali prijateljske sa ekipama iz lige 13 ili A1 lige.

Žao mi je što nisam popričao malo dublje o svemu sa trenerima koji su bili prisutni i dobio još neke informacije ali bit će još prilike nadam se.
ono je ja mislim bio alija piric, a ne sandro

PodoruglaMG
Kontakt:

Post Postao/la PodoruglaMG » 08 apr 2012, 17:45

Djordje Aleksic je najdominatniji igrac u 97 godistu u BIH,igrao je za kadeta na ovome turniru,neznam kako je odigrao.Igra za prvi tim Mladosti iz Mrkonjic Grada(Ove sezone je dobio cak minutazu protiv Sirokog)...Samo da se u narednom periodu ne odluci za drzavljanstvo Srbije....
Veliki strucnjak za mlade igrace

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.